LG LG7000 LCD : : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

σημερα παρελαβα κι εγω για το μαγαζι μου την 47αρα full HD 7000 της LG...
Τι να πώ....απλά άψογη.Προς το παρον ειναι συνδεμένη με τον 7025 και παίζει μόνο τα κανάλια της Nova.Πάντως έχει τόσα πολλά καλά και πλόυσια χαρακτηριστικά και ευκολίες+ τον συνδιασμό της απόδοσης της εικόνας...!ΑΨΟΓΗ ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΗ...Τόσο πολύ μάρεσε στο μαγαζι μου που την έβαλα, που σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά της και για το σπίτι.

Πάντως η απίστευτα χαμηλή τιμή της 47άρας (σε σχέση με την 42άρα και την 52άρα της ίδιας σειράς) είναι ανεξήγητη.

Last edited:

Πάντως η απίστευτα χαμηλή τιμή της 47άρας (σε σχέση με την 42άρα και την 52άρα της ίδιας σειράς) είναι ανεξήγητη.
Και που νομίζεις ότι μπορεί να οφείλεται αυτό Γιώργο?

Εγω έχω τρεις εξηγησεις:
  1. Η LG έχει αρκετο περιθωριο κερδους απο την παραγωγή και αν χανει κατι σε χρηματα το κερδιζει απο τα μικρότερα μοντέλα... Με αυτό τον τρόπο τιμολογεί αρκετά χαμηλά το 47αρι μοντέλο της προκειμενου να μπει ΓΕΡΑ στην αγορά των μεγαλων τηλεοράσεων (από 46 ιντζες και πανω)...
  2. Ισως λογω του χοντρου πλαισιου γυρω-γυρω η 47αρα να θεωρειται λίγο "μεγάλη" σε σχέση με αλλες μαρκες που εχουν πιο "λεπτό" προφίλ και σχεδιο με αποτελεσμα αυτο να εχει επιπτωση στην τιμή της...
  3. Ανεκαθεν απο το παρελθον η LG ειχε την δυνατοτητα να προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αλλά τα μοντέλα της υπολοιπονταν σε ποιοτητα και ετσι ΔΕΝ εκαναν πολλές πωλήσεις...ΤΩΡΑ ομως, καταφερε να βρει την "χρυσή τομή" μεταξύ ποιότητας/κόστους και απο την σειρά plasma PG6000 και μετά, αλλά και με τις τελευταιες της LCD σειρες από την Scarlet και περα, αρχισε να γινεται πλεον τοσο ποιοτικη σε αποδοση και να φθανει σε πολυ κλειστο επιπεδο τα υπολοιπα "hi end" μοντελα αλλων κατασκευαστών, διατηρώντας όμως ΧΑΜΗΛΑ τις τιμες της όπως και παλιότερα... :grandpa:
Ενδιαφερον θα ηταν να ακουσουμε κι αλλες αποψεις γυρω από το θέμα...

Σημασία όπως και να χει είναι ότι πρόκειται για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τηλεόραση σε μια ακόμα πιο εξαιρετική τιμή... :a0210:

Last edited:

Εγω έχω τρεις εξηγησεις:
  1. Η LG έχει αρκετο περιθωριο κερδους απο την παραγωγή και αν χανει κατι σε χρηματα το κερδιζει απο τα μικρότερα μοντέλα... Με αυτό τον τρόπο τιμολογεί αρκετά χαμηλά το 47αρι μοντέλο της προκειμενου να μπει ΓΕΡΑ στην αγορά των μεγαλων τηλεοράσεων (από 46 ιντζες και πανω)...
  2. Ισως λογω του χοντρου πλαισιου γυρω-γυρω η 47αρα να θεωρειται λίγο "μεγάλη" σε σχέση με αλλες μαρκες που εχουν πιο "λεπτό" προφίλ και σχεδιο με αποτελεσμα αυτο να εχει επιπτωση στην τιμή της...
  3. Ανεκαθεν απο το παρελθον η LG ειχε την δυνατοτητα να προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αλλά τα μοντέλα της υπολοιπονταν σε ποιοτητα και ετσι ΔΕΝ εκαναν πολλές πωλήσεις...ΤΩΡΑ ομως, καταφερε να βρει την "χρυσή τομή" μεταξύ ποιότητας/κόστους και απο την σειρά plasma PG6000 και μετά, αλλά και με τις τελευταιες της LCD σειρες από την Scarlet και περα, αρχισε να γινεται πλεον τοσο ποιοτικη σε αποδοση και να φθανει σε πολυ κλειστο επιπεδο τα υπολοιπα "hi end" μοντελα αλλων κατασκευαστών, διατηρώντας όμως ΧΑΜΗΛΑ τις τιμες της όπως και παλιότερα... :grandpa:
Ενδιαφερον θα ηταν να ακουσουμε κι αλλες αποψεις γυρω από το θέμα...

Σημασία όπως και να χει είναι ότι πρόκειται για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τηλεόραση σε μια ακόμα πιο εξαιρετική τιμή... :a0210:

θα συμφωνήσω και στα 3 απο τα παραπάνω φίλε.Μόνο καλά έχω να πώ πλέον για την LG που συστηματικά απέυφευγα αρκετά χρόνια τώρα τα προιόντα της.Το ρίσκο τελικα με την αγορά της 47αρας δεν ήταν ρίσκο αλλα χρυσή ευκαιρία σε ένα καταπληκτικό πάνλε πολλών ιντσών και απίστευτα χαμηλής τιμής...Δε θα με χαλούσε βέβαια να είχε αλλη μια θύρα HDMI βεβαια,αλλα αυτό ειναι λεπτομέρια ανευ σημασίας προς το παρόν

Καλορίζικη και καλοθέατη σε όλους τους κατόχους! :joker:
Ερώτηση για παρατηρητικούς:
Δίνοντας εικόνα από μια πηγή στην τηλεόραση, και ήχο από την ίδια πηγή σε av ενισχυτή, το αποτέλεσμα είναι συγχρονισμένο ή lagάρει στο συγκεκριμένο τομέα η 7000?

Last edited:

Καλορίζικη και καλοθέατη σε όλους τους κατόχους! :joker:
Ερώτηση για παρατηρητικούς:
Δίνοντας εικόνα από μια πηγή στην τηλεόραση, και ήχο από την ίδια πηγή σε av ενισχυτή, το αποτέλεσμα είναι συγχρονισμένο ή lagάρει στο συγκεκριμένο τομέα η 7000?
Ευχαριστούμε για τις ευχές! :a0210:
Και σε αυτον τον τομέα η LG μας βγαζει ασπροπρόσωπους! Δεν εχει καθολου input lag οπως η Samsung για παράδειγμα... Αυτός ηταν και ο λογος που με εκανε να την επιλεξω εναντι της Α656 ( εκτος και απο τη χαμηλοτερη τιμη της φυσικά), μιας και την ηθελα για 50-60% gaming ....:grandpa:

Καλορίζικες και καλοθέατες παιδια. με τρωει η τσεπη μου... μου φαινεται βρηκα την επομενη tv μου

Καλορίζικες και καλοθέατες παιδια. με τρωει η τσεπη μου... μου φαινεται βρηκα την επομενη tv μου
Σε τρώει η τσέπη σου ?? Φάτην κι εσύ.... :flipout:

:grinning-smiley-043

Εγω ειμαι στα 2,75-3 μετρα... Τις πρωτες τρεις μερες μου φανηκε μεγάλη, αλλα μετα τη συνηθισα... Τωρα μου ειναι απλα ιδανική... Ουτε μικρη ούτε μεγάλη... Βεβαια εχω συνηθισει και απο τον προτζέκτορα που βλεπω 100'' εικονα απο τα 4 και κατι μετρα....

Ειναι θεμα χρησης... Αν βλεπεις πιο πολυ HD (παιχνιδια-ταινιες-δορυφορικα κλπ) παρτην με τα 1000 !!!:a0210:

Αν βλεπεις πιο πολυ τηλεοπτικο, ισως θα επρεπε να σκεφτεις καποια αντιστοιχη plasma απο αυτη την αποσταση, ή καποια LCD με πιο λιγες ιντζες....

Ολα αυτα ειναι θεωρητικά βέβαια... SIZE DOES matter! :grandpa:

Και ειδικα στην LG που ειναι και πολυ ξεκουραστη στη θέαση μιας και εχει παρα πολλες ρυθμισεις σε ότι αφορα την εικονα, και έχει και αυτόματο συστημα που ρυθμιζει contrast/brightness αναλογα με το φωτισμο του δωματιου....:antlers:

Σε τελειως σκοτεινο χωρο, χωρις φωτα, παιζει στο 35% των ρυθμισεων, κανοντας εξοικονόμηση ενέργειας ΕΩΣ ΚΑΙ 65% .... Και σε αυτη τη ρύθμιση ειναι αρκετα φωτεινη για να αποδιδει πλουσια και ζωντανα χρωματα, με καθαρότητα και διαύγεια, και ταυτοχρονα πολύ καλό μαύρο ΧΩΡΙΣ να κουράζει....

