LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

kikonec κατ'εμέ το 300+ δεν αξίζουν για τις 5" - χίλιες φορές καλύτερα πάνε στην 55άρα να χορτάσει το μάτι σου εικόνα!
Υπ'όψιν ότι σου μιλάει άνθρωπος που έβλεπε 104" απο τα 3 μέτρα!

ααα εσυ εισαι τρελος δεν περνω σοβαρα την γνωμη σου:ernaehrung004: εσυ εισαι σε αλλο επιπεδο:music-smiley-005:

Φιλε corfu και σε μενα το ps3 παιζει κανονικοτατα και οχι στην πλαινη εισοδο αλλα στην πισω.
Πηγαινε στις ρυθμισεις του ps. Εκει που επιλεγεις την εξοδο για την εικονα επελεξε hdmi και μετα automatic. Μετα θα σου δωσει να επιλεξεις τις ιντσες της 3d τηλεορασης σου. Κιεγω ψαχνομουν στην αρχη γιατι αντι για automatic επελεγα manual με αποτελεσμα να μην βλεπει οτι η τηλεοραση ειναι 3d.
Αν δεν παιξει και μετα απο αυτο, τοτε κατι αλλλο παιζει...

αλλαξα καμποιες ρυθμισεις στα μενου, και τωρα μου δειχνει εικονα, αλλα οταν βαζω 3d τανια να παιξει μου βγαζει μυνημα , οτι χρειαζεται να εχω συμβατο 3d blueray player και tv.

μπορει να μου πει καποιος που του παιζει 3D τι ρυθμισεις εχει κανει?

Πρέπει να είναι γυρισμένη σε 3d. Το κάθε "παραθυρο" του SBS δείχνει την εικόνα από την αντίστοιχη στερεοσκοπικη καμερα με την οποία εγινε η ληψη. Τα 3d γυρίσματα γίνονται με δυο κάμερες διπλα διπλα των οποίων οι φακοί έχουν απόσταση περίπου 4-5 εκατοστά όσο δηλαδή απόσταση έχουν τα ανθρώπινα μάτια μεταξύ τους.

Το SBS είναι απλά μια μέθοδος του να μεταδοθουν αυτές οι εικόνες στο "χωρο" που καταλαμβάνει μια συμβατική 2d ταινία , αλλά αυτό σε βάρος της οριζόντιας ανάλυσης.

Δηλαδή, πράγματι , το avatar σες SBS έχει μειωμένη ανάλυση σε σχεση με το bluray 3d στην πράξη ομως η διαφορά οπως ειδατε ειναι σχεδον αορατη...

Τα 3d effects είναι ίδια ακριβώς και στις δύο περιπτώσεις. Καμία απολύτως διαφορά.

Την διαφορά την καταλαβαίνεις όταν συγκρίνεις μια passive σε αντίθεση με μια active.Στην πρώτη θα έχεις και στο BD 960*1080...σε αντίθεση με την active που θα έχεις πάντα πλήρη ανάλυση.Τώρα στα αρχεία SBS...960*540!Δηλαδή πλέον δεν βλέπεις HD υλικό!Για εμένα μόνο αυτό φτάνει!

δεν εχει πισω εισοδο ρε παιδια η tv μονο πλαινες στην δικη μου 5500.
A OK! Εγω εχω την 4500 που εχει και πισω. Γιαυτο στο ειπα.
αλλαξα καμποιες ρυθμισεις στα μενου, και τωρα μου δειχνει εικονα, αλλα οταν βαζω 3d τανια να παιξει μου βγαζει μυνημα , οτι χρειαζεται να εχω συμβατο 3d blueray player και tv.

μπορει να μου πει καποιος που του παιζει 3D τι ρυθμισεις εχει κανει?
Εκανες αυτο που σου ειπα πριν?
Πας settings ---> Display Settings ---> Video output Settings ---> HDMI ---> Automatic ---> Yes ---> επελεξε τις ιντσες της tv σου, πατα enter και μετα finish.
Μετα βαλε 3d ταινια. Λογικα θα παιξει. What the f@^k!!!!

Την διαφορά την καταλαβαίνεις όταν συγκρίνεις μια passive σε αντίθεση με μια active.Στην πρώτη θα έχεις και στο BD 960*1080...σε αντίθεση με την active που θα έχεις πάντα πλήρη ανάλυση.Τώρα στα αρχεία SBS...960*540!Δηλαδή πλέον δεν βλέπεις HD υλικό!Για εμένα μόνο αυτό φτάνει!

Η εικόνα στις ACTIVE είναι κατ' εμέ ελεινη και τρισάθλια .! Με πιάνει πονοκέφαλος με πέντε λεπτά θέασης και μόνο σε όλες τις ACTIVE που έχω δει . Για τις αναλύσεις έχεις δίκιο , έχω δώσει και εγώ τα νούμερα που παραθέτεις στις πρώτες σελίδες του νήματος, στην πράξη όμως να σου πω ότι η αυξημένη φωτεινότητα με αποζημιώνει για την μειωμένη ανάλυση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ΚΑΙ στις ACTIVE τα SBS παίζουν σε μιση ανάλυση (δηλαδή 960x1080).

Επισης στις PASSIVE έχεις ΠΑΝΤΑ τα maximum ΗΖ που βγάζει η TV σου σε αντιθεση με τις active που βγάζουν τα μισα ΗΖ. (Λογω της αρχης λειτουργίας των active glasses)

Συνοψίζω
ACTIVE TV's
BLU RAY 3d -> 1920 x 1080 @ half_hz
SBS 3d -> 960 x 1080 @ half_hz

PASSIVE TV's
BLU RAY 3d ->1920 x 540 @ full_hz
SBS 3d -> 960 x 540 @ full_hz
Επίσης , απαντώντας σε προηγούμενο ερώτημα φίλου , να καταθέσω την γνώμη ότι η εικόνα σε 2d είναι παρα πολύ καλή.

παιδια θελω να με απαντησει καποιος που εχει δοκιμασει και τις 3 τηλεορασεις ποιες οι διαφορες αναμεσα σε lw4500 lw5500 και lw650s?
αν αρκει μια 42''αρα για 2-2,5μ η καλη ειναι η αποσταση για 47αρα η χρειαζεσε σιγουρα 47'' για καλο 3d.

σε 2d ολες ειναι το ιδιο?
player εχουν τον ιδιο?
υποτιτλους ελληνικους αναγνωριζουν?

ευχαριστω προκαταβολικα

Το ερώτημα για τους υποτίτλους έχει απαντηθεί εξονυχιστικά. Διάβασε ολο το νημα και θα δεις.

Όσον αφορά το "αρκούν τόσες ίντσες..." μακάρι να είχαμε τους χώρους και για εκατό και για διακόσιες ίντσες. Τα όρια τα βάζουν οι προκαταλήψεις μας. Θυμήσου τους πατεράδες μας : "Μα τι να την κάνεις την 22αρα τηλεόραση - θα σου βγουν τα μάτια. "

Last edited:
να πω και εγω την γνωμη μου μετα απο μια εβδομαδα κατοχος 55αρας LG 5500.

καταρχην για οποιον σκευτεται τις ιντσες μεταξυ 42 -46-55 , να πω οτι ευχαρηστω τον Θεο που επελεξα τις 55, και αυτες λιγες μου φαινοντε. Ιδικα σε 3D η μεγαλη εικονα ειναι απολαυση. μακαρι να υπηρχε και σε 60''

Η εικονα σε 3D ειναι παρα πολυ καλη, ειδα πολλες 3D ταινιες και bluray και SBS και εχω να πω πως ειναι 10 φορες καλυτερη απο τις Active, και ουτε μια στιγμη δεν καταλαβα πως η αναλυση δεν ειναι πληρης 1080Ρ . βλεπω σε αποσταση 2.5 μετρα. Τελος να πω οτι το 3D ειναι υπερβολικα ξεκουραστο πραγματικα μπορεις να βλεπεις με τις ωρες, χωρις να εχεις πονοκεφαλους ουτε να σε κουραζει. Ακομα η γωνια θεασης ειναι παρα πολυ μεγαλη. ακομα και απο τα πλαγια να βλεπεις το 3D δεν χανεται οπως στις active. Το μονο προβλημα ειναι αν καποιος θελει να δει απο ψηλα, δηλαδη ορθιος, εκει η εικονα σε 3d τρεμοπαιζει καπως. δεν ξερω γιατι απο ψηλα φαινεται ετσι

Last edited:
Η εικόνα στις ACTIVE είναι κατ' εμέ ελεινη και τρισάθλια .! Με πιάνει πονοκέφαλος με πέντε λεπτά θέασης και μόνο σε όλες τις ACTIVE που έχω δει . Για τις αναλύσεις έχεις δίκιο , έχω δώσει και εγώ τα νούμερα που παραθέτεις στις πρώτες σελίδες του νήματος, στην πράξη όμως να σου πω ότι η αυξημένη φωτεινότητα με αποζημιώνει για την μειωμένη ανάλυση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ΚΑΙ στις ACTIVE τα SBS παίζουν σε μιση ανάλυση (δηλαδή 960x1080).

Επισης στις PASSIVE έχεις ΠΑΝΤΑ τα maximum ΗΖ που βγάζει η TV σου σε αντιθεση με τις active που βγάζουν τα μισα ΗΖ. (Λογω της αρχης λειτουργίας των active glasses)

Συνοψίζω
ACTIVE TV's
BLU RAY 3d -> 1920 x 1080 @ half_hz
SBS 3d -> 960 x 1080 @ half_hz

PASSIVE TV's
BLU RAY 3d ->1920 x 540 @ full_hz
SBS 3d -> 960 x 540 @ full_hz
Επίσης , απαντώντας σε προηγούμενο ερώτημα φίλου , να καταθέσω την γνώμη ότι η εικόνα σε 2d είναι παρα πολύ καλή.

Ποιός είπε ότι μειώνεται ο ρυθμός ανανέωσης;Υπάρχει κάποια ανάλογη μελέτη;Ακόμα και να συμβαίνει κάτι τέτοιο,σχεδόν όλες οι εταιρίες διαθέτουν καλύτερο αλγόριθμο από αυτόν της LG για F.I.
Το ότι ζαλίζεσαι εσύ για παράδειγμα δεν αντικατοπτρίζει όλους τους οργανισμούς...εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να δω σε passive...με κουράζει!
Επίσης,όταν οι led lcd μπορούν να αποδώσουν φωτεινότητα 300++cd δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

παιδια πηγα την ειδα την τηλεοραση και την εκλεισα 42''lw4500 725ευρω θα σας πω εντυπωσεις απο την αλλη βδομαδα απο πεμπτη και μετα που θα την εχω....

να πω και εγω την γνωμη μου μετα απο μια εβδομαδα κατοχος 55αρας LG 5500.

καταρχην για οποιον σκευτεται τις ιντσες μεταξυ 42 -46-55 , να πω οτι ευχαρηστω τον Θεο που επελεξα τις 55, και αυτες λιγες μου φαινοντε. Ιδικα σε 3D η μεγαλη εικονα ειναι απολαυση. μακαρι να υπηρχε και σε 60''

Η εικονα σε 3D ειναι παρα πολυ καλη, ειδα πολλες 3D ταινιες και bluray και SBS και εχω να πω πως ειναι 10 φορες καλυτερη απο τις Active, και ουτε μια στιγμη δεν καταλαβα πως η αναλυση δεν ειναι πληρης 1080Ρ . βλεπω σε αποσταση 2.5 μετρα. Τελος να πω οτι το 3D ειναι υπερβολικα ξεκουραστο πραγματικα μπορεις να βλεπεις με τις ωρες, χωρις να εχεις πονοκεφαλους ουτε να σε κουραζει. Ακομα η γωνια θεασης ειναι παρα πολυ μεγαλη. ακομα και απο τα πλαγια να βλεπεις το 3D δεν χανεται οπως στις active. Το μονο προβλημα ειναι αν καποιος θελει να δει απο ψηλα, δηλαδη ορθιος, εκει η εικονα σε 3d τρεμοπαιζει καπως. δεν ξερω γιατι απο ψηλα φαινεται ετσι
Tι εγινε τελικα??? Επαιξε το ps3 3d με τις ρυθμισεις???

Ποιός είπε ότι μειώνεται ο ρυθμός ανανέωσης;Υπάρχει κάποια ανάλογη μελέτη;Ακόμα και να συμβαίνει κάτι τέτοιο,σχεδόν όλες οι εταιρίες διαθέτουν καλύτερο αλγόριθμο από αυτόν της LG για F.I.
Το ότι ζαλίζεσαι εσύ για παράδειγμα δεν αντικατοπτρίζει όλους τους οργανισμούς...εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να δω σε passive...με κουράζει!
Επίσης,όταν οι led lcd μπορούν να αποδώσουν φωτεινότητα 300++cd δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ποιά μελέτη βρε φίλε Ανδρέα , αυτή είναι η βασική και θεμελιώδης αρχή λειτουργίας των Active!

Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι μια active 3d tv είναι πχ 200hz. Τότε κατά την προβολή 3d υλικού τα active glasses θα ανανεώνονταί ενναλλάξ. Δηλαδή στις 200 ανανεώσεις που γίνονται σε κάθε δευτερόλεπτο , 100 αφορύν το ένα μάτι (και το άλλο παραμένει "κλειστό") και 100 αφορούν το άλλο μάτι (και το πρώτο μάτι παραμένει "κλειστό"). Αρά έχουμε 100hz ωφέλιμα , το μισό των maximum της TV μας

Ο "πονοκέφαλος των 3d" δημιουργείται ακριβώς από αυτό το ανοιγόκλείσιμο των "ματιών" μας .

Εάν εσύ τώρα έχεις πονοκέφαλο βλέποντας με passive γυαλιά , αυτό δεν έχει να κάνει με την την passive τεχνολογία , διότι τα passive γυαλιά είναι απλά γυαλιά ηλίου με αντίστροφη κυκλική πολωση σε κάθε μάτι. Δεν προκαλούν πονοκέφαλο όπως η παλαιά active τεχνολογία που είχανε οι παλιές 3d τηλεοράσεις.

Λέω η παλιά active τεχνολογία , διότι για να λύσουν το τρομερό πρόβλημα των πονοκεφάλων πειραματίζονται σε active γυαλιά 800hz ώατε τα 400 αναβοσβήματα που γίνονται σε κάθε μάτι να μην προκαλούν πρόβλημα...

Προς το παρόν όμως , εγώ δεν θα άφηνα κανένα αγαπημένο μου πρόσωπο να βλέπει με active γυαλιά.

Last edited:
ναι επιτελους επαιξε. εφταιγαν οι ρυθμισεις για εικονα μεσα απο το ps3

Αντε επιτέλους!!! Ισα που γκρίνιαζες ότι φταίει η κορεάτισσα γκρινιάρη κερκυραίεε!!!!

:2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:

Ποιά μελέτη βρε φίλε Ανδρέα , αυτή είναι η βασική και θεμελιώδης αρχή λειτουργίας των Active!

Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι μια active 3d tv είναι πχ 200hz. Τότε κατά την προβολή 3d υλικού τα active glasses θα ανανεώνονταί ενναλλάξ. Δηλαδή στις 200 ανανεώσεις που γίνονται σε κάθε δευτερόλεπτο , 100 αφορύν το ένα μάτι (και το άλλο παραμένει "κλειστό") και 100 αφορούν το άλλο μάτι (και το πρώτο μάτι παραμένει "κλειστό"). Αρά έχουμε 100hz ωφέλιμα , το μισό των maximum της TV μας

Ο "πονοκέφαλος των 3d" δημιουργείται ακριβώς από αυτό το ανοιγόκλείσιμο των "ματιών" μας .

Εάν εσύ τώρα έχεις πονοκέφαλο βλέποντας με passive γυαλιά , αυτό δεν έχει να κάνει με την την passive τεχνολογία , διότι τα passive γυαλιά είναι απλά γυαλιά ηλίου με αντίστροφη κυκλική πολωση σε κάθε μάτι. Δεν προκαλούν πονοκέφαλο όπως η παλαιά active τεχνολογία που είχανε οι παλιές 3d τηλεοράσεις.

Λέω η παλιά active τεχνολογία , διότι για να λύσουν το τρομερό πρόβλημα των πονοκεφάλων πειραματίζονται σε active γυαλιά 800hz ώατε τα 400 αναβοσβήματα που γίνονται σε κάθε μάτι να μην προκαλούν πρόβλημα...

Προς το παρόν όμως , εγώ δεν θα άφηνα κανένα αγαπημένο μου πρόσωπο να βλέπει με active γυαλιά.

Αυτό εννοείς...κατάλαβα λάθος.
Τα συστήματα Motion interpolation κατά την προβολή 3D υλικού δεν δουλεύει.Μια τηλεόραση 200hz,θα δουλεύει στα 50!
Σημασία έχει και το υλικό που βλέπεις σε 3D.Είδα μια ταινία που μετατράπηκε σε 3D στα studios (passive πάντα)...και το αποτέλεσμα ήταν δραματικό τουλάχιστον!Δεν μπορούσα να δω πάνω από μια ώρα συνεχόμενα...

Αυτό εννοείς...κατάλαβα λάθος.
Τα συστήματα Motion interpolation κατά την προβολή 3D υλικού δεν δουλεύει.Μια τηλεόραση 200hz,θα δουλεύει στα 50!
Σημασία έχει και το υλικό που βλέπεις σε 3D.Είδα μια ταινία που μετατράπηκε σε 3D στα studios (passive πάντα)...και το αποτέλεσμα ήταν δραματικό τουλάχιστον!Δεν μπορούσα να δω πάνω από μια ώρα συνεχόμενα...

Κάνεις λάθος φίλε Ανδρέα . Το M.I. στις Passive δουλεύει κανονικότατα! Μάλιστα το διαφημιζει περήφανα η LG. Στις Active πράγματι προς το παρόν είστε στα 50hz...

Εάν διαβάσεις το νήμα θα δεις ότι λέω και εγώ σε 3-4 σημεία τουλάχιστον ότι το 2d->3d είναι φρικτό , απαίσιο και πρέπει να απαγορευτεί δια λιθοβολισμού. Αλλά αυτό ισχύει και για τις passive και για τις active.

Παιδιά καλησπέρα,

Κα´νω το πρώτο μου βήμα για τηλεόραση πάνω από τις 32 ίντσες αλλά και στο 3D.
Θέλω όπωσδήποτε passive 3D γιατί είναι ξεκούραστο για τα μάτια μου.

έχω δει από κοντά την LG 47LW650S 3D LED TV 47'' και πραγματικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα.

Με ενδιαφέρουν οι ταινίες αλλά και Gaming με ps3 και PC.

Λόγω κόστους έχω κεντράρει σε αυτά τα 4 μοντέλα

1)LG 42LW4500 750 Euro
2)LG 42LW5500 850 Euro
3)LG 47LW4500 1100Euro
4)LG 47LW5500 1200 Euro

έχω τις εξής ερωτήσεις:

1) Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το input lag και στη σειρά 4500 και στη σειρά 5500? έχει διορθωθεί με firmware update σε κάποια από αυτές?
Αληθεύει ότι όταν συνδέσεις από dvi σε vga το pc δεν υπάρχει ,αλλά είναι πρόβλημα του HDMI? Το input lag είναι μόνο σε 3D ή και σε 2D? Οι οθόνες έχεουν NATIVE DVI in?

2)υπάρχει διαφορά ποιότητας απεικόνησης σειράς 4500 με 5500? πλησιάζουν καθόλου την ποιότητα της LG 47LW650s ?

Και εγώ για passive πήγαινα αλλά αξίζει να θυσιάσεις όλα τα άλλα(2d εικόνα, μαύρο,κίνηση,lag,τηλεοπτικό σήμα,κινηματογραφική αίσθηση) μόνο γιο το 3d?!
Plasma panasonic όλα τα άλλα ημίμετρα, στο λέω χωρίς να έχω κολλήματα.