LG C7V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα,
έχω συνδέσει στην τηλεόραση έναν usb δίσκο με ταινίες.Υπάρχει η δυνατότητα να βλέπω τις ταινίες αυτές με τα εξώφυλλα?
Υπάρχει κάνα πρόγραμμα που κάνει καλύτερα την διαχείριση των ταινιών?

Ποιον εξωτερικό δίσκο θα προτείνατε για σύνδεση και αναπαραγωγής ταινιών κυρίως 4κ και χωρητικότητας 2T η 4Τ για ομαλή λειτουργιά ??
Ευχαριστώ

Από χωρητικότητα σίγουρα 4tb αν μιλάμε για 4Κ (μη σου πω και παραπάνω) τώρα το ποια μάρκα επιλέξεις έχει να κάνει και με το budget.

Καλησπέρα,

Προερχόμενος από μια ταπεινή LG 42LW4500 του 2012, σκέφτομαι εδώ και καιρό τη μετάβαση σε μία πολύ καλή (σε λογικά πλαίσια) OLED και έχω "κλειδώσει" στην C7 αλλά έχω ακόμα κάποιες ερωτήσεις/απορίες:

1) Δεδομένης της διαφοράς 400 ευρώ (περίπου +25-30% κόστος) σε σχέση με την C8 στην αγορά που βρισκομαι, είναι η διαφορά στην απόδοση αντίστοιχη; Από λίγα reviews της C8 που έχω διαβάσει καταλαβαίνω πως αν και η C8 είναι ανώτερη, εντούτοις οι βελτιωσεις ειναι πολυ συγκεκριμενες και πως οι B7/C7 ήταν ήδη εξαιρετικές.

2) Έχω δει διάφορα random σχόλια για burn-in, banding, αντικαταστάσεις, και γενικά για ζητήματα που δε θα έπρεπε να αφορούν τηλεοράσεις ενός έτους με το ζόρι. Οκ, έτσι ειναι το ιντερνετ πλεον και ότι και να πατησεις στο Google search θα βρεις απαντηση για αυτο απλά προσπαθω να καταλάβω την έκταση των ζητημάτων.

Στο ίδιο πνεύμα, μη ώντας tv tech freak ώστε να αλλαζω τηλεορασεις καθε 2-3 χρόνια, η C7 θα ειναι μια μεγαλη επένδυση με οριζοντα 10ετίας που περα από το 4K, το HDR και το Smart χαρακτηρα που θα φέρει, θα καλυψει την αναγκη μας για μεγαλυτερο μεγεθος λογω νεου χωρου. Όλα αυτά τα προσφέρουν και άλλες τηλεοράσεις όμως. Θέλω να πω ότι δεν κυνηγάω την απόλυτη εικόνα εις βάρος πιθανώς της αξιοπιστίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μια ελαφρώς χειρότερης απόδοσης αντίστοιχη επιλογή (Samsung 55" QLED 2017) θα ήταν σοφότερη επιλογη σε βάθος χρόνου; Μιλάμε για εντυπώσεις με βαση τα όσα είναι γνωστά, δε ζητάω εγγύηση από κανέναν για οτιδήποτε, απλά δεν έχω παρακολουθησει το συγκεκριμένο χώρο τόσο στενά ώστε να έχω καλύτερη άποψη πέρα από μερικά απλά reviews.

Ευχαριστώ

Τι τιμή τις βρίσκεις;

Σε παίρνει να περιμένεις black Friday;

Από C7 ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Και εγω την προηγούμενη την ειχα 10 χρόνια αν και αυτη, με την τεχνολογία να τρέχει, αν κρατησει 5-7 θα ειμαι πολυ χαρούμενος.

Τι χρήση ; τηλεοπτικό ; pc/παιχνίδια; ταινίες ;

Τι αναλογία θα έβαζες ;

Καλησπέρα,

Προερχόμενος από μια ταπεινή LG 42LW4500 του 2012, σκέφτομαι εδώ και καιρό τη μετάβαση σε μία πολύ καλή (σε λογικά πλαίσια) OLED και έχω "κλειδώσει" στην C7 αλλά έχω ακόμα κάποιες ερωτήσεις/απορίες:

1) Δεδομένης της διαφοράς 400 ευρώ (περίπου +25-30% κόστος) σε σχέση με την C8 στην αγορά που βρισκομαι, είναι η διαφορά στην απόδοση αντίστοιχη; Από λίγα reviews της C8 που έχω διαβάσει καταλαβαίνω πως αν και η C8 είναι ανώτερη, εντούτοις οι βελτιωσεις ειναι πολυ συγκεκριμενες και πως οι B7/C7 ήταν ήδη εξαιρετικές.

2) Έχω δει διάφορα random σχόλια για burn-in, banding, αντικαταστάσεις, και γενικά για ζητήματα που δε θα έπρεπε να αφορούν τηλεοράσεις ενός έτους με το ζόρι. Οκ, έτσι ειναι το ιντερνετ πλεον και ότι και να πατησεις στο Google search θα βρεις απαντηση για αυτο απλά προσπαθω να καταλάβω την έκταση των ζητημάτων.

Στο ίδιο πνεύμα, μη ώντας tv tech freak ώστε να αλλαζω τηλεορασεις καθε 2-3 χρόνια, η C7 θα ειναι μια μεγαλη επένδυση με οριζοντα 10ετίας που περα από το 4K, το HDR και το Smart χαρακτηρα που θα φέρει, θα καλυψει την αναγκη μας για μεγαλυτερο μεγεθος λογω νεου χωρου. Όλα αυτά τα προσφέρουν και άλλες τηλεοράσεις όμως. Θέλω να πω ότι δεν κυνηγάω την απόλυτη εικόνα εις βάρος πιθανώς της αξιοπιστίας. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως μια ελαφρώς χειρότερης απόδοσης αντίστοιχη επιλογή (Samsung 55" QLED 2017) θα ήταν σοφότερη επιλογη σε βάθος χρόνου; Μιλάμε για εντυπώσεις με βαση τα όσα είναι γνωστά, δε ζητάω εγγύηση από κανέναν για οτιδήποτε, απλά δεν έχω παρακολουθησει το συγκεκριμένο χώρο τόσο στενά ώστε να έχω καλύτερη άποψη πέρα από μερικά απλά reviews.

Ευχαριστώ
δεν θα σου πω την γνωμη μου για την c7 γιατι δεν την εχω, αλλα περιμενω την c8 την επομενη εβδομαδα. αυτο που μπορω να σου πω ειναι η τραυματικη μου εμπειρια με την samsung, αν διαθετεις τα λεφτα παρε την c7 και μακρυα απο την samsung. 16 μηνες ταλαιπωρια, με μια αντικατασταση τηλεορασης, μια αλλαγη οθονης, συνολο 3 panel προβληματικα, ειμαι ενα μηνα τωρα χωρις τηλεοραση, και στο τελος μου εδωσαν πιστωση το ποσο αγορας γιατι ειναι τοσο καρμιρηδες που ουτε μια τηλεοραση δεν εδωσαν αντικατασταση, ουτε ενα συγγνωμη δεν ειπαν, αν ειναι ετσι οι πολυεθνικες εταιρειες να τις χαιρονται. εσυ ομως θα αποφασησεις τι θα παρεις, αν καταληξεις ομως σε samsung ποτε χωρις την 5ετη εγγυηση μην τραβας και εσυ τα μαλλια σου. τωρα απο τεχνολογια oled με qled ειναι ημερα με την νυχτα.

Τι τιμή τις βρίσκεις;

Σε παίρνει να περιμένεις black Friday;

Από C7 ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Και εγω την προηγούμενη την ειχα 10 χρόνια αν και αυτη, με την τεχνολογία να τρέχει, αν κρατησει 5-7 θα ειμαι πολυ χαρούμενος.

Τι χρήση ; τηλεοπτικό ; pc/παιχνίδια; ταινίες ;

Τι αναλογία θα έβαζες ;

Έπεσες διάνα. Οι όποιες αγορές θα γίνουν Black Friday/Cyber Monday όπου εδώ που είμαι (Σουηδία) βγαίνουν δυνατές προσφορές συνήθως, αν θα είμαι τυχερός να αφορούν τη συγκεκριμένη θα δούμε. Ευελπιστώ λόγω του ότι είναι περσινό μοντέλο και ίσως θέλουν να διώξουν στοκ ότι κάτι θα παίξει. Αυτή τη στιγμή C7/C8 παίζουν στα 1430/1820 ευρώ αντίστοιχα.

Το 5-7 χρόνια το λες με την έννοια ότι θα ξεπεραστεί τόσο γρήγορα ή ότι δε θα αντέξει; Το πρώτο φαντάζομαι (και ελπίζω). Όπως είπα, για εμένα, αν ήταν να ιεραρχήσω τους λόγους της αναβάθμισης θα ήταν οι εξής:

35%: Υποστήριξη 4Κ και HDR
35%: Μετάβαση σε μεγαλύτερο μέγεθος, από 50" μινιμουμ εως 55" μαξιμουμ
30%: smart με ενσωματωμένο Netflix και γενικά online συνδεσιμότητα

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχω γράψει κάπου: "θέαση στην απολύτως καλύτερη ποιότητα της αγοράς" και επίσης, όλες τις παραπανω απαιτήσεις τις ικανοποιεί και μια πολύ καλή LCD 50"αρα στα 800-900 ευρώ. Το να ανέβω 50-60% σε μπάτζετ για να έχω την έξτρα ποιότητα της OLED είναι περισσότερο καπρίτσιο παρά "ανάγκη". Απλά όταν συνεξετάζω και τον ορίζοντα 10ετιας που ανέφερα πιο πριν, εκεί το έξτρα κόστος καπως καταμερίζεται περισσότερο και γίνεται πιο εύπεπτο γιαυτό και η συζήτηση επί της συγκεκριμένης.

Αν ωστόσο είχα βάσιμους λόγους να πιστεύω ότι η OLED σαν τεχνολογία είναι πιο επίφοβη από την LCD, μια καλή 50άρα LCD κάτω του χιλιάρικου θα ήταν πιο ασφαλής επιλογή και ας έκανα την παραχώρηση σε ποιότητα. Θα ικανοποιούσε όλα τα υπόλοιπα κριτήρια.

Η χρήση που έχω σκοπό να κάνω είναι:

50% - Netflix 4K (ίσως η βασική αιτία που ξεκίνησε όλη την ιστορία αναβάθμισης, όταν είδα τέτοιο υλικο σε μία απλή Sony 43" KD43xf7596 LCD 4Κ HDR εντυπωσιάστηκα)
40% - Αθλητικά σε Nova HD και ΟΤΕ HD
5% - Ελεύθερα κανάλια σε SD (όσο τα ελληνικά HD δεν διατίθενται μεσω δορυφόρου) και HD (τα τοπικά εδώ)
5% - Gaming αλλά μονο περιστασιακά. Αν και εφτιαξα πολυ πρόσφατα δυνατό gaming μηχάνημα οι θέσεις δεν βολεύουν οπότε ο υπολογιστής θα παραμείνει σε άλλο δωμάτιο μακριά της τηλεόρασης. Απλά έτσι για το γαμώτο, θα τον συνδέσω κάποια φορά με τη νέα TV να δω FarCry 5 σε 3840x2160 και Ultra settings για να μου πέσει το σαγόνι και μετά πίσω, καθώς οι αντιδράσεις, αν παραμείνει στο σαλόνι, θα είναι σφοδρές!

δεν θα σου πω την γνωμη μου για την c7 γιατι δεν την εχω, αλλα περιμενω την c8 την επομενη εβδομαδα. αυτο που μπορω να σου πω ειναι η τραυματικη μου εμπειρια με την samsung, αν διαθετεις τα λεφτα παρε την c7 και μακρυα απο την samsung. 16 μηνες ταλαιπωρια, με μια αντικατασταση τηλεορασης, μια αλλαγη οθονης, συνολο 3 panel προβληματικα, ειμαι ενα μηνα τωρα χωρις τηλεοραση, και στο τελος μου εδωσαν πιστωση το ποσο αγορας γιατι ειναι τοσο καρμιρηδες που ουτε μια τηλεοραση δεν εδωσαν αντικατασταση, ουτε ενα συγγνωμη δεν ειπαν, αν ειναι ετσι οι πολυεθνικες εταιρειες να τις χαιρονται. εσυ ομως θα αποφασησεις τι θα παρεις, αν καταληξεις ομως σε samsung ποτε χωρις την 5ετη εγγυηση μην τραβας και εσυ τα μαλλια σου. τωρα απο τεχνολογια oled με qled ειναι ημερα με την νυχτα.

