LG PA5500: Reviews - Εντυπώσεις -Σχόλια

Ρίξε μια ματιά εδώ...http://www.avclub.gr/forum/showthre...φορίες-για-το-στρώσιμο-των-τηλεοράσεων-Plasma
Καλό είναι να αποφύγεις τις στατικές εικόνες για αρχή(π.χ λογότυπα καναλιών)
Μπορείς να κατεβάσεις την αντίθεση και τη φωτεινότητα τον πρώτο καιρό.Τα υπόλοιπα στο άρθρο και καλές θεάσεις να έχεις

εκτος 2 γνωστων καναλιων εδω επαρχια που μενω τα αλλα ειναι ψιλοχαλια..δεν εχει ψηφιακο σημα εδω..οποτε τι κανω?

στη ρυθμιση τα εβαλα χειροκινητα μηπως εκανα κατι λαθος?

πως τα ρυθμισατε εσεις? μονο το λευκο καλωδιο της κεραιας εχω , δεν εχω συνδεσει κατι αλλο..να παρω εσωτερικη κεραια / ενισχυτη? στις επιλογες που λεει καλωδιακη tv η κεραια, τι επιλεγω"?

Να πώ πώς χθές τέλειωσε το στρώσιμο των 200 ωρών.
Έπαιξα χωρίς zoom και με τις standard ρυθμίσεις της τηλεόρασης για πρώτη φορά και δηλώνω ικανοποιημένος.
Νομίζω είναι το απόλυτο VfM. Είδα φυσικότατη κίνηση. Φυσικότατα χρώματα. Χορταστικό το μέγεθος. Ωραιότατη ευκρίνεια.

Ενοχλούμαι πρωινές/απογευματινές ώρες από τις αντανακλάσεις αλλα θα ζήσω με αυτό. Βέβαια ακριβώς δίπλα είναι η μπαλκονόπορτα οπότε δεν μπορώ να της καταλογίσω και 100% το φταίξιμο.

Αυτά προς το παρών.
Σήμερα θα δοκιμάσω να βάλω και τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο φίλος alsakari και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

ΥΓ.

Ερώτησης προς τους πιο έμπειρους:

Ο κ. Καστρουνης, έχω καταλάβει ότι είναι ο γκουρου του καλιμπραρίσματος.
Θα ήθελα την γνώμη σας όμως σε ότι αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο της LG. Αξίζει να μπεί κανείς στη διαδικασία καλιμπραρίσματος?
Θα "ακούσει" η τηλεόραση στις ρυθμίσεις? Θα απογειωθεί η εικόνα ή τζάμπα θα μπούμε στην διαδικασία?

Επίσης... πώς έρχεται κανείς σε επικοινωνία με τον γκουρού?
Και τέλος, σε ΠΜ, θα μπορούσε κάποιος που έχει συνεργαστεί με τον κ. Καστρουνή να μου στείλει ένα ΠΜ να συζητήσουμε 2 πραγματάκια που θα ήθελα?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Θα εκτιμούσα και μια απάντηση στο παραπάνω αν κάποιος έχει άποψη.... :grandpa:

Αφου η τηλεόραση "κάηκε" περισσότερο άλλαξα λίγο τις ρυθμίσεις για πιό "έντονη" απεικόνηση:
EXPERT 1
εξοικονομ. ενέργ:απενεργ.
Αντίθεση:75
Φωτεινοτητα:70
Η ευκρίνεια:20
V ευκρίνεια:20
Χρωμα:60
Απόχρωση:0
Αναλογ. οθον:16/9

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ
Δυναμική αντίθεση:απενεργ.
Μείωση θορύβου:απενεργ.
Gamma:μέσο
Λειτουργία φίλμ:απενεργ.
Χρωματική κλίμακα:ευρύ
Βελτίωση εικόνας:απενεργ.
Μοτίβο ειδικού:απενεργ.
Φίλτρο χρώματος:απενεργ.
Θερμοκρασία χρωματος:μεσο
Μέθοδος:2 σημεία
Σχέδιο:εξωτερικό
Σημείο:υψηλό
Κόκκινο:+7
Πράσινο:-5
Μπλέ:-3

Εμένα ρε γμτ με Φωτεινότητα 70 (και πάνω) μου κάνει την εικόνα σαν ξέπλυμα...
Από την άλλη, κάποιες φορές, με Φωτεινότητα μεταξύ 55-65 μου φαίνεται πως δεν βγάζει καθαρό λευκό...
Κάποιες φορές όμως...

Στις plasma το λευκό που είναι σε μεγάλη επιφάνεια δεν φαίνετε ποτέ και τόσο λευκό.

Το ρυθμιστικό της φωτεινότητας ορίζει το επίπεδο του μαύρου, ενώ το ρυθμιστικό της αντίθεσης είναι αυτό που ορίζει το επίπεδο του λευκού...

Για το πώς θα τα ρυθμίσεις σωστά, ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/271-Βασικές-ρυθμισεις-ενός-προβολικού-μεσου

Από εκεί και πέρα, αν μιλάμε για επιφάνεια 100% λευκού που να καλύπτει όλη την οθόνη, οι σύγχρονες FullHD plasma δεν ανεβαίνουν πάνω από 40-65 cd/m2, αναλόγως του μοντέλου και κατασκευαστή...

Καλημέρα σας, πριν απο ενάμιση μήνα πήρα αυτή τη tv και από χθές το βράδυ στο αριστερό μέρος της οθόνης 15 cm απο την άκρη κάθετα αναβοσβήνουν γραμμές και σιγά σιγά μαυρίζει και μετα κάνει πάλι το ίδιο, κάλεσα σήμερα το service και περιμένω. Εχει τύχη σε κανέναν παρόμοιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ
Σάκης

Last edited:
Καλημέρα σας, πριν απο ενάμιση μήνα πήρα αυτή τη tv και από χθές το βράδυ στο αριστερό μέρος της οθόνης 15 cm απο την άκρη κάθετα αναβοσβήνουν γραμμές και σιγά σιγά μαυρίζει και μετα κάνει πάλι το ίδιο, κάλεσα σήμερα το service και περιμένω. Εχει τύχη σε κανέναν παρόμοιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ
Σάκης

Μετα απο 15 μερες στο service, χθες κανανε αντικατασταση με καινουργια τηλεοραση.

εχει μετρηση κανεις καταναλωση στην 60αρα;επισης την βρηκα πολυ καλη τιμη στο omarket.εχει κανεις εμπειρια απο το συγκεκριμενο μαγαζι;

ο πωλητης μου μου ειπε οτι ολες οι φτηνες lg εχουν προβλημα με το Burn in.δεν διαβασα ομως κατι τετοιο εδω μεσα.εχεις κανεις προβλημα;