Έχει δοκιμάσει κανεις να βάλει υπότιτλους με το 3d subtitler σε IMAX ντοκυμαντέρ; Προσπάθησα στο under the sea αλλά δεν τα κατάφερα. Οποια τιμή και αν έβαλα στο depth, η ρήξη αμφιβληστροειδους ήταν η μόνιμη συνέπεια
Φιλε subuteo εχεις κανενα site για αγορα 3d bluray?? Δωσε κανενα link στο λαο!!!
Φιλι Morfini η παρακολούθηση με υπότιτλους είναι η αχίλλειος πτέρνα της 3d Θέασης. Αν έχεις παρατηρήσει στον κινηματογράφο κάθε ξεχωριστός υπότιτλο είναι σε διαφορετική "απόσταση" ανάλογα με το που τοποθετείται η δράση!!....
Δυστυχώς τέτοιοι υπότιτλοι δεν υπάρχουν για τις SBS ταινίες διότι τους μετατρέπουμε εμείς οι ίδιοι απο τα απλά SRT αρχεία.
Όπως είχα γράψει παλιότερα για όσους χρησιμοποιούν htpc για την θέαση (αλλά δεν το πρόσεξε κανείς) είχα βρει μια συμπαθητική λύση (όχι άψογη φυσικά) με την χρήση του ffdshow και του συνδυασμού της επιλογής που έχει για στερεοσκοπικούς υπότιτλους (με ρύθμιση βάθους κτλ) και την δυνατότητα που έχει το ffdshow να ορίσεις συγκεκριμένες λειτουργίες σε πλήκτρο του keyboard (ή του τηλεχειριστηρίου κατ επέκταση) αυτό προϋποθέτει να χρησιμοποιείτε άλλο software για τους κανονικούς υπότιτλους (πάλι με απενεργοποίηση/ενεργοποίηση με συγκεκριμένο πλήκτρο) και το ffdshow ΜΟΝΟ για στερεοσκοπικούς υπότιτλους (με μόνιμες τις κατάλληλες ρυθμίσεις πάλι με απενεργοποίηση/ενεργοποίηση). Με αυτό τον τρόπο όπως είναι προφανές με το πάτημα 2 πλήκτρων έχουμε αυτόματα εναλλαγή απο απλούς σε στερεοσκοπικούς υπότιτλους με το βάθος που εμείς έχουμε ορίσει (για εμένα πχ είναι άψογο πλέον σε όλες τις ταινίες μιας και το χω φέρει λίγο έξω και δεν κουράζει καθόλου). Δεν έχω βρει δυστυχώς ως τώρα καλύτερη λύση..
Όταν λες 3D ταινίες εννοείς bluray; Mkv με 3D Half-SBS παίζει με όλα τα προγράμματα. Οι υπότιτλοι που φτιάχνει το 3D subtitler παίζουν μια χαρά σε Media player classic, VLC και XBMC. Το PowerDVD ούτε που τους βλέπει. Η διαδικασία που λέει ο Craven δεν αφορά τη χρήση του 3D subtitler. Απλά το ίδιο το ffdshow έχει αυτή τη δυνατότητα. Το ffdshow μπορείς να το εγκαταστήσεις με ένα 'πακέτο - τα πάντα όλα' όπως π.χ. το CCCP που περιέχει και τον Media player classic. Εύκολο (σχετικά) και παραμετροποιήσιμο, δε θα εγκαταστήσει κάτι που δε θέλεις/χρειάζεσαι. Για κάτι πιο... προχωρημένο δες αυτό.αυτο ο τροπος ποιος ειναι πχ. παιζω στο pc με το προγραμμα vlc player μετατρεπω τους υποτιτλους με το 3dsubtitle και βλεπω μια χαρα???
διοτι εγω παιζω 3d ταινιες σωστα μονο με το power dvd και τo XBMC αλλα υποτιτλους δεν βλεπω εκτος απο srt...οταν τους μετατρεπω σε sub μορφη με το προγραμμα 3dsubtitle ενω δειχνει οτι τους φορτωνει δεν τους εμφανιζει.
μπορεις να μου πεις την δικια σου διαδικασια?
Φίλη Morfini,
Ισως έχεις παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος εδώ αλλα και σε διάφορα site σχετικά με την εικόνα αναφέρεται σε "Προβολικες" και "μη Προβολικες" 3D τηλεοράσεις περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το εάν το 3δ εκτείνεται προς τα μεσα ή προς τα έξω.... Οπως θα έχεις καταλάβει βλέποντας το συγκεκριμένο documentary "Προβολικές" 3d τηλεοράσεις δεν υπάρχουν διότι όλες έχουν την δυνατότητα να δείχνουν προς τα "εξω"
(Η σκηνη με το ασπρόμαυρο ψάρι περίπου στο 20 λεπτό είναι συγκλονιστική όπως θυμάσαι το ψάρι βγαίνει εντελώς εξω απο την οθόνη τουλάχιστον 2 μέτρα!)
Το ερώτημα λοιπόν όπως σωστα είπες είναι , γιατί το Hollywood δεν επιλέγει να γυρίζει τέτοιες εντυπωσιακές σκηνές δραματουργικά αλλά "προβάλει" το 3d σχεδόν αποκλειστικά "προς τα μέσα";
Ο λόγος είναι καθαρά σκηνοθετικός και όχι τεχνικός. Ενα αντικείμενο που είναι "εξω από την οθόνη" οφείλει να είναι ΟΛΟ εντός πλάνου. ΚΑΝΕΝΑ τμημα του δεν πρέπει να είναι εκτός κάμερας γιατί η ψευδαίσθηση εξαφανίζεται και αρχίζει η... ζαλάδα. Αν φανταστείς την σκηνη πχ μιας μπάλας που είναι "εξω" από την οθόνη αλλα φαίνεται μόνο η μιση γιατί η άλλη μιση είναι εκτός κάμερας θα κατάλαβεις γιατί ο εγκέφαλος τρελαίνεται αφού λεει "Ωχ! Ωχ! γιατί δεν βλέπω όλη την μπάλα εφόσον είναι έξω από αυτό το παράθυρο εκεί μπροστά ?"
Ο δευτερος λόγος είναι απόρροια του πρώτου. Ένα αντικείμενο που είναι "κοντά μας" οφείλει να έχει σωστές αναλογίες σε σχέση με το πραγματικό γιατί ο εγκέφαλος και πάλι μπερδεύεται. Φαντάσου τον James Bond μέσα στο ελικόπτερό του και κάποια στιγμή το ελικόπτερο βγαίνει ΕΝΤΟΣ ΚΑΔΡΟΥ (αρα δεν καταστρατηγούμε τον πρώτο λογο) αλλά έρχεται δυο μετρα εξω απο την τηλεοραση σου. Τι λέει ο εγκέφαλος σου? "Ααα κοιτά! Ενα παιδικό ελικοπτεράκι! Με μια κουκλίτσα James Bond μεσα!"
Τίποτα απο τα παραπάνω δυο ΔΕΝ συμβαίνει όταν η δράση είναι στο βάθος της οθόνης γιατί ο εγκέφαλος νομίζει ότι βλεπει την δράση μέσα από ένα παράθυρο και δεν διαμαρτυρεται (από εδώ έχουν πάρει και την ένοια προβολική αίσθηση παραθυρου όσοι ομιλούν για προβολισμο)
Οι σκηνοθέτες του χόλυγουντ τα ξερουν τα παραπάνω δύο και επιλέγουν να γυριζουν "προβολικα" διότι με αυτόν τον τρόπο το γύρισμα γίνεται με τους ίδιους κανόνες που έμαθαν στο πανεπιστημιο σκηνοθεσίας.
Οι σκηνοθέτες IMAX γυρίζουν κάθε πλάνο όχι υπακούοντας στις δραματουργικές ανάγκες του σεναρίου αλλά ΕΠΙΤΗΔΕΣ ώστε να αναδυκνείεται το "προς τα έξω" 3d έστω και αν έχουν περιορισμένα πλάνα. Σκοπός είναι ο εντυπωσιασμός.
Επίσης δεν ανυσυχούν για τον δεύτερο λόγο διότι οι οθόνες IMAX είναι τεράστιες , άρα τα αντικειμενα που βγαίνουν πρός τα έξω (πχ ένας πτεροδάκτυλος) δεν έχουν το μειονέκτημα του "Little Toy Effect:
Ο James Cameron όταν γύρισε το AVATAR γύρισε όλες τις "προς τα έξω" σκηνές του ώστε "η ταίνία να υπηρετεί τις 3d ανάγκες" και όχι το αντίστροφο...
Αλλα αυτό το κατάφερε διότι είναι ο μεγας Cameron!!!
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Φιλε subuteo οι εξηγησεις σου ομολογω ειναι επαρκεις ωστοσο νομιζω οτι δε δικαιολογουν σε ολο του το μεγεθος το προβλημα. Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω πως σκηνοθετες του Χολιγουντ
παραμεριζουν την προοπτικη του εντυπωσιασμου προς χαριν της καλλιτεχνικης αρτιοτητας. Για ταινιες δρασης μιλαμε. Για το little toy effect εχεις δικιο, το εχω παρατηρησει κυριως σε παιχνιδια, ομως δε μπορω να πιστεψω πως δεν ειναι δυνατον να βρεθει μια χρυση τομη αναμεσα στο εφε του κουκλοθεατρου και αυτο του little toy. Μου φαινεται πιο λογικο να πιστεψω πως οι ταινιες μεχρι τωρα μετατρεπονται σε 3d μεσω φθηνων διεργασιων αφου γυριστουν με συμβατικα μεσα.Σε καθε περιπτωση, ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και την εμπεριστατωμενη απαντηση σου
αυτο ο τροπος ποιος ειναι πχ. παιζω στο pc με το προγραμμα vlc player μετατρεπω τους υποτιτλους με το 3dsubtitle και βλεπω μια χαρα???
διοτι εγω παιζω 3d ταινιες σωστα μονο με το power dvd και τo XBMC αλλα υποτιτλους δεν βλεπω εκτος απο srt...οταν τους μετατρεπω σε sub μορφη με το προγραμμα 3dsubtitle ενω δειχνει οτι τους φορτωνει δεν τους εμφανιζει.
μπορεις να μου πεις την δικια σου διαδικασια?
Καλησπερα φιλοι μου θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι σε λιγο θα πεσω απο το μπαλκονι....:FSGSFGS4: .Λοιπον ειμαι κατοχος της 42lw4500 εδω και 4 μηνες περιπου.Για την τηλεοραση εχω να πω τα καλυτερα για την τιμη που εχει.Στο θεμα μας τωρα.Εχω προβλημα με τους υποτιτλους.Στην αρχη ειχα προβλημα και με την αναπαραγωγη ταινιων 3d μεσω usb αλλα το ελυσα με firmware update του 3d blu ray player και περνοντας τις ταινιες απο τα προγμαμματα mkvmerge 3.3.0 και audio converter για τις ταινιες που ειδικα ειχαν προβλημα στον dts ηχο.Στους υποτιτλους εχουν σπασει τα νευρα μου.3d subtitler δοκιμασα μετατρεποντας το srt σε sub και idx αλλα τιποτα.Επισης οι ταινιες που κατεβαζω εχουν μεσα και τα αρχεια sub και idx εβαλα και αυτα τα "μανατα" αλλα παλι τιποτα.Οι υποτιτλοι δεξια αριστερα η δεν εμφανιζονται καθολου .Διαβασα επισης και ενα οδηγο σε αλλο φορουμ ελληνικο οπου ο φιλος χρησιμοποιουσε το 3d subtitler και μετα κανει ενσωματωση υποτιτλων μεσω mkvmerge το εκανα και αυτο αλλα παλι τιποτα.Σας παρακαλω μια βοηθεια γιατι δεν παει αλλο θα σκασω εχω τοσες ταινιες καιι θελω να τις απολαυσω.Ενταξει αυτες που ειναι αγγλικα τις καταλαβαινω αλλα γαλλικα οι avatarικα γιοκ....
Ένα έχω να πω, η ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης (είτε βλέπεις απλά ψηφιακά κανάλια, είτε από οποιαδήποτε πηγή μέσω hdmi, είτε από οπουδήποτε...) είναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Απορώ οι ευχαριστημένοι κάτοχοι της τι βλέπουν και είναι ευχαριστημένοι...Δεν είναι μια μέτρια τηλεόραση, είναι μια κακή τηλεόραση...Μια Sony LCD 40" 7ετίας που έχω, είναι κλάσεις ανώτερη...
VHS βλέπεις? :ears:Ένα έχω να πω, η ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης (είτε βλέπεις απλά ψηφιακά κανάλια, είτε από οποιαδήποτε πηγή μέσω hdmi, είτε από οπουδήποτε...) είναι ΤΡΑΓΙΚΗ! Απορώ οι ευχαριστημένοι κάτοχοι της τι βλέπουν και είναι ευχαριστημένοι...Δεν είναι μια μέτρια τηλεόραση, είναι μια κακή τηλεόραση...Μια Sony LCD 40" 7ετίας που έχω, είναι κλάσεις ανώτερη...
Είμαι πολύ κοντά στο να αγοράσω τη lw4500 55" . Εχω μονο την εξής απορία. Καθότι θα τη χρησιμοποιώ αρκετά για gaming, το input lag (που ομολώ σαν ορολογία το ακούω πρώτη φορά) σε σύγκριση με μια lcd full hd sony του 2008 που έχω τώρα, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο? Γιατι μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.