Εαν ειναι έτσι, τότε αν δεν παω σε OLED ισως να πρέπει να γυρισω σε απλές LCD, εαν γνώμονας είναι η αξιοπιστία...

Καλησπέρα,
έχει κάνει κανείς άλλος την παρακάτω συνδεσμολογία?
PS4->HDMI->LG C7->OPTICAL->A/V
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί φαίνεται να μην μπορώ να πάρω πολυκάναλο ήχο.
Στο PS4 έβαλα και Linear PCM και Bitstream.

Στην LG οταν επιλέξεις optical out αλλαξε το PCM σε Auto.

Και δεν το κρατάει την επόμενη φορά που θα το αλλάξεις. Επειδή παίζω blue tooth & optical το βαζω καθε φορα.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στην LG οταν επιλέξεις optical out αλλαξε το PCM σε Auto.

Και δεν το κρατάει την επόμενη φορά που θα το αλλάξεις. Επειδή παίζω blue tooth & optical το βαζω καθε φορα.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οκ θα το δοκιμάσω το βράδυ να δω.
Thanks

Τελικά δεν έβγαλα άκρη.Όταν έχω Linear PCM στο PS4 δεν στέλνει πολυκαναλο ήχο στον ενισχυτή.
Όταν αλλάζω το PS4 σε Bitstream(DTS ή DOLBY) τότε δείχνει να λαμβάνει ο ενισχυτής πολυκαναλο αλλά παίζουν μόνο το δεξί και το αριστερό ηχείο.Το κεντρικό και τα πίσω στην μούγκα.
Όταν βάζω Netflix στην τηλεόραση μια χαρά όλα.

το ps4 ειναι συνδεμενο απ ευθειας στον ενισχυτη ή το ps4 στελνει τον ηχο στην tv και εκεινη υστερα το επιστρεφει στον ενισχυτη. ?
Αν ισχυει το πρωτο, τσεκαρε μηπως εχεις πατησει κατι στον ενισχυτη και του εχεις ακυρωσει την πολυκαναλη λειτουργια αναπαραγωγης
(π.χ. πατησες "stereo", "pure" κλπ και κλειδωσε σε δικαναλη αναπαραγωγη)
Αν στελνεις τον ηχο πρωτα στην Tv (οπως προανεφερες και δεν αλλαξες τη συνδεσμολογια) ισως κατι δεν παει καλα με τις ρυθμισεις της Tv.
Γραψε αν θες τι ρυθμισεις της εχεις βαλει στην εξοδο ηχου. Αν επιτρεπεται, γιατι δεν ριχνεις το ps4 κατευθειαν επανω στον ενισχυτη να παιρνει τον ηχο κατευθειαν. ?

Το ps4 θα το εχεις παντα σε Bitstream.

Υ.Γ.

Στην δικη μου Oled 1080p) οι ρυθμισεις "auto" στην εξοδο ηχου της, δεν αλλαζουν, μενουν παντα στο auto.
Δεν ξερω τι συμβαινει με την C7V και αν μπλεκεται καπου αυτη στο προβλημα που αντιμετωπιζεις.

Η σύνδεση είναι PS4->HDMI->LG C7->OPTICAL->A/V
Ο λόγος που συνδέω πρώτα στην τηλεόραση είναι γιατί είναι παλιός ο ενισχυτής και δεν περνάνε τα HDR και λοιπά καινούργια πράγματα.
Στην TV έχω βάλει την επιλογή OPTICAL OUT/HDMI ARC και είναι στο "auto".Και σε μένα πάντως μένει πάντα στο "auto"
Ο ενισχυτής είναι και αυτός στο "auto" γιαυτό όταν παίζω Netflix από την τηλεόραση λειτουργεί μια χαρά το 5.1.

Οποτε στον ενισχυτη ποια εισοδο εχεις επιλεξει για να ακους ηχο απο την Tv. ?
Απο την hdmi arc της τηλεορασης ή απο την οπτικη ινα της τηλεορασης. ?

Γιατι προφανως θα πρεπει να γυριζεις και εναν επιλογεα στον ενισχυτη για να επιλεξεις πηγη εισοδου. (cd, dvd, aux, vcr κλπ κλπ)