LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

στο wdtv που έχω , σε side by side 3d βλέπω μια χαρά idx/sub υπότιτλους κατάλληλα προσαρμοσμένους με το 3d subtitler. Να πω εδώ ότι ο ενσωματωμένος Player , παίζει μεν τους υπότιτλους srt σε side by side αλλά ΔΕΝ τους προβάλει "εξω" από την οθόνη με αποτέλεσμα το μάτι να κουράζεται μια στον υπότιτλο "μεσα" και μία στη δράση "εξω". Τους υπότιτλους που μετρέπω εγώ σε idx sub τους βάζω να παίζουν περίπου 50 πόντους έξω απο την οθόνη για να είναι ξεκούραστοι....
Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot με τις ρυθμίσεις του 3d subtitler?
Ενώ δείχνει να είναι εύκολη διαδικασία και ολοκληρώνεται η μετατροπή, οι υπότιτλοι εξακολουθούν να εμφανίζονται διαιρεμένοι.

Φίλε dade εχω πάρει την tv 5μερες βλέπω εξισου καλά και απο το usb αλλα και απο το pc όταν ειναι αρχειο dts το παίζω μεσω pc hdmi και δεν εχω κανένα πρόβλημα(και τα 3d) όσο αφορά τον ηχο υπαρχει 1 επιλογή στο control panel στις συσκευές ηχου που θα πρέπει να κάνεις ως προεπιλογή ψηφιακή έξοδος και όχι ηχεία με αυτό τον τρόπο θα έχεις φωνή μόνο στην tv και οχι στο pc αλλα να θυμάσαι όταν θα θέλεις να έχεις ήχο στο pc να το αλλάζεις.Επίσης όταν η ταινία ειναι 3d sbs θα πρέπει να ρυθμίζεις την tv 3d sbs.Συνήθως κάνω αναπαραγωγή ταινιας με το media player classic.

Re: Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot με τις ρυθμίσεις του 3d subtitler?
Ενώ δείχνει να είναι εύκολη διαδικασία και ολοκληρώνεται η μετατροπή, οι υπότιτλοι εξακολουθούν να εμφανίζονται διαιρεμένοι.

Οταν τελειώσει η διαδικασία παράγονται δύο αρχεία. Ένα idx και ένα sub. Κράτα αυτά και σβήσε το srt.

Τα τρία συνολικά αρχεια (δηλαδή το Side-by-Side matroska και τα side-by-side idx και sub) θα "μετατραπούν" σε τρισδιάστατη εικόνα από την τιβι σου.

Τις ρυθμίσεις του 3d subtitler τις ειχα αναφέρει αναλυτικά στις πρωτες σελίδες αυτου του νηματος.

Φίλε dade εχω πάρει την tv 5μερες βλέπω εξισου καλά και απο το usb αλλα και απο το pc όταν ειναι αρχειο dts το παίζω μεσω pc hdmi και δεν εχω κανένα πρόβλημα(και τα 3d) όσο αφορά τον ηχο υπαρχει 1 επιλογή στο control panel στις συσκευές ηχου που θα πρέπει να κάνεις ως προεπιλογή ψηφιακή έξοδος και όχι ηχεία με αυτό τον τρόπο θα έχεις φωνή μόνο στην tv και οχι στο pc αλλα να θυμάσαι όταν θα θέλεις να έχεις ήχο στο pc να το αλλάζεις.Επίσης όταν η ταινία ειναι 3d sbs θα πρέπει να ρυθμίζεις την tv 3d sbs.Συνήθως κάνω αναπαραγωγή ταινιας με το media player classic.
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω ότι με συμβουλεύεις και θα σου πω. Το θέμα είναι ότι για παράδειγμα όταν ακούω μουσική με αρχεία που έχω στο σκληρό του υπολογιστή να τα ακούω μέσω των ηχείων του ενισχυτή και όχι από τα ηχεία της τηλεόρασης. Με την ευκαιρία τι κάρτα γραφικών έχεις?

Παιδια την πήρα και εγώ χθες (42LW4500) και σαν τρελός την έστησα αμέσως.
Τα συμπεράσματα μου χωρίς πολλές πολλές ρυθμίσεις και ερχόμενος απο μια 27αρα lcd Toshiba αρκετών ετών είναι τα παρακάτω:

1) Απο φωτεινότητα σκίζει
2) Απο 3d ακόμα και side by side είναι μιά χαρά
3) Ο ενσωματωμενος usb player μου έσπασε τα νεύρα με τον DTS που δεν τον παίζει.
4)Απο εικόνα μου φερνει πολύ απο plasma (Έλλειψη γυαλάδας, cinema colours).
5) Για κάποιον περιεργο λόγο τα mkv με dts επεξεργασμένα με το xvidforpsp και μετά ενσωμάτωση με το mkvmerge μου λέει οτι δεν τα αναγνωρίζει.

Νομίζω οτι για τα λεφτά της 750 Ευρώ απο το πλαίσιο είναι μια χαρα.
Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν να αποφασίσω και κυρίως τον SUBUTEO.

