LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η Samsung UE55D6100 έχει ικανοποιητικό input lag? Αξίζει η διαφορά των χρημάτων (250 ευρώ)?

Είμαι πολύ κοντά στο να αγοράσω τη lw4500 55" . Εχω μονο την εξής απορία. Καθότι θα τη χρησιμοποιώ αρκετά για gaming, το input lag (που ομολώ σαν ορολογία το ακούω πρώτη φορά) σε σύγκριση με μια lcd full hd sony του 2008 που έχω τώρα, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο? Γιατι μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Πιθανόν η Sony του 2008, που έχεις τώρα, να έχει πρακτικά μηδενικό input lag. Μια 32'' LG 2ετίας που τώρα χρησιμοποιώ ως οθόνη για το PC, δεν έχει καθόλου, όπως κι αν ονομάσω την θύρα hdmi. Ακόμα κι αν ενεργοποιήσω όλα τα τζουμπλέικα (υπάρχει τέτοια λέξη;;;; χαχα), input lag δεν υπάρχει. Ειλικρινά ΔΕΝ το καταλαβαίνω!!!! Έχει τα ίδια πράγματα με την 4500 εκτός από τα Tru motion και Local dimming. ΟΚ, το Tru motion θέλει ένα buffer μερικών καρέ. Αλλά αν δεν το χρησιμοποιείς, γιατί δεν μηδενίζεται το lag; Όλα τα άλλα είναι... real time.

Τέλος πάντων, η 4500 έχει αισθητό input lag αν δεν ονομάσεις την θύρα σε "PC". Προσωπικά, όμως, βρίσκω αμελητέο το lag αν ονομάσω "PC" την hdmi και έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επειδή όμως οι αναφορές από review σε review και από κάτοχο σε κάτοχο διαφέρουν, θα πρότεινα, αν σου είναι δυνατό, να πάρεις ένα laptop μαζί σου και να πας να δεις από πρώτο χέρι μια 4500 είτε σε μαγαζί είτε σε γνωστό σου.

Να πω ακόμα ότι όλα τα... τζουμπλέικα που χάνεις όταν έχεις την θύρα ως "PC", κατά τη γνώμη μου, χειροτερεύουν την εικόνα, παρόλο που την κάνουν με μια πρώτη ματιά πιο εντυπωσιακή. Οπότε δε θα τα χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι απενεργοποιείται και το Colour gamut.

Last edited:
Καλησπέρα και από εμένα. Θέλω και εγώ να αγοράσω μια 3d της LG και ήμουν μεταξύ της 47" LW5500 και της 47LW650S, αλλά τώρα σκέφτομαι μεταξύ της 47LW650S και της 55LW4500 λόγο μεγαλύτερης οθόνης.

Απαιτήσεις τρελές δεν έχω, απλά θέλω να βλέπω καμιά 3d ταινία, χωρίς πρόβλημα και αλλά και χωρίς πολλα πολλά όσο αφορά τις λεπτομέριες....αξιοπρεπώς δηλαδή.

Η απορία μου είναι η εξής, αξίζει, να "ανταλλάξω"/ "χαραμίσω τα 250 Hz ανανέωσης που έχει η 47LW650S με τις 5 inches που έχει η 55LW4500 και ας είναι στα 100 Hz?

Αν και πλάκα πλάκα... και μόνο επειδή υπάρχει ο subuteo, νιώθω μια περισσότερη ασφάλεια, ως προς την 55LW4500.

Καλησπέρα και από εμένα. Θέλω και εγώ να αγοράσω μια 3d της LG...

Εκτός κι αν η απόσταση θέασης είναι μικρότερη από 2 μέτρα, γνώμη μου είναι να επιλέξεις το μεγαλύτερο μέγεθος. Σε 2D και περισσότερο ίσως σε 3D, θα απολαμβάνεις μεγαλύτερη μέθεξη στις ταινίες. Οι 47'' με τις 55'' έχουν μεγάλη διαφορά! Και για να το δεις με νούμερα, η 47άρα έχει εμβαδόν οθόνης 6089,7 cm2 και η 55άρα 8339,2 cm2.

Απ την άλλη, οι διαφορές που έχει το trumotion της 650s (200Hz) με αυτό της 4500 (100Hz) μπορεί και να μην εντοπίζονται καν με το μάτι.

Πως χρησιμοποιείς το audio return channel στην LW4500; Έχω ενεργοποιήσει το HDMI control στον ενισχυτή, το SIMPLINK στην τηλεόραση και επιλέγω ο ήχος να πηγαίνει στο HT. Ο ήχος σταματάει να ακούγεται από τα ηχεία της τηλεόρασης, αλλά δεν πηγαίνει στον ενισχυτή. Ο ενισχυτής είναι ο Pioneer VSX-921.

Εκτός κι αν η απόσταση θέασης είναι μικρότερη από 2 μέτρα, γνώμη μου είναι να επιλέξεις το μεγαλύτερο μέγεθος. Σε 2D και περισσότερο ίσως σε 3D, θα απολαμβάνεις μεγαλύτερη μέθεξη στις ταινίες. Οι 47'' με τις 55'' έχουν μεγάλη διαφορά! Και για να το δεις με νούμερα, η 47άρα έχει εμβαδόν οθόνης 6089,7 cm2 και η 55άρα 8339,2 cm2.

Απ την άλλη, οι διαφορές που έχει το trumotion της 650s (200Hz) με αυτό της 4500 (100Hz) μπορεί και να μην εντοπίζονται καν με το μάτι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ Ody1, και εγώ στο μέγεθος έκλεινα, η απόσταση είναι στα 3,3m. Την διαφορά από τις 47 στις 55, τις κατάλαβα, όταν μετρούσα να δω αν χωράει στο σύνθετο και είδα ότι πρέπει, να το διασκευάσω, αλλιώς ούτε με σφαίρες! (112 cm πλάτος η μία 130 η άλλη!)

Παίδες, καλημέρα καλή εβδομάδα και καλές γιορτές.

Ενδιαφέρεται ένα φιλαράκι να πάρει την 55LW4500 από Πλαίσιο. Σε αυτή την τιμή πιστεύται ότι είναι καλή λύση αυτή η τηλεόραση ή υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που θα μπορούσε να πάει αυτή την στιγμή...;

Σας ευχαριστώ πολύ,
Τόλης

Δεν έχω διαβάσει όλα τα thread αλλά,σχετικά με το lag,έχετε δοκιμάσει άλλα καλώδια π.χ. HDMI to DVI? H ποιότητα εικόνας είναι ίδια με HDMI to HDMI.

Re: Απάντηση: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παίδες, καλημέρα καλή εβδομάδα και καλές γιορτές.

Ενδιαφέρεται ένα φιλαράκι να πάρει την 55LW4500 από Πλαίσιο. Σε αυτή την τιμή πιστεύται ότι είναι καλή λύση αυτή η τηλεόραση ή υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο που θα μπορούσε να πάει αυτή την στιγμή...;

Σας ευχαριστώ πολύ,
Τόλης

Μπορεί να δει και αυτή...

http://www.skroutz.gr/s/330422/Samsung-UE55D6100-55.html?keyphrase=55D6100

Για εμένα αξίζει τα 150 ευρώ παραπάνω.

Re: Απάντηση: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η lw 4500 αντικατασταθηκε απο την 5400?Αυτο το κενο που εχει στη βαση της η 5400 τι διαολο ειναι.ι.Παντως στα χαρακτηριστικα ειναι ιδιες αν δεν κανω λαθος.

Όλη η σειρά LW θα αντικατασταθεί από τις νέες LG που θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο στην έκθεση CES Las Vegas.

Εκεί θα παρουσιαστούν τα μοντέλα 2012 όλων των μεγάλων εταιρειών.

καλησπερα κι απο εμενα. Εδω και μερικες μερες εχω την 42lw4500. Ημουν για την UE40D6000 της samsung αρχικα, αλλα λογω συγκυριων κατεληξα στην LG. Μου πηρε 2-3 μερες να διαβασω ολο το thread και πραγματικα μια μικρη μιζερια διακρινω απο μερικα ποστς. Οσο εψαχνα και διαβαζα για τηλεορασεις τοσο αποθαρρυνομουν.... οι plasma υποφερουν απο burn in, οι lcd απο αυτο, oi led απο το αλλο.... Βασει αυτου που ειδα σε 7 διαφορετικα καταστηματα κατεληξα πως ψυλο στα αχυρα εψαχνα. Μεγαλος λογος γινεται για το προβολικο. Ως τωρα εχω δει τη Ναρνια σε 3d και δεν εντυπωσιαστηκα πολυ. Θυμαμαι ομως χαραξτηριστικα το demo της LG με το σκυλο που ορμαει στο φρισμπι και νομιζω πως ερχεται κατα πανω μου. Αντιστοιχα προβολικα demos εχω δει και σε active τηλεορασεις. Τωρα για το 2D, ok. Πολυ καλο, και ωραια χρωματα και διαυγεια. Ισως να μη ζηταω και πολλα, ισως να αναγνωριζω πως πληρωσα 640 για αυτη την tv. Ας επαιρνα panasonic... Κυριος προβληματισμος μου ειναι οι φωτεινες περιοχες στα δυο επανω ακρα της οθονης, που μειωθηκαν καπως με τη ρυθμιση της tv αλλα αυξομειωνονται διχως εμφανη λογο.... Υστερα στα αναλογικα καναλια εχω χιονια. Θορυβο ομως. Σημερα ειναι σε καποια, οχι ολα. Απορια, πειραζοντας το true motion τι πρεπει να δω; τι αντικτυπο θα εχει στην εικονα μου?

Το μόνο που γνωρίζω είναι ο εσωτερικός Player δεν παίζει ήχο DTS.

Απο πλευράς μεγέθους εγώ έχω παίξει μεγάλα αρχεία ~9GB χωρίς πρόβλημα.

Με την ευκαιρία :

Επειδή πολλές τηλεοράσεις (αλλα και πολλά φθηνα media players) δεν παίζουν πολυκάναλο DTS η λύση είναι η εξής :

Α. Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα "Free Video to audio converter"
http://download.cnet.com/Free-Video-to-Audio-Converter-2010/3000-2140_4-10909427.html

Β. Κατεβάστε από εδώ το πρόγραμμα MKV GUI

http://www.free-codecs.com/download/MKVtoolnix.htm

Συνεχίζουμε :

1. Πρώτα ανοίγουμε το Video to Audio Converter

2. Επιλέξτε το αρχείο με το προβληματικό ήχο

3. Στις επιλογές βάλτε MP3 Output

4. Sample Rate στο Auto - Adjust Volume Τσεκαρισμένο,

5. Audio Channel Stereo <-ΠΡΟΣΟΧΗ

6. Audio Bit Rate 256 <-ΠΡΟΣΟΧΗ

7. Παράγουμε το mp3 με τον ήχο της ταινίας

8. Ανοίγουμε τώρα το mkv merge gui και φορτώνουμε το προβληματικό ματρόσκα (ή το προβληματικό mp4 video)

9. Πατάμε add και φορτώνουμε το mp3 που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα

10. Πατάμε START MUXING

Η ταινία πλέον θα έχει δυο μπάντες ήχου , την ασύμβατη πολυκάναλη και την στερεοφωνική

Εάν θέλουμε ξετσεκάρουμε ΠΡΙΝ πατήσουμε Start Muxing την πολυκάναλη DTS μπάντα για να έχει το αρχείο τον στερεοφωνικό ήχο μονο

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΟΝ MP3 ΗΧΟ! :)
καλησπερα και χρονια πολλα!!!!!!
Φιλε subuteo ακολουθησα βημα-βημα τον οδηγο σου αλλα τζιφος!!! Στην τηλεοραση δεν μπορω να επιιλεξω το δευτερο audio (mp3) και απο το blu ray player μου το αναφερει κατεστραμενο. καμμια ιδεα;

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΧΩ ΤΗΝ LG LW 4500,ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΤΗΝ ΕΦΕΡΑ ΕΔΩ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΙΚΑΚΙ LG .PHΓΑ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΑΝ-WF 100 WIFI DONGLE ΑΛΛΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ,ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΛΑΘΟΣ?Η ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ?ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ?Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ LG ME EXEI ΓΡΑΨΕΙ....

Κι εγω την 4500 εχω. με την 42" παντως δεν εχω προσβαση στο ιντερνετ. Ποιος σε συμβουλεψε να αγορασεις στικακι και σου ειπε πως μπορεις να μπεις στο ιντερνετ; το βιβλιο οδηγιων χρηστη το διαβασες;

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΗΝ LG ,O ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ HDMI EAN ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΙΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΤΣΩΒΟΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕ ,ΤΟ MANUAL ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ,ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

ΕΙΧΑ ΤΟΣΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ (ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣΤΟΥΜΠΑΝΑ) ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ(ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΒΩΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΘΥΜΩΝΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ..