LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το clouding δεν έχει να κάνει με το λογισμικό της συσκευής.

Ειναι από ατέλειες της γραμμης παραγωγής του LCD matrix. Οι Γιαπωνέζοι το λένε και Mura (ανομοιόμορφο στα γιαπωνέζικα).

Πράγματι φίλε ChrisV το local diming "καλύπτει" το πρόβλημα γιατι απλά "σβήνει τις λάμπες" αλλά δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι θέμα τυχης το κομμάτι σου να είναι με καθόλου, λίγο, ή πολύ clouding...

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς φαίνεται...

Να πω επίσης ότι οι Κορεάτες μπορεί να μιλάνε για 16 σημεία ελέγχου Local Dimng αλλά εγώ ρε παιδιά έχω μετρήσει (με πολύ προσοχή) μόνο 6 !!
(Φανταστείτε μια σκακιέρα 2x3)

Οχι ότι με πειράζει βέβαια. Θεωρώ ότι τα οφέλη έστω και αυτού του local diming είναι πολύ περισσότερα από το να μην είχε καθόλου.

Επίσης θυμάμαι τις ακριβές LED/LCD του 2008-2009 που δεν είχαν ΚΑΘΟΛΟΥ τοπικό έλεγχο και τρεμοαναβόσβηνε όλη η οθόνη σε εναλλαγές φωτεινών σκοτεινών σκηνών και λέω πάλι καλά....

Σας βλέπω πολύ ψαγμένους και θα ήθελα τη γνώμη σας.
1.Έχω ένα υπολογιστή κατάλληλο για HomeTheater, χρειάζομαι βέβαια ένα blueray player για να μπορώ να παίζω και δισκάκια. Το ερώτημα είναι αν οι ταινίες από το σκληρό θα παίζουν με κάποιο πλέυερ του υπολογιστή ή τη διαδικασία την αναλαμβάνει ο player της τηλεόρασης?
2. Είναι καλύτερα να αγοράσω ένα media player π.χ WD live και αν ναι πως θα μπορώ να παίζω τα δισκάκια που θα νοικιάζω? Έχουν σκληρό δίσκο ή χρειάζομαι εξωτερικό?
3. Τι από τα δύο κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο, μια και η τιμή του blueray player για τον υπολογιστή είναι σχεδόν ίδια με το media player

Το clouding δεν έχει να κάνει με το λογισμικό της συσκευής.

Ειναι από ατέλειες της γραμμης παραγωγής του LCD matrix. Οι Γιαπωνέζοι το λένε και Mura (ανομοιόμορφο στα γιαπωνέζικα).

Πράγματι φίλε ChrisV το local diming "καλύπτει" το πρόβλημα γιατι απλά "σβήνει τις λάμπες" αλλά δυστυχώς σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι θέμα τυχης το κομμάτι σου να είναι με καθόλου, λίγο, ή πολύ clouding...

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς φαίνεται...

Να πω επίσης ότι οι Κορεάτες μπορεί να μιλάνε για 16 σημεία ελέγχου Local Dimng αλλά εγώ ρε παιδιά έχω μετρήσει (με πολύ προσοχή) μόνο 6 !!
(Φανταστείτε μια σκακιέρα 2x3)

Οχι ότι με πειράζει βέβαια. Θεωρώ ότι τα οφέλη έστω και αυτού του local diming είναι πολύ περισσότερα από το να μην είχε καθόλου.

Επίσης θυμάμαι τις ακριβές LED/LCD του 2008-2009 που δεν είχαν ΚΑΘΟΛΟΥ τοπικό έλεγχο και τρεμοαναβόσβηνε όλη η οθόνη σε εναλλαγές φωτεινών σκοτεινών σκηνών και λέω πάλι καλά....

Τα IPS πάνελ που χρησιμοποιεί η LG σε γενικές γραμμές τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα ομοιομορφίας τύπου clouding. Όταν όμως μπαίνει το LED backlight στο παιχνίδι αλλάζει η κατάσταση με ανομοιομορφίες τύπου halo, blooming κλπ

Ας το δούμε και λίγο λογικά χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Αν ο σκοπός σου είναι να φωτίσεις ένα ορθογώνιο σχήμα ομοιόμορφα, η χειρότερη διάταξη που μπορείς να επιλέξεις είναι να βάλεις τις πηγές φωτός περιμετρικά του σχήματος (Edge LED). Σήμερα οι 9 στις 10 LED/LCD's έχουν αυτή ακριβώς την διάταξη.

