LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχει ομως πολλαπλη προβολη με δυο μεταδοσεις ταυτοχρονα σε δυο τετραγωνα

Τελειως ακυρη επιλογη κατ'εμε....στην πραξη δεν μπορεις να παρακολουθησεις ΤΙΠΟΤΑ απο τα δυο....εχω 65αρα και με το ζορι τα βλεπω μιας και πανω απο την μιση οθονη παει χαμενη.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ποτε δεν καταλαβα την πολιτικη των εταιρειων να αφαιρουν απο επομενα μοντελα τους (με καλυτερο και hardware αλλα και software) δυνατοτητες οι οποιες ειχαν προηγουμενα μοντελα τους και γενικα ειναι "της πλακας πλεον" για αυτες.

polakis οταν λες πολλαπλη προβολη σε δυο τετραγωνα τι εννοεις? Καναλια digea που να παιζουν σε δυο διαφορετικα παραθυρα? Γιατι αυτο ειναι το ΡΙΡ και δεν εχει η c9 κατι τετοιο απο οσο γνωριζω. Διαβασα καπου οτι οι γερμανικες c9 που εχουν καποισ αλλη κωδικη ονομασια εχουν ΡΙΡ. Οποιος κατεχει κατι πιοτερο ας παραθεσει. Μου φαινεται πως αν μπεις στην γερμανικη ιστοσελιδα της LG και ανατρεξεις στα χαρακτηριστικα της c9 αναγραφει το PIP. Επειδη ειμαι στην δουλεια δεν μπορω να το ψαξω για να παραθεσω link.

polakis οταν λες πολλαπλη προβολη σε δυο τετραγωνα τι εννοεις? Καναλια digea που να παιζουν σε δυο διαφορετικα παραθυρα? Γιατι αυτο ειναι το ΡΙΡ και δεν εχει η c9 κατι τετοιο απο οσο γνωριζω. Διαβασα καπου οτι οι γερμανικες c9 που εχουν καποισ αλλη κωδικη ονομασια εχουν ΡΙΡ. Οποιος κατεχει κατι πιοτερο ας παραθεσει. Μου φαινεται πως αν μπεις στην γερμανικη ιστοσελιδα της LG και ανατρεξεις στα χαρακτηριστικα της c9 αναγραφει το PIP. Επειδη ειμαι στην δουλεια δεν μπορω να το ψαξω για να παραθεσω link.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ 2 ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΑΖ (πχ ενα του πσ4 και ενα καναλι)....νομιζω οτι εχεις επιλογη να παιζει TV μαζι με καποιο input. Την ονομαζει Multi view αν δεν κανω λαθος, αλλα ειναι χαλια επιλογη........στο ΜΕΣΟ της οθονης με τεραστια κενα πανω κατω, ανοιγει 2 παραθυρακια οπως ας πουμε στα windows αμα κανεις 2 παραθυρα προσαρμοσμενο ανοιγμα να ειναι διπλα διπλα. Επισης, οταν κανεις web browse απο τη τιβι, υπαρχει πανω δεξια μια επιλογη να βαλεις παραθυρο Pip και να βλεπεις κατι.

Αλλα για ΜΕΝΑ, λειτουργικο PIP ειναι να μπορεις να παιζεις ΜΑΖΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ, μια στην "κυρια οθονη" και μια σε καποια γωνια (πχ να βλεπεις Netflix και να περιμενεις να δεις καποια ειδηση ή να ξεκινησουν αθλητικα ή να παιζεις ps4 και παραλληλα στο μικρο παραθυρο να παιζει κατι αλλο.....)

"Καθαρη" λειτουργια ΡΙΡ σε oled πανελ εχει η Philips με την σειρα 804 και 854 και η Panasonic σε ολη την oled σειρα τηλεορασεων της.
Η Philips στην σειρα 805, 855, 865 που ειναι οι αναμενομενες να κυκλοφορησουν του ετους 2020, εχουν αφαιρεσρι την εφαρμογη ΡΙΡ που υπαρχει στα μοντελα του 2019.
Προσωπικα ειμαι κι εγω υπερ της εφαρμογης αυτης. Να βλεπω ενα καναλι και χωρις να το αλλαζω να μπορω να δω τι εχει καποιο αλλο καναλι. Ευκολια. Δεν εχει δοθει και πολυ μεγαλη σημασια απο τις εταιριες σε αυτην την εφαρμογη. Ειναι ομως μια μεγαλη ευκολια.
Η Samsung, για παραδειγμα, το εχει πολυ πιο εκσυγχρονισμενο κυριως στις σειρες Qled. Εννοω οτι μπορεις να επιλεξεις το μεγεθος του δευτερου παραθυρου και το τι να παιζει κ.ο.κ.
Ελπιζω να μην κουρασα και να μην τραβηξα πολυ την κουβεντα περι ΡΙΡ για το thtead.

"Καθαρη" λειτουργια ΡΙΡ σε oled πανελ εχει η Philips με την σειρα 804 και 854 και η Panasonic σε ολη την oled σειρα τηλεορασεων της.
Η Philips στην σειρα 805, 855, 865 που ειναι οι αναμενομενες να κυκλοφορησουν του ετους 2020, εχουν αφαιρεσρι την εφαρμογη ΡΙΡ που υπαρχει στα μοντελα του 2019.
Προσωπικα ειμαι κι εγω υπερ της εφαρμογης αυτης. Να βλεπω ενα καναλι και χωρις να το αλλαζω να μπορω να δω τι εχει καποιο αλλο καναλι. Ευκολια. Δεν εχει δοθει και πολυ μεγαλη σημασια απο τις εταιριες σε αυτην την εφαρμογη. Ειναι ομως μια μεγαλη ευκολια.
Η Samsung, για παραδειγμα, το εχει πολυ πιο εκσυγχρονισμενο κυριως στις σειρες Qled. Εννοω οτι μπορεις να επιλεξεις το μεγεθος του δευτερου παραθυρου και το τι να παιζει κ.ο.κ.
Ελπιζω να μην κουρασα και να μην τραβηξα πολυ την κουβεντα περι ΡΙΡ για το thtead.

Eγω δεν μπορω να καταλαβω το ΣΚΕΠΤΙΚΟ του να αφαιρεις μια δυνατοτητα απο μια καινουργια τηλεοραση που εχεις ηδη στην παλια και δεν αφορα δικαιωματα (οπως πχ η Σαμσουνγκ με την Dolby οπου εκει αφορουσε πληρωμη δικαιωματων και ΠΕΣ οτι καπως το καταλαβαινω).
Κοστος ΔΕΝ εχει, να αναπτυξεις νεο λογισμικο ΔΕΝ απαιτει....τι διαολο?

Πιθανον υπολογιζουν, οι πιοτερες εταιριες, την εμπορικοτητα ή και την χρησιμοτητα στο κοινο που απευθυνεται στο εκαστο ειδος (τηλεοραση) καθε εταιριας. Με καποιο τροπο "βλεπουν" την χρησιμοτητα και απο πωλησεις αλλα και απο αντιπροσωπευσεις και αναλυσεις.
Πολλες εταιριες "παρακολουθουν" και καποια φορουμ ανα τον κοσμο. Ενα παραδειγμα ειναι το blog του Toengels για λογαριασμο της Philips οπου ενημερωνεται βασει ερωτοαπαντησεων αλλα και ενημερωνει παραυτα για τις αναβαθμισεις. Ειναι ο πιο σωστος τροπος να βρεις τον σφυγμο αλλα και τα προβληματα. Ετσι μπορουν να καταργουν ή να διορθωνουν hardwares και softwares με αναβαθμισεις.
Θυμησου το 3D πριν 4-5 χρονια που μια-μια οι εταιριες το αφαιρουσαν απο τις τηλεορασεις τους. Βγηκε κατι αλλο. Το HDR, DV, OLED. Σε λιγο ερχεται η τεχνολογια με mini-led πανελ οπυ στην ουσια θα ειναι το μεγαλο "αντι" της oled τεχνολογιας.
Στοχαστικα και μονο, θυμησου-θυμηθειτε το 2000 πως υπηρξαν οι πρωτες lcd τηλεορασεις σε hd ready. Ανα 5 χρονια γινεται ενα μεγαλο βημα εμπρος στην τεχνολογια της τηλεορασης. Γενναται απο την τεχνογνωσια και την μελετη για το καλυτερο, το επαρκεστερο. Το πιοτερο. Σημερα εχει ερθει το 8Κ. Σε λιγα χρονια το 16Κ με 12bit αναλυση χρωματων. Που θελω να καταληξω για να μην κουρασω το thread. Η τεχνολογια δεν θα σταματα ποτε να μας εκπλησσει και να μας χαριζει με το αντιτιμο παντα τις επομενες δυνατοτητες της.
Αν το ΡΙΡ σημερα ειναι κατι που μας αρεσει το καταργησουν, κατι αλλο θα το καλυψει.

Αν εχεις cosmote go ή novago ή wind ή vodafonetv ή αλλη iptv κλπ μπορεις στην πολλαπλη προβολη να βλεπεις δυο καναλια ταυτοχρονα μεσω tv tuner και hdmi δυο συσκευες.

Πιθανον υπολογιζουν, οι πιοτερες εταιριες, την εμπορικοτητα ή και την χρησιμοτητα στο κοινο που απευθυνεται στο εκαστο ειδος (τηλεοραση) καθε εταιριας. Με καποιο τροπο "βλεπουν" την χρησιμοτητα και απο πωλησεις αλλα και απο αντιπροσωπευσεις και αναλυσεις.
Πολλες εταιριες "παρακολουθουν" και καποια φορουμ ανα τον κοσμο. Ενα παραδειγμα ειναι το blog του Toengels για λογαριασμο της Philips οπου ενημερωνεται βασει ερωτοαπαντησεων αλλα και ενημερωνει παραυτα για τις αναβαθμισεις. Ειναι ο πιο σωστος τροπος να βρεις τον σφυγμο αλλα και τα προβληματα. Ετσι μπορουν να καταργουν ή να διορθωνουν hardwares και softwares με αναβαθμισεις.
Θυμησου το 3D πριν 4-5 χρονια που μια-μια οι εταιριες το αφαιρουσαν απο τις τηλεορασεις τους. Βγηκε κατι αλλο. Το HDR, DV, OLED. Σε λιγο ερχεται η τεχνολογια με mini-led πανελ οπυ στην ουσια θα ειναι το μεγαλο "αντι" της oled τεχνολογιας.
Στοχαστικα και μονο, θυμησου-θυμηθειτε το 2000 πως υπηρξαν οι πρωτες lcd τηλεορασεις σε hd ready. Ανα 5 χρονια γινεται ενα μεγαλο βημα εμπρος στην τεχνολογια της τηλεορασης. Γενναται απο την τεχνογνωσια και την μελετη για το καλυτερο, το επαρκεστερο. Το πιοτερο. Σημερα εχει ερθει το 8Κ. Σε λιγα χρονια το 16Κ με 12bit αναλυση χρωματων. Που θελω να καταληξω για να μην κουρασω το thread. Η τεχνολογια δεν θα σταματα ποτε να μας εκπλησσει και να μας χαριζει με το αντιτιμο παντα τις επομενες δυνατοτητες της.
Αν το ΡΙΡ σημερα ειναι κατι που μας αρεσει το καταργησουν, κατι αλλο θα το καλυψει.

Μα ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα. Το 3D αφορουσε μια τεχνολογια που για να την εχει η τηλεοραση που βγαζεις, απαιτουσε ενα κοστος....βλεπεις οτι δεν τραβαει ως ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, το αφαιρεις...οκ.
Το αλλο ειναι απλα μια ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ γραμμενη σε εναν κωδικα υπαρχοντα. Που αν μπορει να την φερει εις περας ενα παλιοτερο OS, σιγουρα μπορει και το καινουργιο, οπως βεβαιως σιγοθρα τι μπορει και το hardware της τηλεορασης. Το αφαιρεις με μονο σκεπτικο οτι "αφορα λιγους? Και τι (σε) πειραζει?

Δηλαδη ας πουμε, ολα τα ψηφιακα ραδιοφωνα εχουν και ξυπνητηρι. Αντε να πουμε οτι ελαχιστοι πλεον χρησιμοποιουν το ψηφιακο ραδιοφωνο ως ξυπνητηρι,...και? Γιατι να βγαλεις το επομενο μοντελο αφαιρωνοτας του μια λειτουργια που ουτως η αλλως δεν την "πληρωνεις" καπως? Ετοιμο software ειναι, το κουμπωνεις ανετα στην νεα συσκευη....ειλικρινα δεν τον πιανω, ΕΚΤΟΣ αν με καποιο τροπο απαιτει εξτρα κοστος....οποτε παω πασο.....

Το ΡΙΡ ειναι software και οχι hardware. Δεν ειναι προσθετο υλικολογισμικο. Ειναι εφαρμογη. Software. Κοστος μηδενικο. Συμφωνω με τις αποριες σου και ειμαι υποστηρικτης του ΡΙΡ οπως ειχα αναφερει πιο πανω.
Η αναλυση που εκανα, εχει απαντησεις ως βαση, ευρυτερη εννοια παραδειγματων και το 3D ηταν ενα απο αυτα.
Ευχομαι το ΡΙΡ να μην εχει την τυχη του 3D.

Το ΡΙΡ ειναι software και οχι hardware. Δεν ειναι προσθετο υλικολογισμικο. Ειναι εφαρμογη. Software. Κοστος μηδενικο. Συμφωνω με τις αποριες σου και ειμαι υποστηρικτης του ΡΙΡ οπως ειχα αναφερει πιο πανω.
Η αναλυση που εκανα, εχει απαντησεις ως βαση, ευρυτερη εννοια παραδειγματων και το 3D ηταν ενα απο αυτα.
Ευχομαι το ΡΙΡ να μην εχει την τυχη του 3D.
Κάνεις λάθος..πρέπει να έχει διπλό tuner η τηλεόραση φιλαράκι..οπότε είναι και θέμα hardware..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιστευω και θεωρρω πως η τεχνολογια μπορει να παραγει software σε μορφη διπλου δεκτη χωρις απαραιτητα να υπαρχει υλικη μορφη hardware. Ενα παραδειγμα που μου ερχεται πρωτο ειναι η μορφη παραθυρων που εκτελουμε σε πολλαπλη σειρα σε εναν Η/Υ. Εκει δεν τιθεται θεμα hardware. Οσον αφορα για την διαφορα που τιθεται απο τον Η/Υ στην Τηλεοραση, ειναι σαφως το σημα και ο διπλος δεκτης. Η Digea ως ψηφιακη μορφη σηματος ειναι εναρμονισμενη στο θεμα software.
Αλλωστε στα ΡΙΡ αν δεν κανω λαθος γινεται εναλλαγη καναλιων σε διπλους δεκτες μονο σε ψηφιακες πηγες.

Μου ήρθε και μένα το θηρίο ίσως απ τα τελευταία κομμάτια που υπάρχουν ακόμα στην αγορά στο τσακ την πρόλαβα. Μιλάμε για απίστευτη εικόνα και με βόλεψε απίστευτα το PLEX παίζει τα πάντα απ το PC στην TV χωρίς το παραμικρό κόλλημα μιλάμε για mkv των 40GB 4K HDR το παίζει νεράκι, βέβαια την tv και το pc τα έχω με ethernet. Είμαι και τυχερός πέρα ότι δεν έχει καμμένα pixel έβαλα και βίντεο και εικόνες και δεν έχει καθόλου banding μιλάμε για πεντακάθαρο panel μην το ματιάσω, κατασκευής 2/2020 Πολωνία.
57eaa4d7a5099b54788701fdacded088.jpg

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλοριζικη..!!
δεν χρειαζεται να βαλεις Plex.
ο ενσωματωμενος Player παιζει πολυ καλα και μεγαλα αρχεια.
Ναι απλά έπρεπε να βάλω κάποιον DLNA server στο pc γιατί των windows είναι χάλια. επίσης πέρασα όλη την ταινιοθήκη μου στον plex και την έφτιαξε απίστευτα με εξώφυλλα και πληροφορίες λες και είναι netflix.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

[COLOR=#CCCCCC said:
Αρχική Δημοσίευση από [/COLOR]George_ Καλημερα σας , καινουργιος κατοχος

Αγορα πριν απο 5 μερες lg c9 (03/20, Πολωνία (OLED77C9PLA)) , πρωτη φορα OLED TV , και πολυ ενθουσιασμενος! πιστευω δε υπαρχει συγκριση....
Την εγκατεστησα βραδινες ωρες....(kids are sleeping) εβαλά μια σειρα NETFLIX και στραβωθηκα.... ηταν ECO και φωτεινότητα στο 60! γενικως εχω σκοτεινο σαλονι και τη μερα , (TV- NETFLIX- OTETV ειμαι ECO και φωτεινότητα 38 και πολυ ειναι ) .
Εχω καποιες Αποριες , οποιος μπορει ας βοηθησει!

1. Το Λογοτυπο απο τα καναλια το ρυθμιζω στην υψηλη σωστα ?
2. Καποιες φορες πρεπει να ξεπερασα τις 4 ωρες χρησης , αλλα οταν εσβησα την TV δεν εκανε κατι απλος ακουστηκε ελαφρως το ρελε οταν κλεινει , και ο εξωτερικος σκληρος που εχω συνδεσει με extension usb cable εσβησε ( καπου εδω ειχα διαβασει αμα συνδεσεις ενα εξωτερικο σκληρο και θελει να κανει refresh η TV το λαμπακι του σκληρου δεν σβηνει εως ολοκληρωθει η εργασια 7 λεπτα περιπου - μηπως αυτο εχει αλλαξει με τις ενημερωσεις που εχουν γινει? τρεχει την τελευταια ενημερωση 04.80.03 που της εκανα οταν την ενεργοποιησα .
3. Σε καποιες Ταινιες και σειρες στο NETFLIX πανω και κατω δεν ειναι ειναι ολοκληρη η εικονα και υπαρχει συνήθως μικρο μαυρο κενο , οταν παω να κανω zoom δεν με αφηνει ειναι απενεργοποιημενο, υπαρχει καποια λύση για το καλο της TV ?
4. Πρεπει να ρυθμισω κατι αλλο στην ΤV ?

Eυχαριστω

Ενημερωση :

1. Το λαμπακι του σκληρου τελικά παραμενει φωτεινό οταν κλεισει η TV για το ''small'' the Pixel Refresh , (update 04.80.03 )
2. Μην ξεχασετε να βγαλετε την πισω ζελατινα της TV .

Το μοντελο που αγορασα ειναι OLED55C9PLA και οχι OLED77C9PLA (επειδη αναφερεται σε προηγουμενα post μου) .

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να χειριστώ το mi box από το χειριστήριο της tv?
Έχω ενεργοποιήσει το CEC αλλά τίποτα. Στο eArc έχω συνδέσει τη μπάρα και το box στην hdmi4.

Άκυρο το βρήκα..
Θέλει other box και όχι set-top box/ott στις ρυθμίσεις του device connector..

Καλημέρα σε όλους!Έχω μια απορία και όποιος γνωρίζει ας μου πει.Εκτος των στατικών εικόνων που μπορούν να προκαλέσουν burn in ,το πάνελ κινδυνεύει και αν αυξήσουμε το color?
Σε HDR gaming δεν πάω για τα τόσο ρεαλιστικά χρώματα και με κερδίζουν τα πιο κορεσμενα