LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπέρα σε όλη την παρέα!είμαι καινουργια στο forum κ νέα κάτοχος της lg lw47 4500..διάβαζα τα σχόλια καμιά εβδομάδα πριν την αγοράσω κ ειχα προβληματιστεί απο κάποια σχόλια,,απ'την δευτέρα που την έχω μπορώ να πω ότι είμαστε κατενθουσιασμένοι κ εγώ κ ο άντρας μου!!!το 3d ε κ π λ η κ τ ι κ ό!!!!κ το 2d επίσης,,κ απ'οτι ρώτησα στα media markt που την πήραμε μας είπαν ότι είναι οι καλύτερες για 3d κ οι μόνες της lg που μετατρέπουν τα τηλεοπτικά απο 2d σε 3d(η οποία μετατροπή εντάξει δεν μπορεί να είναι όπως το κανονικό,αλλά σου δίνει μια ψευδαίσθηση!!)να πω ότι είχε δώρο 2 ζευγάρια γυαλιά της lg κ 5 ζευγάρια άλλα δώρο.μαζί με την τηλεόραση αγοράσαμε κ το bluray 3d της sony που είχε δώρο 3 ταινίες 3d(το τερατόσπιτο,η φάρμα των ζώων κ το χρονικό της νάρνια το τελευταίο) κ 2 ταινίες bluray(το καράτε κιντ το τελευταίο κ τον τουρίστα!!)το sony έχει κ ιντερνετ,οπότε δεν χρειάστηκε να πάρω την 5500 tv..τα χρώματά της επίσης υπέροχα!!!έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε σε σινεμά!!!την τηλεόραση την πήραμε 990ευρώ κ το bluray 3d 159ευρώ,,τέλος επειδή δοκίμασα να δω κ ταινίες bluray κατεβασμένες απ'το ιντερνετ,,δεν είχαν συγχρονισμό οι υπότιτλοι με την ομιλία σε 1 απο τις 3 που είχα άρα μάλλον όταν κάποιοι έχουν τέτοια θέματα δεν φταίει η τηλεόραση αλλά τα πειρατικά που δεν είναι ποιότητας!!!θα σας λέω εντυπώσεις κ ότι άλλο προκύψει εύχομαι θετικό!!!

demi καλώς όρισες καταρχάς στο forum και κατ'επέκταση στο νήμα των κατόχων της 4500.
όσον αφορά το θέμα που είχαμε ορισμένοι, δεν είχε να κάνει με τον συγχρονισμό των υποτίτλων με τον ήχο άλλα με τον συγχρονισμό του ήχου με την εικόνα.
καλώς ήρθες και πάλι! Για ότι χρειαστείς, στο παρών νήμα μπορείς να βρείς κάθε απάντηση!

Καλως όρισες demi. Ο φίλος samniotis επισημαίνει σωστά την φύση του προβλήματος. Να προσθέσω μόνο ότι το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι καθολικό και έχω την εντύπωση ότι σε όσους υπήρχε έχει πλέον εξαφανιστεί με το νεο firmware.

Να αναφέρω όμως παρενθετικά ότι τα κανάλια του Ψηφιακού Παρόχου Πανελλαδικής Εμβέλειας (digea) εμφανίζουν μερικές στιγμές αυτό το πρόβλημα σε επίπεδο εκπομπής , ανεξαρτήτως δηλαδή μοντέλου τηλεόρασης.

Συγγνωμη , μηπως καποιος ξερει τι διορθωνει το firmware V04.60.26 ? εχω την 42LW4500 . ευχαριστω

Συγγνωμη , μηπως καποιος ξερει τι διορθωνει το firmware V04.60.26 ? εχω την 42LW4500 . ευχαριστω

Καλησπέρα φίλε gr_rocker και καλώς ήλθες στην παρέα μας. Έχω γράψει αρκετά αναλυτικό review του .26 μερικές σελίδες πριν. Ελπίζω να έχεις το χρόνο να κάνεις μερικα κλικ πισω και να το διαβάσεις. Καλως ήλθες και πάλι

Παιδιά καλησπέρα σας
Μόλις γράφτηκα και διαβάζω τις σελίδες σας με πολύ ενδιαφέρον
Η τηλεόραση μου είναι LG 42 LW 4500 – ZB (Δεν έχει δίκτυο – Smart Tv) με firmware 4.60.26

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ενισχυτή 3d λέω Yamaha rxv-671 3D (προσπαθώ να μαζέψω τα χρήματα ακόμα …)
Ο ήχος που θα παίζω προς το πάρων είναι Stereo (Audio Spectrum Studio 5) και θέλω να συνδέσω την τηλεόραση με οπτικό καλώδιο ώστε η αποκωδικοποίηση Dts ήχου όταν παίζω από το usb της τηλεόρασης (mkv – dts) να γίνετε από τον ενισχυτή.
Έχω δυο απορίες:
1)Είναι εφικτό το παραπάνω εγχείρημα???
2)Θα έχω προβλήματα συγχρονισμού εικόνας ήχου ?

Και μια πιο γενική ερώτηση επειδή δεν έχω το κατάλληλο hardware blue ray – PS3- Pc -media player που να υποστηρίζουν 3d μπορώ να παίξω από το usb της τηλεόρασης , υπάρχει κάποιο Link που μπορώ να κατεβάσω έστω και κάποιο διαφημιστικό για να δω την τηλεόραση σε 3d ??

Ευχαριστώ εκ το πρότερων

Παιδιά καλησπέρα σας
Η τηλεόραση μου είναι LG 42 LW 4500 – ZB (Δεν έχει δίκτυο – Smart Tv) με firmware 4.60.26

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ενισχυτή 3d λέω Yamaha rxv-671 3D (προσπαθώ να μαζέψω τα χρήματα ακόμα …)
Ο ήχος που θα παίζω προς το πάρων είναι Stereo (Audio Spectrum Studio 5) και θέλω να συνδέσω την τηλεόραση με οπτικό καλώδιο ώστε η αποκωδικοποίηση Dts ήχου όταν παίζω από το usb της τηλεόρασης (mkv – dts) να γίνετε από τον ενισχυτή.
Έχω δυο απορίες:
1)Είναι εφικτό το παραπάνω εγχείρημα???
2)Θα έχω προβλήματα συγχρονισμού εικόνας ήχου ?

Και μια πιο γενική ερώτηση επειδή δεν έχω το κατάλληλο hardware blue ray – PS3- Pc -media player που να υποστηρίζουν 3d μπορώ να παίξω από το usb της τηλεόρασης , υπάρχει κάποιο Link που μπορώ να κατεβάσω έστω και κάποιο διαφημιστικό για να δω την τηλεόραση σε 3d ??

Ευχαριστώ εκ το πρότερων

Φίλε Panos,

Το USB της 4500 παίζει κανονικότατα 3d υλικό. Το πιο διαδεδομένο 'format' λέγεται 3D SBS (τα αρχικά σημαίνουν side-by-side). Όταν θα κατεβάσεις το αντίστοιχο υλικό από το δίκτυο (μην ρωτας πως) θα το βάλεις να παίξει και απο το 3d μενού της τηλεόρασης σου ΔΕΝ θα επιλέξεις το 2D->3d ΑΛΛΑ την επιλογή Διπλα-Διπλα. Η ρύθμισή "αριστερό/δεξί" θα πρέπει να παραμείνει έτσι και ΟΧΙ "δεξι/αριστερο" (τουλάχιστον στο 99% των περιπτώσεων)

Εάν δεν συντρέχει άλλος λόγος, τό να πάρεις AV ενισχυτή μόνο και μόνο για να παίζεις τις ματρόσκες με DTS δεν είναι φρόνιμο. Ακόμα και τα φθηνότερα Media player της αγοράς (πχ WDTV - κοστίζει κάτω από 100ευρώ ) είναι καμιά δεκαριά σκάλες ανώτερα από τον απαράδεκτο ενσωματωμένο media player και φυσικά παίζουν κανονικότατα και το DTS ήχο αλλά και τον ΑΑC ήχο που αρχίζει και αυτός να γίνεται της μόδας στiς High Definition Ματρόσκες...