Οι πρώτες υλοποιήσεις με LED backlight του 2007-2008 (Samsung F96, A950, A750, Sony X4500, Philips 9803, LG 9000) είχαν όλες οπίσθιο φωτισμό με τοπικό έλεγχο. Την επόμενη χρονιά η Samsung έκανε το κόλπο γκρόσο με τις σειρές Β6000/B7000 (Edge LED χωρίς τοπικό έλεγχο) και μετά οι άλλοι ακολούθησαν στον διαγωνισμό "ποιος την έχει πιο λεπτή" με το design να έρχεται εις βάρος της εικόνας.

Θέλω να καταλήξω στο ότι η τεχνολογία για LED/LCD's με λιγότερα προβλήματα ομοιογένειας υπάρχει εδώ και χρόνια, απλά δεν χρησιμοποιείται στα περισσότερα μοντέλα.

Σας βλέπω πολύ ψαγμένους και θα ήθελα τη γνώμη σας.
1.Έχω ένα υπολογιστή κατάλληλο για HomeTheater, χρειάζομαι βέβαια ένα blueray player για να μπορώ να παίζω και δισκάκια. Το ερώτημα είναι αν οι ταινίες από το σκληρό θα παίζουν με κάποιο πλέυερ του υπολογιστή ή τη διαδικασία την αναλαμβάνει ο player της τηλεόρασης?
2. Είναι καλύτερα να αγοράσω ένα media player π.χ WD live και αν ναι πως θα μπορώ να παίζω τα δισκάκια που θα νοικιάζω? Έχουν σκληρό δίσκο ή χρειάζομαι εξωτερικό?
3. Τι από τα δύο κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο, μια και η τιμή του blueray player για τον υπολογιστή είναι σχεδόν ίδια με το media player

1. Θα παίζονται από το pc και η τηλεόραση θα λειτουργεί σαν μόνιτορ.
2. Τα διάφορα media players είναι για αναπαραγωγή αποθηκευμένων αρχείων. Τα δισκάκια ή από το pc (αν υπάρχει ΒD drive) ή από κάποιο ξεχωριστό BDP.
3. Στην περίπτωση σου νομίζω το καλύτερο είναι ένα ξεχωριστό BDP για να παίζεις τα δισκάκια και το pc να αναπαράγει τα αρχεία.

λοιπόν, μόλις δοκίμασα ένα mkv 1080p 3d (όχι sbs) και το έπαιξε απο την usb.
δυστυχώς όμως, αν και ψιλοκαταλάβαινα 3d, δεν ήταν κανονικό όπως επίσης δεν έβγαλε μνμ με το που ξεκίνησε η ταινία περί 3d
οπότε απ'όσα καταλαβαίνω, μάλλον δεν υποστηρίζει 3d απο την usb (εκτός απο mkv side by side)

Τα IPS πάνελ που χρησιμοποιεί η LG σε γενικές γραμμές τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα ομοιομορφίας τύπου clouding. Όταν όμως μπαίνει το LED backlight στο παιχνίδι αλλάζει η κατάσταση με ανομοιομορφίες τύπου halo, blooming κλπ

Ας το δούμε και λίγο λογικά χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Αν ο σκοπός σου είναι να φωτίσεις ένα ορθογώνιο σχήμα ομοιόμορφα, η χειρότερη διάταξη που μπορείς να επιλέξεις είναι να βάλεις τις πηγές φωτός περιμετρικά του σχήματος (Edge LED). Σήμερα οι 9 στις 10 LED/LCD's έχουν αυτή ακριβώς την διάταξη.

Οι πρώτες υλοποιήσεις με LED backlight του 2007-2008 (Samsung F96, A950, A750, Sony X4500, Philips 9803, LG 9000) είχαν όλες οπίσθιο φωτισμό με τοπικό έλεγχο. Την επόμενη χρονιά η Samsung έκανε το κόλπο γκρόσο με τις σειρές Β6000/B7000 (Edge LED χωρίς τοπικό έλεγχο) και μετά οι άλλοι ακολούθησαν στον διαγωνισμό "ποιος την έχει πιο λεπτή" με το design να έρχεται εις βάρος της εικόνας.

Θέλω να καταλήξω στο ότι η τεχνολογία για LED/LCD's με λιγότερα προβλήματα ομοιογένειας υπάρχει εδώ και χρόνια, απλά δεν χρησιμοποιείται στα περισσότερα μοντέλα.

Πέστα ρε Γιώργο να αγιάσει το στόμα σου - μακάρι να μην υπήρχε αυτή η ηλίθια μόδα του "¨ποιός την έχει πιο λεπτή" για να φχαριστόμασταν λιγάκι εικόνα . Το EDGE LED μας πήγε χρόνια πίσω και φορτωθήκαμε ξανα προβλήματα που είχαμε λύσει!

Και η πλάκα είναι ότι οι φουκαράδες οι μηχανικοί της κάθε Samsung και της κάθε LG δεν φταίνε πλέον διότι έχουν καταλάβει ποσο μαλακία είναι ο EDGE φωτισμός αλλά κάνουν ότι τους λένε τα golden boys οι μαρκετίστες (τρομάρα τους)

Last edited:
λοιπόν, μόλις δοκίμασα ένα mkv 1080p 3d (όχι sbs) και το έπαιξε απο την usb.
δυστυχώς όμως, αν και ψιλοκαταλάβαινα 3d, δεν ήταν κανονικό όπως επίσης δεν έβγαλε μνμ με το που ξεκίνησε η ταινία περί 3d
οπότε απ'όσα καταλαβαίνω, μάλλον δεν υποστηρίζει 3d απο την usb (εκτός απο mkv side by side)

Φίλε Samniotis από όσο γνωρίζω το format mkv δεν υποστηρίζει 3d frame packing (δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδει το 3d ενα blu ray δισκάκι) και η τηλεόραση μόνη της καταλαβαίνει ότι "εδω έχουμε 3d ταινία κάτσε να πετάξω ένα μυνημα!)

Προς το παρόν το μόνο που υποστηρίζεται στο Mkv είναι το side-by-side (χάνεις την μιση ανάλυση οριζόντια) , ή το top/bottom (χάνεις την μισή ανάλυση κατακόρυφα) , ή τα checkered και Interleaved formats τα οποία μοιάζουν με την εικόνα που βλέπουμε όταν βλέπουμε υλικό 3d χωρίς γυαλιά (αυτή "σαν διπλή θολούρα")

Εαν λοιπόν η εικόνα ήταν πεντακάθαρη χωρίς τα γυαλιά τότε δεν έδειχνε 3d. (Εάν φυσικά πάτησες το 2d->3d τότε έβαλες το απλό χειροκίνητο ψευτικο 3d - αλλά δεν το νομίζω - εισαι παλιος !)

Διευκρινίζω για τους υπόλοιπους φίλους μας ότι αυτός ο (προς το παρόν) περιορισμός έχει να κάνει με το format mkv και όχι με την LG ή την κάθε τηλεόραση... Φαντάζομαι ότι αν υποστιρηχθεί το frame packing τότε με ένα απλό firmware update θα το υποστηρίξουν και οι τηλεοράσεις...

Δείτε και εδώ :

http://3dvision-blog.com/mkv-file-container-support-for-stereo-3d-video-and-the-mk3d-files/

Last edited:
Μπορεί να είναι χαζη ερώτηση αλλά θα την κάνω . Μια ταινία που είναι 3d και είναι έκδοση sbs που η εικόνα χωρίζεται στην μέση και έχουμε σαν 2 ίδιες εικόνες που παίζουν μαζί αριστερά δεξιά, όταν φοράμε τα γυαλιά αυτή γίνεται 1 εικόνα 3D? και αν ναι αν πχ η τv μας είναι 46 ιντσες , όταν θα βλέπουμε αυτή θα είναι 46 ιντσες; Η οι μισές ; Δηλαδ θα βλέπουμε μια εικόνα 3d που θα είναι 23 ιντσες; Η κάτι εγώ δεν έχω καταλάβει σωστά;

