LG C9 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πρέπει στις ρυθμίσεις να βάλεις στο output να δίνει undecoded signal / pass-through όχι PCM που πιθανόν είναι τώρα επελεγμένο.

Στις Ρυθμίσεις στην TV έχεις βάλει μόνο optical ;
Δοκιμασα τα παντα.Οptical οριζω οταν θελω να ακουσω μεσω αυτης στον πολυκαναλο.Κι επειδη ηχο απο την TV προς αποκωδικοποιηση δεν λαμβανω, παρα μονο hifi, δοκιμασα και μεσω hdmi απο την θυρα εξοδου της tv με δυνατοτητα arc σε εξοδο του ενισχυτη με την αντιστοιχη δυνατοτητα.Και φυσικα αυτες οριστικαν εκ νεου οπως επρεπε και στις δυο συσκευες.

Πρέπει στις ρυθμίσεις να βάλεις στο output να δίνει undecoded signal / pass-through όχι PCM που πιθανόν είναι τώρα επελεγμένο.
Νομιζω οτι το δοκιμασα κι αυτο.Με την πρωτη ευκαιρια ομως θα το ξανακοιταξω, μηπως και μου διεφυγε.Εχεις την καλοσυνη να μου υποδειξεις την σειρα στο μενου που σε οδηγει εκει, για να το σιγουρεψω??Σ ευχαριστω πολυ, οπως και να χει.

Kαι δυστυχως και παλι δεν εβγαλα ακρη.Οτι κι αν δοκιμασα.Και για να φταινε τα καλωδια δεν νομιζω.Και η οπτικη αλλα και το hdmi ??? Tι να πω.

HDMI χρησιμοποιείς φαντάζομαι τις σωστές θύρες ( γράφουν ARC και στην TV και στον ενισχυτή/soundbar ) ?

HDMI χρησιμοποιείς φαντάζομαι τις σωστές θύρες ( γράφουν ARC και στην TV και στον ενισχυτή/soundbar ) ?
Ναι.Ετσι κι αλλιως, μια εχει η tv (στο πλάι αριστερα) και μια ο πολυκαναλος (hdmi out 1 ).Ακομη κι εκει να εχει γινει καποιο λαθος, με την οπτικη τι συμβαινει???

Μολις βρηκα την ρυθμιση για την εξοδο πολυκαναλου ηχου, μεσω hdmi arc.Και ηταν απο το μενου του ενισχυτη.Ο ελεγχος των hdmi ηταν στο off.Μενει η ψηφιακη.

Αφού έχεις την HDMI τι θες και την οπτική καλέ ?
Δεν εχεις κι αδικο.Ισως σκεφτηκα οτι ειναι ευκολια.Γιατι στις ρυθμισεις της tv, εχει δυνατοτητα εξοδου ηχου tv+optical.Ενω tv+hdmi arc οχι.Να μου πεις ενα πληκτρο παραπανω πατας.Σιγα τα ωα.Καλο βραδυ ευχομαι !!!

• Like
Reactions: billpeppas
Παιδιά συγχωρέστε με για την μάλλον ανόητη ερώτηση αλλά έχω χάσει πολλά επεισόδια από τότε που ασχολούμουν με τα δικάναλα...

Όταν συνδέω έξοδο HDMI ARC σε smart TV και AV ενισχυτή μπορώ και έχω τον ήχο του καναλιού της TV στα ηχεία πολυκάναλο; Γιατί παρ' ότι έχω συνδέσει τη TV στην HDMI ARC αυτό δεν συμβαίνει. Η αλήθεια είναι πως είχα θέματα με το σήμα HDMI γενικότερα γιατί χρειάστηκα καλώδιο 12 μέτρων από τον ενισχυτή στη TV (είναι σε απέναντι θέσεις οι δυο συσκευές).

Παιδιά συγχωρέστε με για την μάλλον ανόητη ερώτηση αλλά έχω χάσει πολλά επεισόδια από τότε που ασχολούμουν με τα δικάναλα...

Όταν συνδέω έξοδο HDMI ARC σε smart TV και AV ενισχυτή μπορώ και έχω τον ήχο του καναλιού της TV στα ηχεία πολυκάναλο; Γιατί παρ' ότι έχω συνδέσει τη TV στην HDMI ARC αυτό δεν συμβαίνει. Η αλήθεια είναι πως είχα θέματα με το σήμα HDMI γενικότερα γιατί χρειάστηκα καλώδιο 12 μέτρων από τον ενισχυτή στη TV (είναι σε απέναντι θέσεις οι δυο συσκευές).

