LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

#Aliexpress 3,55 28%OFF | High Quality Replacement Service HD Smart TV Remote Control For LG LCD TV MKJ39170828 high quality remotes controller
https://a.aliexpress.com/_dZCdFsI

Αυτό από AliExpress πήρα... Τώρα όμως δεν ξέρω τι παίζει με αυτά από Κίνα... Έχω 5-6 παραγγελίες που δεν ήρθαν ποτέ εδώ και 60+ μέρες (θήκες, screen protector, smart πρίζες). Κάποιες έχουν φτάσει από Φεβρουάριο αλλά δεν έχουν παραδοθεί από τα ΕΛΤΑ Χαλανδρίου λόγω απεργίας των διανομέων!?!? Και μετά λόγω κορονωιου μάλλον.

Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστώ. Θα παραγγείλω και ελπίζω μέχρι τον Μάιο να παραλάβω....

Re: Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Κάηκε ένα πιξελάκι στη μέση και μόνο εγώ το βλέπω φυσικά! :)
Νομίζω ένα πίξελ δεν καλύπτει η LG σωστά; Θα ανατρέξω στην 5ετή επέκταση Mediamarkt να δώ τι παίζει...
Πόσες ώρες "πτήσης" έχω γραψει ?

open
https://drive.google.com/file/d/10nR7KVU9t4iIfrbrWKUmwjuKUPC3w-ej/view?usp=sharing
https://drive.google.com/open?id=1f_ejS-Y14K6o8M-thSzlRGE1g89n4tm6
view

view

Ωχ! Κοιταζω πάλι και με γελάνε τα μάτια μου... Το πιξελακι, που ήταν μόνιμα πράσινο στο κοκκινο τετραγωνάκι του netflix, δουλεύει κομπλε! Συγκρίνω και με το screenshot που είχα στειλει και όντως τώρα είναι φουλ κόκκινο παλι! Τι φάση; Έτρεξε κανένα cc και καθάρισε;

Μερικές φορές με pixel refresher στρώνουν. Αν το ξαναδείς κολλημένο ρίξε ένα χειροκίνητα και δες αν διορθωθεί. Ίσως να ήταν βέβαια και η ώρα του να τρέξει αυτόματα, αν και αμφιβάλλω με τις ώρες θέασης που έχεις (ανά 2000 ώρες, αν δεν κάνω λάθος). Νομίζω ότι αυτό φαίνεται από το service menu. Α! Και γενικά προτείνεται να μη το τρέχεις συχνά. Κάπου διάβασα ότι η Sony προτείνει μια φορά το χρόνο. Ελπίζω οι πιο έμπειροι εδώ να με διορθώσουν όπου κάνω λάθος...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Καλο ειναι να μην τρεξει χειροκινητο CC.
Mονο αν διαπιστωθει burn in οπου αν το προλαβεις στην αρχη, ισως το χειροκινητο το διωξει.
Για ψυλλου πηδημα δεν τρεχουμε το χειροκινητο συνεχεια γιατι καταπονει και γερναει το πανελ.
Να μην το προτεινετε για πασαν νοσο.

Δύο μέρες κράτησε... Μια και μισή για την ακρίβεια ... 4ωρες θέαση με πράσινο πίξελ περίπου...
Δεν έτρεξα χειροκίνητο cc πάντως...
Τι γλίτωσα για την ώρα!!

Καλησπέρα σας.
Την έχω παραγγείλει την τηλεόραση εχθες, αύριο λογικά θα την παραλάβω. Εχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα.
Ηταν να πάρω μια samsung Q80 που ειχε προσφορά γνωστό πολυκατάστημα, άλλα δεν την πρόλαβα την προσφορά. Aπο προτροπή του αδερφού μου κατεληξα στην c9!

Καλησπέρα σας.
Την έχω παραγγείλει την τηλεόραση εχθες, αύριο λογικά θα την παραλάβω. Εχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα.
Ηταν να πάρω μια samsung Q80 που ειχε προσφορά γνωστό πολυκατάστημα, άλλα δεν την πρόλαβα την προσφορά. Aπο προτροπή του αδερφού μου κατεληξα στην c9!

Τυχερός ήσουν!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τυχερός ήσουν!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλες θεασεις!
Και λιγο προσοχη στην χρηση του πανελ, ειναι κριμα μετα απο καιρο να αρπαξεις αποτυπωματα λογο κακης χρησης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλες θεασεις!
Και λιγο προσοχη στην χρηση του πανελ, ειναι κριμα μετα απο καιρο να αρπαξεις αποτυπωματα λογο κακης χρησης.

Ευχαριστώ.
ΔΙάβασα το νήμα εδώ και ενα άλλο εδω στο forum σχετικά με την ορθή ´χρήση των oled.
(τελικά δεν ηρθε ακόμα αυριο ομως θα ειναι εδώ!)

Εγινε αναβαθμιση λογισμικου σημερα εχουμε κανα καλο νεο?

Καλησπερα σας..εχοντας διαβασει κ δει αρκετα βιντεακια για την C9 εχω μια απορια..Βλεπωντας εδω στο ιντερνετ σε καποιες σκοτεινες σκηνες (ειτε παιχνιδια ειτε ταινιες,ενιοτε και σε αντιπαραβολη με qled) το πλανο της OLED (B8 πχ που βλεπω σε ενα βιντακι) ειναι μαυρη μαυριλα πλακωσε (black crush) σε σημειο να μη διακρινεται σχεδον η πληροφορια κ οι διαβαθμισεις του μαυρου,και ενδεχωμενως να με κουραζει οπως το αντιλαμβανομαι αν τελικα την αγορασω.

Διορθωνεται αυτο σε περιπτωση που επιθυμω πιο "φωτεινο" μαυρο χωρις τυχον ασχημες επιπτωσεις στο πανελ?

Αντιλαμβανομαι οτι μπορει να παιζουν ρολο συνθηκες ληψης review καμερας κλπ,αλλα το εχω δει σε αρκετα βιντεο.

Ευχαριστω.

Καλησπερα σας..εχοντας διαβασει κ δει αρκετα βιντεακια για την C9 εχω μια απορια..Βλεπωντας εδω στο ιντερνετ σε καποιες σκοτεινες σκηνες (ειτε παιχνιδια ειτε ταινιες,ενιοτε και σε αντιπαραβολη με qled) το πλανο της OLED (B8 πχ που βλεπω σε ενα βιντακι) ειναι μαυρη μαυριλα πλακωσε (black crush) σε σημειο να μη διακρινεται σχεδον η πληροφορια κ οι διαβαθμισεις του μαυρου,και ενδεχωμενως να με κουραζει οπως το αντιλαμβανομαι αν τελικα την αγορασω.

Διορθωνεται αυτο σε περιπτωση που επιθυμω πιο "φωτεινο" μαυρο χωρις τυχον ασχημες επιπτωσεις στο πανελ?

Αντιλαμβανομαι οτι μπορει να παιζουν ρολο συνθηκες ληψης review καμερας κλπ,αλλα το εχω δει σε αρκετα βιντεο.

Ευχαριστω.

Το αντιθετο συμβαινει. Μια Oled οταν ρυθμιστει στην φωτεινοτητα μαυρου δεν κρασαρει πληροφορια.
Οταν σε μια LCD με local dimming ειδικα στις QLED οπου ο αλγοριθμος ειναι ιδιαιτερα επιθετικος, βαλεις το local dimming στο High, τοτε η τηλεοραση προσπαθωντας να κρατησει τα επιπεδα μαυρου χαμηλα, μειωνει τοσο πολυ τον οπισθιο φωτισμο, οπου ουσιαστικα κρασαρει την πληροφορια.

Τα οποια βιντεο βλεπεις στο youtube σε οδηγουν σε λαθος συμπερασματα, εαν η QLED ειναι ρυθμισμενη να παιζει σε μεγαλυτερη φωτεινοτητα. Ο αισθητηρας της καμερας τυφλωνεται, κλεινει διαφραγμα και η τηλεοραση με την λιγοτερη φωτεινοτητα φαινεται πιο σκοτεινη.
Ετσι, αν ξερω πως να χειριστω μια καμερα, μπορω με τις αναλογες ρυθμισεις στις tv, να σου κανω να κρασαρει οποια απο τις δυο θελω.
Για να βγει συμπερασμα κρασαρισματος απο βιντεο εναντι δυο tv, πρεπει οι τηλεορασεις να εχουν καλιμπραριστει και να εχουν ρυθμιστει στα ιδια ακριβως επιπεδα φωτεινοτητας πριν κινηματογραφηθουν.
Πραγμα που κανεις ποτέ δεν κανει πριν τις φερει σε αντιπαραθεση.
Μονο ο βινσετ απο το HDTVtest τις καλιμπραρει καπου στα 120nits παντα για να παρει μετρησεις contrast και υστερα τις αντιπαραβαλει κι ολας στα βιντεο του για να σου δειξει το οποιο κρασαρισμα.
Κρασαρισμα εχουν οι QLED και οχι οι Oled.

Παιδια εχω ενα παραπονο μονο. Η κινηση δεν ειναι καθολου καλη σε ταινιες-σειρες. Και δεν θελω να ενεργοποιησω ουτε true motion ουτε τιποτα. Μιλαω για την ατοφια βασικη κινηση της τηλεορασης. Ουτε τα κινουμενα γραμματα που περνανε φαινονται καθαρα οπως και οταν παναρει η καμερα δεξια αριστερα η εικονα σπαει και ειναι θολη. Δεν ξερω αν με καταλαβαινετε...

Ευχαριστω για την διευκρινηση.Τον βινσεντ τον ειχα ξαναδει τυχαια χωρις να σταθω.Οτνως μου διευφεγε αυτη η πληροφορια για το καλιμπρασισμα που κανει,κ οντως ετσι η Q90R που συγκρινει φαινεται να ωχρια σε αυτον τον τομεα.

Τωρα μπορει να ρωταω κατι χιλιοειπωμενο..οσον αφορα το "θεμα" με το burn in κ το retention γενικα μιλωντας απο οσα ατομα την χρησιμοποιουν (55C9) φανταζομαι με λογικη χρηση δεν διαπιστωσαν καποιο θεμα ετσι?
Δε σκοπευω να παιζει παιδικα ολη μερα ουτε να βλεπουν οι τοιχοι,αλλα μπορει να δω τηλεοπτικο κυριως 1-2 ωρες αλλα και καμια ταινια.Αυτο που με θορυβησε ειναι τα σηματα των σταθμων,κ οι υποτιτλοι..Αλλοι κανουν zoom in την εικονα αλλοι fade τους υποτιτλους.
Ποσο ρεαλιστικο ειναι να αποτυπωθει σημαδι?

Ειναι ενα αλφα ποσο η αγορα της,απλως τωρα υπαρχει σε προσφορα..κ το επομενο καταστημα που παρεχει 5ετη εγγυηση την εχει κ 500ευρω πανω..ενω ακομα κ η extended εγγυηση μεσω της LG δεν καλυπτει oled..οποτε προσπαθω να διαστασιολογησω τα συν με τα πλην..το ρισκο με το κοστος ας πουμε.

Κ παλι ευχαριστω.

**η κινηση πασχει κ σε απλα VA πανελ,αλλα διορθωνεις με trumotion κλπ..το soap opera effect εν μερει αποδεκτο κατ εμε αν ειναι λιγο..Ποσο χαλια μπορει να ειναι χωρις αυτο?