Τις 2 εικόνες δεξιά αριστερά (ή πάνω κάτω) δεν τις ενώνουν τα γυαλιά αλλά η τηλεόραση αφού επιλέξουμε την κατάλληλη επιλογή. Μετά την ένωση η tv και τα γυαλιά δουλεύουν σαν να έβλεπες ένα 3d blu ray πχ (θολά χωρίς - 3d με γυαλιά)

Σε ένα 1080p SBS αρχείο, η κάθε εικόνα (αφού μιλάμε για μια 1920x1080 εικόνα χωρισμένη στην μέση) είναι στην πράξη 960x1080 και σε αυτή την ανάλυση θα τις ενώσει οποιαδήποτε tv (κάνοντας μετά upscale προφανώς). Τώρα επειδή η συγκεκριμένη τεχνολογία (passive) στις LG Cinema χρησιμοποιεί τις μονές και τις ζυγές γραμμές στο σκανάρισμα για να δώσει διαφορετική πολικότητα για κάθε μάτι (το ένα μάτι βλέπει τις μονές και το άλλο τις ζυγές γραμμές), σημαίνει ότι μπορεί σαν tv να δώσει max 1920x540 για κάθε μάτι σε 3d. Αυτό τώρα τι σημαίνει για τα SBS σε μια τέτοια tv? ότι πάμε να χωρέσουμε τα 960χ1080 σε 1920χ540.. άρα στην πράξη sbs σε passive (με την συγκεκριμένη τεχνική) = 960x540 πραγματική ανάλυση (που προφανώς μετά ξαναγίνεται upscale σε 1920x540).
Αν βρίσκαμε αρχεία top down και όχι side by side τότε οι 2 εικόνες (μισή πάνω μισή κάτω) θα ήταν 1920x540 και αυτή θα ήταν η συνολική ανάλυση αν μια οποιαδήποτε 3d tv έκανε την ένωση. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε κατευθείαν την ανάλυση που υποστηρίζει η tv με προφανώς καλύτερα αποτελέσματα απ τα 960x540.
Στην πράξη τώρα επειδή έχω δει αμέτρητα sbs στην 55LW650s, θα σου πω πως όσο τραγικό και αν σου ακούγεται το 960x540 ΔΕΝ είναι.. αντίθετα η εικόνα είναι μια χαρά και το 3d φανταστικό (ανάλογα πάντα την ταινία) ;)

οπότε εγώ που έχω αντίγραφο του αγορασμένου 3d bluray μου alice in wonderland 1080p 3d σε μορφή mkv, για να μπορέσω να το δώ σε περίπτωση που χαλάσει το γνήσιο, θα πρέπει να το γράψω σε bluray ώστε να μπορεί να το παίξει το ps3?

οπότε εγώ που έχω αντίγραφο του αγορασμένου 3d bluray μου alice in wonderland 1080p 3d σε μορφή mkv, για να μπορέσω να το δώ σε περίπτωση που χαλάσει το γνήσιο, θα πρέπει να το γράψω σε bluray ώστε να μπορεί να το παίξει το ps3?

Το αντίγραφο του αγορασμένου blu-ray σου που έχεις σε περίπτωση που χαλάσει το γνήσιο , έαν είναι σε μορφή SBS και το "παιξεις" με οποιοδηποτε player (XTREAMER WDTV ΑΠΟ ΠΙΣΑΚΙ ΜΕ MEDIA PLAYER τα πάντα) θα δείχνει δυο "παράθυρα" με την ίδια εικόνα παραμορφωμένη "μακρόστενη"

Εάν όμως πατήσεις ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ το κουμπί 3d και μετά την 3η επιλογή (τα δύο παραθυράκια) τότε η εικόνα θα γίνει ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ αλλά θολή. (Όπως στα bluray)

Βάζεις τότε τα γυαλιά και βλέπεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3d

Οτιδήποτε άλλο mkv έχεις για λόγους backup (εάν καταστραφεί το αυθεντικό) και δεν είναι "σε δυο παράθυρα" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3D ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟ3D ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ MEGA

Φίλε jimmius και label PC το έκανα και label Παιχνίδι το έκανα, και στο AV Προφίλ την επιλογή "Game Mode" έβαλα. Το lag μειώθηκε αλλα ΔΕΝ εξαφανίζεται.

Συγκεκριμένα το AV Προφίλ "Game" απενεργοποιεί τα 100hz. Αυτό είναι εύκολα αντιληπτό εάν το ενεργοποιήσεις επίτηδες στους τίτλους τέλους μιας ταινίας.

Παρόλα αυτά κάνοντας δοκιμές στο Guitar Hero το οποίο θέλει ακριβεια milisecond στα πατήματα των πληκτρων της κιθάρας είδα ότι τα πλήκτρα της κιθάρας πατιούνται σωστά με το delay του παιχνιδιού στο 90 (ms) σε Game Mode και περίπου 200 (ms) με όλες τις βελτιώσεις εικόνας στο Full (δηλαδή στα υπολοιπα modes, Cinema , Aθλητικά , Expert, User κλπ)

Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μετρήσει κανείς το lag μιας TV από το Guitar Hero. Εργαλείο αναφοράς :smile: :smile:

Όλα αυτά με το νέο firmware (4.x) ?!? Ρωτάω γιατί διαβάζω απο διάφορους ότι μετά το update το lag έπεσε απο 90 στα 30-35ms (με label "PC") ή 60-70ms (χωρίς label "PC")

Γενικά για το νέο firmware η LG αναφέρει τα παρακάτω (δυστυχώς χωρίς λεπτομέρειες):
Picture quality improvements
New smart Tv content
Input lag
Language update

Αφορά όλη την LW σειρά και οι αναφορές λένε ως τώρα ότι όντως βελτιώνει πολύ την SD εικόνα (προφανώς τηλεοπτικό σήμα κτλ) αλλά και την HD, καθώς και το input lag.
Επίσης κάποιες αναφορές αναφέρουν βελτιώσεις σε θέματα banding κτλ.. (δεν έχω δοκιμάσει τίποτα δυστυχώς απ όλα τα παραπάνω καθώς δεν έχω καθόλου χρόνο)

ps. Το περίεργο είναι πως ενώ οι συντριπτική πλειοψηφία αναφέρει δραματικές βελτιώσεις στα παραπάνω, υπάρχει και μια μειοψηφία που δεν είδε καμιά διαφορά και ελάχιστοι (3-4 είδα) που είδαν μέχρι και χειροτέρευση

o subuteo αν θυμάμαι καλά έβαλε το καινούριο fw αμέσως μόλις την πήρε, οπότε εξ'αρχής οι μετρήσεις του ήταν με το 4,60,13 που είναι το τελευταίο

όσο για το δικό μου (προηγούμενο) θέμα, το αντίγραφο της ταινίας που έχω δεν είναι με 2 εικόνες άλλα με 1 θολή (mkv) προφανώς απευθείας αντίγραφο απο 3d br
sub στελνω λινκ με πμ να δείς

ναι μόνο που το τελευταίο fw που κατέβηκε (που μου έβγαλε εμένα χθες η LW650S) είναι 4.00.xx και όχι 4.60.xx :huh2:

σημερα μου ηρθε η τv 55LW5500

εντυπωσιακη με πολυ καλη εικονα.

αλλα εχω προβλημα με το 3D

ενω με τον dreambox μου που την συνδεσα, που εχει καπια 3D καναλια δορυφορικα , το 3D μου επαιξε μια χαρα, ηταν η εικονα sbs , πατησα το κουμπι στο control, εβαλα τα γυαλια και ολα μια χαρα εντυπωσιακο 3D.

Oταν ομως δοκιμασα να δω το blueray 3D δισκακι που ειχε μεσα το step up, δεν τα καταφερα ουτε στο ps3 ουτε απο το HTPC

στο ps3 ενω στο μενου του δειχνει κανονικα οταν παταω play στην ταινια η εικονα γινεται μαυρη, Ενω στο HTPC με μια καρτα γραφικων ATI 6950 και συνδεση με HDMI, παιζει η ταινια αλλα τα χρωματα της δεν ειναι κανονικα εχουν ολα ενα τονο πρασινου η κοκκινου και η εικονα δεν ειναι 3D
Τι μπορει να φταιει?

Last edited:
για το πισι δεν ξέρω άλλα στο ps3

1 - συνδέεις στην πλαινη hdmi (h μόνη 1,4)
2 - πάς στο menu του ps3 και ή σου λέει μόνο του ότι βρήκε 3D h το επιλέγεις απο τις ρυθμίσεις video
εφόσον παίξει το bluray αν θυμάμαι καλά ούτε που χρειάζεται να επιλέξεις εσύ το 3D, σου το λέει μόνο του

καλές θεάσεις

στο ps3 τελικα επαιξε. απλα εφτεγε το hdmi , αλλαξα με αλλο και επαιξε και η επιλογη 3D μου την εβγαλε αυτοματα η tv.

To προβλημα ομως παραμενει στον υπολογιστη, και με το ΤΜΤ 5 και με το powerdvd 11 , ξεκινανε και παιζουν τα blueray αλλα οχι σε 3D. ενεργοποιω το 3D απο τα προγραμματα και παλι η εικονα δεν ειναι 3D αλλα της βαζει σαν κοκκινο περιγραμμα γυρω γυρω, σαν το παλιο 3D με τα γυαλια πρασινο-κοκκινο. Επισης δοκιμαζω και παταω το κουμπι 3D απο την tv και διαλεγω την τελευταια επιλογη δεξια αλλα και παλι τιποτα.
Να πω οτι εχω περασμενους τους τελεταιους drivers της ΑΤΙ.

Το αντίγραφο του αγορασμένου blu-ray σου που έχεις σε περίπτωση που χαλάσει το γνήσιο , έαν είναι σε μορφή SBS και το "παιξεις" με οποιοδηποτε player (XTREAMER WDTV ΑΠΟ ΠΙΣΑΚΙ ΜΕ MEDIA PLAYER τα πάντα) θα δείχνει δυο "παράθυρα" με την ίδια εικόνα παραμορφωμένη "μακρόστενη"

Εάν όμως πατήσεις ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ το κουμπί 3d και μετά την 3η επιλογή (τα δύο παραθυράκια) τότε η εικόνα θα γίνει ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ αλλά θολή. (Όπως στα bluray)

Βάζεις τότε τα γυαλιά και βλέπεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3d

Οτιδήποτε άλλο mkv έχεις για λόγους backup (εάν καταστραφεί το αυθεντικό) και δεν είναι "σε δυο παράθυρα" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ 3D ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΨΕΥΤΟ3D ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ MEGA

Τα BD 3D δεν είναι ποτέ σε SBS μορφή.Έχουν πλήρη ανάλυση 1920*1080.

Ανδρέα αν ξέρεις
σε ένα sbs που το 3D παίζει καλά ανάποδα (δηλαδή ρυθμίσεις: δεξί-αριστερό) οι υπότιτλοι που έχω φτιάξει με το 3d subtitler με την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν παίζουν καλά 3D (μόνο όταν η ρύθμιση είναι αριστερό-δεξί φαίνονται να βγαίνουν έξω απο την οθόνη).
Επειδή έτσι βλέπεις 3D ή ταινία ή υπότιτλους, υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτή η ρύθμιση είτε στους υπότιτλους είτε στην ταινία ώστε να συμβαδίζει το 3D?

για το πισι δεν ξέρω άλλα στο ps3

1 - συνδέεις στην πλαινη hdmi (h μόνη 1,4)
Εισαι σιγουρος για αυτο? Εγω το εχω σε μια απο τις πισω και μια χαρα δουλευει.

Τα BD 3D δεν είναι ποτέ σε SBS μορφή.Έχουν πλήρη ανάλυση 1920*1080.

Ναι το ξέρω. Το αντίγραφο στο οποίο αναφέρομαι είναι σε μορφή mkv φτιαγμένο μεν από αυθεντικό BluRay αλλά με μετροπή της εικόνας σε SBS