LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Isf calibrator Expert I

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Re: Η γνωριμια της τηλεορασης μου με τον Μανωλη μερος Δ

Κάποια στιγμή μου ζήτησε να τοποθετήσω το spyder στην τηλεόραση για να δει τι μετρήσεις δίνει σε σχέση με το δικό του και έτσι ανακαλύψαμε ότι το spyder ήταν χαζό μετρούσε 6500 Kelvin ενώ ήταν 7000.

Δυστυχώς, ο παράγοντας "μετρητικό όργανο" είναι σημαντική παράμετρος, και ανάλογα με τον αισθητήρα μπορείς να βγάλεις την ίδια τηλεόραση (με τις ίδιες ρυθμίσεις) καλή ή κακή. Και φυσικά, κανένας φθηνός αισθητήρας δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους αισθητήρες του Μανώλη (που έχουν 3-4 φορές την τιμή των προσιτών όπως οι spyder).

Τα x,y των 6500 Κέλβιν είναι: D65: x=0,312778876 y=0,329183498
Ενώ, στις 7000 είναι: D70: x=0,305356968 y=0,321645864
(Υπολογισμός από εδώ, περισσότερα εδώ: http://www.cis.rit.edu/mcsl/online/cie.php)

Η διαφορά D65-D70: dx=0,007421908 dy=0,007537634

Δηλαδή, μιλάμε για μια διαφορά 0,0075 σε κάθε συνιστώσα.
Τώρα, η datacolor δίνει μια ακρίβεια +/-0,0035 για το spyder2, και +/-0,0025 για το spyder3. Για το chroma5 η ακρίβεια είναι +/- 0.002, με επαναληψιμότητα +/-0,001 (από εδώ: http://www.spectracal.com/chroma-5.html)

Αν υποθέσω ότι στρογυλοποίησες και λίγο τα 6500/7000, ίσως οι διαφορές να είναι εντός προδιαγραφών των αισθητήρων.

Κάνοντας μια αυθαίρετη μετατροπή, μάλλον οι αισθητήρες κάνουν λάθος γύρω στους 250-350 βαθμούς Κέλβιν. Αν το μάτι μπορεί να ξεχωρίσει τους 300 βαθμούς Κέλβιν, δεν ξέρω... :o

Έπεσε στα χέρια μου ένα ηλεκτρονικό service manual της LG ξέρετε τι απόκλιση θεωρούν σωστή στην ρύθμιση για την θερμοκρασία Kelvin +,- 1000 βαθμούς.
Ανεβάζω την σελίδα για να πειστεί ο φίλος petasis που θεωρεί ότι εάν αντιγράψουμε τις ρυθμίσεις από μια ρυθμισμένη τηλεόραση τότε έχουμε ρυθμίσει και την δική μας .

Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον. :a0210:
Εξακολουθώ όμως να νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις ρυθμίσεις από 2-3 καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις (ίδιο μοντέλο) όσον αφορά την θερμοκρασία λευκού...

Re: Η γνωριμια της τηλεορασης μου με τον Μανωλη μερος Δ

Με βαση αυτα που διαβαζω επρεπε η LG να βαλει στο μανιουαλ παραγραφο που να γραφει "υποχρεωτικο το καλιμπραρισμα για να μπορεσετε να δειτε με την τηλεοραση αυτη"...:D

Δεν είναι προνόμιο της LG μόνο, η απόκλιση. Σε όλους τους κατασκευαστές μπορεί να υπάρχουν παρεμφερείς διακυμάνσεις, γι' αυτό και μπορούν να πωλούνται σε ολοένα και χαμηλότερες τιμές οι τηλεοράσεις τους.

Στα επαγγελματικά μόνιτορ που οι αποκλίσεις είναι απείρως μικρότερες, χρειάζεσαι 20.000 ευρώ για 22,5"...

Φιλε στεργιο πος βρισκουμε τον Μανωλη?Βρηκα το αλλο παιδι που ειδικευετε σε αυτα(δεν θυμαμαι ονομα αυτη την στιγμη) αλλα θα ηθελα να μιλησω και με τον Μανωλη

Δεν είναι προνόμιο της LG μόνο, η απόκλιση. Σε όλους τους κατασκευαστές μπορεί να υπάρχουν παρεμφερείς διακυμάνσεις, γι' αυτό και μπορούν να πωλούνται σε ολοένα και χαμηλότερες τιμές οι τηλεοράσεις τους.

Στα επαγγελματικά μόνιτορ που οι αποκλίσεις είναι απείρως μικρότερες, χρειάζεσαι 20.000 ευρώ για 22,5"...

Ποιος τα χρησιμοποιεί αυτά τα μόνιτορ; Για τι χρήση;
(Και φυσικά, είναι σίγουρο ότι άμα μετρηθούν με αισθητήρες του χιλιάρικου όπως οι τηλεοράσεις θα βγουν παρόμοιες μετρήσεις με τις τηλεοράσεις, μακριά από τα πρότυπα... :flipout:)

Tέτοια μόνιτορ χρησιμοποιούνται για τελικό έλεγχο ποιότητας σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο αξιώσεων. Σπανιότερα, μπορεί να τα συναντήσεις και σε ιατρικές εφαρμογές...

Φυσικά, ένα τέτοιο "όργανο" ακριβείας στην απεικόνιση, καλιμπράρεται μόνο από επαγγελματία με μετρητικά όργανα αντίστοιχης ακριβείας.

Tέτοια μόνιτορ χρησιμοποιούνται για τελικό έλεγχο ποιότητας σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο αξιώσεων. Σπανιότερα, μπορεί να τα συναντήσεις και σε ιατρικές εφαρμογές...

Φυσικά, ένα τέτοιο "όργανο" ακριβείας στην απεικόνιση, καλιμπράρεται μόνο από επαγγελματία με μετρητικά όργανα αντίστοιχης ακριβείας.

Α, οκ, γιατί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, οι σκηνοθέτες βλέπουν από κάτι LCD ψιλο-άθλιες... :flipout:

Απάντηση: Re: LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε στεργιο πος βρισκουμε τον Μανωλη?Βρηκα το αλλο παιδι που ειδικευετε σε αυτα(δεν θυμαμαι ονομα αυτη την στιγμη) αλλα θα ηθελα να μιλησω και με τον Μανωλη

Στειλε του ενα Email και θα σου απαντησει
[email protected]

Απάντηση: Re: Η γνωριμια της τηλεορασης μου με τον Μανωλη μερος Δ

Με βαση αυτα που διαβαζω επρεπε η LG να βαλει στο μανιουαλ παραγραφο που να γραφει "υποχρεωτικο το καλιμπραρισμα για να μπορεσετε να δειτε με την τηλεοραση αυτη"...:D

ΚΟΥΙΖ : Ποια ειναι η τηλεοραση που συμμετεχει σε review και παουσιαζει αυτο το διαγραμμα σε THX cinema mode ? Πιστοποιημενη κατα THX δηλαδη . Οπως βλεπετε το διαγραμμα πριν απο τις ρυθμισεις της δικιας μου δεν διαφερει και πολυ σε αποκλιση απο την ΝΕΑ Panasonic TX-P42G20

pre-rgb.jpg

Α, οκ, γιατί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, οι σκηνοθέτες βλέπουν από κάτι LCD ψιλο-άθλιες... :flipout:

Όχι απαραίτητα, εξαρτάται από το μέγεθος της παραγωγής και τις επιλογές του συνεργείου. Έχω δει σε γύρισμα ελληνικής (!) σειράς μοντέλο PVM της Sony (στα μισά λεφτά από τα ελέγχου ποιότητας) το οποίο, αν είσαι ανυποψίαστος, χαλαρά το μπερδεύεις με CRT, μέχρι να πλησιάσεις αρκετά κοντά...

Ναι, αναφέρομαι σε φθηνο-παραγωγές, τύπου avatar... :flipout:

(Αν και είναι καλό να ακούμε και για εγχώριες θετικές προσπάθειες. Να τράβαγαν και σε HD, θα ήταν ακόμα καλύτερα... :a0210:)

Ναι, αναφέρομαι σε φθηνο-παραγωγές, τύπου avatar... :flipout:

(Αν και είναι καλό να ακούμε και για εγχώριες θετικές προσπάθειες. Να τράβαγαν και σε HD, θα ήταν ακόμα καλύτερα... :a0210:)

Μην κρίνεις πάντα από το πως φαίνονται στο βίντεο του making of... :p

Η συγκεκριμένη εγχώρια παραγωγή, γυρίστηκε σε HD (XDCAM), ασχέτως του πως προβλήθηκε από το κανάλι (και δεν είναι η μόνη).

γεια σας παιδια ειμαι και εγω κατοχος μιας 42LH9000 και θελω να ρωτησω σε
αυτους που εβαλαν το finware 3.55 και το 3.63 ειχε καμια μετατροπη στον
ηχο με usb η παραμενει να μην υποστηριζει τον ηχο dts?

Κυριοι ενα Link για το νεο firmware της αρρωστιας μας?Υπαρχει κανεις που να εχει καποιο προβλημα με το νεο firmware?