LG C1: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

να τραβηξω κανα ρισετ μπας και ερθει στα ισα της?
φταιει ο yamaha,φταιει η τηλεοραση?
γιατι διαβαζω γενικοτερα θεματα της c1 με ηχο.

γενικα βλεπω τις 2 συσκευες,σαν να μην θελουν να συνεργαστουν.
ακομα και το arc να ανοιξω απο τον yahaha,ειναι σαν να μην τον βλεπει καθολου η c1.

βαλε,βγαλε,κλεισε,ανοιξε ενισχυτη,ρισετ την τιβι,ρισετ τον ενισχυτη,απανωτες αλλαγες ρυθμισεων,καταφερα να παρω πολυκαναλο ηχο απο την hdmi..!
και μαλιστα κανονικα dolby atmos(netflix,appletv) απο τον yamaha 1050,μοντελο με απλο arc και οχι με earc!!
ειχα την εντυπωση οτι ο συνδυασμος earc τηλεορασης,με arc ενισχυτη,δεν θα επαιζε atmos,αλλα μαλλον εκανα λαθος.
γενικα παντως,δεν φαινεται να θελουν να συνεργαστουν αρμονικα οι 2 συσκευες.
απο optical δεν καταφερα να παρω τιποτε περισσοτερο παρα μονο 2καναλο.
το προβλημα εδω τωρα με το arc,ειναι οτι οταν κλεινει η τηλεοραση ηχος δεν υπαρχει και θα πρεπει καθε φορα να αλλαζω την ρυθμιση απο arc,σε ηχειο τηλεορασης.
εχουμε καποια λυση,να το δουλέψω τουλαχιστον με αυτον τον τροπο?

τουλαχιστον υπαρχει λυση και το arc ειναι ενεργοποιημενο,οταν κλεινω τον ενισχυτη,να ερχεται ο ηχος στα ηχεια της τηλεορασης?

οκ-απλα παταω μενου και πηγαινω στις γρηγορες ρυθμισεις στα καθετα εικονιδια που βγαινουν αριστερα.
εκει μπορω να επιλεξω Optical out και να παρω dd το οποιο κλειδωνει στον ενισχυτη, ανεξαρτητως εαν η ταινια στο Netflix παιζει ή ειναι απλα στο μενου της εφαρμογης..
μεσα απο το μενου ηχος,δεν μπορω να το κανω αυτο!!παροτι εχω δηλωσει ηχειο τηλεορασης και Optical out,περνω επερνα μονο 2καναλο.
θα πρεπει απο το quick μενου να ορισω τι θελω να κανω.
τρελα πραγματα..

Εχω τον RX-V773 και δεν εχω πρόβλημα με την HDMI, όποτε ανοίγω TV ανοίγει και ο Yamaha και όταν κλείνει η TV κλείνει ο Yamaha. Στο θέμα του ήχου απο το μενού ήχος το έχω στο αυτόματο αλλά ακόμα δεν εχω ψάξει τι ήχο μου βγάζει. Έχεις καμιά ρύθμιση να προτείνεις;

γενικα απ`οσο διαβαζω,η συνεργασια av yamaha-Lg παρουσιαζει διαφορα θεματα στον ηχο.
παρομοια μπερδεματα ειχα και με την παλια Β6.
στην Β6 ομως,οταν εκλεινα την τηλεοραση,γυριζε αυτοματα στα ηχεια της και το αντιστροφο.
στην C1 θα πρεπει να το δηλωνω καθε φορα.
το arc συνεχιζει να παιζει οποτε θελει.
σκεφτομουν να παρω ενα καλωδιο hdmi 2.1,αλλα απο την στιγμη που ο yamaha ειναι 2.0,τι νοημα θα εχει?
@shadowf δεν εχω κατι να σου προτεινω.και εγω ψαχνοντας πηγαινω και ακομα δεν εχω βρει ακρη.

Last edited:
Εγώ στην Α1 μου είχα πολλά κουλά θέματα με το ARC και το eARC.. παίζανε όταν γούσταραν κτλ. κτλ.. με Marantz ενισχυτή που υποστηρίζει κανονικά eARC.

Όλα λύθηκαν όταν έβαλα ένα σωστό HDMI 2.1 καλώδιο.

• Like
Reactions: vadergr
γενικα απ`οσο διαβαζω,η συνεργασια av yamaha-Lg παρουσιαζει διαφορα θεματα στον ηχο.
παρομοια μπερδεματα ειχα και με την παλια Β6.
στην Β6 ομως,οταν εκλεινα την τηλεοραση,γυριζε αυτοματα στα ηχεια της και το αντιστροφο.
στην C1 θα πρεπει να το δηλωνω καθε φορα.
το arc συνεχιζει να παιζει οποτε θελει.
σκεφτομουν να παρω ενα καλωδιο hdmi 2.1,αλλα απο την στιγμη που ο yamaha ειναι 2.0,τι νοημα θα εχει?
@shadowf δεν εχω κατι να σου προτεινω.και εγω ψαχνοντας πηγαινω και ακομα δεν εχω βρει ακρη.
Το θέμα όταν κλείνει ο ενισχυτής να μην γυρνάει ο ήχος στην τηλεόραση δεν το έχω, με το που κλείνει αμέσως παίζουν τα ηχεία της. Η σύνδεση από το μενού της τηλεόρασης είναι εξωτερικό ενσύρματο ηχείο μέσω HDMI/ARC(αν θυμάμαι καλά) που εχω κάνει και το καλώδιο είναι ver. 1.4. Επίσης στο ήχος DTV το έβαλα στο αυτόματο.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
αλλαξα θυρα hdmi earc στην c1.
ανοιξα ενισχυτη,τα εβαλα ολα on στο μενου του hdmi/arc.

πηγη στην τηλεοραση ο Yamaha.μενου ηχου τηλεορασης,κλεισιμο το earc.
πηγη τηλεoρασης Livetv,μενου ηχου τιβι,ανοιγμα το earc.
αλλαγη μορφης ηχου σε διελευση και καπακι αυτοματο.

περνω κανονικα ηχο απ`ολες τις πηγες και ενσωματωμενες εφαρμογες μεσω earc.
dolby atmos και dd+απο το Netflix-appletv,dd απο cosmote.

αρα...
πολλα θεματακια στην συνεργασια της lg με av οσο αναφορα το earc.
υπαρχουν πολλες αναφορες στο ιντερνετ με διαφορους ενισχυτες και ηχομπαρες.
τρελα πραγματα και πατεντες για να δουλεψουν σωστα(εαν δουλεψουν..)

και το σημαντικοτερο..
τηλεοραση με earc και ενισχυτης με απλο arc,περναει κανονικα ολα τα επιτρεπομενα φορμα ηχου,
συμπεριλαμβανομενου και το dolby atmos..!!ειχα την αντιθετη αποψη-ευχαριστη εκπληξη.!

το μονο θεμα που εχω,ειναι οτι οταν κλεινω τον ενισχυτη,δεν εχω ηχο στην τηλεοραση.

υπαρχει τροπος να εχω ηχο απο τα ηχεια της τιβι οταν κλεινει ο av?

Δοκιμασα απο της ρύθμισης oled care την ρύθμιση εικονας theatre mode.Σε SDR θα ελεγα πως εχει εντυπωσιακά σωστη εικονα...Χωρις δυνατότητα μετρήσεων φυσικα παντα.Οπως φαίνεται στο ματι.

Δοκιμασα απο της ρύθμισης oled care την ρύθμιση εικονας theatre mode.Σε SDR θα ελεγα πως εχει εντυπωσιακά σωστη εικονα...Χωρις δυνατότητα μετρήσεων φυσικα παντα.Οπως φαίνεται στο ματι.
που ακριβως ειναι αυτο ?

Για να το δοκιμάσουμε και να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας :D Είναι φωτεινό η σκοτεινό γενικά;;