Last edited:

Και σε αυτον τον τομέα η LG μας βγαζει ασπροπρόσωπους! Δεν εχει καθολου input lag οπως η Samsung για παράδειγμα... Αυτός ηταν και ο λογος που με εκανε να την επιλεξω εναντι της Α656 ( εκτος και απο τη χαμηλοτερη τιμη της φυσικά), μιας και την ηθελα για 50-60% gaming ....:grandpa:

Έχεις δοκιμάσει κα τη Samsung και είχες πρόβλημα ή από ό,τι διαβάζεις?
Αν την έχεις δοκιμάσει, ήταν πολύ ενοχλητικό το input lag και εμφανιζόταν όταν συνέδεες τον ηη/υ στην τηλεόραση ή και στην κονσόλα?
Η Lg, να υποθέσω δε σε ενοχλεί καθόλου στο συγκεκριμένο τομέα...
Από τηλεοπτικό σήμα, είναι καλή?

Έχεις δοκιμάσει κα τη Samsung και είχες πρόβλημα ή από ό,τι διαβάζεις?
Αν την έχεις δοκιμάσει, ήταν πολύ ενοχλητικό το input lag και εμφανιζόταν όταν συνέδεες τον ηη/υ στην τηλεόραση ή και στην κονσόλα?
Η Lg, να υποθέσω δε σε ενοχλεί καθόλου στο συγκεκριμένο τομέα...
Από τηλεοπτικό σήμα, είναι καλή?
Ναι, εχω δοκιμασει την A656 με το τελευταιο firmware, και μου ηταν ενοχλητικη η καθυστερηση όταν την συνδεαμε με ενισχυτη στο σπιτι ενος φιλου μου... Τα ίδια παραπονα διαβασα και απο αλλους κατοχους και για τις πιο καινουργιες σειρές με LED....

Ήταν η πρώτη σε επιλογή για αγορά, αλλά τελικά κατέληξε τρίτη, μετά την LG7000 και την W4500 ....
(Μεταξυ των δυο τελευταιων επελεξα την LG λογω καλύτερης τιμής, καλυτερης αντιπροσωπίας/service σε ΟΛΗ την Ελλαδα με εξουσιοδοτημενα service (πολυ σημαντικος λογος για μενα που μενω και επαρχία) αλλά και πολύ μικρών διαφορών στα δικά μου τουλάχιστον ματια σε σχεση με την Sony, που ΔΕΝ αξιζουν με τίποτα την διαφορά των 650 περιπου ευρω παραπανω που ζητουσε η Sony..... (ΔΙΚΗ ΜΟΥ γνωμη παντα αυτή...)

Φωτογραφιες και σχολια απο τηλεοπτικο θα βρεις στις προηγούμενες σελίδες αυτού του thread αν διαβάσεις την παρουσίαση που της έκανα απο την αρχή....:a0210:

Last edited:

Ήταν η πρώτη σε επιλογή για αγορά, αλλά τελικά κατέληξε τρίτη, μετά την LG7000 και την W4500 ....
Χμμμ...
Πέρασες από τα ίδια κύματα που περνάω κι εγώ. Δεδομένου ότι είσαι κι εσύ κινηματογραφόφιλος όπως κι εγώ, η άποψή σου έχει ιδιαιτερη βαρύτητα για 'μένα. Να σαι καλά φίλε μου.

Εγω έχω τρεις εξηγησεις:

Η πιο λογική εξήγηση για την τιμή της 47άρας είναι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική. Έτσι όμως δεν εξηγείται η τιμής της 52άρας, που είναι αρκετά υψηλή. Στο ένα μέγεθος η LG κοστολογεί την τηλεόραση της παρόμοια με τις "εισαγωγικές" Philips, Sony (5603, V4000) και στο άλλο μέγεθος την κοστολογεί παρόμοια με την καλύτερη συμβατική Sony (W4500).

Εκτός κι αν ισχύει μια παλιά είδηση και η 52άρα LG7000 έχει πάνελ SPVA που ανεβάζει το κόστος.
Αν δεν ισχύει ... η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά :D

Edit: Ξέρει κανείς αν παίζει 52άρα demo σε κάποιο μαγαζί ?

Last edited:

σκεφτόμουν για την αγορά της 52αρας για το σπίτι μιας και στο μαγαζι είμαι πλέον καλυμένος με την 47αρα αλλα λίγο η τιμή λίγο το χαμηλότερο δυναμικό κοντράστ...μάλλον με βλέπω να επιλέγω την 47αρα για 2η φορά...

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί γνωστά πολυκαταστήματα δεν την έχουν φέρει ακόμη και τη βλέπουμε μόνο στο mediamarkt; Κι όταν τους ρωτάς, έχουν ένα χαμόγελο περίεργο και σου λένε "δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμη..............."

Να καταθέσω και εγώ την αποψη μου. Εχω αποκτήσει την 47άρα και είμαι τελικά ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι αυτό που έχω πληρώσει αναλογικά είμαι κερδισμένος σε σχέση με άλλους κατόχους, άλλων εταιρειών.

Καλό μήνα σε όλους.
Από την περασμένη Παρασκευή είμαι και εγώ ένας ευχαριστημένος κάτοχος μιας 47LG7000. Η αγορά (του αιώνα...χιχιχι...) έγινε με κρητήρια την καλή της τιμή, τα πολύ καλά σχόλια και tests Ελληνικού και ξένου τύπου και την δική μου προσωπική εκτίμηση βλέποντάς την σε μαγαζί να παίζει. Ας παραθέσω και εγώ τις πρώτες μου εντυπώσεις μετά από την αρχική εγκατάσταση στον χώρο μου:
1. Απόσταση θέασης περί τα 3 μέτρα. Τελικά το μέγεθός της δεν είναι μεγάλο αν και φοβόμουν για αυτό. Ευτυχώς δεν υπήρξε και πρόβλημα από το έτερον ήμιση (WAF OK!)
2. Η εικόνα της σε θέαση τηλεοπτικού προγράμματος είναι πολύ καλή έως άριστη! Να πω την αλήθεια περίμενα κάτι χειρότερο και ήταν ευχάριστη έκπληξη!
3. Η θέαση υλικού υψηλής ευκρίνειας είναι όλα τα λεφτά!. Μου έπεσε το σαγόνι. Χρώματα, οξύτητα, βάθος πεδίου όλα στον υπερθετικό βαθμό. Δεν κατάφερα να βρώ κάποιο ψεγάδι. Οι ρυθμίσεις της out of the box δεν που πολυάρεσαν, πολύ κορεσμένα χρώματα και φωτεινότητα και contrast πολύ υψηλά για τα γούστα μου. Διορθώθηκαν όμως.
4. Υπάρχει και κάτι που δεν είναι στα καλύτερά του και αυτό είναι το μαύρο της (να το είχε και αυτό τέλειο θα ήταν "εκτελεστής" όλως των άλλων τηλεοράσεων!). Εδώ η LG μας τα χαλάει λίγο. Είναι φανερό το πέπλο του μαύρου ειδικά σε θέαση ταινιών με μαύρες μπάρες πάνω κάτω. Σίγουρα η τηλεόραση θέλει ρύθμιση με εξειδικευμένα εργαλεία που θα το βελτιώσουν αλλά δεν μπορώ να προβλέψω πόσο. Όταν έχω κάτι νεότερο θα επανέλθω.

Γενικά θεωρώ ότι είναι ίσως η καλύτερη τηλεόραση για τα λεφτά της (και για περισσότερα χρήματα) που κυκλοφορεί. Και όλα αυτά με πολύ λίγο χρόνο ενασχόλησης μαζί της. Σίγουρα χρειάζεται αρκετός χρόνος ακόμα ενασχόλησης για να βελτιωθεί ακόμα ειδικά στον τομέα του μαύρου.

Αυτά τα ολίγα...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Υπάρχει κρυφό menu και πως ανοίγει;

Καλορίζικη Γιάννη. Απ' ότι διάβασα έχει αισθητήρα φωτεινότητας για να προσαρμόζει αυτόματα το contrast. Μήπως αυτό είναι που τα χαλάει? Από εκεί και πέρα άλλη ρύθμιση που θα μπορούσε να το διορθώνει θα είναι η ρύθμιση gamma (αν υπάρχει)
Στο mediamarkt που είδα την 42" να παιζει (lg demo) δεν είδα κάτι αισθητά άσχημο όσον αφορά το μαύρο. Υπ' όψιν ότι εκεί με τόσα φώτα λογικά είναι ρυθμισμένο πολύ ψηλά το contrast.

Αυτά τα ολίγα...
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Υπάρχει κρυφό menu και πως ανοίγει;
Καλορίζικη και σε σενα Γιάννη.
Να τις χαιρόμαστε....-bye-

Θα γινει μου φαινεται η χρυση αγορά του αιώνα στις LCD, όπως έγινε και η αγορά της PX80 για τις plasma....:a0210:

Edit: Καταφερα και το εφτιαξα παρα πολυ το μαυρο σε σχεση με τις ρυθμισεις ''out of the box" και τωρα ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μαυρο.... Δεν με χαλαγε και στην αρχη οπως ηταν βεβαια, αλλά τώρα ειναι σχεδόν κατράμι !!! Ψαξτε το λιγο αναλογα με το χωρο σας και το φωτισμο ... Αξίζει τον κόπο.... :-)

Αυτό με το κρυφό μενου με ενδιαφέρει και εμένα .... ΠΩΣ μπαίνουμε μέσα για να ελέγξουμε ώρες λειτουργίας πανελ κλπ ??? Όποιος το "ανακαλύψει" πρώτος ας το ποστάρει εδώ....:grinning-smiley-043

Last edited: