LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αν περάσω το νέο firmware θα σβηστούν οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στα expert 1 και 2; (Φωτεινότητες/Χρώματα σε κάθε είσοδο χωριστά). Και τα αποθηκευμένα κανάλια;

Σε μένα καμία ρύθμιση που είχα κάνει δε χάθηκε στις 2 αναβαθμίσεις firmware.

Ευχαριστώ. Όπως είπες, δε χάθηκε καμία ρύθμιση, ούτε τα αποθηκευμένα κανάλια. Η εναλλαγή μεταξύ αναλογικών καναλιών είναι πιο αισθητά γρήγορη, τα mpeg2 ελάχιστα πιο γρήγορα, ενώ τα mpeg4 φαίνεται να αλλάζουν με την ίδια ταχύτητα όπως πριν.

Σημαντική διόρθωση είναι ότι πλέον στο EPG βλέπουμε ελληνικά στην περιγραφή του προγράμματος, ενώ με την προηγούμενη έκδοση βλέπαμε αγγλικό EPG.

επειδή μου είναι ελαφρώς αδύνατο να διαβάσω και τις 33 σελίδες, και επειδή είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης (και τη γουσταρω πολύ σαν εικόνα), το μόνο που μου τη σπάει, ειναι κάποια νερά που κάνει στην φυσική κίνηση των ηθοποιών.
ξέρει κανεις, τι πρέπει να κανω στις ρυθμίσεις για να διορθωθεί?
any advice, accepted!

Re: Απάντηση: Re: LG LH9000 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Οπως αναγραφεται στο manual το real cinema δεν λειτουργει παραλληλα με το trumotion απενεργοποιησε τα real cinema οταν δεν βλεπεις περιχομενο 24p και οταν παιζεις 24p βαλε μονο real cinema.
Και οι δυο αυτες τεχνολογιες αφορουν την μετατροπη του σηματος απο 24 hz στα 96 hz και απο 50 hz στα 100 η 200 οταν τα βαλεις ολα μαζι γινεται αχταρμας .
Το ιδιο συμβαινει σε ολες τις lcd αναλογης τεχνολογιας οπως ακουω απο φιλους και βελτιωνεται σημαντικα με to firmware 3.65
επισης στο manual γραφει οτι με ενεργοποιημενο το truecinema ενδεχεται να υπαρχουν τεχνουργηματα και απλα απενεργοποιεις το truemotion
αν εχεις χρόνο (και δεν εισαι διακοπές) μπορείς να μου εξηγήσεις τι ειναι το 24p?εννοείς τις HD ταινιες? Με αλλα λόγια, όταν βλέπω κανονικά ταινίες HD, το βαζω στο υψηλό, και μετά το βγαζω τελείως?
και επισης, το truemotion το εχω βρει στις επιλογές μου (απενεργοποιημένο-χαμηλό-υψηλό)!
επιλογή truecinema ειναι κάτι διαφορετικό?
και τελευταία ερω´τηση, γιατι σας τα πρηξα! το 3,65, πως σας φανηκε? βελιτωσε τα πραγματα?

(μολις διαβασα πιο πισω, οτι τα 24p ειναι 24καρέ...όχι ότι ξέρω τι σημαίνει ακριβώς φυσικα,αλλά οκ)!
οι υπολοιπες ερωτήσεις μου ισχύουν παιδιά, αν θέλει κάποιος να βοηθήσει!

Αν δεν σε ικανοποιει η λειτουργια του μονη λυση ειναι το off.

Πρακτικα θα εχεις μειωση της αναλυσης σε κινουμενη εικονα αλλα θα γλιτωσεις τυχον "σπασιματα" και "κολληματα".

Αν δεν βλεπεις κατι περιεργο το αφηνεις να λειτουργει.

Αν δεν σε ικανοποιει η λειτουργια του μονη λυση ειναι το off.

Πρακτικα θα εχεις μειωση της αναλυσης σε κινουμενη εικονα αλλα θα γλιτωσεις τυχον "σπασιματα" και "κολληματα".

Αν δεν βλεπεις κατι περιεργο το αφηνεις να λειτουργει.
1) και όλα αυτά που εέχω διαβάσει σε προηγούμενες σελίδες για "ειδικούς" που σου καλιμπράρουν την τηλεόραση, και εξαφανιζονται ολες αυτες οι ατελειες κλπ?
2) με κάποιες ρυθμίσεις από το μενού, δε θα μειωθεί (ή αυξηθεί) το φαινόμενο?

κολληματα δε μου κανει καθόλου, νερά μου καάνει αρκετα...

Καλιμπραρισμα γινεται σε αρκετα θεματα που αφορουν στην εικονα. Στην κινηση ουσιαστικα δεν γινεται τιποτα για ειναι θεμα του αλγορίθμου που χρησιμοποιει καθε κατασκευαστης.

Τα "νερα" που βλεπεις ειναι λαθη στην επεξεργασια κατα τον διπλασιασμο των καρε απο 50 σε 100 (Hz) ονομαζονται τεχνουργηματα (artifacts). Σε ολες τις LCD υπαρχουν τετοια θεματα απλως καποιοι κατασκευαστες εχουν λιγοτερα και καποιοι λιγα παραπανω.

Κοιταξε και εδω..

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

Αν απενεργοποιησεις το trumotion ουσιαστικα η τηλεοραση δεν υπολογιζει ενδιαμεσα καρε οποτε δεν εχουμε τεχνουργηματα. Πεφτει ομως η αναλυση κινουμενης εικονας και κανει την εντονη εμφανιση του το motion blur των LCD.

Αν η τηλεόραση έχει 2 ρυθμιστικά (blur & judder), δεν δοκιμάζεις με το blur τέρμα δεξιά και το judder τέρμα αριστερά (ή τόσο χαμηλά ώστε να μην κάνει πολλά "νερά");

Αν η τηλεόραση έχει 2 ρυθμιστικά (blur & judder), δεν δοκιμάζεις με το blur τέρμα δεξιά και το judder τέρμα αριστερά (ή τόσο χαμηλά ώστε να μην κάνει πολλά "νερά");

Νομιζω οτι μονο οι φετινες (πχ. LE8500) εχουν ξεχωριστο ρυθμιστικο "blur reduction" και "judder reduction".

Εγω παντως που εχω την LX9500, οσων αφορα αυτες τις ρυθμισεις ακομα δεν εχω βρει τις σωστες. Βασικα το μονο που ξερω ειναι το εξης.

Στα videogames το trumotion πρεπει να ειναι απενεργοποιημενο. Γιατι οταν ειναι ενεργοποιημενο εχει πολα τεχνουργηματα και νερα (και εκτος απο αυτο εχει και lag). Στις ταινιες αν ειναι στα 24p ενεργοποιω μονο το Real Cinema και το trumotion απενεργοποιημενο. Αν δεν ειναι στα 24p ενεργοποιω το trumotion. Το Judder και το blur το εχω περιπου στη 4 και τα δυο.

το trumotion το απενεργοποιήσα, για να δω απλή ταινία, αλλά τα νερά ήταν πάλι εμφανή.
μαλλον θα επρεπε να απενεργοποιήσω και το Real Cinema! :(
(που επαναφέρει το ερώτημά μου....Αφού αυτά τα 2 είναι τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά για τις νέες τηλεοράσεις, γιατί δημιουργούν τα...προβλήματα αυτα?!)!
αρα Yperion, συμφωνα με αυτά που μου λες, και με αυτά που διαβάζω, τα νερά στην κίνηση (είτε μιλαμε για ταινία HD είτε όχι), δεν διορθώνονται!

Τι εννοείς νερά; Αν εννοείς τα σφάλματα του interpolation, τότε αυτά φυσικά και εξαλείφονται σε όλες τις τηλεοράσεις, κλείνοντας το interpolation. Αν λες ότι δεν κλείνει, μήπως εννοείς κάτι άλλο από αυτό που καταλαβαίνω εγώ;

Τι εννοείς νερά; Αν εννοείς τα σφάλματα του interpolation, τότε αυτά φυσικά και εξαλείφονται σε όλες τις τηλεοράσεις, κλείνοντας το interpolation. Αν λες ότι δεν κλείνει, μήπως εννοείς κάτι άλλο από αυτό που καταλαβαίνω εγώ;
εχω ενα πρόβλημα με την ορολογία γαμώτο. Οπότε εγώ δεν το εξηγώ καλά, όχι εσύ!
Λοιπόν, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλαβω τι μπορεί να φταίει για τα "νερά", μου είπαν να απενεργοποιήσω το trumotion, καθώς και το real Cinema.
Το 1ο το απενεργοποιήσα, (πιθανότατα χάνοντας τα 200Hz βεβαια στις HD ταινιες μου), αλλά τα "νερά" παραμενουν.
Οταν λέω νερά, εννοώ ότι στην ´κινηση των ηθοποιών, η εικόνα γύρω τους κάνει νερά (Σα να πετάς μια πέτρα στο νέρο φαντάσου...δεν κάνει κάποια κυμματάκια το νερό από την πέτρα? το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες κινήσεις των ηθοποιών)!
τι ειναι interpolation, δεν καταλαβα....

Νομιζω οτι μονο οι φετινες (πχ. LE8500) εχουν ξεχωριστο ρυθμιστικο "blur reduction" και "judder reduction".

Και οι Samsung έχουν.
Typically, we recommend that 100hz/200hz interpolation systems be disabled when viewing Film content, but enabled for Video. The reason for this is that the interpolated motion generated by these systems imposes itself on the look of film materal, and can often produce visible distortion during complicated motion. Samsung’s system is different, since it allows separate configuration of the Motion Plus system’s De-blur and De-judder variables.

motion-plus.jpg

This means that [Blur Reduction] can be turned up to full and [Judder Reduction] can be left at 0. This resulted in around 800 lines of motion resolution, although in our test pattern (from the FPD Benchmark Software test disc), the clarity was better in areas of the chart using dark lines; the light grey areas appeared blurrier. There was also some subtle “wavering” in some areas of the pattern (which disappeared and turned into standard LCD TV blur with the Motion Plus system disabled), but we only rarely noticed this limitation with real-world content.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40c650-20100506527.htm

εχω ενα πρόβλημα με την ορολογία γαμώτο. Οπότε εγώ δεν το εξηγώ καλά, όχι εσύ!
Λοιπόν, διαβάζοντας και προσπαθώντας να καταλαβω τι μπορεί να φταίει για τα "νερά", μου είπαν να απενεργοποιήσω το trumotion, καθώς και το real Cinema.
Το 1ο το απενεργοποιήσα, (πιθανότατα χάνοντας τα 200Hz βεβαια στις HD ταινιες μου), αλλά τα "νερά" παραμενουν.
Οταν λέω νερά, εννοώ ότι στην ´κινηση των ηθοποιών, η εικόνα γύρω τους κάνει νερά (Σα να πετάς μια πέτρα στο νέρο φαντάσου...δεν κάνει κάποια κυμματάκια το νερό από την πέτρα? το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες κινήσεις των ηθοποιών)!
τι ειναι interpolation, δεν καταλαβα....

Αυτό που παρατηρείς, είναι αυτό που φαίνεται σε αυτό το βίντεο;

http://www.youtube.com/watch?v=j3ydVKYE9fM