Θα επιστρέψω με περισσοτερα σχόλια.

Γιώργος

Μια ακόμα ερώτηση σε εσας κουνιέται η βάση τόσο πολύ όπως και εμένα;

Τις βιδες τις έχω βιδωσει κανονικά.

Παιδια την πήρα και εγώ χθες (42LW4500) και σαν τρελός την έστησα αμέσως.
Τα συμπεράσματα μου χωρίς πολλές πολλές ρυθμίσεις και ερχόμενος απο μια 27αρα lcd Toshiba αρκετών ετών είναι τα παρακάτω:

1) Απο φωτεινότητα σκίζει
2) Απο 3d ακόμα και side by side είναι μιά χαρά
3) Ο ενσωματωμενος usb player μου έσπασε τα νεύρα με τον DTS που δεν τον παίζει.
4)Απο εικόνα μου φερνει πολύ απο plasma (Έλλειψη γυαλάδας, cinema colours).
5) Για κάποιον περιεργο λόγο τα mkv με dts επεξεργασμένα με το xvidforpsp και μετά ενσωμάτωση με το mkvmerge μου λέει οτι δεν τα αναγνωρίζει.

Νομίζω οτι για τα λεφτά της 750 Ευρώ απο το πλαίσιο είναι μια χαρα.
Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν να αποφασίσω και κυρίως τον SUBUTEO.

Θα επιστρέψω με περισσοτερα σχόλια.

Γιώργος

Παρακαλω! Πράγματι - σπαστικό που δεν παιζει DTS o ενσωματωμένος. Τέλως πάντων σχετικά μικρό το κακό - Βάλε εναν εξωτερικό να δεις την υγειά σου!

Όσον αφορά την κριση μου απενταντι στην 4500 , βλέπεις, αλλο να στηρίζεσαι στις προσωπικές σου παρατηρήσεις (αλλά και μετρησεις) - και άλλο να λες :

"Δεν μπορεί! Επειδη είναι φτηνη , άρα $αλακια τηλεοραση θα είναι . Τα ματια μου θα με ξεγελουν. Θα γράψω οτι εχει $αλακια εικονα!!!"

:smile: :smile: :smile:

Έκανα δοκιμή, ο ήχος μέσω ενισχυτή εντάξει, οι συμβατικές ταινίες εντάξει, αλλά Δυστυχώς φίλε μου οι ταινίες 3δ μέσω υπολογιστή χάλια. Η οθόνη δεξιά αριστερά έχει δύο υποφωτισμένες λωρίδες, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερη, οι υπότιτλοι διaσπασμένοι σε δύο τμήματα. Απαίσιο αποτέλεσμα. Η ίδια ταινία (avatar) παιγμένη από τη θύρα USB με τον player της τηλεόρασης τέλεια. Εσένα δείχνει καλά? Δεν ξέρω αν φταίει η κάρτα γραφικών (radeon 6450 1GB). Όποια πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ και πάλι

Εμένα δειχνει τι ίδιο καλά όπως ο media player τις tv. η κάρτα μου είναι 256mb, άλλαξε την ανάλυση του pc σε μεγαλυτερη 1920 χ 1080 και fullscreen οταν παίζεις 3d πιστεύω αυτό φταιει!!

¨Οσο αφορά τους υπότιτλους 3d subtitler διάβασε το νήμα ποιό πάνω και θα λυθεί το προβλημά σου.!

Γειά σας παιδιά πήρα και εγώ την 47 της LG και μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκα. Γενικώς δεν είμαι και πολύ ειδικός επί του θέματος. Διάβασα τα προηγούμενα post και είδα οτι πολλοί γνωρίζεται εις βάθος το θέμα και για αυτό θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.
Λοιπόν έχω ένα θέμα με τoυς τύπους των αρχείων video που παίζει η tv από το στικάκι. Οκ γνωρίζω οτι δεν υποστηρίζεις ήχο DTS αλλα AC3 και έχω το dvix4psp με το οποίο κάνω την μετατροπή (αν και κατά 90% κολάει πριν ακομη ξεκινήσει το convert). Πολλά αρχεία mkv και mp4 (3d sbs) δεν μου τα παίζει. Έχω κάνει διάφορες μετατροπές και πάλι τα ίδια. Διάβασα και το manual της tv να δω τί codecs υποστηρίζει, έκανα τις μετατροπές (με το xilisoft video converter) και πάλι τα ίδια. Τελικά τι πρέπει να κάνω. Μήπως παίζει ρόλο και το framerate? πήπως η tv δεν υποστηρίζει πάνω από 23.9 fps γιατί βλέπω απο το vlc στον υπολογιστή οτι κάποια video ¨εχουν 29.χχχ ή 49.χχχ framerate κλπ. έχω μπερδευτεί.
Επίσης συμβαίνει και το άλλο κουλό: κάνω ένα video crop στο video που θέλω να μετατρέψω, και κάνω τη μετατροπή στο μικρό αυτό clip. Το βάζω στο USB και το παίζει η TV. Οπότε με τις ίδιες ρυθμίσεις κάνω μετατροπή σε όλη την ταινία αλλά... τζίφος και πάλι δεν το αναγνωρίζει.
Τελικά ποιές πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις για να τα παίζει τα video? To xilisoft vid conv έχει διάφορα presets για HD video convertion (mpeg2, mpeg4, avc, H264 κ.α) ποιό πρέπει να χρησιμοποιώ?
Sorry αν σας κούρασα και sorry αν έχω γράψει καμιά μπαρούφα γιατί είμαι λόγο άσχετος.
Ευχαριστώ

Καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε Ma.D και καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Eνδεχομένως, οι ματρόσκες που δεν σου παίζουν, να έχουν header compression...

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Μήπως ξέρει κάποιος πως μπορώ να δώ ποιο firmware είναι περασμένο στη tv?

ευχαριστώ!!

Καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε Ma.D και καλοθέατη η καινούρια σου τηλεόραση !!! :ernaehrung004:

Eνδεχομένως, οι ματρόσκες που δεν σου παίζουν, να έχουν header compression...

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Έβαλα το compresion στο none (audio και video) αλλά και πάλι το ίδιο:AFADF0:

Έκανα δοκιμή, ο ήχος μέσω ενισχυτή εντάξει, οι συμβατικές ταινίες εντάξει, αλλά Δυστυχώς φίλε μου οι ταινίες 3δ μέσω υπολογιστή χάλια. Η οθόνη δεξιά αριστερά έχει δύο υποφωτισμένες λωρίδες, με αποτέλεσμα να φαίνεται μικρότερη, οι υπότιτλοι διaσπασμένοι σε δύο τμήματα. Απαίσιο αποτέλεσμα. Η ίδια ταινία (avatar) παιγμένη από τη θύρα USB με τον player της τηλεόρασης τέλεια. Εσένα δείχνει καλά? Δεν ξέρω αν φταίει η κάρτα γραφικών (radeon 6450 1GB). Όποια πρόταση δεκτή. Ευχαριστώ και πάλι

Γεια σας και από εμένα. Κατέχω εδώ και κάποιους μήνες την 47lw5500 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ως BluRay και Media Player έχω ένα HTPC με κάρτα ATI Radeon HD.
Το πρόβλημα που έχει ο φίλος dade το είχα κ'εγώ, μέχρι εχθές, όπου και βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα.
Στης ρυθμίσεις τις κάρτας είχα αλλάξει το % του overscan/underscan για να έχω full screen, διότι παρόλο που είχα επιλεγμένη ανάλυση 1080p, άφηνε μαύρα κενά γύρο από την οθόνη. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην προβολή 3D mkv ταινιών από οποιοδήποτε media player (VLC, Media Player Classic, XBMC, κλπ.), αλλα όχι από το PowerDVD με επιλεγμένο το 3D μέσο του software. Φυσικά το PowerDVD δεν υποστηρίζει υπότιτλους.
Το πρόβλημα το έλυσα απενεργοποιώντας το overscan/underscan (0%) και αλλάζοντας στις ρυθμίσεις τις LG στο Display->Aspect Retio από 16:9 σε Just Scan.
Ελπίζω να βοηθήσει η λύση αυτή.

Γεια σας και από εμένα. Κατέχω εδώ και κάποιους μήνες την 47lw5500 και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ως BluRay και Media Player έχω ένα HTPC με κάρτα ATI Radeon HD.
Το πρόβλημα που έχει ο φίλος dade το είχα κ'εγώ, μέχρι εχθές, όπου και βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα.
Στης ρυθμίσεις τις κάρτας είχα αλλάξει το % του overscan/underscan για να έχω full screen, διότι παρόλο που είχα επιλεγμένη ανάλυση 1080p, άφηνε μαύρα κενά γύρο από την οθόνη. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην προβολή 3D mkv ταινιών από οποιοδήποτε media player (VLC, Media Player Classic, XBMC, κλπ.), αλλα όχι από το PowerDVD με επιλεγμένο το 3D μέσο του software. Φυσικά το PowerDVD δεν υποστηρίζει υπότιτλους.
Το πρόβλημα το έλυσα απενεργοποιώντας το overscan/underscan (0%) και αλλάζοντας στις ρυθμίσεις τις LG στο Display->Aspect Retio από 16:9 σε Just Scan.
Ελπίζω να βοηθήσει η λύση αυτή.
Ευχαριστώ φίλε μου. ¨Εχω όμως επιστρέψει την κάρτα και σήμερα περιμένω μια Nvidia GT520. Θα τη δοκιμάσω και τα ξαναλέμε

"Δεν μπορεί! Επειδη είναι φτηνη , άρα $αλακια τηλεοραση θα είναι . Τα ματια μου θα με ξεγελουν. Θα γράψω οτι εχει $αλακια εικονα!!!"

Οποιος λεει οτι 750 ευρω για τηλεοραση 42" θεωρειται φτηνη μαλλον δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα.