LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ολες οι oled τηλεορασεις πραγματοποιουν ενα compensation cycle οταν παιξουν για 3 ωρες. Τοτε, οταν την κλεισεις, θα πραγματοποιησει μονη της την επαναρυθμιση των πιξελς.

Τον χειροκινητο καθαρισμο θα τον χρησιμοποιεις αν π.χ. διαπιστωσεις οτι εχεις burn in που δεν φευγει με τον αυτοματο καθαρισμο.

Ο αυτοματος καθαρισμος διαρκει περιπου 8-10 λεπτα.
Αν ανοιξεις την τηλεοραση νωριτερα και δεν ολοκληρωθει, θα ξεκινησει την επομενη φορα που θα την κλεισεις.
Ο χειροκινητος καθαρισμος εκτελει αλλη λειτουργια πιο χρονοβορα που διαρκει περιπου μια ωρα.

Η μετακινηση εικονας ειναι μια εξτρα προστασια οπου ανα τακτα χρονικα διαστηματα μετακινει την εικονα 1-2 πιξελς κυκλικα.
Στις σειρες του 2018 υπαρχει και η ανιχνευση της στατικης εικονας (logo μπαρες κλπ) οπου υστερα απο 1-2 λεπτα, μειωνει κατα 20% τη φωτεινοτητα στη στατικη εικονα.
Υπαρχουν πολλες δικλειδες προστασιας για το burn in.

Αν την κλεινεις για ενα δεκαλεπτο οσο πιο κοντα στο τριωρο μπορεις, τοσο πιο δυσκολο ειναι να παθεις burn in.
Καλημέρα, επειδή έχεις γνώση πάνω στο θέμα oled θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Σκέφτομαι να αγοράσω την Sony af8 η χρήση της θα είναι κυρίως
1)gaming ξέρω ότι δεν είναι ιδανική λόγο του input lag αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα
2)Παιδικά για τον γιο μου
3)Ταινιες και σειρές Netflix και pc.
4)ποδόσφαιρο
Επειδή δεν έχω ιδέα για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η χρήση της τβ αν και αναφέρεις αρκετές λεπτομέρειες ποιο πάνω και κατάλαβα τι παίζει το μόνο που με φοβίζει είναι το burn in και η καθαρότητα από banding κυρίως του πάνελ. Να κάνω την κίνηση; αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος από μια Sony 50w705b
Επισης τι ρυθμό ανανέωσης έχουν οι oled;
Το κυριότερο όμως είναι το burn in αν και διάβασα ότι η Sony έχει μια προστασία που ρίχνει αυτόματα την φωτεινότητα για προστασία. Επίσης ο χώρος είναι σκοτεινός επόμενος θα παίζει με 35 45% φωτεινότητα.
Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι γνώμη σας. Διστάζω ν'αγορασω την 55c8. Θα τη χρησιμοποιώ για Cosmote & nova, με πολύ προβολή ποδοσφαίρου, είσαστε όλοι ενθουσιασμένοι με αυτά τα υλικά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

1)gaming ξέρω ότι δεν είναι ιδανική λόγο του input lag αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα
2)Παιδικά για τον γιο μου
3)Ταινιες και σειρές Netflix και pc.
4)ποδόσφαιρο
Επειδή δεν έχω ιδέα για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η χρήση της τβ αν και αναφέρεις αρκετές λεπτομέρειες ποιο πάνω και κατάλαβα τι παίζει το μόνο που με φοβίζει είναι το burn in και η καθαρότητα από banding κυρίως του πάνελ. Να κάνω την κίνηση; αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος από μια Sony 50w705b
Επισης τι ρυθμό ανανέωσης έχουν οι oled;

Η sony εχει 120hz refresh rate.
Οπως και η LG και αυτη χρησιμοποιει μερικους τροπους αποφυγης και προστασιας απο το Burn in.
Το πιο σημαντικο κομματι ομως ειναι να πραγματοποιειται οσο το δυνατον πιο συχνα το αυτοματο compensation cycle της τηλεορασης.
Οταν θα εχεις περιεχομενο με στατικες εικονες ή μαυρες μπαρες, θα πρεπει να θυμασαι πως οσο πιο πολλα compensation cycles πραγματοποιει η Tv, τοσο καλυτερα.
Το καθε compensation cycle θα προσπαθησει να εκτελεστει,οταν θα την κλεισεις σε κατασταση standby, αφου πρωτα θα εχει συμπληρωσει 3 ωρες ανοιχτη. Ενω θα φαινεται κλειστη στην ουσια για 10 περιπου λεπτα θα πραγματοποιει την επαναρυθμιση τασης στα pixels.
Εαν την ξανα ανοιξεις σε αυτο το δεκαλεπτο πριν προλαβει να ολοκληρωθει η διαδικασια, θα ακυρωθει και θα προσπαθησει να ολοκληρωθει την επομενη φορα που θα την ξανα κλεισεις.