Last edited:
φίλε subuteo,
αληθεια συντρεχει και αλλος λογος για την αγορα νεου ενισχυτη (ο παλιος που εχω ειναι καλυτερος απο το νέο αλλα δεν εχει ουτε remote)
ευχαριστω για την απαντηση οσο για το download φανταζομουν οτι υπηρχε καποιο επισημο trailer πχ τη Lg
thank u :)

φίλε subuteo,
αληθεια συντρεχει και αλλος λογος για την αγορα νεου ενισχυτη (ο παλιος που εχω ειναι καλυτερος απο το νέο αλλα δεν εχει ουτε remote)
ευχαριστω για την απαντηση οσο για το download φανταζομουν οτι υπηρχε καποιο επισημο trailer πχ τη Lg
thank u :)

Το επίσημο trailer της LG κυκλοφορεί στα γνωστά (διεθνή) στέκια. Εάν το έχεις ήδη και θέλεις απλά να το έχεις σε ένα backup μπορείς φαντάζομαι να το κατεβάσεις χωρίς να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα.

Πάντως εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ένα Blu-Ray 3d Player (περίπου 150ευρώ) και ένα Media Player (περίπου 100 ευρώ) και θα κρατούσα για λίγο καιρό ακόμα τον παλαιό ενισχυτη μέχρι να ξαναμαζέψω τα 250 που ξόδεψα.

:)

Last edited:
Το επίσημο trailer της LG κυκλοφορεί στα γνωστά (διεθνή) στέκια. Εάν το έχεις ήδη και θέλεις απλά να το έχεις σε ένα backup μπορείς φαντάζομαι να το κατεβάσεις χωρίς να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα.

Πάντως εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα ένα Blu-Ray 3d Player (περίπου 150ευρώ) και ένα Media Player (περίπου 100 ευρώ) και θα κρατούσα για λίγο καιρό ακόμα τον παλαιό ενισχυτη μέχρι να ξαναμαζέψω τα 250 που ξόδεψα.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Έχω ένα media pc (παλιάς κοπής 720 p) και είχα βαρεθεί τα extra πληκτρολόγια κτλπ άνοιξε κλείσε Pc.
Γι αυτό το λόγο σκεπτόμουν το usb της τηλεόρασης αλλά μάλλον δεν θα τα γλυτώσω από ότι φαίνετε .
Θα παρω media player καποια στιγμη ...

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά καλησπέρα σας

φίλε μου η τηλεόραση απο την usb δεν υποστηρίζει ούτε αποκωδικοποίηση όπως αναφέρεις άλλα δυστυχώς ούτε passthrought!!!
αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις dts ήχο απο αρχείο που θα αναπαραγάγεις μέσω της usb θύρας της τηλεόρασης, ότι και να συνδέσεις επάνω.
ο μόνος τρόπος να ακούσεις dts είναι μέσω media player απευθείας πάνω στην τηλεόραση ή σε ενισχυτή!

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ο μόνος τρόπος να ακούσεις dts είναι μέσω media player απευθείας πάνω στην τηλεόραση ή σε ενισχυτή!

Σωστός... :a0210:

Να διευκρινίσω ότι, άμα συνδεθεί το media player στη τηλεόραση για να πάρουμε ήχο θα πρέπει να το ρυθμίσουμε να κάνει αυτό downmix, αν δίνει "raw" τον ήχο και αυτός είναι DTS στη τηλεόραση πάλι δεν θα έχουμε ήχο.

Με ενισχυτή δεν τίθεται θέμα και "raw" DTS να δίνει το media player αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής χωρίς να κάνει downmix.

Μία ερώτηση όσο αναφορά τον εξωτερικό media player (όχι τον ενσωματωμένο της TV) και τον ήχο,
ο ήχος βγαίνει απο τα ηχεία της TV η πρέπει να έχουμε extra ενισχυτή στερεοφωνικό;

samniotis + czoun ΕΥΑΧΑΡΙΣΤΩ για τις απαντησεις ... media player και ενισχυτης που να ειχει ολα τα καλουδια τελικα ειναι must απο τι κατάλαβα ...
τωρα προσπαθω απο το pc μου να παιξω 3d ταινιες με το XBMC που εχει 3d support για subtitle :)

