LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα,

Πήρα και εγώ την συγκεκριμένη TV, (42'') και άλλαξα την Samsugn 40B6000 που είχα.

Είμαι εντυπωσιασμένος απο το 3D της, και αρκετά ικανοποιημένος απο το 2D. Οχι τελείως γιατι νομίζω οτι ήταν λίγο καλήτερη η Samsung σε αυτο το τομέα, όπως και κάτι που δεν έχει που με είχε βολέψει με την Samsung ήταν το Anynet+ που χρησημοποιούσα το PS3 μου με το Remote της TV.

Anyway εκτος απο αυτά είμαι πολυ ευχαριστημένος, άψογη για τα λεφτά της, το usb player έχει τα θέματα του, αλλα παρήγγειλα ήδη το Prodigy στο Powerbuy για να τελειώνω με αυτά τα θέματα μια και καλή.

Οσο αναφορά το input lag, όταν το βάζω σε pc mode είμαι οκ, δεν έχω κανένα θέμα, αν και χάνει σε ποιότητα.

Σε αυτα τα λεφτά απλά μην το σκέφτεστε.

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Νομίζω ότι και επίσημα μπορώ να νοιώθω και γώ ώς "παιδί ενός κατώτερου θεού!!!!"
θα μου πείτε -γιατί βρε Στρατή?
-ε, χάρη στην LG που ενώ έχει διαθέσιμο firmware update για όσους έχουν τηλεόραση με smart platform, εμάς που δεν έχει, μας αφήνει στην μοίρα μας!!!!!

τώρα, το ότι δώσαμε 1000+ ευρώπουλα.....έ, σιγά τα λεφτά βρε, σάμπως τα δουλέψαμε? στο δρόμο πεταμένα τα βρήκαμε και είπαμε να τα δώσουμε στην lg που τα 'χε κα ανάγκη!!!
Δεν έχεις άδικο. Η 5500 μου με ενημέρωσε ότι υπάρχει διαθέσιμο firmware on line και το εγκατέστησα. (04.04.06)

Re: Απάντηση: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι ρυθμίσεις είναι υποκειμενικές μόνο σε τηλεοπτικό σήμα το οποίο δεν είναι 'σταθερό' για να μπορέσει να γίνει μέτρηση και ρύθμιση, όλα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με το κανάλι, το video κ.λ.π...εκεί ρυθμίζεις όπως σ'αρέσει με το μάτι....

.... για θέαση από κάποια πηγή με 'σταθερή' απόδοση πχ. BD, DVD κ.λ.π.... Περί ρυθμίσεων μέσων απεικόνισης ..........

Αν του αρέσουν σε τηλεοπτικό μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για οτιδήποτε άλλο είναι ανούσια η αντιγραφή, αυτό ισχύει ακόμα και για ίδια μοντέλα και πολύ περισσότερο για διαφορετικά όπως είναι η 47άρα με τη 42άρα ;)

Υ.Γ.: Καλύτερα αποτελέσματα θα δει κάποιος αν κατεβάσει το δισκάκι AVCHD από το link http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496 και κάνει μια υποτυπώδη ρύθμιση contrast και φωτεινότητας, παρά να αντιγράψει ρυθμίσεις άλλης τηλεόρασης.
Δε διαφωνω. Αλλα οι ρυθμισεις αφορουν την 5500 η οποια ειναι ακριβως η ιδια τηλεοραση με τη διαφορα πως εχει και το smart tv. Εγω που τις εβαλα μου φανηκε καλυτερη η τηλεοραση στο τηλεοπτικο σημα αποτι οι προκαθορισμενες ρυθμισεις.
Βεβαια να τονισω πως μιλαω μονο για το τηλεοπτικο σημα. Δεν μου αρεσε ουτε στη θεαση ταινιων απο bd, dvd, και φυσικα ουτε καν στο 3d. Εκτος απο την εικονα καταστρεφει και τη σωστη απεικονιση του 3d. 3D βλεπω μονο στο ''κανονικη''.
Απο κει και περα βεβαια περι ορεξεως... Αν του αρεσει το αποτελεσμα με τις συγκεκριμενες ρυθμισεις τις κραταει αν δε του αρεσει, οχι.

Και που είναι από 5500 οι ρυθμίσεις δεν έχει καμία σημασία (όπως δεν έχει σημασία και η ύπαρξη η όχι smart tv για την διαφοροποίηση από 4500), το ότι μια 5500 ρυθμίστηκε έτσι, δεν σημαίνει ότι όλες οι 5500 (και 4500) θα πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτές τις ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις, αφορούν εκείνη την 5500 (ή 4500) και το player που είχε αναλάβει την αναπαραγωγή του calibration disk, οποιαδήποτε άλλη 5500 (ή 4500) χρειάζεται άλλες ρυθμίσεις (ακόμα κι αν το player είναι το ίδιο).

Τα παραπάνω ισχύουν σε ρύθμιση της συσκευής για να αναπαράγει υλικό από κάποιο εξωτερικό player, για το τηλεοπτικό τα είπαμε δεν ρυθμίζεται ούτε από επαγγελματία, ότι αρέσει στον καθένα, δοκιμάζει και αποφασίζει (αν και τις περισσότερες φορές λόγω διαφορών μετάδοσης από κανάλι σε κανάλι και από μετάδοση σε μετάδοση, πρέπει να είμαστε με το τηλεκοντρόλ στο χέρι) ;)

Last edited:
Στο γερμανικό forum http://www.hifi-forum.de/viewthread-145-4213.html ανέφεραν πως υπάρχει firmware 4.60.26 για την τηλεόραση αλλά ακόμη το ψάχνουν.

Ανέβασαν link για το προηγούμενο firmware 4.60.25

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας με το firmware;
Το δοκίμασε κανένας για να μας πει την γνώμη του;

Μολις πηρα την LG32lw4500 3d , με το ps3 μια χαρα το 3δ.
Ομως με το pc kai powerdvd 11 δε μπορω να δω 3d... τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στπ powerdvd - tv ?
Ρίξε μια ματιά στη σελίδα 29. Ισως σε βοηθήσουν όσα γράφω. Ρυθμίσεις κάνεις από το μενού της τηλ (3d-OK-SBS)

Last edited:
Δηλαδη η 4500 ειναι ιδια σε ποιοτητα εικονας με την 650s?Αυτο το συμπερασμα βγαινει απο αυτα που διαβαζω.Η 4500 (πλην smart tv) ειναι ιδια με την 5500 και η 5500 (πλην 200Hz) ιδια με την 650s.?

Καταφερα τελικα να δω 3D απο pc + powerdvd (αφου εβαλα thn ΑΤΙ 6450) , αλλα η εικονα δεν ειναι πολυ καλη.
Δεν μπορω να κανω καμια ρυθμιση , και βλεπω οτι εχει ενεργοποιημενα σχεδον τα παντα (noise reduction κλπ), η εικονα δειχνει πολυ ψευτικη και επεξεργασμενη ... δεν υπαρχει τροπος να βαλω καποια αλλη ρυθμιση ?

Καταφερα τελικα να δω 3D απο pc + powerdvd (αφου εβαλα thn ΑΤΙ 6450) , αλλα η εικονα δεν ειναι πολυ καλη.
Δεν μπορω να κανω καμια ρυθμιση , και βλεπω οτι εχει ενεργοποιημενα σχεδον τα παντα (noise reduction κλπ), η εικονα δειχνει πολυ ψευτικη και επεξεργασμενη ... δεν υπαρχει τροπος να βαλω καποια αλλη ρυθμιση ?
Σιγουρεψου πως στις ρυθμισεις της εικονας ειναι στο κανονικη.

Οσο περναει ο καιρος τοσο απογοητευομαι με την τηλεοραση..., τοσο ανακαλυπτω πως ολα τα αρνητικα των led-lcd ειναι χωμενα μεσα σε αυτην!!!
Βλεπω αυτη τη στιγμη ποδοσφαιρο στην ΕΡΤ HD και βλεπω τις αμετρητες καθετες μαυρες γραμμες στην οθονη, τοσο εντονες που θελω πραγματικα να την πεταξω απο το μπαλκονι!!!
Ενταξει, το ειχα ξαναπαρατηρησει το φαινομενο, σε κατι σκηνες δειχνοντας τον ουρανο, τη θαλασσα και γενικα σε σκηνες με εντονο χρωμα σε μεγαλη επιφανεια, αλλα αυτο το ενοχλητικοτατο πραγμα βλεποντας ποδοσφαιρο δεν βλεπετε!!!
Ελεος ρε γαμωτο!!!! 1300 ευρω εδωσα!!

Καλα μου ελεγαν ολοι εδω μεσα να παρω panasonic plasma, αλλα εμενα με κερδισε το παθητικο 3d... ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΜΕ!!!
ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ!!! (Τους lg-ανους φυσικα)

Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οσο περναει ο καιρος τοσο απογοητευομαι με την τηλεοραση..., τοσο ανακαλυπτω πως ολα τα αρνητικα των led-lcd ειναι χωμενα μεσα σε αυτην!!!
Βλεπω αυτη τη στιγμη ποδοσφαιρο στην ΕΡΤ HD και βλεπω τις αμετρητες καθετες μαυρες γραμμες στην οθονη, τοσο εντονες που θελω πραγματικα να την πεταξω απο το μπαλκονι!!!
Ενταξει, το ειχα ξαναπαρατηρησει το φαινομενο, σε κατι σκηνες δειχνοντας τον ουρανο, τη θαλασσα και γενικα σε σκηνες με εντονο χρωμα σε μεγαλη επιφανεια, αλλα αυτο το ενοχλητικοτατο πραγμα βλεποντας ποδοσφαιρο δεν βλεπετε!!

οι γραμμες αυτες που οφειλονται?

ναι όντως που οφείλονται; έχεις ελεξγει μήπως έχεις "τσιτώσει" τις ρυθμίσεις; το truemotion να το απενεργοποιήσεις; στην τελική μία επαναφορά εργοστασιακών; σε κάθε περίπτωση αν είναι κάνε και μία καταγραφή σε βίντεο και κάλεσε στην αντιπροσωπεία να το δείτε μαζί (801 11 200 900, έμαθα ότι πλέον είναι 24ωρες) :FSGSFGS4:

Παιδιά όσοι ξέρετε, μου λύνετε αυτές τις απορίες;

1) Η LG 55LW5500 διαφέρει από την LG 55LW4500 ΜΟΝΟ στο ότι είναι smart TV; 'Η έχει και καλύτερη εικόνα; (Η LG λέει ότι έχει καλύτερο dynamic contrast. Να το πιστέψω;) Τι άλλες διαφορές έχουν; Μιλάω αποκλειστικά για τις 55 ιντσών.

Αν με την 4500 χάνω μόνο το smart κομμάτι τότε μπορώ στο μέλλον να πάρω smart bluray, που τώρα δεν έχω έτσι κι αλλιώς και να μη μου λείπει τίποτα. Σωστά;

2) Αλήθεια πως είναι το μενού της 4500 αφού της λείπει το smart;

3) Να πω ότι θα προβάλεται μόνο 1080p σήμα. Το τηλεοπτικό δεν με απασχολεί καθόλου. Με αυτό το σκεπτικό θα προτείνατε LG 55LW4500 ή Philips 55PFL7606;

Re: Απάντηση: Re: LG Cinema LW4500 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ναι όντως που οφείλονται; έχεις ελεξγει μήπως έχεις "τσιτώσει" τις ρυθμίσεις; το truemotion να το απενεργοποιήσεις; στην τελική μία επαναφορά εργοστασιακών; σε κάθε περίπτωση αν είναι κάνε και μία καταγραφή σε βίντεο και κάλεσε στην αντιπροσωπεία να το δείτε μαζί (801 11 200 900, έμαθα ότι πλέον είναι 24ωρες) :FSGSFGS4:
Δε γνωριζω που ακριβως οφειλονται. Καπου εδω μεσα εχω διαβασει πως ειναι ενα απο τα γνωστα ελατωματα των led-lcd αλλα δε θυμαμαι πως λεγετε.
Δοκιμασα τα παντα. Τι εργοστασιακες ρυθμισεις, τι ολα τα ειδη εικονων, τι αντιθεσεις, τι φωτισμους, τι χρωματα....
Μιλησα και με εναν φιλο που εχει μια περσινη 47αρα lg led-lcd και μαλιστα πιο ακριβη απο τη δικη μου και αυτη τα ιδια κανει.

Παιδιά όσοι ξέρετε, μου λύνετε αυτές τις απορίες;

1) Η LG 55LW5500 διαφέρει από την LG 55LW4500 ΜΟΝΟ στο ότι είναι smart TV; 'Η έχει και καλύτερη εικόνα; (Η LG λέει ότι έχει καλύτερο dynamic contrast. Να το πιστέψω;) Τι άλλες διαφορές έχουν; Μιλάω αποκλειστικά για τις 55 ιντσών.

Αν με την 4500 χάνω μόνο το smart κομμάτι τότε μπορώ στο μέλλον να πάρω smart bluray, που τώρα δεν έχω έτσι κι αλλιώς και να μη μου λείπει τίποτα. Σωστά;

2) Αλήθεια πως είναι το μενού της 4500 αφού της λείπει το smart;

3) Να πω ότι θα προβάλεται μόνο 1080p σήμα. Το τηλεοπτικό δεν με απασχολεί καθόλου. Με αυτό το σκεπτικό θα προτείνατε LG 55LW4500 ή Philips 55PFL7606;

Αν πάς πρός LG μεριά πάρε την 5500 - μόνο που θα έχεις αναβαθμίσεις απευθείας απο το ίντερνετ και δεν θα περιμένεις την LG και ειδικά τώρα που δεν διαθέτει πλέον FW μέσω του site, αξίζει! και γώ έτσι σκεφτόμουν....

κατ'εμέ, με κούρασε τόσο πολύ η LG με τα θεματάκια που έχω (εκτός απο την ασυμφωνία εικόνας-ήχου μέσω hdmi έχω και μια πολύ ωραία πάνω δεξιά μεριά η οποία φωτίζεται μόνιμα περισσότερο απο τις άλλες) που άνετα θα πήγαινα σε philips τώρα και ας μήν τις πολυσυμπαθώ σαν εικόνα!

κατ'εμέ, με κούρασε τόσο πολύ η LG με τα θεματάκια που έχω (εκτός απο την ασυμφωνία εικόνας-ήχου μέσω hdmi έχω και μια πολύ ωραία πάνω δεξιά μεριά η οποία φωτίζεται μόνιμα περισσότερο απο τις άλλες) που άνετα θα πήγαινα σε philips τώρα και ας μήν τις πολυσυμπαθώ σαν εικόνα!

Διάβασα ό,τι κι αν βρήκα για τις Passive 3D. (Σε Active δε πάω που να με πληρώνεις :D) Παρόμοια λένε και για την Philips φίλε μου... δυστηχώς. Βασικά λένε πως μεταξύ ίδιων τηλεοράσεων μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δηλαδή μια 55LW4500 να έχει λίγο banding/clouding, άλλη να έχει αρκετό κι άλλη να έχει πάλι αρκετό σε διαφορετικά σημεία από τη δεύτερη. Ό,τι σου κάτσει δηλαδή. "Panel lottery" κάπου το είχανε βαφτήσει.

Ένας στο avforums, αν θυμάμαι καλά, είχε παρόμοιο πρόβλημα με 'σένα με bleeding σε μια γωνία. Το έσπρωξε, λέει, νομίζω κατά λάθος, και το πάνελ κουνήθηκε από τη θέση του. Ο τύπος τα 'παιξε από το φόβο ότι κατέστρεψε την τηλεόραση αλλά μετά το πρόβλημα είχε μειωθεί! Δε το συστήνω πάντως κάτι τέτοιο!!!! :smash:

Τώρα για την ασυμφωνία εικόνας-ήχου, αν η εικόνα καθυστερεί λόγω της επεξεργασίας της από την τηλεόραση, δοκίμασε να βάλεις το input label σε PC. Αυτό θα μειώσει και το input lag και μάλιστα περσσότερο απ'το να το βάλεις σε Game. Από 'κει και πέρα ρυθμίζεις και την καθυστέρηση του ήχου από τον ενισχυτή.

Για τον περισσότερο φωτισμό πάνω δεξιά, δεν εξομαλύνει το πρόβλημα η ενεργοποίηση του local dimming; Αυτά πιστεύω θα τα 'χεις ήδη δοκιμάσει... αλλά στα γράφω έτσι κι αλλιώς αφού δε μπορώ να ξαναδιαβάσω το θέμα για να θυμηθώ τι έχεις γράψει.

όντως, τα έχω κάνει όλα! και pc label & pcm τον ήχο όπως με προτρέψανε οι αετοί της lg, όλα!
κοίτα να δείς που θα αρχίσουμε να βαράμε την τηλεόραση με κάνα μπαστούνι του μπέιζμπολ όπως εκείνος ο τύπος που βαρούσε μιά pionneer στo youtube για να στρώσει !!!!!!
¨Α ρε lg - KURO μας έγινες :flipout:

edit
¨Αντε παλικάρια, καινούριο fw απο το επίσημο
4,60,26 ορμάτε

http://www.lg.com/gr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=47LW4500&matchedModelCode=6100003820&searchEngineModelCode=47LW4500&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile#

Last edited: