LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νίκο είναι λογικό να σε χαρακτηρίζει έτσι ο κόσμος - αφού τα βλέπεις όλα "3D"

3d-blu-ray-player.jpg

όσον αφορά την τηλεόραση, τώρα που πέρασε λίγος καιρός χωρίς plasma influence μπορώ να πώ ότι μου φαίνεται καλύτερη. Άντε να βγεί και το firmware για το lipsync και θα είναι μιά χαρά!

ΥΓ: Ήρθε η πεθερά μου (60 ετών άλλα κολλημένη με το mac της) και μόλις είδε την lg μου λέει "καλά - έβαλες μόνιτορ στο σαλόνι? και τηλεόραση πως θα παίζει?" Βρε Λίλι της λέω, τηλεόραση είναι... "άντε",μου λέει, "μα είναι τόσο λεπτή!!!!!"

Παιδια μολις είδα τι firmware φοραει και μου κανει εντυπωση γιατι ειναι το 04.60.24.

Νομίζω οτι το τελευταίο που έχει αναφερθεί είναι το 04.60.13.

Έμενε έτσι μου ήρθε απο το Πλαίσιο.

GKONSTANTO, το κακό είναι ότι όπως έλεγα και σε προηγούμενο post μάλλον η LG αποφάσισε να ΜΗΝ ανανεώνει το firmware στο site της άλλά να υποχρεώνει τους καταναλωτές να καλούν τεχνικό για να τους το "περνάει" εκείνος.

Να κάνουμε τηλεφώνημα στην LG για να το επιβεβαιώσουμε; Τι λέτε;

Διάβασα σε ένα γερμανικό forum ότι πρέπει να τους στείλεις email για να σου στείλουν το firmware! Αν ισχύει τότε μιλάμε για απίστευτους ερασιτέχνες!!

Last edited:
GKONSTANTO πως μπορεις να δεις τι firmware φοράει?????

Στο τηλεκοντρόλ :

1) home
2) κοκκινο κουμπί (υποστήριξη πελατών)
3)Με τα βελάκια πληροφορίες προιόντων / υπηρεσιών, και ΟΚ. :a0210:

GKONSTANTO, το κακό είναι ότι όπως έλεγα και σε προηγούμενο post μάλλον η LG αποφάσισε να ΜΗΝ ανανεώνει το firmware στο site της άλλά να υποχρεώνει τους καταναλωτές να καλούν τεχνικό για να τους το "περνάει" εκείνος.

Να κάνουμε τηλεφώνημα στην LG για να το επιβεβαιώσουμε; Τι λέτε;

Διάβασα σε ένα γερμανικό forum ότι πρέπει να τους στείλεις email για να σου στείλουν το firmware! Αν ισχύει τότε μιλάμε για απίστευτους ερασιτέχνες!!

Αν και δεν έχω προβλήματα ας τους πάρουμε.

Ίσως κάποιος που έχει παρατηρήσει προβλήματα για να έχουμε κάτι να τους πούμε.

Επανέρχομαι πάλι και μεταφέρω την εμπειρία μου για όσους χρησιμοποιούν HTPC. Δοκίμασα κάρτες γραφικών NvidiaGT520 & Ati(AMD)HD6450. Και οι δύο υποστηρίζουν HDMI 1,4a.
Στην NvidiaGT520 με ανάλυση 1080ρ η αρχική οθόνη των windows ξεπερνάει τα όρια της οθόνης της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα ότι είναι στις 4 άκρες (μπάρα ερgασίας κ.λ.π) να μη μπορείς να το δεις και συνεπώς να μη μπορείς να χειριστείς ότι είναι εκτός ορίων ακόμη και να κλείσεις τα windows με το ποντίκι. Το πρόβλημα διορθώνεται ρυθμίζοντας την τηλεόραση
LG στο Display->Aspect Ratio από 16:9 ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε Just Scan.
Στην Ati(AMD)HD6450 η αρχική οθόνη των windows είναι μικρότερη από τα όρια της οθόνης της τηλεόρασης. Το πρόβλημα διορθώνεται ρυθμίζοντας την τηλεόραση
LG στο Display->Aspect Ratio από 16:9 ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε Just Scan και επίσης μέσα από το πρόγραμμα της ΑΤΙ catalyst επιλέγετε να την προσαρμόσετε ώστε να καταλαμβάνει όλη την οθόνη.
Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να βλέπετε ταινίες 3D χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η όλη δοκιμασία βέβαια και αφου είχα φτάσει στα όρια της υπομονής μου με οδήγησε στο να αγοράσω και ένα crystal audio machbox media player( 70 ευρό μαζί με το καλόδιο HDMI) το οποίο πραγματικά με κατέπληξε με τις δυνατότητές του. Μικρό σαν ένα πακετάκι τσιγάρα slim κάνει τα πάντα πανεύκολα και εξαιρετικά καλά. Η μόνη του έλειψη είναι η απουσία θύρας για σύνδεση με δίκτυο κάτι που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου μια και τις ταινίες τις αποθηκεύω σε σκληρό. Το συνιστώ σε όσους θέλουν ένα καλό και φτηνό media player. Την πλήρη παρουσίασή του θα την βρείτε στο νήμα media playerς

Καλησπερα παιδες. Εχω την 47LW5500 κανα μηνα τωρα και χτες παρατηρησα σε ταινια που επαιζε από το usb του media player μου σε γρηγορες κινησεις τεχνουργηματα και χαλασματα της εικονας περιπου σαν αυτά που κανει η ψηφιακη τηλεοραση καμια φορα όταν δεν εχει καλη ληψη (σαν πιξελιασματα δηλαδη). Αλλαξα την ταινια και εβαλα μια 720p και δεν το παρουσιαζε και σκεφτηκα ότι είναι η ταινια. Αλλα μετα παρατηρησα σχεδον την ιδια συμπερηφορα και σε τηλεοπτικο προγραμμα (ταινια στο STAR και στο ALTER) σε πιο ήπια όμως μορφη (αν και αυτό μπορει οντων να οφειλεται στην ψηφιακη ληψη). Το TrueMotion γενικα τι προτεινετε να το εχω?? Είναι καμια άλλη ρυθμηση που θα επρεπε να αλλαξω?? Το εχεο παρατηρησει κανεις αυτό? Εμενα παντως μου πηρε 1 μηνα και πολλες ταινιες…

Ευχαριστώ!! τελικά εχω το 04.60.10 αλλά δεν εχω προβλήματα.Αν ομως το καινουργιο βελτιώνει γιατι όχι!!

Aγορασα τη 32αρα για το δωματιο μου.Το 3d οπως λενε ολοι ειναι απιστευτο.
Εβλεπα το αδυτο και πραγματικα ενιωθα οτι ειμαι μεσα στο σπηλαιο.

Τωρα απο 2d ειναι χειροτερη σε χρωματα και κινηση απο τη B8000 που εχουμε στο σαλονι αλλα οχι σε τετοιο βαθμο που να ενοχλει.Με το TrueMotion ενεργο η κινηση ειναι πραγματικα αθλια.Γεμιζει artifacts η οθονη.

Τελος, οσον αφορα το gaming δεν ειδα lagαρισμα καθολου αν και εχω μονο το fifa.Δε ξερω σε fps τι παιζει.

Το TrueMotion γενικα τι προτεινετε να το εχω?? Είναι καμια άλλη ρυθμηση που θα επρεπε να αλλαξω?? Το εχεο παρατηρησει κανεις αυτό? Εμενα παντως μου πηρε 1 μηνα και πολλες ταινιες…

να το βαλεις off γιατι εχει κοληματα.

Παιδιά συγνώμη αλλά επανέρχομαι στο θέμα των τύπων αρχείων που παίζει η tv από το στικάκι. Λοιπόν κατέληξα οτι η tv δεν πρέπει να υποστηρίζει video με framerate πάνω από 30. Το θέμα είναι πώς το αλλάζουμε αυτό σε αρχεία .mkv? Οι περισσότερες ταινίες 3d sbs παίζουν στα 49.χχχ frames per second. Δοκίμασα να το αλλάξω στο mkvmerge GUI αλλάζει μεν χωρίς όμως να υπάρχει η επιλογή every Nth frame, με αποτελεσμα να μεγαλώνει η διάρκεια του video! :SFGSFGSF:
Μήπως ξέρεις κάποιος τι μπορούμε να κάνουμε?

Γιατί ταλαιπωρείσαι με τον ΑΧΡΗΣΤΟ ενσωματωμένο player και δεν παίρνεις ένα media player φίλε μου?

Γιατί ταλαιπωρείσαι με τον ΑΧΡΗΣΤΟ ενσωματωμένο player και δεν παίρνεις ένα media player φίλε μου?

Έχεις δίκιο αλλα επειδή θέλουμε να πάρουμε κάποιον που να τα κάνει όλα (3d κλπ) προς το παρόν επιμένουμε με τον ενσωματωμένο λογω κόστους.

´Προς το παρόν τα έχω καταφέρει όλα εκτός απο το παίξιμο ενσωματωμένων υπότιτλων με το mkvmerge.

Συγκεκριμμένα κάνω την ενσωμάτωση με το mkvmerge αλλα η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει καθόλου υπότιτλους.

Έχει καταφέρει κανείς να το κάνει;

Ευχαριστώ

Έχεις δίκιο αλλα επειδή θέλουμε να πάρουμε κάποιον που να τα κάνει όλα (3d κλπ) προς το παρόν επιμένουμε με τον ενσωματωμένο λογω κόστους.

´Προς το παρόν τα έχω καταφέρει όλα εκτός απο το παίξιμο ενσωματωμένων υπότιτλων με το mkvmerge.

Συγκεκριμμένα κάνω την ενσωμάτωση με το mkvmerge αλλα η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει καθόλου υπότιτλους.

Έχει καταφέρει κανείς να το κάνει;

Ευχαριστώ

Άκυρο.

Τελικα υποστηρίζει srt με mkv.

Επειδη όλα τα Player της αγοράς υποστηρίζουν 3D SBS ταινίες φαντάζομαι θα αναφέρεσαι στην υποστήριξη 3D υποτιτλών.

Να υπενθυμίσω ότι όλα τα player της αγοράς παίζουν idx/sub 3D υπότιτλους αρκεί να έχουν μετατραπεί κατάλληλα με το 3D SUBITLER.

Tο ενσωματωμένο Player παίζει μεν αυτόματα 3d srt αλλά προς το παρόν είναι δώρον άδωρον διότι ΔΕΝ έχει κάποια ρύθμιση για να τους μετακινεί "μπροστά" στην τρίτη διάσταση όπως κάνει το 3d subtitler με αποτέλεσμα να είναι ΠΟΛΥ κουραστικοί στην ανάγνωση αμα βλέπεις 3d ταινίες δράσης.

Καποια τους παιζουν,αλλα σε καμμια περιπτωση ΟΛΑ.

Λάθος μου έχεις δίκιο. Ηθελα να γράψω ότι όλα τα player παιζουν 3d SBS (διότι ουσιαστικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο - δεν αποτελεί video format) και ότι τα περισσότερα (οχι ολα) παίζουν idx/sub. Σωστή διόρθωση

Last edited:
Γεια σε ολους σας!

Πριν απο 4 μερες αγορασα την 42LW4500 και απο τοτε αναζητω πληροφοριες για να την απολαυσω οσο το δυνατο περισσοτερο.. Το νημα αυτο με βοηθησε πολυ κ ευχαριστω πολυ ολα τα μελη!!

Επειδη πρωτη φορα ασχολουμαι με αυτον το τομεα θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις κ ας φαινονται λιγο απλες..
Πρωτα απ'ολα, επειδη ηθελα να δω μια 3Δ ταινια νοικιασα ενα PS3 και τους Πειρατες της Καρα'ι'βικης για να τσεκαρω οσα διαβασα παραπανω.. Ολα πηγαν μια χαρα.. Ερχομαι τωρα σαν ασχετος να ρωτησω.. Προτεινετε να αγορασω το PS3 με 239Ε ή να προτιμησω το blu-ray LG BD670 με 158Ε; Οι δυο αυτες επιλογες ειναι χρησιμες μονο στην περιπτωση που θελω να χρησιμοποιω δισκους Blu-ray; Για αρχεια απο το internet, αν καποια στιγμη μπορεσω να κατεβασω ή βρω απο καποιον, θα χρειαστει να αγορασω εναν media player οπως αναφερονται παραπανω;

Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας

Άν δεν σε ενδιαφέρει να παίζεις παιχνίδια γνώμη μου είναι να πάρεις το LG BD670. Τώρα για αρχεια απο το internet νομίζω πάλι οτι αρκεί ένας σκληρός δίσκος τον οποίο θα συνδέεις στο media player της τηλεόρασης.