LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενδεχομένως δηλαδή και κάτι είδωλα που εμφανίζονται στα μακρινά πλάνα να οφείλονται στην κακή καλωδίωση ή κακό αναλογικό σήμα; Μακάρι.
Μπορώ να πώ ότι πιάνω αρκετά καθαρά εκεί που μένω αν και αναλογικά. Και το θέμα της κίνησης και της θολούρας μου φαίνεται λίγο περίεργο.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι όντως μέρα με την μέρα βελτιώνεται η εικόνα της και όσο την ρυθμίζω σιγά σιγά μου αρέσει όλο και πιο πολύ. (Εκτός και αν πολύ απλά την συνηθίζει το μάτι μου!).
Δυστυχώς δεν έχω μια αντίστοιχη LCD για να κάνω σύγκριση. Ίσως εκεί να είναι ακόμη χειρότερη η θολούρα. Απλά με αυτά που διάβαζα περίμενα την τέλεια κίνηση για τα αθλητικά συγκεκριμένα.
Ελπίζω κι εγώ στην έλευση της DIGEA στην περιοχή μου για να δώ τις πραγματικές της δυνατότητες - αδυναμίες.
Από την άλλη βέβαια, μην τρελαινόμαστε κιόλας. Είναι μια από τις πιο φθηνές (αν όχι η πιο φθηνή) τηλεοράσεις της αγοράς σε αυτές τις ίντσες, ακόμη και για τα δεδομένα των πλάσμα! Μήπως θα πρέπει να δεχτούμε και το ότι λογικά θα έχει και κάποιες ελλείψεις - ατέλειες η συσκευή; Γιατί αν την είχα πληρώσει 2000 τότε θα εκνευριζόμουν πολύ με την όχι τέλεια εικόνα της.
Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως το μόνο που θα έπρεπε να μας ενοχλεί θα ήταν το να είναι η συσκευή χάλια και πολύ κατώτερη των υπολοίπων μοντέλων, κατι που όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά και κάνει πολύ πιο ακριβές τηλεοράσεις να "ντρέπονται''.

Ας πάω σε κάτι άλλο τώρα.Έχει αναφερθεί πολλάκις σε διάφορα thread ότι η εν λόγω συσκευή δίνει ήχο από τις εισόδους scart που έχει μέσω κάποιου αντάπτορα. Δεν έχει απαντηθεί ποτέ όμως ξεκάθαρα κάπου πως γίνεται αυτό.
Δηλαδή την στιγμή που παρακολουθούμε τηλεοπτικό σήμα, αυτό δίνει ταυτόχρονα ήχο από το scart? Εγώ το δοκίμασα με έναν αντάπτορα που έχω, από scart σε rca audio L-R και Video, αλλά όπου και αν το συνέδεσα δεν πήρα ήχο. Να φταίει ο αντάπτορας; Κάνω κάτι λάθος;
Μήπως μπορεί κάποιος που το κατάφερε να μας το εξηγήσει πιο λεπτομερώς, διότι φαντάζομαι πως θα ενδιαφέρει πολλούς, ήδη κατόχους και μελλοντικούς ίσως.

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ενδεχομένως δηλαδή και κάτι είδωλα που εμφανίζονται στα μακρινά πλάνα να οφείλονται στην κακή καλωδίωση ή κακό αναλογικό σήμα; Μακάρι.
Μπορώ να πώ ότι πιάνω αρκετά καθαρά εκεί που μένω αν και αναλογικά. Και το θέμα της κίνησης και της θολούρας μου φαίνεται λίγο περίεργο.

Από την εμπειρία μου σου λέω ότι ναι, κάτι παίζει με την καλωδίωση ή την κεραία. Σε εμένα όπως ανέφερα το αναλογικό πρακτικά δεν βλέπεται. Ευτυχώς που έχουμε ψηφιακά. Να ελπίζεις στην γρήγορη έλευση των ψηφιακών στην περιοχή σου.
Ειδικά σε ποδοσφαιρικό αγώνα επειδή το ανέφερες (πχ. αυτό που είπα χθες στην ΝΕΤ) δεν είδα πουθενά θολούρα στην κίνηση της μπάλας.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι όντως μέρα με την μέρα βελτιώνεται η εικόνα της και όσο την ρυθμίζω σιγά σιγά μου αρέσει όλο και πιο πολύ. (Εκτός και αν πολύ απλά την συνηθίζει το μάτι μου!).
Δυστυχώς δεν έχω μια αντίστοιχη LCD για να κάνω σύγκριση. Ίσως εκεί να είναι ακόμη χειρότερη η θολούρα. Απλά με αυτά που διάβαζα περίμενα την τέλεια κίνηση για τα αθλητικά συγκεκριμένα.

Για μένα σίγουρα πρέπει να πας σε κάποιον γνωστό με αντίστοιχου μεγέθους LCD με μέχρι και διπλάσια αξία. Εκεί θα δεις πόσο χάλια είναι το τηλεοπτικό.

Πάντως, τώρα που το ανέφερες φίλε panosaoua, έχω την εντύπωση ότι στο υπνοδωμάτιο όπου πλέον έχω την CRT μου η εικόνα της έχει βελτιωθεί σε σχέση με όταν έπαιζε στο σαλόνι. Ή βελτιώθηκε γενικά η λήψη της περιοχής, ή όντως κάτι τρέχει με την καλωδίωση της πρίζας στο σαλόνι.
Θα δοκιμάσω αν βρώ ένα μακρύ καλώδιο να την συνδέσω με την πρίζα της κρεβατοκάμαρας για να δω αν υπάρχει διαφορά. Η μήπως κι εκεί θα έχω απώλεια λόγω μεγάλου μήκους του καλωδίου;

Να την συνδέσεις για δοκιμή στην κρεβατοκάμαρα δεν μπορείς; Θέλει λίγο κουβάλημα :furious3: αλλά δεν είναι ευκολότερο από το να ρίχνεις μέτρα καλώδιο;

Αν και θεωρητικά υπάρχει απώλεια λόγω μεγάλων αποστάσεων, πρακτικά σε σπίτι πάντως με καλή καλωδίωση που έχω ρίξει κοντά στα 20 μέτρα καλώδιο με 2 επεκτάσεις :slapface: δεν είχα πτώση στην ποιότητα σήματος.

Για τον ήχο δεν μπορείς να το συνδέσεις απευθείας στην RCA στο πλάι; Το scart δεν νομίζω να δίνει έξοδο.

Τα πλαϊνά RCA είναι είσοδοι και όχι έξοδοι κι έτσι δυστυχώς όχι, δεν δίνουν ήχο. Και από πισω επίσης η τηλεόραση έχει συνδέσεις RCA, αλλά και πάλι είσοδοι είναι. Ούτε έξοδο για ακουστικά έχει, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αναλογική έξοδος.Τι χρειάζονται άραγε τόσες είσοδοι για ήχο σε μια τηλεόραση;;;;:nounder:
Ας έβαζαν και μία αναλογική έξοδο!
Απλά σε κάποια άλλα thread και συγκεκριμένα στα reviews της PK550 κάποιοι ανέφεραν την συγκεκριμένη συνδεσμολογία με το scart.
Δεν μπήκαν όμως σε πολλές λεπτομέρειες.
Είπα μήπως γνωρίζει κάτι και κάποιος από εδώ.

To ανταπτοράκι SCART->RCA που χρησιμοποιήσες, διαθέτει διακόπτη IN/OUT; Aν όχι, μάλλον είναι μόνο IN...

To ανταπτοράκι SCART->RCA που χρησιμοποιήσες, διαθέτει διακόπτη IN/OUT; Aν όχι, μάλλον είναι μόνο IN...

Όχι, έχει ένα διακοπτάκι που γράφει RGB / Y/C.
Σε όποια θέση και αν το κούμπωσα όμως δεν είδα διαφορά.
Υπάρχει ειδική κατηγορία από αντάπτορες scart σε RCA;;;
Αν ισχύει αυτό που λες, τότε μάλλον αυτό θα φταίει και θα πρέπει να ψάξω για άλλον αντάπτορα.

Στην PK550 αναλογικός ήχος ΜΟΝΟ απο αναλογικά κανάλια. Ήχο απο τα ψηφιακά απο τον ΟΠΤΙΚΗ και μόνο! Υποθέτω ανάλογα και για την PJ... Μια ματιά στις οδηγίες...

Στην PK550 αναλογικός ήχος ΜΟΝΟ απο αναλογικά κανάλια. Ήχο απο τα ψηφιακά απο τον ΟΠΤΙΚΗ και μόνο! Υποθέτω ανάλογα και για την PJ... Μια ματιά στις οδηγίες...

Συμφωνούμε και έτσι ακριβώς λέει και στο manual.
Το πως ακριβώς πρέπει να γίνει και με τι αντάπτορα πρέπει να γίνει ψάχνω να βρω.(πάντοτε για τον ήχο από τα αναλογικά κανάλια εννοώ).

