LG CX : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μήπως όταν βλέπεις HDR10 στο Amazon, η τηλεόραση έχει ενεργοποιημένο το Dynamic tone mapping? Αυτό συνήθως δημιουργεί πιο εντυπωσιακή εικόνα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβής όμως. Είναι ένας τρόπος να έχεις την δυναμική αλλαγή των παραμέτρων της εικόνας ανά καρέ, όπως κάνει το DV/HDR10+, μόνο που τώρα η τηλεόραση προσπαθεί να υπολογίσει πιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα αντί να βασίζεται στα δεδομένα από το ίδιο το encode.

Πήρα το remote LG AN-MR21GC που υπάρχει πλέον στα τελευταία μοντέλα της LG και λειτουργεί μια χαρά στην CX χωρίς να έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα για την ώρα. Το μέγεθός του μου φαίνεται πιο βολικό από αυτο που είχε η CX μιας και είναι μικρότερο και δεν φαρδαίνει στη μέση κλπ. Προφανώς τα κουμπία για Google Assistant & Alexa που έχει δεν λειτουργούν ενώ αυτά για Netflix & Prime είναι οκ!
39 ευρώ το βρήκα.
:)

Attachments

• 71f18q-f4tL._AC_SS450_.jpg
    71f18q-f4tL._AC_SS450_.jpg
    9.5 KB · Views: 29
Μήπως όταν βλέπεις HDR10 στο Amazon, η τηλεόραση έχει ενεργοποιημένο το Dynamic tone mapping? Αυτό συνήθως δημιουργεί πιο εντυπωσιακή εικόνα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβής όμως. Είναι ένας τρόπος να έχεις την δυναμική αλλαγή των παραμέτρων της εικόνας ανά καρέ, όπως κάνει το DV/HDR10+, μόνο που τώρα η τηλεόραση προσπαθεί να υπολογίσει πιο θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα αντί να βασίζεται στα δεδομένα από το ίδιο το encode.
Ναι απο οτι ειδα ειναι ενεργοποιημένο .Θα κανω δοκιμες και με κλειστο το DTΜ να δω αν κραταει αυτη την ( 3d αισθηση ) και θα επανέλθω. !!
Θα δω αν υπαρχει στο mode του netflix DTΜ να γινει εξισου το ιδιο στη ρυθμιση ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ πειραγμα μη το χαλασω!! ;)

Αν υπαρχει ταινια που να την εχουν και οι δυο εφαρμογες θα ηταν το καλυτερο πείραμα!!

Πήρα το remote LG AN-MR21GC που υπάρχει πλέον στα τελευταία μοντέλα της LG και λειτουργεί μια χαρά στην CX χωρίς να έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα για την ώρα. Το μέγεθός του μου φαίνεται πιο βολικό από αυτο που είχε η CX μιας και είναι μικρότερο και δεν φαρδαίνει στη μέση κλπ. Προφανώς τα κουμπία για Google Assistant & Alexa που έχει δεν λειτουργούν ενώ αυτά για Netflix & Prime είναι οκ!
39 ευρώ το βρήκα.
:)
Ισως να υπαρχει ρύθμιση να επιλεξεις κουμπια και να στα βγαλει και αυτα .Να βαλεις για παραδειγμα το 3 λεμε τωρα και να παρεις alexa ktlp. Δεν το ξερω ομως . Εγω εχτες εφαγε το δικο μου την πρωτη τουμπα χεχε ..(y)Thanx για τη πληροφορια

Last edited:
Ναι απο οτι ειδα ειναι ενεργοποιημένο .Θα κανω δοκιμες και με κλειστο το DTΜ να δω αν κραταει αυτη την ( 3d αισθηση ) και θα επανέλθω. !!
Θα δω αν υπαρχει στο mode του netflix DTΜ να γινει εξισου το ιδιο στη ρυθμιση ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ πειραγμα μη το χαλασω!! ;)

Αν υπαρχει ταινια που να την εχουν και οι δυο εφαρμογες θα ηταν το καλυτερο πείραμα!!
Το Netflix παίζει dolby vision είπαμε και δεν έχει DTM.

Το εντυπωσιακό δε σημαίνει και σωστό

Το Netflix παίζει dolby vision είπαμε και δεν έχει DTM.

Το εντυπωσιακό δε σημαίνει και σωστό
Προέρχομαι απο hd ready tv παρα πολυ παλιο μοντελο οποτε δεν ειμαι expert με τις τηλεορασεις οσο αναφορα την θεαση και χαιρομαι που φιλοι οπως και εσυ συμμετεχουν με γνωσεις και βοηθανε τα μελη . Θα χρειαστώ χρονο να βγαλω τα τελικα συμπερασματα διοτι γενικα στην ζωη μου προσπαθω να ψαχνω κατι οταν το εχω στα χερια μου αμα δεν το εχω δεν ξερω μπορεις να με πεις και εγωιστη δεν θα διαφωνήσω καθολου:p. Το DOLBY VISION δεν βγαζει (3d αίσθηση) και επιμενω το βλεπω ελαφρως πλουσιοτερο σε χρωματα και λιγο λεπτομερεια περισσοτερο σε ορισμενες σκηνες .Το HDR 10 βγαζει (3d αισθηση) εστω με το DTM οπως γραφετε ισως λιγοτερα χρωματα και περισσοτερο βαθος. Αυτο σε εμενα μου αρεσει και μαλιστα το χαιρομαι. Αυτο που με εχει φτιαξει περισσοτετο με την tv οτι αναγνωριζει τι σου δινει ο αλλος. Διαβασα καπου οτι το netflix εγραφε dolby vision αλλα μάλλον δεν εδινε κτλπ και αλλα θα πουμε .... (y)

• Like
Reactions: Lobo10
Προέρχομαι απο hd ready tv παρα πολυ παλιο μοντελο οποτε δεν ειμαι expert με τις τηλεορασεις οσο αναφορα την θεαση και χαιρομαι που φιλοι οπως και εσυ συμμετεχουν με γνωσεις και βοηθανε τα μελη . Θα χρειαστώ χρονο να βγαλω τα τελικα συμπερασματα διοτι γενικα στην ζωη μου προσπαθω να ψαχνω κατι οταν το εχω στα χερια μου αμα δεν το εχω δεν ξερω μπορεις να με πεις και εγωιστη δεν θα διαφωνήσω καθολου:p. Το DOLBY VISION δεν βγαζει (3d αίσθηση) και επιμενω το βλεπω ελαφρως πλουσιοτερο σε χρωματα και λιγο λεπτομερεια περισσοτερο σε ορισμενες σκηνες .Το HDR 10 βγαζει (3d αισθηση) εστω με το DTM οπως γραφετε ισως λιγοτερα χρωματα και περισσοτερο βαθος. Αυτο σε εμενα μου αρεσει και μαλιστα το χαιρομαι. Αυτο που με εχει φτιαξει περισσοτετο με την tv οτι αναγνωριζει τι σου δινει ο αλλος. Διαβασα καπου οτι το netflix εγραφε dolby vision αλλα μάλλον δεν εδινε κτλπ και αλλα θα πουμε .... (y)
Δε σε παρεξήγησε κανένας βρε, ούτε στο παίζουμε γνώστες.

Σε ζηλεύω γιατί αυτό που νιώθεις το πέρασα με την πρώτη μου oled πριν 5 χρόνια και σε ένα βαθμό πρόσφατα που έκανα πραγματική αναβάθμιση σε μέγεθος (77C1).

Δε σε παρεξήγησε κανένας βρε, ούτε στο παίζουμε γνώστες.

Σε ζηλεύω γιατί αυτό που νιώθεις το πέρασα με την πρώτη μου oled πριν 5 χρόνια και σε ένα βαθμό πρόσφατα που έκανα πραγματική αναβάθμιση σε μέγεθος (77C1).
Eυχομαι καλοθεατη φιλε μου .... 🎇🎇 με καταλαβαινεις για την χαρα:D !!!!ειχα διαβασει παλια εδω στο forum αν υπαρχει χωρος βαζουμε οσο τον δυνατον περισσοτερες ιντσες οποτε το υπολογισες και καλα εκανες !! θα διαβασω και τις εντυπωσεις σου φυσικα!!.Εγω στο δωματιο μου επειδη αναγκαστικα επρεπε να μπει σε γωνια το 48 επεσε πολυ καλα! 55 αμα εβαζα θα εβρισκα χεχε !! Την εφτιαξα μονος μου με μεγαλη προσοηχη γενικα ιδρωσα να σου πω την αληθεια απο την προσοχη μου να μη γινει ζημια !!!. Για να καταλαβεις οτι δεν ηξερα φαντασου αφησα μια ζαλατινα πανω της για μια εβδομαδα δεν την ειχα παρει χαμπαρι !!!Ελπιζω να μην εγινε ζημια ευτυχως το ειδε ενας φιλος μου στο σπιτι και την αφαίρεσαμε !!! Σε Oled στην τυχη βρέθηκα ως επιλογη το μελετησα περιπου 2 εβδομαδες και τελικα επελεξα αυτη πιστευω αξιζει και το τελευταιο euro απλα για οσους βλεπουν digea μονιμα και ωρες χμμ εδω ας μπουν οι ειδικοί...χεχε για ρυθμισεις κτλπ Εγω δεν βλεπω digea καθολου λογο χρονου την εχω μονο για ταινίες . Παντως και Digea εχει φοβερη εικονα αλλα καλυτερα να ερθει τεχνικος σπιτι ωστε να δωσει συμβουλες η εδω στο forum νομιζω αρκετοι θα βοηθησουν...... :)

• Like
Reactions: theox and Lobo10
Eυχομαι καλοθεατη φιλε μου .... με καταλαβαινεις για την χαρα:D !!!!ειχα διαβασει παλια εδω στο forum αν υπαρχει χωρος βαζουμε οσο τον δυνατον περισσοτερες ιντσες οποτε το υπολογισες και καλα εκανες !! θα διαβασω και τις εντυπωσεις σου φυσικα!!.Εγω στο δωματιο μου επειδη αναγκαστικα επρεπε να μπει σε γωνια το 48 επεσε πολυ καλα! 55 αμα εβαζα θα εβρισκα χεχε !! Την εφτιαξα μονος μου με μεγαλη προσοηχη γενικα ιδρωσα να σου πω την αληθεια απο την προσοχη μου να μη γινει ζημια !!!. Για να καταλαβεις οτι δεν ηξερα φαντασου αφησα μια ζαλατινα πανω της για μια εβδομαδα δεν την ειχα παρει χαμπαρι !!!Ελπιζω να μην εγινε ζημια ευτυχως το ειδε ενας φιλος μου στο σπιτι και την αφαίρεσαμε !!! Σε Oled στην τυχη βρέθηκα ως επιλογη το μελετησα περιπου 2 εβδομαδες και τελικα επελεξα αυτη πιστευω αξιζει και το τελευταιο euro απλα για οσους βλεπουν digea μονιμα και ωρες χμμ εδω ας μπουν οι ειδικοί...χεχε για ρυθμισεις κτλπ Εγω δεν βλεπω digea καθολου λογο χρονου την εχω μονο για ταινίες . Παντως και Digea εχει φοβερη εικονα αλλα καλυτερα να ερθει τεχνικος σπιτι ωστε να δωσει συμβουλες η εδω στο forum νομιζω αρκετοι θα βοηθησουν...... :)
Καλοθέατη και σε σένα! Έκανες το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου...

Ελπίζω να μην είχες ξεχάσει τη ζελατίνα στην οθόνη.

• Like
Reactions: Robin Hood
Καλοθέατη και σε σένα! Έκανες το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου...

Ελπίζω να μην είχες ξεχάσει τη ζελατίνα στην οθόνη.
Ευχαριστω πολυ ... Ναι αυτη φιλε μου δεν καταλαβα οτι εχει ζαλατινα.. :oops: !!! Δεν νομιζω να εγινε κατι εγω γιατι μια χαρα βλεπω παντως !! Μη μη μου πεις να κανω κανα τεστ απο yoU tube σε video ειδικο εικονας ουτε για αστειο :p και δω καμια γραμμη οριζοντια καθετη κτλπ χαχα:D:ROFLMAO::ROFLMAO: κατι τετοιο διαβασα στο thread......

• Like
Ευχαριστω πολυ ... Ναι αυτη φιλε μου δεν καταλαβα οτι εχει ζαλατινα.. :oops: !!! Δεν νομιζω να εγινε κατι εγω γιατι μια χαρα βλεπω παντως !! Μη μη μου πεις να κανω κανα τεστ απο yoU tube σε video ειδικο εικονας ουτε για αστειο και δω καμια γραμμη οριζοντια καθετη κτλπ χαχα:D κατι τετοιο διαβασα στο thread......
Μη κάνεις κανένα τεστ αν δε βλέπεις κάποιο πρόβλημα.

Μη κάνεις κανένα τεστ αν δε βλέπεις κάποιο πρόβλημα.
Τιποτα ολα μια χαρα μεχρι τωρα σε ολα !! Οτι και να βγαλει παλι oled θα με καταλαβαινεις σιγουρα:LOL:

Τιποτα ολα μια χαρα μεχρι τωρα σε ολα !! Οτι και να βγαλει παλι oled θα με καταλαβαινεις σιγουρα
Αν βγαίνει κάτι έχεις εγγύηση. Καλημέρα!

Κάνε επέκταση από το site της lg αν δεν έχεις 5ετή από το κατάστημα.

• Like
Αν βγαίνει κάτι έχεις εγγύηση. Καλημέρα!

Κάνε επέκταση από το site της lg αν δεν έχεις 5ετή από το κατάστημα.
Καλησπερα,
Η επεκταση ποσο στοιχίζει μπορεις να την κανεις για παραδειγμα σε ενα χρονο απο την ημερα αγορας ? Ευχαριστω .Δεν εχω κανει επεκταση ..:rolleyes:λιγο το burn in με προβληματίζει αλλα ετσι που βλεπω εγω δεν νομιζω να εχω .

Καλησπερα,
Η επεκταση ποσο στοιχίζει μπορεις να την κανεις για παραδειγμα σε ενα χρονο απο την ημερα αγορας ? Ευχαριστω .Δεν εχω κανει επεκταση ..:rolleyes:λιγο το burn in με προβληματίζει αλλα ετσι που βλεπω εγω δεν νομιζω να εχω .
Πηγαίνει ανάλογα το ποσό που την αγόρασες, μπες στο site της LG και τσέκαρε.

Μπορείς να την κάνεις πριν λήξει η εργοστασιακή (πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια δηλαδή).

• Like
Πηγαίνει ανάλογα το ποσό που την αγόρασες, μπες στο site της LG και τσέκαρε.

Μπορείς να την κάνεις πριν λήξει η εργοστασιακή (πριν συμπληρωθούν 2 χρόνια δηλαδή).
Ok θα μπω στο σιτε να μελετήσω..:)

• Like
Χμμ καλησπερα..
Τι κανουμε για να καθαρισουμε το πανελ αν εχει λιγο σκονη !!Πανι,,χαρτι ,νερο μηπως κανενα υγρο ..?
Καθε συμβουλη ευπρόσδεκτη!