LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το 27 εχει καποιες επιπλεον ρυθμισεις στην εικονα οσο αφορα το τηλεοπτικο σημα εχω την εντύπωση πως δειχνει καλύτερα...

Για λέγε λεπτομέρειες Θάνο! Φοβήθηκα τόσο πολύ με το πόσο κακό ήταν το .13 που κολώνω να βάλω το .27 αν δεν λάβω διαβεβαίωση από όλους σας. Τελευταίος θα το βάλω

Πολυ εδω μεσα περιμενουμε να δουμε τι θα μας πουνε αυτοι που το βαλανε αλλα ακομα σιγη....

Το ρισκαρα και το εβαλα διαφορα στην εικονα ελαχιστο προς το καλυτερο(TV) δεν εχω βαλει ακομα ταινια να το δοκιμασω η 3d μολις τελιωσω τις δοκιμες θα σας πώ!!

πειτε και για το input lag στο 27 ρε παιδια. Σορι που σας πρηζω, καθενας με τον πονο του..

Αλλαγές σύμφωνα με το γερμανικό φορουμ http://www.hifi-forum.de

3D mode is finally no longer at full brightness but the screen in 3D is exactly the same as you have this set in the 2D mode!

3D ghosting is thus in the series history as well as LW4500er Clouding in 3D mode due to the strong 100% lighting

Επίσης ενεργοποίηθηκαν ρυθμίσεις εικόνας στο usb player

46027-usb-bildeinstellungen_113160.jpg

Καλημέρα σε όλους σας!!
Βλέπω ότι αυτό που σας απασχολεί τελευταία είναι το νέο firmware, αλλά μήπως σας είναι εύκολο να με κατατοπίσετε σχετικά με κάτι άλλο?
Το ενσωματομένο player τι υπότιτλους μπορεί να διαβάσει? Δεν εχώ ξεχωριστό media player και προσπαθώ να καταλάβω πώς να βάλω υπότιτλους σε μερικές 3d ταινίες που βρήκα.. Βέβαια όλα οσα διαβάζω και σε αυτό το site περί srt, sup, idx/sub και μετατροπές υποτίτλων είναι άχρηστα αν δεν τους υποστηρίζει ο player, έτσι δεν είναι?
Ας απαντήσει όποιος έχει χρησιμοποιήσει τον player για αυτόν το λόγο και είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα...
Ευχαριστώ πολύ!!!

Φϊλε anexas στις 3d ταινίες ο ενσωματωμένος player παίζει απόλυτα σωστά τους .srt υποτίτλους χωρίς να χρειάζεται τις ειδικές μετατροπές που κάνουν τα σχετικά προγράμματσ (πχ το "3D subtitler")

Όμως το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει ρύθμισει για το πόσο "εξω από την οθόνη" θα βγαίνει ο υπότιτλος , με αποτέλεσμα η θέαση να είναι κουραστική διότι η "δραση" ειναι "έξω" απο την οθόνη και το μάτι εστιάζει ταυτόχρονα και "μεσα" για να διαβάσει τον υπότιτλο.

Μακάρι να βάλουν και μια ρύθμιση για "μεσα-εξω" όπως έχει πχ το "3d subtitler" σε κάποιο επόμενο firmware....

Αν παρολα αυτα θελω να χρησιμοποιησω το 3d subtitler για να ρυθμιζω το βαθος, τα αρχεια που δημιουργουνται μπορει να τα αναπαραξει ο player?

το πέρασα και γω το 27 άλλα δεν είδα για την ώρα κάποια διαφορά
οι ρυθμίσεις στον usb player υπήρχαν απο την προηγούμενη αναβάθμιση (26) και όταν έβαλα Half SBS όταν επέλεγα μετατροπή η εικόνα φωτιζόταν οπότε και εκεί άκυρο. Σε br 3d δεν δοκίμασα ακόμα άλλα αφού δεν έκανε δουλειά στο sbs δεν το βλέπω
Έχω την εντύπωση ότι το 27 είναι παραλλαγή του 26 για το ρώσικο μοντέλο της 4500 που έχει και κάποια extra καλούδια απλώς

Καθυστερημένη απάντηση στον anexas:

Όχι φιλε anexas το ενσωματωμένο player δεν παίζει τα idx/sub υπότιτλα και κατα συνέπεια δεν μπορεί να εκμεταλευτεί την δυνατότητα του προγράμματος "3d Subtitler" να βγάζει τους υπότιτλους "προς τα έξω" ωστε να κάνει πιο ευχάριστη την θέαση.

