LG LG7000 LCD : : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG7000 ... η Scarlet ωρίμασε ...

Λοιπόν σε άλλο φόρουμ μόλις διάβασα ότι το 24p ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ON ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Component ή AV και ότι δε χρειάζεται να είναι ΟΝ σε συνδέσεις μέσω HDMI.

Λένε ότι το λέει στο εγχειρίδιο σελίδα 82.

Μα το 24p ειναι ενα στανταρ που χρησιμοποιειται μονο σε BluRay , τι νοημα εχει να ειναι στο on σε component?

Το Truemotion δεν έχει σχέση με τα 24p, είναι το λογισμικό που χρησιμοποιεί για interpolation.

Το RealCinema είναι υπεύθυνο για τα 24p και την αναπαραγωγή τους στα 120Hz.

οσοι ενδειαφερεστε καντε εναν κοπο και δειτε απο μονοι σας τι αναγραφει στο manual,γυρω στην 82 σελιδα.Αναγραφει ξεκαθαρα οτι δεν ειναι για συνδεσεις hdmi, ουτε και για σημα 1080p.Τωρα γιατι το επισημαινουν αυτο,μηπως γιατι ηξεραν εκ των προτερων οτι δεν θα δουλεψει και θελουν να ειναι καλυμενοι?

http://hellas.lge.com/support/download_manual.jsp

οσοι ενδειαφερεστε καντε εναν κοπο και δειτε απο μονοι σας τι αναγραφει στο manual,γυρω στην 82 σελιδα.Αναγραφει ξεκαθαρα οτι δεν ειναι για συνδεσεις hdmi, ουτε και για σημα 1080p.Τωρα γιατι το επισημαινουν αυτο,μηπως γιατι ηξεραν εκ των προτερων οτι δεν θα δουλεψει και θελουν να ειναι καλυμενοι?

http://hellas.lge.com/support/download_manual.jsp

Αυτό ομολογώ πως με μπέρδεψε.

Αυτό που αναγράφουν θα πρέπει να ισχύει για τις πλάσμα (έχουν ίδιο εγχειρίδιο χρήσης) και το Καταστ. Κινηματ. (Film Mode) που είναι υπεύθυνο για την απόπλεξη όταν το σήμα είναι i και όχι p.

Παιδιά, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ΠΩΣ ΤΟ 24p ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για HDMI συνδέσεις που προφανώς έχουν την καλύτερη ποιότητα. Δε χρειάζεται να ρυθμίσεις τπτ δηλαδή υποστηρίζεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ μέσω Hdmi.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ BLUE RAY

Μόνο το truemotion έχει πρόβλημα.

Γιατί έχουμε μπερδέψει όλο το κόσμο με την παραπληροφόρηση.

Παιδιά, εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ΠΩΣ ΤΟ 24p ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για HDMI συνδέσεις που προφανώς έχουν την καλύτερη ποιότητα. Δε χρειάζεται να ρυθμίσεις τπτ δηλαδή υποστηρίζεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ μέσω Hdmi.

Εχεις σκεφτει οτι μπορει και εσυ να παραπληροφορεις τον κοσμο,χωρις να εισαι σιγουρος γιαυτο που γραφεις?.

Αυτό ξαναπέστο!
Τι να πούμε και μεις που περιμένουμε στη σειρά για να παραλάβουμε την τηλεόραση και δεν έχουμε τη δυνατότητα να την ψειρίσουμε όπως εσείς...

Ενώ σου λέει οτι η λειτουργία FILM / REAL CINEMA χρησιμοποιήτει στην παρακάτω κατάσταση λειτουργίας: TV, AV ή Component 480i/576i/1080i στα πινακάκια που παραθέτει ακριβώς απο κάτω έχει το REAL CINEMA στο off..(αντιφατικό)

Κ δεν νομίζω να είναι για τις plasma γιατί έχει ξεχωριστό πινακάκι που λέει οτι ισχύει για τις 37/42/47/52LG70** μόνο...

Εχεις σκεφτει οτι μπορει και εσυ να παραπληροφορεις τον κοσμο,χωρις να εισαι σιγουρος γιαυτο που γραφεις?.

Χόρχη, ΕΧΩ ΤΗΝ τηλεόραση 2 μήνες και μέσω pc έχω δει αρκετά blue-ray rips, πιο πάνω αφήνουν να εννοηθεί ότι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ blue-ray καθόλου!

Δεν ισχύει αυτό το πράγμα λέμε.

Άν θες κι απο άλλους επιβεβαίωση και βαριέσαι να περιμένεις εδώ, πήγαινε και δες εδώ παιδιά που παίζουν blue-ray ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/

http://www.avforums.com/forums/lg-o...icial-lg-32-37-42-47-52-lg7000-thread-22.html

"but bluerays play perfect on my ps3"

"Blu ray seems to be fine"

κτλπ...

Last edited:

αρα,το ερωτημα μας συνοψιζεται ως εξης....Αν σε οποιαδηποτε τηλεοραση οταν παιζεις απο blu-ray player,με το real cinema ON,υπαρχουν σπασιματα στην κινηση της εικονας?

Εγώ πάλι έχω χάσει την μπάλα.

Τελικά το πρόβλημα είναι στο real cinema ή στο truemotion ? Κάποιος που την έχει και παρατηρεί τα σπασιματάκια στην κίνηση πρέπει να δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

True ON - Real ON
True ON - Real OFF
True OFF - Real ON
True OFF - Real OFF

και με διαφορετικό ύλικό (BR, DVD, τηλεοπτικό).

Ίσως έτσι βγουν κάποια συμπεράσματα

+1

& να δοκιμάσει και τη ρύθμιση "low" στο Truemotion και να μας πει και τι λογισμικό φοράει η δικιά του tv

...και με τι συνδέσεις έκανε τις δοκιμές (HDMI, Component, Scart, Mart, Dart...):operator:

Πάντως αν παίζει σωστά blu-ray με το real cinema(24π) στο on και ας είναι το trumotion στο off τότε νομίζω οτι δεν υπάρχει θέμα...
Διορθώστεμαι αν κανω λάθος....

Πάντως προσωπικά θα περίμενα με HDMI σύνδεση και έχοντας το player να δίνει 24p, η τηλεόραση να το ανιχνεύει (μια που μπορεί να χειριστεί 24p) και να ρυθμίζεται μόνη της χωρίς ανάγκη ενεργοποίησης του RealCinema. Μήπως αυτό γίνεται και ενεργοποιώντας επιπλέον το RealCinema εισάγει περιτή επεξεργασία που δημιουργεί τα σπασίματα?
Μήπως τελικά το RealCinema προορίζεται για σήμα που ΔΕΝ ειναι 24p και επεξεργάζεται το σήμα ώστε να αποδώσει την αίσθηση των 24p?

http://www.avforums.com/forums/lg-o...7000-series-real-cinema-tru-motion-modes.html

δειτε ενα πολυ ενδειαφερον αρθρο,στο οποιο θα σας λυθουν σχεδον ολες οι αποριες σας,ειναι κατατοπιστικοτατο.Διαβαστε το ολο για να εξαγετε χρησιμα συμπερασματα.Ελπιζω να μην κατηγορηθω κι εδω για το ξεψειρισμα :P

Απ'οτι φαίνεται από το παραπάνω Link του xorxhs το συμπέρασμα μάλλον είναι (αντιγραφή από το Link):

So to get smooth Bluray playback you need to either:

1) Set the player to 24p output and have Real Cinema OFF and TruMotion OFF.
2) Set the player to 60hz output and have Real Cinema ON and TruMotion OFF. (Real Cinema will correct the 3:2 60Hz pulldown)

What this means for 100hz TruMotion in general is that it will never work properly for 24p material as there is no pulldown method to go from 24fps to 100fps, or if LG have implemented a proprietary one, it is awful hence very obvious dropped frames when TruMotion is on and the source is 24p.

TruMotion however will work for material ALREADY RECORDED IN 50hz PAL, like DVDs, VHS, and TV broadcasts.

Firmware 3.0.7

1 - Το truemotion μου κάνει σπασίματα ΚΑΙ ΣΕ TV ΚΑΙ σε blue-ray rips είτε σε low είτε σε high.

2 - To real cinema ON δε μου κάνει σπασίματα στα Blue ray rips, ΑΛΛΑ η σύνδεση είναι με Hdmi και σύμφωνα με το εγχειρίδιο δε πρέπει να λειτουργεί, ας το έχω On.

3 -Όπως λέει και το παιδί απο πάνω, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ blue ray, ΜΟΝΟ το truemotion έχει πρόβλημα.

Απ'οτι φαίνεται από το παραπάνω Link του xorxhs το συμπέρασμα μάλλον είναι (αντιγραφή από το Link):

So to get smooth Bluray playback you need to either:

1) Set the player to 24p output and have Real Cinema OFF and TruMotion OFF.
2) Set the player to 60hz output and have Real Cinema ON and TruMotion OFF. (Real Cinema will correct the 3:2 60Hz pulldown)

What this means for 100hz TruMotion in general is that it will never work properly for 24p material as there is no pulldown method to go from 24fps to 100fps, or if LG have implemented a proprietary one, it is awful hence very obvious dropped frames when TruMotion is on and the source is 24p.

TruMotion however will work for material ALREADY RECORDED IN 50hz PAL, like DVDs, VHS, and TV broadcasts.

Αρα λογικο ειναι οταν προβαλουμε 24ΗΖ και ενεργοποιησουμε real cinema και κοπανησουμε και απο πανω το truemotion να γινεται μπαχαλο

Αφου δεν μπορουμε να τα πουμε με απλα Ελληνικα μας τα λενε με απλα Αγγλικα και ισως αυτη την φορα να τα καταλαβουμε.
Οπως εγραψα και σε ΠΜ στον Χορχη σημερα το βραδακι υπαρχει περιπτωση να εχω και τηλεοραση και πλευερ μαζι οποτε θα γινουν και οι αναλογοι συνδιασμοι που ζητησατε.....επισης Παιδια καποια ντεμο εταιριων να ξερετε οτι δεν ειναι στα 24ΗΖ αλλα στα 60και 1080ι.....οποτε και οι φουναι καλα παιζουνε εκει:flipout::flipout::flipout::flipout:

Last edited: