LG LM640S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει παρόμοια περίπτωση που βρίσκεται στα δικαστήρια με κατόχους της Panasonic U20 που ενώ πάνω στο κουτί έγραφε IFC (το αντίστοιχο του trumotion στις Panasonic) τελικά δεν είχε καθόλου παρεμβολή καρέ (δηλαδή IFC δεν υπήρχε).

Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις το αντίστοιχο νήμα και το μέλος-δικηγόρο που έχει αναλάβει την περίπτωση αυτή.

To link από την υπόθεση της Panasonic www.avclub.gr/forum/showthread.php/...γγελίας-κατά-της-Panasonic-για-τις-plasma-U20

Η τιμη ειναι πολύ καλή και κατα τη γνωμη μου αγορασέ τη.Δε νομιζω οτι θα φτασει κατω απο τα 800 ή τα 750 ωσπου να εξαντληθει το μοντελο.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου και μια τελευταία ερώτηση, να δώσω κάτι παραπάνω για την 55αρα ή η αντιστοιχία διαφοράς χρημάτων/ίντσες δεν αξιζει τον κοπο; (Τωρα εχω 42αρα και απλα θελω κατι μεγαλυτερο)

Καλημέρα σε όλους

Θέλω την βοήθεια σας σε μερικά ερωτήματα για το πώς μπορώ να φτιάξω καλυτέρα το περιβάλλων θέασης. Το μενού έχει

LG 55LM640S
WD live (με Ethernet για ταινίες)
WD Hard Disk (με Ethernet, αποθήκη ταινιών)
Pioneer Lx03 (ενισχυτής για 5,1 ήχο)
PC με Windows
Και ένα switch που τα συνδέει όλα μαζί

Ερωτήσεις
Πως πρέπει να συνδέσω τα TV,Media player,Pioneer για να έχω την καλύτερη εικόνα και ήχο?
Η δικια μου σκέψη είναι το HDMI από την TV στο WD και οπτικό καλώδιο από το WD. Άλλη σκέψη είναι και το HDMI να περάσει από το Pioneer.
Υπάρχουν κάποιες βέλτιστες ρυθμίσεις για την TV?
Βάζοντας την τηλεόρασης το δίκτυο περίμενα ότι θα βλέπει τον Ethernet σκληρό αλλά δεν τον βλέπει. Πρέπει να κάνω κάτι από τις ρυθμίσεις?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

2 HDMI εισόδους δεν έχει το LX3? Θα συνδέσεις εκεί το PC και το WD Live και από το HDMI της εξόδου στην τηλεόραση.

Ο σκληρός θα συνδεθεί με το PC αλλά θα έχεις πρόσβαση στους φακέλους και από το wd live μέσω ethernet.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου και μια τελευταία ερώτηση, να δώσω κάτι παραπάνω για την 55αρα ή η αντιστοιχία διαφοράς χρημάτων/ίντσες δεν αξιζει τον κοπο; (Τωρα εχω 42αρα και απλα θελω κατι μεγαλυτερο)

Αν κατέληξες στο μοντέλο, με κλειστά μάτια για τις 55. Θα κάνεις απόσβεση τα έξτρα χρήματα από την απόλαυση που προσφέρουν οι πολλές ίντσες (λολ).

2 HDMI εισόδους δεν έχει το LX3? Θα συνδέσεις εκεί το PC και το WD Live και από το HDMI της εξόδου στην τηλεόραση.

Ο σκληρός θα συνδεθεί με το PC αλλά θα έχεις πρόσβαση στους φακέλους και από το wd live μέσω ethernet.

Ναι έχει 2 εισόδους. Το PC είναι σε άλλο δωμάτιο οπότε δεν θα συνδεθεί ποτε με HDMI.

Επίσης έλεγα ότι η LG θα μπορεί να δει όλο το LAN οπότε και τον σκληρό δίσκο

Εξαρταται απο την αποσταση που εχεις απο την τηλεοραση.Αν η τηλεόραση ειναι υπερβολικά κοντά δεν ενδύκνειται 55 ιντσων γιατι τα ματια σου θα τρεχουν δεξια και αριστερα πανω στην οθονη για να διαβαζουν τα γραμματα και θα κουραστείς.Αν η αποσταση ειναι πάνω απο τα 3 μετρα κατα τη γνωμη μου μπορείς να πας σε 55 ιντσες (το λεω απο εμπειρία γιατι ειμαι πρόσφατα παθών).
Τελικά το Πλαίσιο μου άλλαξε την LM640s με την LM760s που ειναι πραγματικά 800MCI και έχει και το deblur και παει απόλυτα ομαλά :D
Όλα καλά αλλά...τελικά έπρεπε να παω σε 55 ίντσες γιατι έχω πάνω απο 3.5 μέτρα αποσταση θέασης.
Επίσης τελικά επειδή το έψαξα για το LA620s μοντέλο, ΔΕΝ υποστηρίζει deblur στις ρυθμίσεις και τελικα ο υπαλληλος της LG το ξανακοιταξε και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.Επισης την είδα να παίζει στο ράφι και η κίνηση της εικόνας στις γρήγορες σκηνές αποδίδει το ίδιο με την 640s ασχέτως αν ειναι 100Hz το πανελ επειδη λείπει το deblur.Όπως βλέπω το deblur πλεον μπαίνει στα ακριβά μοντέλα που βγάζουν πολλά MCI πιθανόν η σειρά 7 να το έχει (δεν ειμαι σίγουρος για όλα τα μοντέλα παντως η 760s με τα 800MCI το έχει σίγουρα).

Last edited by a moderator:
Ούτε η νέα σειρά LA6XX της LG έχει την επιλογή deblur αφού και αυτή όπως και η προηγούμενη είναι στα 50Hz. Deblur έχουν οι σειρές 7 και πάνω.

Ερώτηση κρίσεως γιατί θα με πιάσει κατάθλιψη όπως πάει. Το ότι βάζω pro evolution soccer 2013 και η εικόνα πάει σπαστά είναι θέμα 50hz; Game mode, hdmi->PC, παίζω nba2k13 άνετα, αυτό το πράγμα στο προ με έχει ξενερώσει...και πέρασε και ο χρόνος για DOA 14 ημερών όπου αναλώθηκα στο bleeding, clouding, στις ρυθμίσεις εικόνας και τα σχετικά μαζί με τον ενθουσιασμό του 3d και κατέληξα ότι είμαι και τυχερός όσον αφορά αυτά τα θέματα, πραγματικά άρα τι να γυρίσω και γιατί..

Το πρόβλημα το εντόπισα μόνο στο προ και παίζοντας σε τηλεόραση φίλου παλιότερη και υποδεέστερη σε χαρακτηριστικά άρχισε να με πνίγει το γαμώτο του όλα καλά αλλά τι θα κάνουμε θα κόψουμε το προ τώρα αντί να το ευχαριστηθώ περισσότερο...;

Δεν ξέρω πως να κινηθώ, η αγορά έγινε 8/5 και φοβάμαι το media markt θα μου πει άργησες...για να ζητήσω να την πάρουν πίσω και να πληρώσω την διαφορά για άλλο μοντέλο ακριβότερο πρέπει να έχω μπάρμπα διευθυντή καταστήματος; Δεν θέλω τα λεφτά μου πίσω.

Εκτός αν μου πει κάποιος ότι κάτι κάνω λάθος και δεν "τσουλάει" ομαλά ούτε στις κοντινές πάσες ας πούμε ή όταν γυρνάς την κάμερα στα στημένα αριστερά δεξιά, ή ακόμα καλύτερα άμα στο στημένο γυρίσεις 360 μοίρες την κάμερα μόλις βλέπει προβολείς κάνει σπασίματα ενώ στις κεντρικές εξέδρες πάει μπάλα, μετά ξαναπιάνει προβολέα και κάνει σπασίματα...δουλευόμαστε;

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνονυν...αξίζει να γίνω κι εγώ μέλος στο γκρουπ παραπλάνησης και να πατήσω στα 400 δήθεν hz και να κινήσω διαδικασίες για αντικατάσταση με ανώτερο μοντέλο; είναι λόγω των 50 πραγματικών hz ο λόγος που παίζει έτσι το παιχνίδι; Σε ταινίες δεν είδα ακόμα κάτι..

Last edited:
Λοιπόν έχω να δηλώσω ότι όταν είναι κάποιος στρεσαρισμένος καλό είναι να μην γράφει...Με είχα για πιο έμπειρο και υποτίθεται πριν κάνω κάτι το ψάχνω καλά. Τελικά τα 1250 που έδωσα και με όσα διάβαζα με έκαναν τις τελευταίες 20 μέρες να έχω μια ψυχολογία σαν το χρηματιστήριο, την μια έλεγα όλα είναι οκ δεν έχει τίποτα η τηλεόραση την άλλη αυτό το πράγμα με το προ δεν μου έβγαινε από το κεφάλι. Αποκλείεται να είναι φυσιολογικός συμβιβασμός αυτός, γιατί κάθε φορά έστω και για μισή ώρα λέω αν παίξω θα ξενερώνω με αυτό που βλέπω;;

Έχοντας διαβάσει και άλλο νήμα με νομικά ζητήματα και έτοιμος να πάω από κοντά στο κατάστημα για να κάνω κάποιον διακανονισμό αντικατάστασης με ακριβότερο έστω μοντέλο, λέω θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Μπήκα στις ρυθμίσεις έκανα μια γενική επαναφορά στις εργοστασιακές, άλλαξα 2 μάλλον ανούσιες ρυθμίσεις στο ps3 και ξαναέβαλα το προ...game mode, hdmi->pc και τώρα είναι όλα οκ....

Περιμένω φίλο μου που είχαμε παίξει μαζί τις προάλλες να μου πει αν είναι ιδέα μου ή τώρα όντος πάει στρωτά!

Μακάρι να έφταιγα εγώ σε κάτι που σκάλισα ή παρέλειψα και τελικά μάλλον γλύτωσα κόπο χρόνο χρήμα και φυσικά επανήλθε στο μυαλό μου το value for money αίσθημα αυτής της αγοράς, όπως ένιωθα ότι θα ήταν.

Κατάντησα την μια να δείχνω ενθουσιασμένος, την άλλη να ψάχνω μήπως πρέπει να την επιστρέψω και τελικά έγινε αυτό που ευχόμουν και όλα είναι κατα τα φαίνόμενα, πλέον, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Πήρα αυτό που αγόρασα, όχι το τέλειο όπως τα ακριβότερα μοντέλα αλλά τουλάχιστον δεν πάει καρέ-καρέ το παιχνίδι όπως πίστευα μέχρι και πριν 1 ώρα...!

Έπαθα και έμαθα να μην βιάζομαι και ζητώ συγνώμη για τις κωλοτούμπες. Άτιμα λεφτά... Προσθέστε με στους κατόχους και αναμείνατε μινι παρουσίαση, επιτέλους ηρέμησα..!

Κατάντησα την μια να δείχνω ενθουσιασμένος, την άλλη να ψάχνω μήπως πρέπει να την επιστρέψω και τελικά έγινε αυτό που ευχόμουν και όλα είναι κατα τα φαίνόμενα, πλέον, ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Πήρα αυτό που αγόρασα, όχι το τέλειο όπως τα ακριβότερα μοντέλα αλλά τουλάχιστον δεν πάει καρέ-καρέ το παιχνίδι όπως πίστευα μέχρι και πριν 1 ώρα...!

Έπαθα και έμαθα να μην βιάζομαι και ζητώ συγνώμη για τις κωλοτούμπες. Άτιμα λεφτά... Προσθέστε με στους κατόχους και αναμείνατε μινι παρουσίαση, επιτέλους ηρέμησα..!

Το τέλειο δεν υπάρχει , άσε που συχνά οι ακριβότερες τηλεοράσεις έχουν περισσότερα προβλήματα από άλλες φτηνότερες.

Είμαι και εγώ ένας ακόμα κάτοχος της 42αρας LM640s

Απλά έχω μια απορία. Έχει συνδέσει κανείς σκληρό αποκλειστικό για την τηλεόραση (εγγραφή και timeshifting)?
Αν ναι έχει καταφέρει κανείς να παίξει τις εγγραφές σε υπολογιστή?

Εγώ προσωπικά κατάφερα επιτέλους να τον δει το Ubuntu, και να αντιγράψω τα αρχεία. Το θέμα είναι ότι η κάθε εγγραφή έχει πολλά αρχεία και 3ς διαφορετικούς τρόπους κατάληξης της ονομασίας. Ούτε αν είναι προστατευμένα με DRM δεν μπορώ να καταλάβω.

EDIT: Και για να απαντήσω την ίδια μου την ερώτηση http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Tutorial:_How_to_extract_movies_from_an_LG_DVR/PVR_HDD

Last edited:
Παιδιά καλησπέρα .
Φίλος αγόρασε πρόσφατα την 42άρα 640 και έχει ένα πρόβλημα με τους υπότιτλους στις 3d ταινίες.
Ενώ βλέπει κανονικά την ταινία σε 3d, οι υπότιτλοι δεν φαίνονται στο κέντρο της οθόνης αλλά μοιράζονται δεξιά κι αριστερά.
Διορθώνεται αυτό και με ποιο τρόπο?
Ευχαριστώ.

O player της τηλεόρασης υποστηρίζει srt υπότιτλους με τις 3D ταινίες.

Τι υπότιτλους έχουν οι ταινίες που ανέφερες?

Re: Απάντηση: LG LM640S : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το αρχείο των υπότιτλων είναι srt, απλά δεν μπορεί να τους κεντράρει...

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αν κατάλαβα καλά προσπαθεί να δει κατεβασμένη ταινία 3d SBS (side by side) όπου η εικόνα εμφανίζεται μισή μισή. Το αρχείο .srt πρέπει να το μετατρέψεις σε .idx ή .sub με ένα προγραμματάκι το 3d Subtitler, υπάρχουν tutorials αν ψάξεις αλλά για μένα δεν το χρειάζεσαι καν, είναι πανεύκολο στην χρήση και γρήγορο.

Καλές θεάσεις.

Καλησπερα σε ολους . Σαν νεος κατοχοs της lg 47lm640s και με μερικη απογοητευση ως προς την αγορα της tv θελω να κανω μερικες ερωτησεις. Το 3D ενω εχει μεγαλο βαθος αντιθετα δεν φαινεται ουτε στο ελαχιστο να βγαινει η εικονα εξω απο την οθονη .Το εχω δοκιμασει με ταινιες 3d BD (Avatar,Hobbit,Life of Pi.) και player το ps3.Αν καποιος μπορει να δωσει καποια βοηθεια με καποια ενδεχομενως ρυθμιση η εχει αναπαραγει καποια ταινια,παιχνιδι και εχει δει θετικα αποτελεσματα παρακαλω ας βοηθησει. Στην πισω πλευρα της tv που υπαρχει το ταμπελακι με τους κωδικους της αναγραφονται και καποια Hz 50-60 .Εννοει τα Hz του πανελ η κατι αλλο?

Η ανανέωση του πάνελ είναι 50 Hz σε όλη την σειρά 6 (και στις καινούργιες LA6xx το ίδιο). Το ταμπελάκι που λες υποθέτω ότι είναι η συχνότητα του ρεύματος που επίσης είναι 50 Hz (και η τάση 220 Volt).

Ευχαριστω για την διευκρινηση.Υπαρχει καμια αποψη για το 3d?

Σαν υποψήφιος αγοραστής LG 42, να ρωτήσω κατι?

Δεν έχει η LG σχετικά χαμηλή φωτεινότητα σε σχέση με άλλες μάρκες p.x. Sony, Samsung ή είναι η ιδέα μου?
Εντάξει έχει 3D, smart και κάτι άλλα και όλα αυτά σε καλή τιμή, αλλά σύγκριση φωτεινότητας έχει προσέξει κανείς?