LG LM620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Lost_Animal μιας και δοκίμασα την 760, το μόνο που μπορώ να σου επιβεβαιώσω είναι ότι δεν έχει το πρόβλημα με την σκιά στην γρήγορη κίνηση.

Αυτό το είδα και εγώ μιας και πήγα με USB STICK με ποδόσφαιρο από το ΕΤHD και κάποια 1080 demo videos.
Αν και είμαι λιγάκι off-topic μπορώ να πώ πως η 55LM760S με ενθουσίασε από όλες τις απόψεις.
Τουλάχιστον αυτό το δείγμα που είχε το PLAISIO είχε σχεδόν μηδενικό ΒΒ και Clouding και ελπίζω μετά την αγορά να μη πέσω σε κανένα προβληματικό κομμάτι.
Επειδή θα βλέπω από 3+ μέτρα οι 55" είναι μονόδρομος για ικανοποιητικό 3D.
Βλέπετε έχω 3 αγόρια και μαζί με την γυναίκα μου = 5 θεατές.

Το passive 3D είναι το καλύτερο για τις ανάγκες μου.

Πάντως επειμένω σε αυτό που είπα και πρίν.....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Απλά οριοθετείς τις ανάγκες σου και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο Deal για τα λεφτά που διαθέτεις.
Τα + & - ακολουθούν όλα τα μοντέλα και όλες τις μάρκες - τεχνολογίες.

1) Δεν υπαρχει τεστ που μπορουν οι κατοχοι να τρεξουν και να δουν στη πραξη τα hz του πανελ τους? links κτλ?

Kατεβάστε τα τεστ 2 και 4 από εδώ. Αν η τηλεόραση είναι πραγματικά 100Hz, θα πρέπει να δείξει τους δύο κατώτερους στίχους καθαρά, χωρίς είδωλα, θολώματα ή ουρές...

Kατεβάστε τα τεστ 2 και 4 από εδώ. Αν η τηλεόραση είναι πραγματικά 100Hz, θα πρέπει να δείξει τους δύο κατώτερους στίχους καθαρά, χωρίς είδωλα, θολώματα ή ουρές...

τα βαζεις σε στικακι? αν εχεις pc τα παιζεις απευθειας απο το pc? με τι player? ρυθμίζεις αναλυση οθονης αυτη που λεει το video?
http://www.avclub.gr/forum/downloads/AVClub-Motion-Test-2-1080i50.mkv
http://www.avclub.gr/forum/downloads/AVClub-Motion-Test-4-720p60.mkv

στην 42Lm620S οι εισοδοι κεραιων, πισι, ρευματος και ethernet ειναι προς τα κατω και οι HDMI-Usb στο πλαι..!!

μπορω να δω καμια υψηλης αναλυσης φωτο της πλατης της 42lm620s
αλλη διαφορα με την 615 ειναι και η θεση των εξοδων πισω.

Last edited:
τα βαζεις σε στικακι? αν εχεις pc τα παιζεις απευθειας απο το pc? με τι player? ρυθμίζεις αναλυση οθονης αυτη που λεει το video?

Σε στικάκι, ναι. Αν χρησιμοποιήσεις εξωτερικό player, θα πρέπει να ορίσεις την συγκεκριμένη ανάλυση/συχνότητα που απαιτεί το κάθε τεστ, αναφέρονται όλα αυτά αναλυτικά στο σχετικό νήμα. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις και τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης...

ωραια το βαζω σε στικ και το δοκιμαζω σε tv μαγαζιου

οταν ομως η tv ειναι συνδεμενη με το pc?
αλλαζω αναλυση στο pc η χρησιμοποιω τη full 1920x1080 60hz ?
χρησιμοποιω συγκεκριμενο player?

Παιδια μηπως εχει αγορασει κανεις το MAGIC CONTROL να μας πει εαν αξιζει η αγορα ?

Απάντηση: Re: LG LM620S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι φίλε μου αξίζει γιατι σε πολλές εφαρμογές σου λύνει τα χέρια .

Παντως την ιδια δουλεια κανεις και με το smart phone (αν εχεις) και γλυτωνεις τα 50 περιπου ευρω που νομιζω οτι εχει...

Έκανα το test 2 με τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης(στον οποίο δεν βρήκα καθόλου ρυθμίσεις για έξοδο του player σε 1080i και 50Hz) και το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται η τελευταία σειρά καθαρή, όπως και η προτελευταία(αν και δεν φαίνεται το ίδιο καλά με την τελευταία). Δηλαδή αν δεν παίζει κάτι με τις ρυθμίσεις εξόδου, τότε μιλάμε για 100hz πραγματικά.

δηλαδη η τηλεοραση ειναι 100hz οταν δειχνει τους 2 ΑΡΓΟΥΣ στιχους ΚΑΘΑΡΑ?
Τοτε αμα δειχνει τον 2ο γρηγοροτερο η το πρωτο γρηγοροτερο καθαρα ποσα hz ειναι? 200 και 400 αντιστοιχα?
δηλαδη ο πιο αργος στοιχος αντιστοιχει στα 50hz, ο αμεσως επομενος στα 100, ο αμεσως πιο γρηγορος στα 200 και ο πιο γρηγορος στα 400?
Αυτο που λεει ο grepms φαινεται καθαρα αλλα οχι οπως ο πιο αργος στοιχος σημαινει οτι πιστοποιειται για 100Hz?
Γιατι και σε μια παλια οθονη που εγω τα βλεπω οκ διαβαζω τη δευτερη πιο αργη σειρα. Αυτο σημαινει οτι ειναι 100αρα? δε νομιζω

Παιδια μηπως εχει αγορασει κανεις το MAGIC CONTROL να μας πει εαν αξιζει η αγορα ?

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι να της βαλεις ενα πληκτρολογιο ασυρματο. Στην 670 ειναι απολαυση αυτη η λυση. Το MAGIC το εχω σε αχρηστια. Ενας σοβαρος λογος ειναι οτι εχει στραβο σημαδι και δεν ξερω αν μπορεις να το ρυθμισεις.

Αλλη καλη λυση ειναι το LGmagic για το τηλεφωνο που κανει την ιδια δουλεια και ειναι και δωρεαν.

δηλαδη η τηλεοραση ειναι 100hz οταν δειχνει τους 2 ΑΡΓΟΥΣ στιχους ΚΑΘΑΡΑ?
Τοτε αμα δειχνει τον 2ο γρηγοροτερο η το πρωτο γρηγοροτερο καθαρα ποσα hz ειναι? 200 και 400 αντιστοιχα?
δηλαδη ο πιο αργος στοιχος αντιστοιχει στα 50hz, ο αμεσως επομενος στα 100, ο αμεσως πιο γρηγορος στα 200 και ο πιο γρηγορος στα 400?
Αυτο που λεει ο grepms φαινεται καθαρα αλλα οχι οπως ο πιο αργος στοιχος σημαινει οτι πιστοποιειται για 100Hz?
Γιατι και σε μια παλια οθονη που εγω τα βλεπω οκ διαβαζω τη δευτερη πιο αργη σειρα. Αυτο σημαινει οτι ειναι 100αρα? δε νομιζω

Αυτό που έχει σημασία, είναι να προσδιορίσουμε τη διαφορά μεταξύ του διαβάζεται και απεικονίζεται καθαρά. Όταν λέμε απεικονίζεται καθαρά, εννοούμε σε θέαση από κοντινή απόσταση από το πάνελ τα γράμματα να φαίνονται σχεδόν όπως φαίνονται αν πατήσουμε pause, δηλαδή με πεντακάθαρα περιγράμματα, χωρίς είδωλα, θολούρες και ίχνη να τα ακολουθούν.

Σε μία LCD 50Hz, κατά κανόνα, δεν απεικονίζεται καθαρά κανένας στίχος, αλλά διαβάζεται ο κατώτερος, ίσως και ο επόμενος.

Σε μία LCD πραγματικών 100Hz, κατά κανόνα, απεικονίζονται καθαρά οι δύο κατώτεροι στίχοι, μπορεί όμως να είναι δυνατή η ανάγνωση και του επόμενου.

Σε μία LCD πραγματικών 200Hz, ανάλογα με το μοντέλο και την υλοποίηση του αλγόριθμου, απεικονίζονται καθαρά οι τρεις κατώτεροι στίχοι ή όλοι και διαβάζονται όλοι.

Έκανα το test 2 με τον ενσωματωμένο player της τηλεόρασης(στον οποίο δεν βρήκα καθόλου ρυθμίσεις για έξοδο του player σε 1080i και 50Hz) και το αποτέλεσμα είναι να φαίνεται η τελευταία σειρά καθαρή, όπως και η προτελευταία(αν και δεν φαίνεται το ίδιο καλά με την τελευταία). Δηλαδή αν δεν παίζει κάτι με τις ρυθμίσεις εξόδου, τότε μιλάμε για 100hz πραγματικά.

Με τον ενσωματωμένο media player το πιο πιθανό είναι να παίζουν στα 60 Hz. Στην περίπτωση αυτή θα βλέπεις τους στίχους λίγο πιο καθαρούς αλλά με "σπασίματα" στην κίνηση.

Η τηλεόραση έχει scanning backlight οπότε βοηθάει λίγο την κατάσταση. Η πραγματική ανανέωση όμως είναι 50 Hz , αν ήταν στα 100 θα υπήρχε ρυθμιστικό de-blur όπως και στις άλλες LG με 100 και πάνω.

Εγω απο την άλλη εχω βαλει απο υπολογιστη,συμφωνα με τις υποδειξεις,να παιξουν τα αρχεια και βλεπω μια χαρα τις 2 πιο κατω γραμμες.

μπορουν επιτελους οι κατοχοι της tv να βαλουν τα τεστ στο στικακι και να μας πουνε τι βλεπουνε?
o grepms ειδε τις 2 σειρες καλα που αντιστοιχει σε 100Hz, τα μασαει λιγο στο ποσο καλα ηταν η δευτερη πιο αργη σειρα κειμενου
Ο Yperion ειναι απολυτος οτι no deblur ρυθμιση = 50Hz και ακομα και αν τους δειτε καθαρους φταινε ολα τα αλλα εκτος απο τα 100Hz της tv γιατι απλα δεν ειναι
Το review για την 620T και οχι S λεει 50αρι πανελ αλλα καλυτερης αποδοσης απο αλλα
οι πωλητες, και η κοινη λογικη, αν δεν ειναι απατεωνια η lg, λενε οτι εφοσον λεει MCI 200, 400 δε μπορει να ειναι 50 πραγματικα αλλα τουλαχιστον 100
εγω ρωταω ποια tv ειναι σιγουρα passive & 100Hz & 42αρα & καλη τιμη αλλα περα απο τη panasonic ET5 που κανει 800 δεν ξερω αλλη. Και η διαφορα 150-200 ευρω δεν ειναι αμελητεα για 2 τηλεορασεις που φορανε σχεδον το ιδιο πανελ (ολα της lg ειναι αν καταλαβα καλα)

akaloith η τηλεόραση είναι καλή(και λογικά η καλύτερη στα λεφτά της) αλλά έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα, την σκιά που αφήνει στην γρήγορη κίνηση! Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει πρόβλημα με την κίνηση όλη η σειρά lm620s μιας και όσες 32άρες και 42άρες lm620s δοκίμασα σε καταστήματα, άφηναν την ίδια μαύρη σκιά. Από εκεί και πέρα άλλο αρνητικό είναι ότι γυαλίζει η οθόνη και αν είσαι κοντά βλέπεις τον εαυτό σου στην οθόνη κατα την διάρκεια λειτουργίας της τηλεόρασης, το μέτριο μαύρο χρώμα και η χαμηλή φωτεινότητα(αν και δεν θεωρώ ότι είναι σε τόσο σημαντικό βαθμό ώστε να είναι μεγάλο μειονέκτημα) και τέλος με χάλασε ότι στο teletext δεν βρήκα επιλογή η οποία να χωρίζει την μισή οθόνη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα και την άλλη μισή στο teletext όπως κάνουν οι τηλεοράσεις της samsung εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά εμένα το μεγαλύτερο μου πρόβλημα παραμένει αυτό της σκιάς και ακόμα περιμένω κάποια απάντηση-λύση από την lg.

ολη η σειρα 620s εχει θεμα με τη σκια? η υπαρχει ελατωματικη παρτιδα?
ενα video - link που μπορω να δοκιμασω σε στικακι στο μαγαζι και θα μου δειξει αν υπαρχει η σκια?

εγω ρωταω ποια tv ειναι σιγουρα passive & 100Hz & 42αρα & καλη τιμη αλλα περα απο τη panasonic ET5 που κανει 800 δεν ξερω αλλη. Και η διαφορα 150-200 ευρω δεν ειναι αμελητεα για 2 τηλεορασεις που φορανε σχεδον το ιδιο πανελ (ολα της lg ειναι αν καταλαβα καλα)

πέρασα μια βόλτα από ένα Μ.Μ. και την είδα από κοντά... Για τις δικές μου (πολύ χαλαρές είναι η αλήθεια - δες παρακάτω) απαιτήσεις για τηλεόραση, μια χαρά μου φάνηκε... και το 3D της ωραίο και ξεκούραστο... Ο πωλητής ήταν σίγουρος, ότι είναι 100Ηζ πραγματικά (εντάξει, δεν λέει και πολλά αυτό βέβαια). Τέσπα... και εγώ αν ήταν να δώσω +200Ε για την ΕΤ5, μάλλον θα προτιμούσα να τα δώσω για να πάω από την 42άρα την 47άρα 620...

*έχω προβόλι @ 90"+, δεν βλέπω σχεδόν τίποτα από τηλεοπτικά προγράμματα, βλέπω μόνο HD-mkv/BR, οι υπόλοιποι που θα βλέπουν είναι γυναικόπαιδα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, το 3D που θα θέλω να βλέπω με την μικρή κανά animation ήταν μια χαρά, και την θέλω για ΠΟΛΥ χρήση σαν monitor για PC... Επίσης θέλω τους "αυτοματισμούς" της, το android app π.χ.

Γέρακα... με έναν πολύ εξυπηρετικό πωλητή. Φέρανε χτες λέει ~17 κομμάτια, και είχαν μείνει τα ~10 το απόγευμα (42άρες). Τα είχε εκεί μπροστά τα κουτιά...