LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα παιδια. Μου ηρθε η cx και σημερα εκατσα λιγο να ασχοληθω με τις ρυθμισεις.θελω να ρωτησω το εξης.αν ξερει καποιος.
Εβαλα ενα game στο pc ,για οποιον ξερει το assasin valhalla. Σε hdr mode. Μιας και το game ειναι hdr.
Ειναι λογικο που χρειαζεται dynamic tone mapping on διαφορετικα ειναι θεοσκοτεινο;
Ειναι νορμάλ να χρησιμοποιούμε το dtm? Αν το βαλω of η hgig πραγματικα ειναι πολυ σκοτεινο.

Να πω οτι στο ps5 που επαιζε ο γιος μου το spiderman με hgig ηταν πανεμορφο. Δεν ειχαμε θεμα φωτεινοτητας.

Εξαρτάται από το κάθε game, γιατί το καθένα μπορεί να έχει διαφορετικό target φωτεινότητας.
Εννοείται πως αν θες να παίζεις HDR παιχνίδια, φώτα κλειστά, ειδάλλως ότι και να κάνεις βάζεις αυτογκόλ ( και ρίχνεις και άλλο την 'αντιληπτή' φωτεινότητα της TV σου )

Καλημέρες, έχω την 65CX από 01/12 και ενώ δεν την έχω λειτουργήσει αρκετές ώρες παρατηρώ σχετικά έντονο vertical banding σε σκοτεινές σκηνές, θεωρώ ότι το καλύπτει η εγγύηση (έχω αγοράσει από την LG το premium care package 5 ετών)?

Το service σε τέτοιες τηλεοράσεις πώς γίνεται συνήθως? Την παίρνουν από το σπίτι για επισκευή ή έρχονται με το νέο panel για επιτόπου αλλαγή?

Καλημέρες, έχω την 65CX από 01/12 και ενώ δεν την έχω λειτουργήσει αρκετές ώρες παρατηρώ σχετικά έντονο vertical banding σε σκοτεινές σκηνές, θεωρώ ότι το καλύπτει η εγγύηση (έχω αγοράσει από την LG το premium care package 5 ετών)?

Το service σε τέτοιες τηλεοράσεις πώς γίνεται συνήθως? Την παίρνουν από το σπίτι για επισκευή ή έρχονται με το νέο panel για επιτόπου αλλαγή?
Έρχονται από το σπίτι και στην παίρνουν, μπορεί να φθάσει και ένα μήνα η διαδικασία αντικατάστασης panel.. Ψάξε μήπως έχεις ακόμα DOA..

Έρχονται από το σπίτι και στην παίρνουν, μπορεί να φθάσει και ένα μήνα η διαδικασία αντικατάστασης panel.. Ψάξε μήπως έχεις ακόμα DOA..

Ευχαριστώ για την απάντηση, την έχω αγοράσει από Κωτσόβολο, το DOA τους είναι 10 ημέρες άρα θεωρώ δεν με πιάνει...

Επίσης 1 μήνα για αλλαγή panel, δηλαδή χωρίς να έχεις καν την τηλεόραση στον χώρο σου δεν είναι υπερβολή από το τμήμα service?

Ευχαριστώ για την απάντηση, την έχω αγοράσει από Κωτσόβολο, το DOA τους είναι 10 ημέρες άρα θεωρώ δεν με πιάνει...

Επίσης 1 μήνα για αλλαγή panel, δηλαδή χωρίς να έχεις καν την τηλεόραση στον χώρο σου δεν είναι υπερβολή από το τμήμα service?
Μπορεί να είναι και λιγότερο αν έχουν panel στην αποθήκη τους..

Μίλα με την εξυπηρέτηση..

Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αφού είσαι εκτός DOA, μήπως θα πρέπει να την λειτουργήσεις κάποιες ώρες ακόμα πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση?

https://www.reddit.com/r/OLED/comments/a43ji8/why_you_shouldnt_check_vertical_banding_out_of/

https://www.reddit.com/r/OLED/comments/hcva3o/cx_vertical_banding_should_i_request_a_repair/

Φίλοι μου, είμαι σε σκέψη να προχωρήσω στην αγορά της LG 55CX.
Προέρχομαι από την LG 55EG910V που έχω από την άνοιξη του 2016 και ήταν συνδυασμένη με τον PIONEER VSX-930 και για Bluray Player το DENON DBT-1713UD (υπάρχει μια σχετικά καλή ταινιοθήκη και επιμένω σε vintage καταστάσεις... :operator: ).

Τα παραπάνω πρέπει να παραμείνουν στο παλιό σπίτι και στο νέο που μετακομίζω θα πάρω μαζί μου τον παλιό ONKYO TX-SR501E (AV Reciever-Dolby Dts 6.1) πακέτο με το DVD player ONKYO DV-SP501. Δυστυχώς αν πάρω την LG 55CX δεν υπάρχουν τα περιθώρια για εύλογο χρονικό διάστημα να αγοράσω σύγχρονο σύστημα για κινηματογραφικό ήχο.

Όπως καταλαβαίνετε στα δυο παραπάνω κομμάτια της ONKYO συνδέσεις μέσω HDMI δεν...
Πως θα μπορούσα να συνδέσω την νέα OLED με τα παραπάνω; Με ενδιαφέρει να μπορώ να βλέπω και να ακούω αξιοπρεπώς κάποιες ταινίες σε DVD.

Προς βοήθεια σας βάζω φωτό από το σύστημα home theater (φωτό από το διαδίκτυο αλλά είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα).

Εάν είμαι σε λάθος νήμα παρακαλώ συγχωρέστε με, επειδή σκέφτομαι σοβαρά τη συγκεκριμένη OLED δεν ήξερα που θα ήταν καλύτερα να βάλλω το συγκεκριμένο ερώτημα.

Καλησπέρα επιτέλους παρέλαβα την 65αρα cx αλλα η χαρά μου μετριάστηκε γιατί με το που το άνοιξα παρατήρησα κάθετες γραμμές στο πάνελ και κατάλαβα πως έχω vertical banding. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί με το στρώσιμο; Να κάνω ανανέωση ρυθμού pixel ; συμβουλές;

Καλησπέρα επιτέλους παρέλαβα την 65αρα cx αλλα η χαρά μου μετριάστηκε γιατί με το που το άνοιξα παρατήρησα κάθετες γραμμές στο πάνελ και κατάλαβα πως έχω vertical banding. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί με το στρώσιμο; Να κάνω ανανέωση ρυθμού pixel ; συμβουλές;
Σε 5% grayscale τις βλέπεις ή σε κανονική θέαση;

Δεν υπάρχει δυστυχώς oled panel δίχως VB..

Απλά σε κάποια είναι πιο έντονο..

Σπάνια θα το παρατηρήσεις σε κανονική θέαση.

Καλορίζικη

Το είδα στις αρχικές ρυθμίσεις που ζηταγε μειλ και επιλογή γλώσσας. Μετά πήγαινε το μάτι μου στο συγκεκριμένο σημείο που έχει πιο έντονη γραμμή και αχνοφαίνεται σε μερικές στιγμες κανονικής θέασης. Είδα διαφορα τεστ και όντως στο 5%-8% φαίνεται πιο πολύ. Τώρα που έχω μειωσει το oled light δεν το καταλαβαίνω. Η ανανέωση ρυθμου πάνελ θα βοηθήσει να μειωθεί;

Το είδα στις αρχικές ρυθμίσεις που ζηταγε μειλ και επιλογή γλώσσας. Μετά πήγαινε το μάτι μου στο συγκεκριμένο σημείο που έχει πιο έντονη γραμμή και αχνοφαίνεται σε μερικές στιγμες κανονικής θέασης. Είδα διαφορα τεστ και όντως στο 5%-8% φαίνεται πιο πολύ. Τώρα που έχω μειωσει το oled light δεν το καταλαβαίνω. Η ανανέωση ρυθμου πάνελ θα βοηθήσει να μειωθεί;
Η tv είναι καινούργια ... άσε να δουλέψει μερικές μέρες με τα Compensation Circles..

Δεν είναι κάποιο επίμονο image retention για να χρησιμοποιήσεις PR..

Γενικά το χειροκίνητο PR δεν είναι καλό να το χρησιμοποιούμε συχνά, διότι προκαλεί ταχύτερη γήρανση των pixels..

Η tv είναι καινούργια ... άσε να δουλέψει μερικές μέρες με τα Compensation Circles..

Δεν είναι κάποιο επίμονο image retention για να χρησιμοποιήσεις PR..

Γενικά το χειροκίνητο PR δεν είναι καλό να το χρησιμοποιούμε συχνά, διότι προκαλεί ταχύτερη γήρανση των pixels..
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου
Αν είναι υπερβολικό για τα μάτια σου υπάρχει η επιλογή του DOA.. 7-10 εργάσιμες, ανάλογα το κατάστημα της αγοράς..

Re: Απάντηση: Re: LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα. Η δικιά μου είναι στο 3.11.30 (όπως και των περισσότερων νομίζω). Μήπως στo USA έχουν διαφορετικά firmware από Ευρώπη;
Εγώ στην GX πήρα αυτό το firmware update (3.21.09)

Καλησπερα παρατήρησα ότι αρκετές φορές και μόνο στην αλλαγή καναλιών Degia, όταν μπαίνει το νέο κανάλι τα κάνει όλα γκρι και σιγά σιγά εμφανίζεται όλη η οθόνη κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα από εκεί και πέρα.
Επειδή είναι καινούργια αγορά πριν 1,5 μήνα, πρέπει να πάει για service ???