Οταν λοιπον θα παιζεις υλικο με μαυρες μπαρες ή τηλεοπτικα logo, ή καποιες στατικες μπαρες (παιχνιδια ή μπαρες απο windows κλπ) καλο θα ειναι να την κλεινεις για 10 λεπτα οταν συμπληρωσει τουλαχιστον ενα τριωρο. Μπορεις να την κλεινεις και σε 4 ή 5 ωρες, αλλα ειπαμε, οσο πιο συχνα τα compensation cycles τοσο καλυτερα.
Μπορεις να παρεις και ενα αλλο μετρο προφυλαξης. οταν θα θες να σερφαρεις, ή να παιξεις ενα game για πολλες ωρες σερι κλπ, ρυθμισε ενα mode στην Tv το οποιο θα της εχεις ριξει λιγο παραπανω το oled light και contrast. Να μην παιζει πολυ πουσαρισμενη σε φως δηλαδη.

Εγω εχω μια 1080p oled 1,5 χρονο τωρα. Πρεπει να εχω κανει 6-8 χιλιαδες ωρες. τη χρησιμοποιω για ελαχιστο τηλεοπτικο, αλλα αρκετες σειρες, ταινιες σερφαρισμα και games (οχι πολυ συχνα αυτα)
Απο αυτη σου γραφω τωρα, την εχω σαν μονιτορ pc στο σαλονι μου.
Φροντιζοντας να τηρω τους δυο παραπανω κανονες (συχνα compensations κοντα στο 3ωρο και μειωμενο φωτισμο τωρα π.χ. που ειμαι στα windows) δεν εχω κανενα Burn in.

Οι oled's φυσικα και μπορουν να παθουν burn in υπο προυποθεσεις. Φυσικα και μπορουν να μην παθουν burn in παλι υπο προυποθεσεις.
Το θεμα ειναι να ρωτησουμε και μαθουμε τι, πως και ποσο ευκολα ή οχι προκαλειται το Burn in αναλογως την χρηση που θα θελουμε να κανουμε. Αν αγνοουμε καποια πραγματα, παρουμε μια Oled, την βαλουμε να παιζει στο δυναμικο 10 ωρες σερι ενα καναλι καθε μερα, ε συντομα θα το δουμε το Burn in.

Αν καποιος δεν θελει τηλεοραση, αλλα θελει...monitor pc, εγω θα συμβουλευα να στραφει σε LCD. Γιατι Ουτε οι δικλειδες προστασιας της Tv δεν θα καταφερουν να την προστατευσουν.
(ακουγεται αντιφατικο να την χρησιμοποιω ως οθονη htpc και σερφαρισμα, ενω ταυτοχρονα να προτεινω να την αποφυγουν για τετοια χρηση, αλλα ειναι αυτο που προσπαθω να εξηγησω. Αν ξερεις τα ορια της, μπορεις να την προστατευσεις)

Υ.Γ.
Δεν ειμαι κανενας γκουρου των OLED. Ενας απλος χρηστης και κατοχος ειμαι.
Μην ανηκοντας ομως ως οπαδος σε καμια παραταξη, κανω καθε φορα τις επιλογες μου σε μια συσκευη, συμφωνα με τις δικες μου αναγκες.
Ευτυχως ομως που σε αυτο το φορουμ υπαρχουν οντως ατομα με πολυ μεγαλες γνωσεις στη χωρο εικονας και ηχου. Αν καποιος καθησει και διαβασει 5 πραγματα που εχουν γραφτει κατα καιρους, θα διαπιστωσει πως οι σφαιρικες του γνωσεις θα αυξηθουν χαρη στον κοπο που εκαναν καποιοι να μοιραστουν τις εμπειριες τους.

Υπαρχουν χρηστες συσκευων που θα μπουν μονο σε ενα φορουμ απλα να ρωτησουν τι να αγορασουν (εκει θα πρεπει να εμπιστευθουν τι θα τους πει το σωστο ή λαθος ατομο) και υπαρχουν και χρηστες που ως χομπυ θα κατσουν να διαβασουν και 2-3 πραγματα ωστε να κατανοησουν 5-6 βασικα.

Ουτε οι LCD ειναι οι τελειες τηλεορασεις, ουτε οι OLED. Ο καθενας πρεπει να κρινει συμφωνα με την χρηση και τις αναγκες του.
Για να επιλεξει σωστα ομως, θα πρεπει να μην υπαρχει παραπληροφορηση απο τριτους, εσκεμμενα ή απο αγνοια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η sony εχει 120hz refresh rate.
Οπως και η LG και αυτη χρησιμοποιει μερικους τροπους αποφυγης και προστασιας απο το Burn in.
Το πιο σημαντικο κομματι ομως ειναι να πραγματοποιειται οσο το δυνατον πιο συχνα το αυτοματο compensation cycle της τηλεορασης.
Οταν θα εχεις περιεχομενο με στατικες εικονες ή μαυρες μπαρες, θα πρεπει να θυμασαι πως οσο πιο πολλα compensation cycles πραγματοποιει η Tv, τοσο καλυτερα.
Το καθε compensation cycle θα προσπαθησει να εκτελεστει,οταν θα την κλεισεις σε κατασταση standby, αφου πρωτα θα εχει συμπληρωσει 3 ωρες ανοιχτη. Ενω θα φαινεται κλειστη στην ουσια για 10 περιπου λεπτα θα πραγματοποιει την επαναρυθμιση τασης στα pixels.
Εαν την ξανα ανοιξεις σε αυτο το δεκαλεπτο πριν προλαβει να ολοκληρωθει η διαδικασια, θα ακυρωθει και θα προσπαθησει να ολοκληρωθει την επομενη φορα που θα την ξανα κλεισεις.

Οταν λοιπον θα παιζεις υλικο με μαυρες μπαρες ή τηλεοπτικα logo, ή καποιες στατικες μπαρες (παιχνιδια ή μπαρες απο windows κλπ) καλο θα ειναι να την κλεινεις για 10 λεπτα οταν συμπληρωσει τουλαχιστον ενα τριωρο. Μπορεις να την κλεινεις και σε 4 ή 5 ωρες, αλλα ειπαμε, οσο πιο συχνα τα compensation cycles τοσο καλυτερα.
Μπορεις να παρεις και ενα αλλο μετρο προφυλαξης. οταν θα θες να σερφαρεις, ή να παιξεις ενα game για πολλες ωρες σερι κλπ, ρυθμισε ενα mode στην Tv το οποιο θα της εχεις ριξει λιγο παραπανω το oled light και contrast. Να μην παιζει πολυ πουσαρισμενη σε φως δηλαδη.

Εγω εχω μια 1080p oled 1,5 χρονο τωρα. Πρεπει να εχω κανει 6-8 χιλιαδες ωρες. τη χρησιμοποιω για ελαχιστο τηλεοπτικο, αλλα αρκετες σειρες, ταινιες σερφαρισμα και games (οχι πολυ συχνα αυτα)
Απο αυτη σου γραφω τωρα, την εχω σαν μονιτορ pc στο σαλονι μου.
Φροντιζοντας να τηρω τους δυο παραπανω κανονες (συχνα compensations κοντα στο 3ωρο και μειωμενο φωτισμο τωρα π.χ. που ειμαι στα windows) δεν εχω κανενα Burn in.

Οι oled's φυσικα και μπορουν να παθουν burn in υπο προυποθεσεις. Φυσικα και μπορουν να μην παθουν burn in παλι υπο προυποθεσεις.
Το θεμα ειναι να ρωτησουμε και μαθουμε τι, πως και ποσο ευκολα ή οχι προκαλειται το Burn in αναλογως την χρηση που θα θελουμε να κανουμε. Αν αγνοουμε καποια πραγματα, παρουμε μια Oled, την βαλουμε να παιζει στο δυναμικο 10 ωρες σερι ενα καναλι καθε μερα, ε συντομα θα το δουμε το Burn in.