Προς το παρόν idx/sub μόνο από εξωτερικά Player (πχ xtreamer wdtv)

Εννοείται -διευκρινίζω - οτι εδω μιλάμε για Mkv και avi SBS 3d αρχεία και δυνατότητες υποτίτλων. Όχι για blu ray ταινίες (δισκάκια blu-ray)

Αν βλέπετε blu-ray ταινίες (από blu-ray player) τοτε εκεί στο 99% των περιπτώσεων οι υπότιτλοι είναι "εξω απο την οθόνη" και η τηλεθέαση είναι ξεκούραστη.

Καλησπέρα και καλώς ήρθα.

Εδώ και 15 μέρες είμαι κάτοχος της 42lw4500. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ως τώρα. fw έχει απο τη μαμά του το .26

Την έχω συνδέσει με τον υπολογιστή για να βλέπω τις ταινίες. Τηλεοπτικά κανάλια δεν βλέπω σχεδόν καθόλου, μόνο τα ποδόσφαιρα και ντοκυμαντέρ στη nova και ούτε σπασίματα έχω ούτε clouding στα μαύρα ούτε ενοχλητικούς φωτισμούς. Απο παιχνίδια μόνο κανένα pro παίζω μέσω Y/H και σε καμία περίπτωση δεν έχει το lag που αναφέρετε. Δεν ξέρω βέβαια με κάποιο βαρύτερο παιχνίδι τι θα γίνει.

Με απενεργ/νο το λεδ τοπ.μείωσης φωτειν. στα μαύρα όταν αλλάζεις κανάλι έχει κάποιες λίγο πιο φωτεινές περιοχες στην άκρη δεξιά ενώ με ενεργό αυτό εξαφανίζεται δίνοντας πλήρης μαυρίλα.

Το 3Δ θα πω οτι είναι καταπληκτικό. Το πραγματικό 3Δ εγώ νομίζω οτι το έχουν τα ντοκυμαντέρ IMAX. Έχω δεί: The Ultimate Wave Tahiti, Into The Deep, Dolphins and Whales, Galapagos, Hubble και θέλω να δω και το under the sea που πρότεινει κάποιος φίλος σε άλλη σελίδα. Αυτά δείτε και θα αναθεωρήσετε τις απόψεις περί προβολικού και οτι είναι μόνο προς τα μέσα. Σε ταινία δεν έχω δει τέτοια απόδοση 3Δ. παίζει ρόλο θεωρώ και η σκηνοθεσία σε αυτό ανάλογα με τη λήψη και με το πόσο βάθος δείχνει στην κάθε σκηνή. αν βλέπεις τη φάτσα ένος τοίχου δεν πρόκειται να δεις βάθος. Για το 3Δ όπως δηλώνει και ο όρος χρειάζονται 3. Το πλάτος και ύψος μας το έδωσε η LG και το βάθος ο σκηνοθέτης. δείτε λίγο ΙΜΑΧ να ανοίξει το ματάκι σας :worshippy: :p

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον Subuteo
Τι να πω ρε παιδιά λέτε να στάθηκα τυχερός και να την πήρα με πειραματικό τετραπυρηνο επεξεργαστή ενώ κανονικά την πουλάνε με μονοπύρηνο;;;; :
Αυτό το "προβολική" το αναμασάνε όλοι επειδή τους άρεσε σαν όρος χωρίς να το έχει διασταυρώσει κανένας...
Ιδέα! Θα εφεύρω και εγώ έναν όρο.
Oι Αctive 3D ειναι "Υποβολικές".
.
.
.
.

Μάλλον αυτές οι 42άρες κάνουν όλη τη δουλειά ;)

Καλώς ήλθες φίλε και αδελφή ψυχη tolisgiok.

Εάν θα δεις το "under the sea 3d" θα καταλάβεις ότι όλα τα υπόλοιπα IMAX που ανέφερες είναι μπροστά στο Under The Seas ....πατίνια! Δες το οπωςδήποτε!

Από ταινίες ότι εντυπωσιακότερο έχω δει είναι φυσικά το AVATAR - η εμπειρία είναι το κάτι άλλο. (Και είναι και εξαιρετικά "προβολική" ταινία χαχα)

Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο Θείος μου μου στέλνει το Lion King 3d και το Pirates of the Carribean 4 3d και θα σας πώ συντομα εντυπώσεις!

Αν και οι ρυθμίσεις είναι κάτι προσωπικό (γιαυτό και υπάρχουν ως ρυθμίσεις :smile: ) θα έλεγα να μην απενεργοποιείς το Local Diming και βάλε το True Motion στο 5.)

* Σημειώση - Θυμίζω για όλους τους φίλους που θα σπεύσουν να ρωτήσουν ότι υπότιτλα για όλα αυτά φτιάχνω από το αρχείο srt χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα "3d subtitler"

Καλως ήλθες και με γεια!

Εχω Lag στα παιχνιδια τοσο που δεν μπορω πραγματικα να παιξω. Τους παιρνω τηλεφωνο και η απαντηση ειναι πως δεν τους εχεισ αναφερθει κατι τετοιο ποτε και πως η αναβαθμισεις δεν αναφερουν οτι φτιαχνουν κατι τετοιο. Επεμεινα και μου ειπαν να μου στειλουν τεχνικο απο το σπιτι αλλα αν δεν εχει προβλημα , θα με χρεωσουν . Θα γελασει και ο καθε πιικραμενος αν μου κανουν κατι τετοιο.....

Εχω Lag στα παιχνιδια τοσο που δεν μπορω πραγματικα να παιξω. Τους παιρνω τηλεφωνο και η απαντηση ειναι πως δεν τους εχεισ αναφερθει κατι τετοιο ποτε και πως η αναβαθμισεις δεν αναφερουν οτι φτιαχνουν κατι τετοιο. Επεμεινα και μου ειπαν να μου στειλουν τεχνικο απο το σπιτι αλλα αν δεν εχει προβλημα , θα με χρεωσουν . Θα γελασει και ο καθε πιικραμενος αν μου κανουν κατι τετοιο.....

Φίλε gr_rocker όπως ανέφερα στο τεστ που έχω κάνει στο firmware λίγες σελίδες πριν το gaming lang (αλλιώς input lag) ΔΕΝ διορθωθηκε.

Αρα καλώς οι αναβαθμίσεις δεν αναφέρουν κάτι τέτοιο. Απλά δεν το διόρθωσαν.

Όσον αφορά τους έλληνες υπαλλήλους της LG.... απλά δεν γνωρίζουν την έννοια του input lag/gaming lag.... Είναι μια έννοια που νοιάζει ένα πολύ μικρό ποσοστό αγοραστών τηλεόρασης και αρα δεν "διδάσκεται" στα σχετικά σεμινάρια πωλητών/τεχνικών/helpdesk

Παίδες μπήκα στο site της LG να κατεβάσω το firmware 04.60.26 και ενώ γραφει κανονικα την περιγραφή το link δεν υπάρχει.

Τυχαίο;

θα σου πρότεινα να αναρτήσεις το ερώτημα σου στην "αγορά τηλεόρασης" μιάς και εδώ δύσκολα θα βρείς κάποιους που να έχουν δοκιμάσει και τις δύο.
Πάντως αν δεν βλέπεις 3D μήν την πάρεις - μόνο εκεί αξίζει κατ'εμέ - στα υπόλοιπα είναι απλά μιά μέτρια led tv

θα σου πρότεινα να αναρτήσεις το ερώτημα σου στην "αγορά τηλεόρασης" μιάς και εδώ δύσκολα θα βρείς κάποιους που να έχουν δοκιμάσει και τις δύο.

+1

@music_lover ...το παρόν νήμα και γενικότερα τα νήματα με τον χαρακτηρισμό "...: Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια", αφορούν αποκλειστικά το μοντέλο τηλεόρασης που αναφέρεται στον τίτλο, για συγκρίσεις μοντέλων και έρευνα αγοράς υπάρχει η κατηγορία 'Αγορά νέας τηλεόρασης'.

Το post του music_lover μετφέρθηκε και έγινε νήμα στην 'Αγορά νέας τηλεόρασης' ....LG 42LW4500 ή Samsung UE40D6100 ?

Last edited:
Έβαλα να δω τα στρουμφακια 3Δ και παρατηρησα οτι κατι δεν πηγαινε καλα. και μετα απο λιγες δοκιμες το καταλαβα. το εβαλα να παιζει ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τα ειδα ολα μπλε πια.
Την εχει δει αλλος την ταινια; ειναι οντως αναποδο το 3Δ σε αυτη;

Και κατι αλλο που προσεξα. οταν η ταινια ειναι δεξια-αριστερα στο 3dsubtitler να βαζεται στο βαθος (depth) αρνητικη τιμη γιατι αλλιως ο υποτιτλος μπαινει προς τα μεσα.
Δηλαδη -4 ή -6 κατα τα προτυπα του σουμπουτεου