παιδιά σας είχα πεί για την lw 47'' 4500 που αγόρασα κ είχα μείνει κατενθουσιασμένη..δυστυχώς τις 2 τελευταίες μέρες έχω θέμα με τα ψηφιακά κανάλια.έχουν κολλήματα κ στην εικόνα κ στον ήχο κ ειδικά σε 3 κανάλια,,στον σκαι,star κ νετ..να ενημερώσω ότι μια sumsung 40'' που είχα πριν αλλά όχι με δικό της ενσωματωμάνο δέκτη δεν μου τα έκανε που είχα αγοράσει ξεχωριστά ψηφιακό..όπως κ μια 24'' που έχω στο δωμάτιο η οποία έχει ενσωματωμένο δεν μου κάνει κολλήματα.πήρα στην lg κ μου είπαν να κοιτάξω στις ρυθμίσεις να πατήσω το κόκκινι κουμπάκι στην εξυπηρέτηση πελατών κ να δω την ισχύ του σήματος,,έχω σήμα 100% που σημαίνει ότι παίρνω καλό σημα..το κάνει κ σε σας;;τι μπορεί να φταίει; πείτε μου ότι δεν έχει πρόβλημα;;μου είπαν απ'την lg να το παρακολουθήσω 2-3 μέρες ακόμα κ θα στείλουν κ τεχνικό αν είναι αλλά ότι ευθύνεται η degia γι'αυτό συνήθως,,το κάνουν οι άλλες τηλεοράσεις σας;αν έχετε,,:bigcry:

Γεια σας κι' απο μενα.Καταρχην θελω να ευχαριστησω πολυ τον φιλο czoun για την διευκρινηση που μου εκανε οσον αφορα τις αποριες μου για τις ρυθμισεις.Οπως επισης και τον subuteo και τα αλλα παιδια για τις χρησιμες πληροφοριες τους,που αν και παντελως ασχετος με εχουν βοηθησει αρκετα.Μια απορια που εχω ακομα ειναι που μπορω να βρω τα ντοκυμαντερ under the sea,deep ocean κ.α, σε 3d και μιλαω για ενοικιαση η' αγορα,γιατι στα video club που πηγα οχι απλα δεν τα εχουνε,αλλα δεν τα ξερανε κιολας...

Re: Απάντηση: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παιδιά σας είχα πεί για την lw 47'' 4500 που αγόρασα κ είχα μείνει κατενθουσιασμένη..δυστυχώς τις 2 τελευταίες μέρες έχω θέμα με τα ψηφιακά κανάλια.έχουν κολλήματα κ στην εικόνα κ στον ήχο κ ειδικά σε 3 κανάλια,,στον σκαι,star κ νετ..να ενημερώσω ότι μια sumsung 40'' που είχα πριν αλλά όχι με δικό της ενσωματωμάνο δέκτη δεν μου τα έκανε που είχα αγοράσει ξεχωριστά ψηφιακό..όπως κ μια 24'' που έχω στο δωμάτιο η οποία έχει ενσωματωμένο δεν μου κάνει κολλήματα.πήρα στην lg κ μου είπαν να κοιτάξω στις ρυθμίσεις να πατήσω το κόκκινι κουμπάκι στην εξυπηρέτηση πελατών κ να δω την ισχύ του σήματος,,έχω σήμα 100% που σημαίνει ότι παίρνω καλό σημα..το κάνει κ σε σας;;τι μπορεί να φταίει; πείτε μου ότι δεν έχει πρόβλημα;;μου είπαν απ'την lg να το παρακολουθήσω 2-3 μέρες ακόμα κ θα στείλουν κ τεχνικό αν είναι αλλά ότι ευθύνεται η degia γι'αυτό συνήθως,,το κάνουν οι άλλες τηλεοράσεις σας;αν έχετε,,:bigcry:

Εάν είναι ετσι όπως το περιγράφεις φταίει το συγκεκριμένο κομμάτι - έχει ελλάτωμα. Σκαι και σταρ είναι σε έναν transponder και NET σε άλλον οπότε πρέπει να κάνεις δύο διαφορετικές μετρήσεις τουλαχιστον. Δεν αρκει να έχεις ένδειξη "Ισχυς 100%" αλλά και "Ποιότητα 100%" για να έχεις τέλειο σημα...

