Πιθανον υπολογιζουν, οι πιοτερες εταιριες, την εμπορικοτητα ή και την χρησιμοτητα στο κοινο που απευθυνεται στο εκαστο ειδος (τηλεοραση) καθε εταιριας. Με καποιο τροπο "βλεπουν" την χρησιμοτητα και απο πωλησεις αλλα και απο αντιπροσωπευσεις και αναλυσεις.
Πολλες εταιριες "παρακολουθουν" και καποια φορουμ ανα τον κοσμο. Ενα παραδειγμα ειναι το blog του Toengels για λογαριασμο της Philips οπου ενημερωνεται βασει ερωτοαπαντησεων αλλα και ενημερωνει παραυτα για τις αναβαθμισεις. Ειναι ο πιο σωστος τροπος να βρεις τον σφυγμο αλλα και τα προβληματα. Ετσι μπορουν να καταργουν ή να διορθωνουν hardwares και softwares με αναβαθμισεις.
Θυμησου το 3D πριν 4-5 χρονια που μια-μια οι εταιριες το αφαιρουσαν απο τις τηλεορασεις τους. Βγηκε κατι αλλο. Το HDR, DV, OLED. Σε λιγο ερχεται η τεχνολογια με mini-led πανελ οπυ στην ουσια θα ειναι το μεγαλο "αντι" της oled τεχνολογιας.
Στοχαστικα και μονο, θυμησου-θυμηθειτε το 2000 πως υπηρξαν οι πρωτες lcd τηλεορασεις σε hd ready. Ανα 5 χρονια γινεται ενα μεγαλο βημα εμπρος στην τεχνολογια της τηλεορασης. Γενναται απο την τεχνογνωσια και την μελετη για το καλυτερο, το επαρκεστερο. Το πιοτερο. Σημερα εχει ερθει το 8Κ. Σε λιγα χρονια το 16Κ με 12bit αναλυση χρωματων. Που θελω να καταληξω για να μην κουρασω το thread. Η τεχνολογια δεν θα σταματα ποτε να μας εκπλησσει και να μας χαριζει με το αντιτιμο παντα τις επομενες δυνατοτητες της.
Αν το ΡΙΡ σημερα ειναι κατι που μας αρεσει το καταργησουν, κατι αλλο θα το καλυψει.