Αν καποιος δεν θελει τηλεοραση, αλλα θελει...monitor pc, εγω θα συμβουλευα να στραφει σε LCD. Γιατι Ουτε οι δικλειδες προστασιας της Tv δεν θα καταφερουν να την προστατευσουν.
(ακουγεται αντιφατικο να την χρησιμοποιω ως οθονη htpc και σερφαρισμα, ενω ταυτοχρονα να προτεινω να την αποφυγουν για τετοια χρηση, αλλα ειναι αυτο που προσπαθω να εξηγησω. Αν ξερεις τα ορια της, μπορεις να την προστατευσεις)

Υ.Γ.
Δεν ειμαι κανενας γκουρου των OLED. Ενας απλος χρηστης και κατοχος ειμαι.
Μην ανηκοντας ομως ως οπαδος σε καμια παραταξη, κανω καθε φορα τις επιλογες μου σε μια συσκευη, συμφωνα με τις δικες μου αναγκες.
Ευτυχως ομως που σε αυτο το φορουμ υπαρχουν οντως ατομα με πολυ μεγαλες γνωσεις στη χωρο εικονας και ηχου. Αν καποιος καθησει και διαβασει 5 πραγματα που εχουν γραφτει κατα καιρους, θα διαπιστωσει πως οι σφαιρικες του γνωσεις θα αυξηθουν χαρη στον κοπο που εκαναν καποιοι να μοιραστουν τις εμπειριες τους.

Υπαρχουν χρηστες συσκευων που θα μπουν μονο σε ενα φορουμ απλα να ρωτησουν τι να αγορασουν (εκει θα πρεπει να εμπιστευθουν τι θα τους πει το σωστο ή λαθος ατομο) και υπαρχουν και χρηστες που ως χομπυ θα κατσουν να διαβασουν και 2-3 πραγματα ωστε να κατανοησουν 5-6 βασικα.

Ουτε οι LCD ειναι οι τελειες τηλεορασεις, ουτε οι OLED. Ο καθενας πρεπει να κρινει συμφωνα με την χρηση και τις αναγκες του.
Για να επιλεξει σωστα ομως, θα πρεπει να μην υπαρχει παραπληροφορηση απο τριτους, εσκεμμενα ή απο αγνοια.

Ευχαριστώ πολύ για το τόσο αναλυτικό ποστ και για τις συμβουλές σου. Τελικά θα γίνει η αγορά και θα δοθούν οδηγίες στα μέλη της οικογένειας για σωστή χρήση!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι γνώμη σας. Διστάζω ν'αγορασω την 55c8. Θα τη χρησιμοποιώ για Cosmote & nova, με πολύ προβολή ποδοσφαίρου, είσαστε όλοι ενθουσιασμένοι με αυτά τα υλικά;
Κανείς;;;μια απάντηση;

Για ποιο λόγο διστάζεις;
Αν όταν κοιτάζετε ποδόσφαιρο, όλα είναι τέλεια ή έχετε πρόβλημα του στυλ dse ή εξαφανίζεται η μπάλα κ.τ.λ.
Με Cosmote γενικά η εικόνα είναι χειρότερη από αυτήν που έχουμε με μια παλιά;

Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν όταν κοιτάζετε ποδόσφαιρο, όλα είναι τέλεια ή έχετε πρόβλημα του στυλ dse ή εξαφανίζεται η μπάλα κ.τ.λ.
Με Cosmote γενικά η εικόνα είναι χειρότερη από αυτήν που έχουμε με μια παλιά;

Παρακατω μπορεις να δεις εναν βαθμολογικο πινακα με grey uniformity σε αρκετα μοντελα τηλεορασεων για να δεις πως τα πηγαινει σε αυτον τον τομεα οποια Tv σε ενδιαφερει.

https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/gray-uniformity-dirty-screen-effect-dse

Μπορεί κάποιος να μου πει τι διαστάσεις έχει η βάση της τηλεόρασης, διότι έχω ένα έπιπλο 80/50 και δεν ξέρω αν χωράει. Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Είναι απαραίτητο να λειτουργεί η τηλεόραση για >=3 ώρες ώστε να κανει το compensation cycle; Αν την κλείνω στις 2.5 ώρες, απ ότι καταλαβαίνω, δεν θα το κάνει. Την επόμενη φορά που θα την ανοίξω, για να κάνει χρειάζεται να μείνει ανοιχτή για 3 ώρες ή αν μείνει ανοιχτή για μισή ώρα, θα το κάνει;
Ουσιαστικά, αν καταλαβαίνω καλά, αν την έχουμε ανοιχτή 2 ώρες, πρέπει να προσπαθούμε να την αφήσουμε άλλη μια ώρα ανοιχτή, ώστε να εκτελεστεί αυτή η λειτουργία;

Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Είναι απαραίτητο να λειτουργεί η τηλεόραση για >=3 ώρες ώστε να κανει το compensation cycle; Αν την κλείνω στις 2.5 ώρες, απ ότι καταλαβαίνω, δεν θα το κάνει. Την επόμενη φορά που θα την ανοίξω, για να κάνει χρειάζεται να μείνει ανοιχτή για 3 ώρες ή αν μείνει ανοιχτή για μισή ώρα, θα το κάνει;
Ουσιαστικά, αν καταλαβαίνω καλά, αν την έχουμε ανοιχτή 2 ώρες, πρέπει να προσπαθούμε να την αφήσουμε άλλη μια ώρα ανοιχτή, ώστε να εκτελεστεί αυτή η λειτουργία;
Ακριβως ετσι. Οι ωρες παιξιματος ειναι αρθροιστικες.
Αν την ανοιξεις για 2.5 ωρες και την κλεισεις δεν θα κανει τιποτε. Αν την ξανα ανοιξεις για 30 λεπτα και την ξανα κλεισεις θα ξεκινησει το c.c.
Αν οταν ξεκινησει το cc την ξανα ανοιξεις πριν προλαβει να ολοκληρωθει (καπου δεκαλεπτο) τοτε θα ακυρωθει και θα προσπαθησει να ξανα ξεκινησει αμεσως μολις την ξανα κλεισεις.

Σήμερα μάλλον έκανε και εμένα τον πρώτο κύκλο μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας. Ακουγόταν ένα αμιδρο τσακ τσακ. Φαντάζομαι αυτό ήταν. Κάτοχος Sony af8

Καλημέρα από εμένα. Χθες βράδυ πρόλαβα και έστησα την C8 που αγόρασα από Black Friday στο Public και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου.

Προερχόμενος από μία Samsung 55 F6500 περίμενα να δω μεγάλη απόκλιση στην απόδοση της εν λόγω OLED. Όχι τόσο στο θέμα των χρωμάτων, όπου εκεί η διαφορά είναι εμφανής, όσο βασικά στο θέμα της κίνησης, όπου περίμενα η αλήθεια είναι, κάτι διαφορετικό.

Όπως ας πούμε η κίνηση που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, που η εικόνα μοιάζει να είναι παράθυρο παρά clip. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με calibration ακόμα αλλά δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει δραματικά το θέμα της κίνησης. Ίσως φταίει και το ότι έφυγα από 55αρα και ξαναπήγα σε 55αρα, με αποτέλεσμα να μην μου κάνει τόση εντύπωση. Μήπως αν επέλεγα μία QLED της Samsung όπως αυτήν ας πούμε, να λάμβανα καλύτερη εμπειρία χρήσης ;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Με τι περιεχόμενο και τί πηγή; Η κίνηση ήταν ίδια με τη προηγούμενη τηλ. , οριακά καλύτερη ή χειρότερη;

Με τι περιεχόμενο και τί πηγή; Η κίνηση ήταν ίδια με τη προηγούμενη τηλ. , οριακά καλύτερη ή χειρότερη;

Nova, Cosmote, ταινία 1080 μέσω Plex, YouTube videos. Η κίνηση είναι οριακά καλύτερη στο δικό μου μάτι, σίγουρα όχι τέτοια που να με κάνει να εκπλαγώ από την αλλαγή.

Η εικόνα είναι σαφώς πιο καθαρή και το πιο εντυπωσιακό πλάνο so far το έχω πάρει από την εισαγωγική οθόνη του Netflix με το απίστευτο μαύρο και το ολοζώντανο κόκκινο logo. Πέραν τούτου όμως ουδέν.

Θα δοκιμάσω και με UHD περιεχόμενο για να δω εκεί τι ψάρια πιάνουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Χθες την παρήγγειλα από public. Μου είπαν ξεκάθαρα ότι η πενταετής εγγύηση καλύπτει και την περίπτωση του burn in.

Περίεργο. Εμένα μου είπε ο πωλητής, παρόλο που στην προσφορά υπήρχε και η πενταετής εγγύηση, ότι το burn in προκύπτει από κακή χρήση και δεν καλύπτεται από εγγύηση.

είχες ήδη μια πολύ καλή τηλ και είναι λογικό να μην υπάρχει δραματική βελτίωση. Εκεί που θα δείς μάλλον ικανή διαφορά είναι σε αρχεία hevc bd 10bit hdr.