LG LM620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνωμε ρε παιδια,η αδερφή μου εχει την Β650 και η κινηση της ειναι για τα ματια μου απαραδεκτη .Για την 620 εχω την τελειως αντιθετη άποψη.

Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ghosting; Γιατί ακόμα και τώρα στα παιχνίδια του euro, η μπάλα αφήνει μια μαύρη σκιά κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με την παλιά lcd samsung b530. Στην ουσία είναι το μόνο που με απασχολεί αν και στα χρώματα και κυρίως στο λευκό, θεωρώ καλύτερη και πάλι την samsung.

Η μαύρη σκιά μάλλον θα έλεγα ότι είναι τεχνούργημα (artifact) από την λειτουργιά του trumotion. Μπορείς να παίξεις με τις ρυθμίσεις blur/judder ώστε αντί για τεχνουργήματα να βλέπεις "θολούρα" (motion blur). Δυστυχώς ο συγκεκριμένος αλγόριθμος δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει (για να το πω κομψά) και είτε το ένα (artifacts) είτε το άλλο (motion blur) δεν τα γλιτώνεις.

Απο οτι καταλαβαινω δεν ειστε ευχαριστημενοι απο τη συγκεκριμενη τηλεοραση? απο τις λιγες ολοκληρωμενες αποψεις που βλέπω όλοι εχουν προβλήματα με διαφορα πραγματα και κάποιοι λενε οτι είναι καλυτερες οι samsung. Την τηλεοραση αυτη την είδα ν απαίζει Ηd βίντεο και δεν είχε πρόβλημα αλλα πραγματικα αναρωτιεμαι τι γινεται και οι αποψεις διιστανται τοσο.. αν μπορειτε θα ήθελα τη γνώμη σας αν όχι για την 620 για καποια άλλα στα 600-700 ευρω γιατι δεν νομίζω πως βρίσκω άκρη.. Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων

Για εμένα σε 3D δεν υπάρχει καλύτερο από το παθητικό (παρότι έχει μισή ανάλυση). Σε 2D μπορείς να βρεις καλύτερες τηλεοράσεις.

Ψάχτηκα με τις ρυθμίσεις μέσω του οδηγού που έχει η τηλεόραση και πλέον το αποτέλεσμα μάλλον είναι λίγο καλύτερο στην lg από την samsung, με εξαίρεση το λευκό που είναι χειρότερο και την φωτεινότητα που επίσης είναι πιο έντονη στην samsung. Τώρα τα blur/judder δεν τα έχω δει κάπου αλλά θα ψάξω. Επίσης παρατηρώ ότι στην 32άρα που έχω εγώ δεν έχουν βγάλει κανένα firmware update στο site της lg, υπάρχει περίπτωση να είναι το ίδιο με της 42άρας;

Τέλος για το 3D οι μισές γραμμές πιστεύω ότι θα είναι πρόβλημα σε όσους έχουμε ps3 για bluray, μιας και το ps3 υποστηρίζει μόνο 720p στο 3D, άρα θα έχουμε το μισό του 720p με τις lg τηλεοράσεις.

Last edited:
Για εμένα σε 3D δεν υπάρχει καλύτερο από το παθητικό (παρότι έχει μισή ανάλυση). Σε 2D μπορείς να βρεις καλύτερες τηλεοράσεις.

Εχεις κατι στα υποψιν? Με ενδιαφερει κατα κυριο λογο η ποιοτητα της εικονας και μετα ολα τα αλλα

Καλημερα!
Λοιπον, μετα την πρωτη απογοητευση, εχω αρχισει και βρησκω καποια πραγματα σιγα σιγα και η εικονα εχει ερθει στα ισια της.
Καταρχην για το θεμα της κινησης στα 24p: Μετα απο διαβασμα βρηκα οτι το πιο καλο ειναι να εχεις το real cinema στο on και το truemotion στο off. Το δοκιμασα στο popcorn και στην ταινια ΝΕΜΟ και η κινηση ηταν τελεια! Να σας πω οτι εχω βαλει το καινουργιο firmware 03.03.56.Αυτο το λεω γιατι εχω παρατηρησει τα εξης "κουφα" ή bugs (αληθεια, υπαρχει καποιο φορουμ για υποβολη bugs?):
Οταν ειμαι στο κεντρικο μενου του popcorn με εικονα 1080 και 60Ηz, δεν μπορω να ενεργοποιησω το real cinema! Οταν αρχισει η ταινια, τοτε μπορω! Επισεις παρατηρησα οτι αν βαλω επιλογη της εικονας cinema, τοτε υπαρχει ενεργοποιημενο το true motion σε "ενισχυση ευκρινειας", το οποιο ομως αν το αλλαξω, μετα δεν μου το δινει σαν επιλογη! Η εικονα σε αυτη την ρυθμιση οσον αφορα την κινηση ειναι παρα πολυ καλη! Για δες το και σεις να μου πειτε.
Τωρα, αν βαλω την ιδια ταινια στο usb της τηλεορασης, δεν μπορω να βαλω το real cinema στο "ενεργοποιημενο"! Αυτη η ρυθμιση ειναι γκρι και δεν μπορω να την πειραξω. Ετσι η ταινια ειναι ολο "σκαλωματα"! Αρα απο usb παπαλα τα 24p.(προς το παρον τουλαχιστον). Τωρα που γραφω αυτες τις γραμμες, μου περναει απο το μυαλο μηπως η ταινια δεν ειναι 24p τελικα. Θα το τσεκαρω με το media info και θα σας πω.
Οσον αφορα τις υπολοιπες ρυθμισεις, γινεται χαμος!! Τι κανουν τα "μειωση θορυβου" και "μειωση MPEG θορυβου" και "δυναμικες αντιθεσεις" και δεν ξερω και γω τι.... Εσυ φιλε gremps μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις βαλει?

Τελος αντιγραφω αυτο που βρηκα οσον αφορα τι κανει το real cinema, true motion κτλ

TruMotion - Off, Real Cinema - On
The TV will accept 24p signal and process the image at 48Hz. This is the most accurate/native way to watch film content.

TruMotion - On, Real Cinema - On
The TV will accept 24p signal and process the image at 120Hz(σε μας 100Hz φανταζομαι). This preserves the 24p cadence, but will create the "soap opera effect" due to the TruMotion.

TruMotion - Off, Real Cinema - Off
The TV will convert the 24p signal to 30p using 3:2 pull-down and process the image at 60Hz(σε μας 50Ηz φανταζομαι). This could have some judder due to the 3:2 conversion.

TruMotion - On, Real Cinema - Off
The TV will convert the 24p signal to 30p using 3:2 pull-down and process the image at 120Hz. This could have some judder due to the 3:2 conversion and the "soap opera effect" due to the TruMotion.

Δοκίμασες όταν παίζει η ταινία από το usb να πατήσεις το πλήκτρο q.menu να δεις αν σου βγάζει επιπλέον επιλογές για το real cinema;

Υπάρχει δυνατότητα να συνδέσω πληκτρολόγιο και ποντίκι στην 620S και να μπορώ να σερφάρω κανονικά;

Δοκίμασες όταν παίζει η ταινία από το usb να πατήσεις το πλήκτρο q.menu να δεις αν σου βγάζει επιπλέον επιλογές για το real cinema;

Το δοκιμασα και δεν βγαζει τετοια επιλογη. Μπορεις μονο να επιλεξεις τι ειδους εικονα θελεις (εντονο, κανονικο, σινεμα κτλ) αλλα σε ολες αυτες το real cinema ειναι γκρι και δεν μπορεις να το πειραξεις! Εν τω μεταξυ παρατηρησα οτι οταν εχω 24P, στην λειτουργια "κανονικο", μπορω να ενεργοποιησω ή να απενεργοποιησω το real cinema. Στην λειτουργια "σινεμα" (και "εντονο" αν θυμαμαι καλα) το real cinema ειναι γκρι και παντα "ενεργοποιημενο". Δηλαδη καποιες δυνατοτητες ειναι κλειδωμενες αναλογα με την λειτουργια εικονας. Θα το ψαξω και αλλο. Επισεις να πω για κατι που το εχει αναφερει ενας φιλος παραπανω. Αν επιλεξεις μια ταινια απο το usb, δεις λιγο και την σταματησεις, δεν σου βγαζει επιλογη να την δεις απο εκει που εχεις σταματησει. Αν ομως πας απο το Myapps και το εικονιδιο που λεει "βιντεο" και την επιλεξεις, αν μετα σταματησεις και την ξαναβαλεις σου δινει επιλογη αναπαραγωγης απο το σημειο που την εχεις σταματησει ή απο την αρχη!

Υπάρχει δυνατότητα να συνδέσω πληκτρολόγιο και ποντίκι στην 620S και να μπορώ να σερφάρω κανονικά;

Για πληκτρολογιο σιγουρα ναι! Καπου το διαβασα οτι εχει δοκιμαστει και λειτουργει. Για ποντικι μαλλον οχι αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει.

Εσυ φιλε gremps μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις βαλει?

Μέσω του οδηγού της lg που την ρύθμισα επέλεγα κάθε φορά αυτά που μου πρότεινε, πλην 1-2 επιλογών που έβαλα την επιλογή "υψηλό", τα οποία αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι τα "Δυναμική αντίθεση" και "Βελτίωση εικόνας".

Οι ρυθμίσεις που έχω τώρα είναι:

Φωτισμός 60
Αντίθεση 92
Φωτεινότητα 54
Η Ευκρίνεια 30
V Ευκρίνεια 30
Χρώμα 70
Απόχρωση G8

Στο μενού "Διαχείριση ειδικού" έχει:

Δυναμική αντίθεση Υψηλό
Υψηλή ανάλυση Ενεργοποιημένο
Χρωματική κλίμακα Στάνταρ
Βελτίωση εικόνας Υψηλό
Φίλτρο χρώματος Απενεργοποιημένο
Μοτίβο Ειδικού Απενεργοποιημένο
Gamma 2.2

Και τέλος στο μενού "Επιλογές Εικόνας" έχει Ενεργοποιημένο το Real Cinema και Ομαλή στο Trumotion

Last edited:
Στις παραπάνω ρυθμίσεις μόλις δοκίμασα τον φωτισμό στο 100 και μου φαίνεται ακόμα καλύτερη. Αλλά μόλις αρχίσει η μπάλα θα βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα :D

Σ'ευχαριστω! Θα το δοκιμασω και θα σου πω! Οσον αφορα τον φωτισμο στο 100, και αλλου καπου διαβασα οτι ειναι το καλυτερο!
Εχεις βρει κανενα φορουμ οπου μπορουμε να λεμε στην LG για bugs, βελτιωσεις κτλ?

Τελικα ποντικι δεχεται. Του εβαλα ενα απλο ενσυρματο usb και το ειδε κανονικα. Και καπου αλλου διαβασα οτι καποιος αλλος εβαλε ενα ασυρματο και ηταν οκ.
Τωρα οσον αφορα την αναπαραγωγη απο usb, τελικα μπορω να ενεργοποιησω το real cinema σε ταινιες 24p. Οταν εβαλα μια αλλη ταινια, οχι το ΝΕΜΟ που ειχα, επαιζε κανονικα χωρις σπασιματα. Φαινετε οτι το ΝΕΜΟ μου ειχε προβλημα. Το τσεκαρα με το media info και δεν ειδα κατι περιεργο στην συγκεκριμενη ταινια. Μαλλον καποιο προβλημα ειναι στην κωδικοποιηση της και το player της τηελορασης μπερδευετε και δεν την δειχνει οτι ειναι 24p.

Για πληκτρολογιο σιγουρα ναι! Καπου το διαβασα οτι εχει δοκιμαστει και λειτουργει. Για ποντικι μαλλον οχι αλλα δεν το εχω επιβεβαιωσει.
Τελικα ποντικι δεχεται. Του εβαλα ενα απλο ενσυρματο usb και το ειδε κανονικα. Και καπου αλλου διαβασα οτι καποιος αλλος εβαλε ενα ασυρματο και ηταν οκ.
Πολύ ενδιαφέρον. Οπότε λογικά οποιοδήποτε USB ποντίκι και πληκτρολόγιο θα αναγνωρίζονται κανονικά. Αλλά για να είμαστε σίγουροι, μπορείς να πεις ακριβώς ποια μοντέλα δοκίμασες εσύ; Ευχαριστώ :)

edit: σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο.

Last edited:
Πολύ ενδιαφέρον. Οπότε λογικά οποιοδήποτε USB ποντίκι και πληκτρολόγιο θα αναγνωρίζονται κανονικά. Αλλά για να είμαστε σίγουροι, μπορείς να πεις ακριβώς ποια μοντέλα δοκίμασες εσύ; Ευχαριστώ :)

edit: σκέφτομαι να πάρω ένα τέτοιο.

απο πληκτολογιο και ποντικι εγω πηρα αυτο και δουλευει απροβληματιστα και εχει και energy saver. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.591208

απο πληκτολογιο και ποντικι εγω πηρα αυτο και δουλευει απροβληματιστα και εχει και energy saver. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.591208
Αν και δεν είναι το θέμα για να σχολιάσουμε πληκτρολόγια και ποντίκια, νομίζω ότι προτιμώ κάτι πιο compact μιας και θα πηγαίνει σχεδόν μαζί με το χειριστήριο (πάνω σε τραπεζάκι πχ). Χαίρομαι πάντως που τουλάχιστον τα αναγνωρίζει η TV ακόμα και με ένα δέκτη.

Σε συγκριση με την σειρα της samsung es6100, που θα λεγατε οτι υπερεχει/μειονεκτει?