LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αυτό ψάχνω και γώ να βρώ άλλα δεν υπάρχει κάποιο log στο ίντερνετ.
έχω την εντύπωση πώς "μάλλον" διορθώσανε το θέμα με τις hdmi και πλέον δεν χρειάζεται να ονομάζεις τις θύρες σαν pc input για να μήν έχεις lipsynq άλλα δυστυχώς δεν έχω ενισχυτή μέχρι να πάρω τον onkyo στα χέρια μου ώστε να το τεστάρω...

Επιβεβαιώνω ότι το νέο firmware διορθώνει σε εμένα ένα bug που δεν ήξερα ότι οφείλεται στο 04.60.13 που είχα.

Συγκεκριμένα εμένα σε κάποιες γρήγορες εναλαγές πλάνων, ας πούμε μια-δυο φορες κατα την διάρκεια μιας ταινίας, στο πάνω 1/5 της οθόνης γινόνταν για 1 δευτερόλεπτο ένα "παράσιτο" λες και πχ βλέπαμε εικόνα από composite καλώδιο που δεν "πατούσε" καλά και έκανε "λασπη"

Νόμιζα ότι η TV είχε πάθει ζημιά διότι περίπου τις ημέρες που είχα βάλει το 04.60.13 ο μικρός είχε ρίξει μια μπάλα μπασκετ πανω στην TV και νόμιζα ότι εφταιγε αυτό.

Τελικα μάλλον ήταν το firmware.

Να πω εδώ ότι εγώ ήμουν από τους τυχερους που για κάποιον απροσδιόριστο λόγο ΔΕΝ είχα audio lag σε σχέση με το video ούτε στην TV ούτε στις HDMI . Εκεί λοιπόν δεν είδα καμία αλλαγή.

Θα κάνω το ερχόμενο Σαβ/κο δοκιμές με το gaming input lag και θα σας πω εντυπώσεις.

για πειτε οσοι βαλανε το καινουριο το firmware γιατι εμενα μεχρι στιγμης δεν με εχει παρουσιασει κατι κακο οποτε μπορει να μην το βαλω!

Σήμερα η τηλεόραση πήρε το δρόμο για το service και καλώς ερχόντων των πραγμάτων πρός αντικατάσταση λόγω (1) καμένου πίξελ (τελικά η lg δείνει εγγύηση 0 καμένων πίξελ και απο 40 ίντσες και πάνω)
επίσης οι τεχνικοί πρόσεξαν και κάποιες πράσινες κουκίδες απλωμένες πάνω στο πάνελ, όπως είχε το πάνελ της πλάσμα....

Μου είπαν ότι εφόσον εγκριθεί η αντικατάσταση, είτε θα μου φέρουν οι ίδιοι την καινούρια τηλεόραση είτε θα πιστωθεί στο κατάστημα που την αγόρασα.
Αν πιστωθεί στο πλαίσιο, θα τους πώ μήπως μπορώ να πάρω την 5500 και να καλύψω την διαφορά μιάς και 4500 δεν μου έκατσε τόσο καλά - τώρα μπορεί να έπεσα και σε περίεργο πάνελ, ποιός ξέρει!

τελικά μόλις με πήρανε και μου είπανε ότι την φέρνουν πίσω - δεν ήταν τελικά πίξελ άλλα κάποιο σκουπιδάκι του πάνελ!
περιμένω να δώ!

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

τελικά μόλις με πήρανε και μου είπανε ότι την φέρνουν πίσω - δεν ήταν τελικά πίξελ άλλα κάποιο σκουπιδάκι του πάνελ!
περιμένω να δώ!
κριμα και ειταν ευκαιρια να παρεις αλλη

Καλησπέρα επανέρχομαι όπως υποσχέθηκα με ένα review (το πρώτο στον κόσμο? :smile: ) του νέου firmware 04.60.26.

1. Περί gaming lag

Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου το πρόβλημα ΔΕΝ λυθηκε.

Συγκεκριμένα μετά από ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ δοκιμές που έκανα με το guitar hero world tour, το gaming lag είναι περίπου 100 με 110 ms όπως και στα προηγούμενα firmware ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ pc port gaming Av mode κλπ

Ότι διαβάζετε σε φόρουμ είναι μπαρμπούτσαλα και ευσεβείς πόθοι ανθρώπων που ΔΕΝ δοκίμασαν το firmware και κάνουν copy/paste δελτία τύπου της LG

2. Περί ποιότητας εικόνας

Είμαι πλέον σίγουρος ότι το 04.60.13 ήταν ένα firmware με τεράστια bugs στην εικόνα και συγκεκριμένα στο gamma. Πιο συγκεκριμένα "εκαιγε" την εικόνα και ταυτοχρόνως την έκανε και λιγο πιο σκοτεινή. To ακόμα πιο παλιό 04.60.10 δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Με το 04.60.26 επανερχόμαστε στην εικόνα του παλιού καλου 04.60.10 !!

3. Περί lip syncing .

Δυστυχως η ευτυχώς εγώ δεν είχα ποτέ μου το συγκεκριμένο πρόβλημα (ακόμα και όταν έχω όλα τα βελτιωτικά στο φουλ) και έτσι δεν μπορώ να πω κάτι περι τουτου. (Ελπίζω ο περισσότερος κόσμος να μην θεωρεί τα lipsyncing προβλήματα που έχει μερικές φορές η εκπομπή προγράμματος της Digea ως πρόβλημα της LG)

4. Περί σπασιμάτων στην εικόνα με όλα τα βελτιωτικά στο full και σε 1080p .

Ναι, μου έχει συμβεί , αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο documentary (EARTH 1080p) και μόνο σε κάποιες απαιτητικές σκηνές 3-4 φορές για δευτερόλεπτα στις 11 ωρες του documentary.... Δεν μου έχει συμβεί σε κάμια από τις 40 ταινίες που έχω σε High Def.

Με το νέο firmware ΔΕΝ είδα πρόβλημα ΟΥΤΕ στις συγκεκριμένες σκηνές αλλά θέλω να κάνω και επιπλέον δοκιμές για να είμαι σίγουρος - πιθανώς το πρόβλημα να ήταν πάντα στο player WDTV που έχω και ουδέποτε στην LG TV. Θα επανέλθω..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : 04.60.26 = Καλύτερο του 04.60.13 αλλά μάλλον καμία βελτίωση σε σχέση με το 04.60.10 που είχα αρχικά (Ιούνιος 2011)

Νίκο εγώ που είχα εξ'αρχής θέμα με το lipsynq, δυστυχώς δεν μπορώ να το τεστάρω ακόμα λόγω έλλειψης ενισχυτή - μόλις τον έχω στα χέρια μου (ο καινούριος θα έχει και hdmi 1,4) θα μπορώ να δώ και μέσω hdmi και μέσω οπτικής αν υπάρχει θέμα ή αν λύθηκε με το 26

Νίκο εγώ που είχα εξ'αρχής θέμα με το lipsynq, δυστυχώς δεν μπορώ να το τεστάρω ακόμα λόγω έλλειψης ενισχυτή - μόλις τον έχω στα χέρια μου (ο καινούριος θα έχει και hdmi 1,4) θα μπορώ να δώ και μέσω hdmi και μέσω οπτικής αν υπάρχει θέμα ή αν λύθηκε με το 26

Δηλαδή φίλε samniotis το πρόβλημα ήχου που έχεις εμφανίζεται μόνο μεσω του ενισχυτή σου? Εννοώ ότι αν βλέπεις τηλεόραση (είτε κανάλια - είτε κάποια HDMI συσκευή πχ Media Player) μέ τα ενσωματωμένα ηχεία της TV είσαι εντάξει??

απευθείας χωρίς ενισχυτή είχα καθυστέρηση την οποία πλέον δεν καταλαβαίνω είτε λόγω fw είτε λόγω συνήθειας, απλά, θέλω να δώ σε τί βαθμό και αν βελτιώθηκε, κάτι που πιστεύω ότι μόνο με τον ενισχυτή θα φανεί πραγματικά!

Καλησπέρα επανέρχομαι όπως υποσχέθηκα με ένα review (το πρώτο στον κόσμο? :smile: ) του νέου firmware 04.60.26.

1. Περί gaming lag

Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου το πρόβλημα ΔΕΝ λυθηκε.

Συγκεκριμένα μετά από ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ δοκιμές που έκανα με το guitar hero world tour, το gaming lag είναι περίπου 100 με 110 ms όπως και στα προηγούμενα firmware ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ pc port gaming Av mode κλπ

Ότι διαβάζετε σε φόρουμ είναι μπαρμπούτσαλα και ευσεβείς πόθοι ανθρώπων που ΔΕΝ δοκίμασαν το firmware και κάνουν copy/paste δελτία τύπου της LG

2. Περί ποιότητας εικόνας

Είμαι πλέον σίγουρος ότι το 04.60.13 ήταν ένα firmware με τεράστια bugs στην εικόνα και συγκεκριμένα στο gamma. Πιο συγκεκριμένα "εκαιγε" την εικόνα και ταυτοχρόνως την έκανε και λιγο πιο σκοτεινή. To ακόμα πιο παλιό 04.60.10 δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Με το 04.60.26 επανερχόμαστε στην εικόνα του παλιού καλου 04.60.10 !!

3. Περί lip syncing .

Δυστυχως η ευτυχώς εγώ δεν είχα ποτέ μου το συγκεκριμένο πρόβλημα (ακόμα και όταν έχω όλα τα βελτιωτικά στο φουλ) και έτσι δεν μπορώ να πω κάτι περι τουτου. (Ελπίζω ο περισσότερος κόσμος να μην θεωρεί τα lipsyncing προβλήματα που έχει μερικές φορές η εκπομπή προγράμματος της Digea ως πρόβλημα της LG)

4. Περί σπασιμάτων στην εικόνα με όλα τα βελτιωτικά στο full και σε 1080p .

Ναι, μου έχει συμβεί , αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο documentary (EARTH 1080p) και μόνο σε κάποιες απαιτητικές σκηνές 3-4 φορές για δευτερόλεπτα στις 11 ωρες του documentary.... Δεν μου έχει συμβεί σε κάμια από τις 40 ταινίες που έχω σε High Def.

Με το νέο firmware ΔΕΝ είδα πρόβλημα ΟΥΤΕ στις συγκεκριμένες σκηνές αλλά θέλω να κάνω και επιπλέον δοκιμές για να είμαι σίγουρος - πιθανώς το πρόβλημα να ήταν πάντα στο player WDTV που έχω και ουδέποτε στην LG TV. Θα επανέλθω..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : 04.60.26 = Καλύτερο του 04.60.13 αλλά μάλλον καμία βελτίωση σε σχέση με το 04.60.10 που είχα αρχικά (Ιούνιος 2011)

Παιδια το εψαξα αρκετα τις τελευταιες μερες αλλα δεν εχω κατασταλλαξει στο ποσο αισθητο ειναι το input lag στο gaming. Σκοπευω τις επομενες μερες να αγορασω μια 4500 αλλα με ενδιαφερει πολυ το gaming και δη το 3d gaming.Θεωρειτε πραγματικα οτι η 4500 ειναι απαγορευτικη? Εχω διαβασει σχεδον ολα τα posts του subuteo o οποιος με εχει αποθαρρυνει σημαντικα. Οι υπολοιποι? Εχετε την ιδια εμπειρια? Στα ξενα forum οι αποψεις ειναι αντικρουομενες. Οι περισσοτεροι παντως δηλωνουν οτι το προβλημα ειναι ανεπαισθητο.
Επισης θελω να ρωτησω αν το input lag αφορα τις συγχρονες τηλεορασεις η αν υφισταται απο καταβολης των hd τηλεορασεων. Ομολογω οτι πρωτη φορα το ανακαλυψα ψαχνοντας για την 4500. Δεν αναφερεται δε ποτε στα specs των συσκευων καποια τιμη για την καθυστερηση.Θελω να πω, προκειται για πραγματικο προβλημα η για κατι που αποδεικνυεται μονο με μετρησεις? Το active 3d δεν το αντεχω αλλα αν ισχυουν για ολους οσα αναφερει ο subuteo δε βλεπω να εχω αλλη επιλογη...

Επίσης στο review του fullhd.gr για την 5500 αναφέρει πως το input lag κυμαίνεται κάτω από τα 30 ms ακόμα και σε cinema mode. Θα ήμουν ευγνώμων τελος αν και άλλοι ανέφεραν την εμπειρία τους από τα προβλήματα lip sync, input lag και συμβατοτητας με ps3 μετά το τελευταίο fw update. Απ τα χείλη σας κρέμομαι παιδιά, μη μ αφήσετε στα χέρια των πωλητών στο Πλαίσιο...

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στα ξενα forum οι αποψεις ειναι αντικρουομενες. Οι περισσοτεροι παντως δηλωνουν οτι το προβλημα ειναι ανεπαισθητο.

Tα 100 ms αποκλειεται να ειναι ανεπαίσθητα.

Μετα τα 50 ms και ο πιο "αναισθητος" gamer αρχιζει και καταλαβαινει οτι κατι δεν παει καλα.

Δες αυτο το video με μια Samsung C650 που εχει Input lag γυρω στα 95 ms (οταν δεν ειναι στο game mode)...

http://www.youtube.com/watch?v=sJeXGl5ra1g

Προσεξε οταν παταει την σκανδαλη οτι πρωτα ακουγεται ο ηχος και μετα πυροβολαει το οπλο.

Τα 30 ms δεν ξερω που τα βρηκε το FullHD , σε ολα τα τεστ των 4500/5500 το lag εχει αναφερθει απο 90 ms και πανω , πχ. δες και εδω...

http://www.digitalversus.com/lg-47lw550t-p364_11453_35.html

Με το firmware 4.60.26 σε δοκιμή με το παιχνίδι Rock Band 2 το input lag μετρήθηκε στα 44 ms με επιλεγμενο το Game mode και label PC

242528IMG20111008175327.jpg

Πηγή: http://www.homecinema-fr.com

Αγαπητοί φίλοι , με όλη την αγάπη κ τον σεβασμό στους φίλους συμφορουμίτεςμ έχω κάνει πρωτογενή έρευνα στο θέμα του Lag. Δεν αναφέρω tests από άλλα sites. Είναι προσωπικές και προσεκτικές μετρήσεις.

Οταν πρωτοανέφερα το θέμα του input lag πριν μήνες , ότι δηλαδή είναι άνω των 90ms ήμουν μόνος μου. Αργότερα υπήρξαν και άλλα forum ανα τον κόσμο που εντοπίσαν το πρόβλημα. Για το θέμα του μικρού σχετικά input lag που αναφέρουν τα γαλλικά forums (με το νέο FW) έχω λάβει γνώση , μόνο που με τα ίδια μου τα μάτια ( και αυτιά ) κατέληξα ότι το lag του 04.60.26 είναι τουλάχιστον 90ms μπορεί και παραπάνω.

Τα παραπάνω τα λέω με καλή διάθεση, εξάλλου όσοι έχουν διαβάσει το πάρόν νήμα θα ξέρουν ότι είμαι ένας ενθουσιώδης κάτοχος της 4500 μάλιστα έχω επηρεάσει αρκετό κόσμο να την αγοράσει. Όμως προς το παρόν τουλάχιστον η 4500 δεν είναι για hardcore gaming. Καταπληκτικό 3D, πολυ καλο 2D , άριστη τιμή αλλά οχι gaming.

Ενδεικτικά σας λέω ότι στην οικογένεια είμασταν φανατικοί του Dancing Stage , ή αλλιώς Dance Dance Revolution (έχουμε 4 διαφορετικές εκδόσεις) αλλά πλέον ΔΕΝ παίζουμε διότι στα DDR το lag ΔΕΝ ρυθμίζεται πανω από τα 100ms

Φίλε subuteo δεν αμφισβητω το μάτι σου, απλά ήλπιζα ότι ήσουν άτυχος στην τηλεόραση σου. Μήπως ξέρεις το input lag στην αντίστοιχη passive της Philips, την pfl7606;

Φίλε subuteo δεν αμφισβητω το μάτι σου, απλά ήλπιζα ότι ήσουν άτυχος στην τηλεόραση σου. Μήπως ξέρεις το input lag στην αντίστοιχη passive της Philips, την pfl7606;

Δεν έχει να κάνει με το μάτι φίλε Morfini, η μέτρηση γίνεται βάζοντας σε ειδικό μενού τιμές lag σε ms και μετά παρακολουθόντας ρυθμικούς χτύπους σε σχέση με την στιγμή που περνάει μια "σφαίρα" απο συγκεκριμένο μέρος της οθόνης μέχρι αυτά τα δύο να συμπέσουν απόλυτα.

Δεν έχει επίσης να κάνει με αστοχία της γραμμής παραγωγής του PANEL γιατί το lag έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα είναι τα ηλεκτρονικά της συγκεκριμένης υλοποίησης και το πώς έχει γραφτεί απο τους προγραμματιστές το πρόγραμμα οδήγησης της TV , δηλαδή το firmware

Ναι μοιάζει να ισχύει φίλε Morfini.... Για εμένα το lag αυτό είναι απαράδεκτο σε παιχνίδια όπως το Rock Band το Guitar Hero ή το Dance Dance Revolution. Για πιο "απλά" παιχνίδια όπως το street fighter ίσως να είναι αποδεκτό ...