Μία ερώτηση όσο αναφορά τον εξωτερικό media player (όχι τον ενσωματωμένο της TV) και τον ήχο,
ο ήχος βγαίνει απο τα ηχεία της TV η πρέπει να έχουμε extra ενισχυτή στερεοφωνικό;

Φιλε JohnIV ο εξωτερικός Media Player λειτουργεί ακριβως όπως τα βίντεο (εκείνα τα παλια αντικείμενα που βάζαμε μέσα κασσετες? :) ) ή οπως τα DVD Player (εκείνα τα παλιά αντικείμενα που βάζαμε μέσα εκείνα τα στρογγυλά που τα λέγαμε ντιβιντι??) :) :) :)

Ο ήχος φίλε μου JohnIV παίζει κανονικά από το HDMI καλώδιο κατευθείαν στα ηχεία της τηλεόρασης. :) :) :) μην ανυσηχείς!

ΥΓ
Τι κάψα είναι αυτή βρε παιδιά με τους AV ενισχυτές; :) Μου είχαν φέρει έναν δώρο όταν παντρεύτηκα το 2004 - βαρέθηκα μέσα σε ένα χρόνο το ανοιξε κλεισε και τώρα γεμίζει σκόνη στην αποθήκη. Μια χαρά είναι και το Virtual Surround που έχει η LG . Σε ταινίες 5.1 ο ήχος ακουγεται κανονικότατα από όλο το δωμάτιο ΟΚ.

Αυτό που θά έπαιρνα αν είχα τα λεφτά θα ήταν μια Sound Bar και όχι AV ενισχυτή. :)

ΥΓ
Τι κάψα είναι αυτή βρε παιδιά με τους AV ενισχυτές; :) Μου είχαν φέρει έναν δώρο όταν παντρεύτηκα το 2004 - βαρέθηκα μέσα σε ένα χρόνο το ανοιξε κλεισε και τώρα γεμίζει σκόνη στην αποθήκη. Μια χαρά είναι και το Virtual Surround που έχει η LG . Σε ταινίες 5.1 ο ήχος ακουγεται κανονικότατα από όλο το δωμάτιο ΟΚ.

Αυτό που θά έπαιρνα αν είχα τα λεφτά θα ήταν μια Sound Bar και όχι AV ενισχυτή. :)

Απλά, καμμία σχέση... :D

Θυμάσαι ποιός ενισχυτής ήταν και με τί ηχεία τον δούλευες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αν έχει ελλάτωμα το συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα είχαν πρόβλημα κ τα άλλα κανάλια;γιατι όταν λέμε πρόβλημα θα το έχει λογικά ο ενσωματωμένος δέκτης της tv.κόλλημα όταν λέω, είναι σαν να κολλάνε τα pixels που κ που κ να επανέρχοντε..μπήκα κ σε καποια άλλα forum για να δω για την degia κ πάρα πολλοι είχαν πρόβλημα με αυτα τα κολλήματα,,κ με διάφορα μοντέλα τηλεοράσεων,,ε δεν μπορει όλες να είναι προβληματικές..εσας ποτε δεν το έχει κάνει;;θυμισέ μου subuteo έχεις την ίδια tv;μήπως πρεπει να κάνω κάποια ρύθμιση;αν έρθει τεχνικός κ μου πει ότι φταιει η degia, τι να κάνω;;έχω στεναχωρηθει λίγο γιατι δεν ξέρω τώρα τι μπορει να φταίει κ αγχώνομαι,,τζάμπα τα 990ευρώ που την πήρα;;δηλ.να αναγκαστώ να παίρνω κ εξωτερικό δέκτη;;´´εχω κ dvd εγγραφής κ πρέπει το βύσμα της κεραίας να μπαίνει στο dvd για να πιάνουν τα κανάλια,,αν πάρω εξωτερικό δέκτη που θέλει και εκεί να μπαίνει το βύσμα της κεραίας πως θα συνδεθούν;;;δεν ξέρω τι να κάνω κ έχω κ τον άντρα μου να λέει καλά είμασταν με την σαμσουνγκ!!!