LG LM640S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Re: LG LM640S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα σε ολους μολις σημερα την πηρα τεταρτη θα μου την φερουν μπορει καποιος να μου πει τι κανουμε απο ρυθμισεις? ευχαριστω

Καλορίζικη, νομίζω θα σε ικανοιποιήσει. Μερικές ρυθμίσεις έχουν γραφτεί σε προηγούμενα posts.

εχω πάρει εδω και 10 μερες περιπου την 42lm640s. Σχετικα με τα Hz εχω να πω τα εξης: Ειναι συνδεμενη με PC με καρτα γραφικων την HD 7870. Στις ρυθμισεις του catalyst control center οπου περα των αλλων ρυθμισεων σου λεει και ποια ειναι τα Hz που δεχεται η τηλεοραση, το μεγιστο που δίνει ειναι τα 60Hz. Στη παλια τηλεοραση (SONY BRAVIA ENGINE 40αρα ) εβλεπα μεχρι 100Hz που ηταν οσα ελεγε και ο κατασκευαστης.

βγηκε νεα αναβαθμιση λογισμικου (Ver.04.40.23). Ειδε κανεις καπου διαφορα σε κατι? Πως μπορουμε να βλεπουμε σε καθε αναβαθμιση τι αλλαζει?

Έχει περίπου μια βδομάδα που ενώ παίζει η τηλεόραση σβήνει η οθόνη και ο ήχος και πρέπει να την κλείσω και να ξανανοίξω για να παίξει. Σας έχει συμβεί αυτό ?

Γεια σας και απο μένα στο ωραίο club :)
Όπως βλέπω σε αυτό το μοντέλο η LG δυστυχώς έχει αφαιρέσει τη ρύθμιση De-Blur (αποθολωποίηση) απο το truemotion (η ρύθμιση αυτή υπήρχε ακόμα και σε παλιότερα και πιο φτηνα μοντέλα των 400MCI ώστε όταν η εικόνα κινείται να μην θολωνει και να έχει αποτέλεσμα όπως μιας τηλεόρασης 400Hz) και εχει κρατήσει μονο το De-Judder (ομαλή κίνηση).Έτσι η κίνηση της εικόνας , αν και με 50Hz πανελ θεωρητικά, πρακτικά έχει μεν ομαλή κίνηση (De-Judder) αλλά όταν η εικόνα κινείται (γρήγορα) γίνεται...θολή όπως συμβαίνει και σε μία τηλεόραση 50Hz...
Κάπου διάβασα οτι η LG ισχυρίζεται οτι το De-Blur σε αυτά τα μοντέλα γίνεται στο παρασκήνιο αυτόματα χωρίς ο χρήστης να μπορεί να διαμορφώσει την τιμή του.Δεν γνωρίζω αν ισχύει (το διάβασα απο κάποιον χρήστη σε ξένο φορουμ και μπορεί να ειναι φήμες) όμως δεν έχω λόγο να το πιστέψω αφού συγκρίνω το μοντέλο αυτό με παλιότερα μοντελα των 400MCI και τα παλιότερα δεν θολωνουν καθόλου στην κινηση της εικόνας (επομένως δίκαια αναγράφεται το 400MCI στο κουτι) ενώ το LM640s ειδικά στις γρήγορες κινήσεις θολώνει όπως μια τηλεόραση 50Hz.
Όπως και να έχει όμως , θεωρώ οτι κάνει μεγάλη ζαβολιά η LG σε αυτό το μοντέλο , αφού στα προηγούμενα και πιο φτηνα μοντέλα (που φορούσαν επισης 50Hz πανελ) παρουσίαζε την τηλεόραση ως 400MCI και πράγματι στο θεατή έδινε την εντύπωση μιας γρήγορης τηλοεόρασης με το συνδυασμό του De-Judder (ομαλή κίνηση) και του De-Blur (καθαρή κινούμενη εικόνα), ενω στα νεα μοντέλα αφαιρεί το de-Blur απο το ήδη γνωστό Truemotion και αυτό κατα τη γνώμη μου ειναι σαφώς παραπλάνηση του χρήστη.Τουλάχιστον θα έπρεπε να σβήσει το 400MCI γιατι σαφώς πλεον το νέο μοντέλο δεν συμπεριφέρεται όπως μια 400MCI τηλεόραση.
Ήθελα να ρωτήσω αν καποιος έκανε προσφατα update , αν θέλει, ας μας πει αν μετα το update υπάρχει μεσα στη ρύθμιση του Truemotion εκτος απο το de-Judder και η ρύθμιση De-blur.Αν όχι , προσωπικα θα την επιστρέψω γιατι ήδη η εταιρεία είναι εκτεθιμένη στον πελάτη αφού αφαιρεί μια τόσο σημαντική ρύθμιση που σχετίζεται με τα 400MCI προφανώς για να ρίξει το κόστος της τηλεόρασης εις βαρος του πελάτη και των 400MCI που θα έπρεπε να αποδίδει η τηλεόραση.
Δεν έχει να κάνει δηλαδή το πρόβλημα με τα 50Hz πανελ αλλά οτι τελικά ακόμα και το αποτέλεσμα των 400MCI δεν βγαίνει στον θεατή σκόπιμα (ίσως για να σε ωθήσουν να παρεις ακριβότερο μοντέλο), ή επειδή απαιτείται έξτρα hardware για το de-Blur που ανεβαζει το κόστος.
Όποιος έχει τρέξει το update ας μου απαντήσει.Ευχαριστώ.

Last edited:
Εγώ το έχω κάνει και δεν υπάρχει η επιλογή de-blur που λες. Βέβαια παραπλάνηση θα ήταν αν σου έλεγαν ότι την έχει και τελικά δεν την είχε, δόξα το Θεό έχουμε ίντερνετ διαβάσαμε ενημερωθήκαμε και μετά ψωνίσαμε.

Προσωπικά δεν βλέπω καμία θολούρα. Είχα 15 μέρες DOA και έκανα ότι δοκιμή μπορούσα να κάνω της δικιάς μου καθημερινότητας, από απλό digea τηλεοπτικό μέχρι bluray 2d - bluray 3d (avatar, hugo, sharks), ποδόσφαιρο - μπάσκετ και gaming στο ps3 (pes2013, nba2k13), δεν έχω αντιμετωπίσει θολούρες - σπασιματάκια κλπ.

Επίσης σύντομα θα ανεβάσω τις ρυθμίσεις που δοκίμασα και σχεδόν εξαφάνισα τελικά το όποιο bleeding και clouding φαινόταν. Ήθελε λίγο ψάξιμο! Τώρα το ψάχνω και όταν το βρίσκω στην κάτω αριστερή γωνία σε τέρμα σκούρο πλάνο και πλήρη συσκότιση το βλέπω μόνο εγώ επειδή το ξέρω. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και προσωπικά ήξερα τι αγόραζα και τι να περιμένω, σχεδόν σε όλους τους τομείς εξεπλάγην θετικά και δεν συνάντησα αυτά που διαβάζει κανείς..

Γεια σας και απο μένα στο ωραίο club :)
Όπως βλέπω σε αυτό το μοντέλο η LG δυστυχώς έχει αφαιρέσει τη ρύθμιση De-Blur (αποθολωποίηση) απο το truemotion (η ρύθμιση αυτή υπήρχε ακόμα και σε παλιότερα και πιο φτηνα μοντέλα των 400MCI ώστε όταν η εικόνα κινείται να μην θολωνει και να έχει αποτέλεσμα όπως μιας τηλεόρασης 400Hz) και εχει κρατήσει μονο το De-Judder (ομαλή κίνηση).Έτσι η κίνηση της εικόνας , αν και με 50Hz πανελ θεωρητικά, πρακτικά έχει μεν ομαλή κίνηση (De-Judder) αλλά όταν η εικόνα κινείται (γρήγορα) γίνεται...θολή όπως συμβαίνει και σε μία τηλεόραση 50Hz...

Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει ότι τα νούμερα που αναφέρονται σε MCI , CMR , XR , PMR κτλ. είναι εντελώς εικονικά.

Σαν να λέμε ότι ένα αυτοκίνητο με 100 ίππους έχει 200 ελάφια ή 400 σκύλους ή 800 γάτες.

Η ανανέωση οθόνης είναι μετρήσιμο μέγεθος και φτάνει μέχρι 200 Hz (240 για τα Αμερικάνικα μοντέλα λόγω NTSC) το μέγιστο. Αντιθέτως τα MCI κτλ. είναι μη μετρήσιμα και αυθαίρετα και χρησιμοποιούνται καθαρά για λόγους marketing.

Με λίγα λόγια είτε 400 είτε 800 είτε 2500 είναι τα νούμερα "μαϊμού" αυτό δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι καν συγκρίσιμα από την μια εταιρεία στην άλλη.

Αντιθέτως αν μια τηλεόραση είναι 50 Hz , 100 Hz ή 200 μπορεί να σημαίνει πολλά αν λειτουργεί σωστά ο αλγόριθμος της παρεμβολής καρέ.

Ακόμα και στα νέα μοντέλα της σειράς 6 της LG απουσιάζει η επιλογή DeBlur. Οι αναβαθμίσεις για τη περσινή σειρά είχαν ως σκοπό να βελτιώσουν τον αλγόριθμο της κίνησης κάτι για το οποίο είχαν εκφρασθεί παράπονα από πολλούς κατόχους LG ιδιαίτερα από Αμερική.

Last edited:
Βέβαια παραπλάνηση θα ήταν αν σου έλεγαν ότι την έχει και τελικά δεν την είχε, δόξα το Θεό έχουμε ίντερνετ διαβάσαμε ενημερωθήκαμε και μετά ψωνίσαμε.
Προσωπικά δεν βλέπω καμία θολούρα...Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και προσωπικά ήξερα τι αγόραζα και τι να περιμένω, σχεδόν σε όλους τους τομείς εξεπλάγην θετικά και δεν συνάντησα αυτά που διαβάζει κανείς..
Το trumotion της lg ειναι ήδη γνωστό απο τα προηγούμενα μοντέλα και εγω που έχω σπιτι και το προηγούμενο μοντέλο περίμενα να δω το ίδιο trumotion και στα καινουργια και μαλιστα απο τη στιγμή που αναφερεται το νεο μοντέλο ως ισαξιο στο ρυθμο με το παλιο 4000MCI.
Επιτρεψέ μου εγω που εχω και την παλια σπιτι και μπορώ να την συγκρίνω να σου πω οτι εχει σαφώς καθαρότερη κινούμενη εικόνα απο την καινουργια.Επίσης στην παλιά βάζω το De-Blur στο 0 και η θολούρα στην κίνηση είναι ίδια με την LM640s.Δεν βλέπω καμια ανακοινωση της LG ουτε στο site ουτε στο κουτι για αυτή τη σημαντική αφαίρεση της ρύθμισης.
Δεν ειπα οτι δεν αξιζει η τηλεόραση.Απογοητεύτηκα για την πολιτική της εταιρείας να βγάζει φτηνότερης κατασκευής μοντέλο γιαυτό ειπα να την επιστρέψω και οχι γιατι δεν αξίζει.Γενικά για όποιον ενδιαφέρεται ειναι πολύ καλή τοποθέτηση σε αυτά τα χρήματα.Απλα να ξέρει οτι όποιος έχει το προηγούμενο μοντέλο και έχει συνηθίσει στην κίνηση, θα το καταλάβει αμέσως οτι υπάρχει μια διαφορά.Όποιος αγοράζει πρώτη φορά LG μπορεί να το καταλαβει μόνο όταν πχ δει μια διαφήμιση που στο κατω μερος τρεχουν πολύ γρήγορα κατι πολυ ψιλά γραμματακια (σπάνια περίπτωση αλλά υπάρχει).Εκει λόγω της θολούρας δεν θα μπορεί να τα διαβάσει.Θα σημειώσω ποια διαφήμιση ειναι (αν την δείξει πάλι) για να το δείτε και μόνοι σας.Κατα τα άλλα η εντύπωση για το μοντέλο πέραν αυτού ειναι άριστη.Η βαθμολογία που μπορώ να της δώσω ειναι 9 με άριστα το 10.
Σε ευχαριστώ που με ενημέρωσες σχετικά με το update.Θα το κάνω και εγώ γιατι αν τελικά τρεχει αυτόματα το deblur στο παρασκήνιο δεν αποκλείεται να έχουν διορθώσει στο update τις τιμές που πέρνει ανάλογα με την ταινία και να φαίνεται καλύτερα.

Ακόμα και στα νέα μοντέλα της σειράς 6 της LG απουσιάζει η επιλογή DeBlur. Οι αναβαθμίσεις για τη περσινή σειρά είχαν ως σκοπό να βελτιώσουν τον αλγόριθμο της κίνησης κάτι για το οποίο είχαν εκφρασθεί παράπονα από πολλούς κατόχους LG ιδιαίτερα από Αμερική.

Ο αλγόριθμος της κίνησης πράγματι έχει αλλάξει και φαίνεται να ειναι εξίσου καλός με την παλιά.Δεν αποκλείεται το deblur να αφαιρέθηκε εξαιτίας των αμερικάνων που έχουν 60ΗΖ.Αυτό πράγματι ειναι μια δικαιολογία που μπορεί να σταθεί (αν και πάλι θα μπορούσαν να την έχουν μόνο στα Ευρωπαικά μοντέλα αλλά θα ειχε εξτρα κόστος στην κατασκευή).Εν πάσει περιπτωση τελικά θα την κρατήσω γιατι όπως είπα η τηλεόραση αξίζει και το πρόβλημα αυτό δεν επηρεάζει τοσο πολύ την τελική αποδοσή της.

Last edited:
Παιδια η συγκεκριμένη τηλεοραση LG 47LM640S στα 830 ευρώ είναι καλή τιμή;

Τάκη, κατανοητός. Για να το λες έτσι θα είναι, αν και προσωπικά όταν το γυρνάω στο BBC ας πούμε που περνάνε συνέχεια ειδήσεις από κάτω είναι ευανάγνωστο το κείμενο και χωρίς σπασίματα. Φυσικά έχω δει και καλύτερη κίνηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν λες ότι δεν διαβάζεται. Δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο μέσω μελλοντικού firmware, το θεωρώ δύσκολο, αν ήταν θα είχαν το deblur εξ'αρχής δεν θα το είχαν;

Παιδια η συγκεκριμένη τηλεοραση LG 47LM640S στα 830 ευρώ είναι καλή τιμή;
Η τιμη ειναι πολύ καλή και κατα τη γνωμη μου αγορασέ τη.Δε νομιζω οτι θα φτασει κατω απο τα 800 ή τα 750 ωσπου να εξαντληθει το μοντελο.
Τάκη, κατανοητός. Για να το λες έτσι θα είναι, αν και προσωπικά όταν το γυρνάω στο BBC ας πούμε που περνάνε συνέχεια ειδήσεις από κάτω είναι ευανάγνωστο το κείμενο και χωρίς σπασίματα. Φυσικά έχω δει και καλύτερη κίνηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν λες ότι δεν διαβάζεται. Δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο μέσω μελλοντικού firmware, το θεωρώ δύσκολο, αν ήταν θα είχαν το deblur εξ'αρχής δεν θα το είχαν;
Φανταζομαι οτι με ενα update μπορούν να κάνουν τη ρύθμιση χειροκίνητη και να αφήνουν τις τιμες στην προτιμηση του χρήστη.Καπου διαβασα οτι και τωρα λειτουργει αλλά οι τιμες δίνονται αυτόματα απο το λογισμικό.Επισης μπορούν με update να μεινει το συστημα αυτόματο αλλά να δινει υψηλότερες τιμες.Παντως ακόμα και ετσι η τηλεόραση εχει πολυ καλή αποδοση και δε βρισκεις καλύτερη σε άλλες τηλεοράσεις σε τετοια τιμη.Ακόμα παντως δεν εκανα το update.Θα το κάνω συντομα και θα γραψω αν υπάρχει καποια αλλαγή.
Αν υπάρχει μια εξυπηρέτηση πελατών καλα θα ειναι να τους στέλναμε ενα email και να ζητάγαμε να βαλουν το deblur χειροκίνητο στο επομενο update.Οι γνωμες των πελατών ακούγονται ειδικα αν ζητάνε πολλοί το ίδιο πραγμα.

Πραγματι διαβαζω αυτό και βλέπω οτι το πρόβλημα ειναι πολύ μεγαλύτερο γενικότερα και ισχυει και με αλλα μοντέλα αρα το πρόβλημα το έχει η εταιρεία που δεν σεβεται τον καταναλωτή και όχι ενα συγκεκριμένο μοντελο
"Just got my 55LM4600 and am unhappy with picture quality. I first got their 47" LED Cinema 3D TV but then found out it was only 60hz and looked like crap. So I then decided to pay a little more to get the 55" with 120hz and looks exactly the same. Also can't take it back as I purchased off of EBay new with no return."
Τηλεφώνησα και εγω στην LG μολις πριν λιγο και επιβεβαίωσε οτι αναβαθμιση σε αυτή τη ρυθμιση δεν μπορεί να υπάρξει.Το deblur ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ στη σειρα LM και ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ξανα στη σειρα LA (!) ενώ στα κουτια γράφουν ότι θελουν
(400MCI Trumotion και ότι άλλο τους κατέβει).Επισης δεν μου άρεσε η απαντηση του υπαλλήλου που δειχνει μάλλον οτι η εταιρεία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για ενα θεμα που ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια.Δηλαδή αν ο πελάτης δεν μεινει ικανοποιημενος (δικαιολογημένα αφου στο κουτι γραφει 400MCI και Trumotion ενω δεν ειναι αυτή η αλήθεια) η εταιρεία αρνειται να αντικαταστήσει το προιόν ακόμα και αν αγοράστηκε πριν 1 ημέρα.
Περιμένω τελική απάντηση απο την LG (τους ζήτησα να μου δωσουν την LA) αλλά ύστερα απο τη συνομιλία έχω επιφυλάξεις για την αντιμετώπιση της εταιρείας.Φαίνεται οτι στο Ελλαδιστάν πρεπει να περασεις πρωτα απο τον εισαγγελέα για να αγοράσεις μια τηλεοραση.
Για τον φίλο παραπάνω που ρώτησε αν ειναι καλή η τιμη για την LM ύστερα απο τη συνομιλία θα σου έλεγα καλύτερα να πάρεις την LA αλλά πριν την παρεις δες σε ενα ραφι πως πέζει αν και πάλι δεν μπορεις να εισαι σίγουρος.Πάντως αναφορικά με την εταιρεία κρατάω τις επιφυλάξεις μου αν προκειται για αξιόπιστη εταιρεια αφού ακόμα περιμένω να δω τι θα απαντησουν και δεν μου έδωσαν την εντύπωση οτι έχουν συγκεκριμένη πολιτική για τέτοια θέματα (οι σωστές εταιρείες έχουν συγκεκριμένη πολιτική επιστροφής προιόντος).

Προς ενημέρωση να πω οτι ειναι τραγική η κατασταση με την εταιρεία αυτή.Ένας υπαλληλος της LG με κάλεσε για να συζητήσουμε και μου έλεγε οτι του κατεβαινε στο κεφαλι.Στην αρχή μου ειπε οτι το Trumotion δεν σχετίζεται με το MCI.Μετα αφου απορησα και του ειπα να μου ξεκαθαρίσει τι ειναι το MCI παραδεχτηκε οτι το Trumotion χρησιμοποιείται για να δωσει τα αναγραφόμενα MCI...Μετα απο λίγο παλι μου λεει οτι οχι το Trumotion δεν εχει καποια σχεση με τα MCI.Δηλαδή η κοροιδία παει σύννεφο.
Καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πραγματα γιατι δεν πασχω απο 800 ευρώ και θα παρω μια άλλη.Ήδη έδωσα όμως εντολη στο δικηγόρο να μηνύσει την εταιρεία που αρνειται να αντικαταστησει μια τηλεόραση 4 ημερών , και κυρίως για απάτη που αποδυκνείεται απο νούμερα και αποδεικτικά στοιχεία.Θα ειναι αδικο μετα απο όλη αυτή την ταλαιπωρία να τελειώσει όλο αυτό με μια απλη αντικατασταση προιόντος .Για αυτό θέλω να πάμε στα δικαστήρια και να διεκδικήσω και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και για εξαπάτηση.Ο δικηγόρος αφού καταλαβε τα τεχνικά σημεια μου ειπε οτι ειναι αρκετα τα αποδεικτικά στοιχεία αφου το MCI παραγεται αποκλειστικά μεσω του Trumotion και οι λειτουργίες του Trumotion σε αυτό το μοντέλο λειπουν ωστε σε συγκεκριμένες διασφημίσεις τα ψιλά γραμματα να μην διαβάζονται (ενω σε άλλο μοντελο ίδιων MCI διαβαζονται κανονικα).Ειναι δηλαδή καθαρή απατη οπως αυτή ορίζεται δικαστικά.
Δεν ειναι οτι με πείραξε μόνο η απατη αλλά και οτι ενω γνωρίζουν οτι εξαπατούν το κόσμο, αντί να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν να εμπεζουν τον καταναλωτη και στο τηλέφωνο λέγοντας ενα σωρό ψέμματα.

Την ίδια μόδα των παραπλανητικών ισχυρισμών ακολουθούν και οι άλλες εταιρείες. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συστάσεις (recommendations) προς τις εταιρείες να αναφέρουν τα πραγματικά τεχνικά τους χαρακτηριστικά βάσει κάποιου κοινού προτύπου, αυτές θα εκμεταλλεύονται τα κενά και θα πουλάνε ανύπαρκτα τεχνικά χαρακτηριστικά στους καταναλωτές. Από τη στιγμή που μπορείς καλά κάνεις και κυνηγάς το θέμα μέσω δικηγόρου.

Προς ενημέρωση να πω οτι ειναι τραγική η κατασταση με την εταιρεία αυτή.Ένας υπαλληλος της LG με κάλεσε για να συζητήσουμε και μου έλεγε οτι του κατεβαινε στο κεφαλι.Στην αρχή μου ειπε οτι το Trumotion δεν σχετίζεται με το MCI.Μετα αφου απορησα και του ειπα να μου ξεκαθαρίσει τι ειναι το MCI παραδεχτηκε οτι το Trumotion χρησιμοποιείται για να δωσει τα αναγραφόμενα MCI...Μετα απο λίγο παλι μου λεει οτι οχι το Trumotion δεν εχει καποια σχεση με τα MCI.Δηλαδή η κοροιδία παει σύννεφο.
Καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πραγματα γιατι δεν πασχω απο 800 ευρώ και θα παρω μια άλλη.Ήδη έδωσα όμως εντολη στο δικηγόρο να μηνύσει την εταιρεία που αρνειται να αντικαταστησει μια τηλεόραση 4 ημερών , και κυρίως για απάτη που αποδυκνείεται απο νούμερα και αποδεικτικά στοιχεία.Θα ειναι αδικο μετα απο όλη αυτή την ταλαιπωρία να τελειώσει όλο αυτό με μια απλη αντικατασταση προιόντος .Για αυτό θέλω να πάμε στα δικαστήρια και να διεκδικήσω και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και για εξαπάτηση.Ο δικηγόρος αφού καταλαβε τα τεχνικά σημεια μου ειπε οτι ειναι αρκετα τα αποδεικτικά στοιχεία αφου το MCI παραγεται αποκλειστικά μεσω του Trumotion και οι λειτουργίες του Trumotion σε αυτό το μοντέλο λειπουν ωστε σε συγκεκριμένες διασφημίσεις τα ψιλά γραμματα να μην διαβάζονται (ενω σε άλλο μοντελο ίδιων MCI διαβαζονται κανονικα).Ειναι δηλαδή καθαρή απατη οπως αυτή ορίζεται δικαστικά.
Δεν ειναι οτι με πείραξε μόνο η απατη αλλά και οτι ενω γνωρίζουν οτι εξαπατούν το κόσμο, αντί να ζητήσουν συγνώμη συνεχίζουν να εμπεζουν τον καταναλωτη και στο τηλέφωνο λέγοντας ενα σωρό ψέμματα.

Υπάρχει παρόμοια περίπτωση που βρίσκεται στα δικαστήρια με κατόχους της Panasonic U20 που ενώ πάνω στο κουτί έγραφε IFC (το αντίστοιχο του trumotion στις Panasonic) τελικά δεν είχε καθόλου παρεμβολή καρέ (δηλαδή IFC δεν υπήρχε).

Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις το αντίστοιχο νήμα και το μέλος-δικηγόρο που έχει αναλάβει την περίπτωση αυτή.

Τα MCI, CMR κτλ. επίτηδες είναι γενικές και αόριστες έννοιες (εγώ τα αποκαλώ "μαϊμού-Hz") για να προλαβαίνουν αγωγές καταναλωτών ειδικά στην Αμερική που υπάρχουν ενεργές ενώσεις καταναλωτών και γενικά δεν αστειεύονται καθόλου με αυτά τα πράγματα.