Τo ARC μπορεί να μεταδώσει τα Dolby Digital 5.1 (AC-3), Dolby Digital Plus / Dolby Digital Plus + Atmos (E-AC-3) και DTS 5.1/6.1.
Ενώ το eARC μπορεί να μεταδώσει και τα lossless formats ( Dolby TrueHD, Dolby Atmos (via TrueHD), DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS:X ).
Η οπτική σύνδεση (Toslink) μεταφέρει μόνο Dolby Digital 5.1 & DTS.

Στον ενισχυτή και την TV πρέπει να έχεις ανοικτό το CEC (HDMI Control) και να συνδέσεις το HDMI καλώδιο στις θύρες που είναι μαρκαρισμένες ως ARC/eARC.

Επίσης για να έχεις πολυκάναλο σήμα, πρέπει να είναι και η εκπομπή που βλέπεις με πολυκάναλο ήχο.
Μην περιμένεις να πάρεις από τον ANT1 Dolby Digital σήμα, κλπ.

• Like
Reactions: Lobo10 and RALLIART
Τo ARC μπορεί να μεταδώσει τα Dolby Digital 5.1 (AC-3), Dolby Digital Plus / Dolby Digital Plus + Atmos (E-AC-3) και DTS 5.1/6.1.
Ενώ το eARC μπορεί να μεταδώσει και τα lossless formats ( Dolby TrueHD, Dolby Atmos (via TrueHD), DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS:X ).
Η οπτική σύνδεση (Toslink) μεταφέρει μόνο Dolby Digital 5.1 & DTS.

Στον ενισχυτή και την TV πρέπει να έχεις ανοικτό το CEC (HDMI Control) και να συνδέσεις το HDMI καλώδιο στις θύρες που είναι μαρκαρισμένες ως ARC/eARC.

Επίσης για να έχεις πολυκάναλο σήμα, πρέπει να είναι και η εκπομπή που βλέπεις με πολυκάναλο ήχο.
Μην περιμένεις να πάρεις από τον ANT1 Dolby Digital σήμα, κλπ.
Ευχαριστώ πολύ για το κόπο να απαντήσεις. Με ενδιέφερε αν μπορώ να έχω ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή με όποιο τρόπο μπορεί να δώσει η TV (Εθνικό κανάλι, Netflix κτλ). Οπότε μένει να το ψάξω από τα μενού των δυο συσκευών. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Ευχαριστώ πολύ για το κόπο να απαντήσεις. Με ενδιέφερε αν μπορώ να έχω ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή με όποιο τρόπο μπορεί να δώσει η TV (Εθνικό κανάλι, Netflix κτλ). Οπότε μένει να το ψάξω από τα μενού των δυο συσκευών. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Από το Netflix θα πάρεις πολυκάναλο ήχο (όχι lossless 3D φορμά ήχου via Dolby True HD), από την digea όχι.

Λοιπόν.

Πάμε με την σειρά.
Αρχικά οι ρυθμίσεις αυτές εξαρτώνται από τις συνθήκες που βλέπεις. Πράγμα που σημαίνει πως σε ότι φωτιστικές συνθήκες κάνεις τις ρυθμίσεις, σε αυτές θα πρέπει να βλέπεις και τα έργα σου ( αν ρυθμίσεις την ημέρα με φως βλέπεις την ημέρα με φως, αν το κάνεις τώρα βράδυ με κλειστά όλα τα φώτα οι ρυθμίσεις αυτές θα κάνουν για όποτε βλέπεις με όλα τα φώτα κλειστά και καθόλου φως από έξω, κοκ )
Βάλε το Brightness στο 50 και το contrast στο 80 ( OLED Light αν βλέπεις στο σκοτάδι ή σε πολύ χαμηλό φως βάλε το στο 35 )
Βάλε το pattern αυτό να παίζει:

oRguhLz.jpg

Τώρα πειράζοντας την ρύθμιση Brightness θέλεις να αναβοσβήνουν όλες οι γκρί μπάρες από ΚΑΙ ΤΟ 17 ως το 25.
Οι μπάρες από το 16 και κάτω να είναι ομοιόμορφες και να μην ξεχωρίζει η μια από την άλλη.
Η 17 να αναβοσβήνει απειροελάχιστα ( ίσα που να φαίνεται, όχι δηλαδή να είναι οφθαλμοφανής ).

Έπειτα πας σε αυτή την πατέρνα:

Sy0Frjw.jpg

Εδώ πειράζοντας το Contrast θες να αναβοσβήνουν οι μπάρες από το 230 μέχρι το 234 ( το 234 να διαφέρει απειροελάχιστα από το 235 ).
Αν και με το COntrast στο 85-90 π.χ. αναβοσβήνουν και οι μπάρες πάνω από το 234... no problem! Αυτό που θέλουμε είναι να πας στην μέγιστη δυνατή τιμή του Contrast δίχως να υπάρχει blending μεταξύ των μπαρών, και να μην υπάρξει πρόβλημα στην εικόνα ( πολλές φορές όταν ανεβαίνεις από μια τιμή Contrast και πάνω μπορεί να παρατηρήσεις αν είσαι παρατηρητικός π.χ. πως οι γκρί μπάρες οι κάποιες εξ' αυτών άλλαξαν έστω και λίγο χροιά ).
Αν αλλάξει κάτι στην εικόνα κάνεις ένα δύο βήματα πιο κάτω το contrast μέχρι να επανέλθει η φυσικότητα στην εικόνα.

Μετά ξανα-τσεκάρεις μια την πρώτη πατέρνα γιατί μπορεί να έχει επηρεαστεί.
Αν είναι τέλεια όπως πριν τελείωσες... εκτός και αν έχεις ένα blue filter μιας και η LG αυτή δεν έχει το απαραίτητο blue mode για να ρυθμίσεις τα Color/Tint ( που σπανιότατα πλέον θέλει αλλαγή, είναι από τα λίγα που οι κατασκευαστές πετυχαίνουν τέλεια από μαμάς )

Αν έχεις blue filter τότε με την πατέρνα αυτή εδώ:

wUwoa3I.jpg

Θες να είναι ίδιο τόνο χρώματος το εσωτερικό των τετράγωνων με την κάθετη μπάρα χρώματος, και το μόνο που να φαίνεται να αναβοσβήνει είναι λίγο το περίγραμμα του γκρί τετραγώνου.

Η άλλη πατέρνα που αναφέρεσαι είναι λογικά η Grayscale Ramp, σαν αυτή εδώ:

https://sunmaibackup.files.wordpres...dia-player-classic-home-cinema-v1-4-26682.png

Εδώ θες να έχεις όσο πιο smooth gradients, δηλαδή μετάβαση μεταξύ των διαφορετικής φωτεινότητας τόνων του γκρι.
Από πλευράς ρύθμισης εδώ μπορείς να πειράξεις το Contrast αν διαπιστώσεις πως σε κάποια σημεία της εικόνας μεταξύ του μαύρου και άσπρου έχουν εκτός από διαφορετική φωτεινότητα και διαφορετική χροιά ( μειώνεις ένα δύο κλικ το Contrast ).

Τέλος σε αυτή τη πατέρνα:

maxresdefault.jpg

Πειράζεις το Sharpness.
Θέλεις να μην δημιουργούνται halos (φωτεινά λευκά) γύρω από τα άκρα των μαύρων γραμμών, σχημάτων, κλπ.
Να είναι "ευκρινής" η διαφορά μεταξύ των σχημάτων και γραμμών αλλά να μην έχουν φωτοστέφανο.
Τα συγκεκρυμενα πατερν υπαρχουν καπου ανεβασμενα σε 4Κ αναλυση ;

εμενα με τις καλιμπραρισμενες ρυθμίσεις το άσπρο αναβοσβήνει μέχρι την τελευταία στήλη

εμενα με τις καλιμπραρισμενες ρυθμίσεις το άσπρο αναβοσβήνει μέχρι την τελευταία στήλη

Δεν είναι κακό αυτό.
Έχεις επιτύχει να έχεις δηλαδή και το whiter than white ορατό σε περίπτωση που πέσει υλικό στην κατοχή σου που να έχει αυτή την πληροφορία μέσα.

Κοίτα βεβαίως στο pattern να μην υπάρχει αποχρωματισμός ( μπορεί όπως ανεβο-κατεβάζεις το contrast setting να δείς τα κομμάτια που αναβοσβήνουν να αλλάζουν τόνο ).

• Like
Reactions: koloko