Συμφωνούμε και έτσι ακριβώς λέει και στο manual.
Το πως ακριβώς πρέπει να γίνει και με τι αντάπτορα πρέπει να γίνει ψάχνω να βρω.(πάντοτε για τον ήχο από τα αναλογικά κανάλια εννοώ).

scart2.jpg

Με καθε επιφυλαξη (δοκιμη σε μια LG LH2000):
- Τοποθετωντας τον παραπανω ανταπτορα (επιλογη OUT) και συνδεοντας το με rca με ενα ηχειακι για pc στην scart 1, δεν εβγαζε ηχο. Αντιθετα στην scart 2 εβγαζε ηχο αλλά πολυ χαμηλο.
- Τοσο στα αναλογικα οσο και στα ψηφιακα καναλια εβγαζε ηχο. Τοποθετησα ενα usb για αναπαραγωγη ενος βιντεο αλλά δεν εβγαζε ηχο.
Το επομενο βημα ειναι να συνδεσω κατι στο αλλο scart και στις αλλες εισοδους για να δω τι γινεται.
- Η μια απο τις scart ειναι in/out ενω η αλλη ειναι μονο in.
- O ηχος που βγαζει ειναι πολυ χαμηλος και απαιτειται ενισχυση.

Last edited:
Αυτό έχω κι εγώ!! Απλά ίσως να μη βγάζει ήχο απο όλες της scart και να θέλει και ρύθμιση απο τα μενού! Λίγο ψάξιμο...

Εσύ πήρες ήχο από την τηλεόραση ή το ψάχνεις ακόμη?

Ευχαριστώ JL_? για την φωτό. :a0210:
Ο δικός μου αντάπτορας δεν είναι τέτοιος, οπότε θα ψάξω να βρω έναν και θα ξαναδοκιμάσω.

Με καθε επιφυλαξη (δοκιμη σε μια LG LH2000):
- Τοποθετωντας τον παραπανω ανταπτορα (επιλογη OUT) και συνδεοντας το με rca με ενα ηχειακι για pc στην scart 1, δεν εβγαζε ηχο. Αντιθετα στην scart 2 εβγαζε ηχο αλλά πολυ χαμηλο.
- Τοσο στα αναλογικα οσο και στα ψηφιακα καναλια εβγαζε ηχο. Τοποθετησα ενα usb για αναπαραγωγη ενος βιντεο αλλά δεν εβγαζε ηχο.
Το επομενο βημα ειναι να συνδεσω κατι στο αλλο scart και στις αλλες εισοδους για να δω τι γινεται.
- Η μια απο τις scart ειναι in/out ενω η αλλη ειναι μονο in.
- O ηχος που βγαζει ειναι πολυ χαμηλος και απαιτειται ενισχυση.

Νομίζω πως αν κοιτάξεις από πίσω στις εισόδους scart, από κάτω έχει ένα σηματάκι με βελάκια που διευκρινίζει εάν η εν λόγω σύνδεση είναι μόνο ΙΝ ή και OUT.
Το ηχειάκι που σύνδεσες είναι ενεργό ή παθητικό; Διότι αν δεν είναι ενεργό, είναι λογικό να ακούγεται ελάχιστα.
Επίσης, έκανες τίποτα στα μενού της τηλεόρασης ή βγάζει πάντα ήχο;(για τα αναλογικά μιλάω).
Από usb και ψηφιακά, το διευκρινίζει και στο manual ότι δίνει ήχο μόνο από την οπτική έξοδο και μάλιστα αφού απενεργοποιήσεις πρώτα τα ηχεία της τηλεόρασης.

Το ηχειακι ειναι παθητικο. Ανεφερα οτι η εξοδος scart χρειαζεται ενισχυση. Τωρα, η ενισχυση επιτυγχανεται ειτε με καποιον ενισχυτη ειτε με διαφορες πατεντες πχ ο πατερας μου σε παλιοτερη LG εχει χρησιμοποιησει ενα ενεργο ηχειακι για να ενισχυσει την ενταση σε ακουστικα.
Κανω τις δοκιμες σε μια LH*** και οχι στην PJ550 ωστοσο εχουν το ιδιο μενου και τις ιδιες λειτουργιες (τουλαχιστον στις συνδεσεις).
Εχω συνδεσει την TV μου με εναν ενισχυτη μεσω optical. Ωστοσο ειτε εχω απεργοποιημενα τα ηχεια τις TV (μεσω του μενου) ειτε οχι, ηχο δινει στον ενισχυτη. Απλα χαμηλωνω την ενταση στο μηδεν της TV για να μην δημιουργειται μια κατασταση echo.

Re: Απάντηση: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το ηχειακι ειναι παθητικο. Ανεφερα οτι η εξοδος scart χρειαζεται ενισχυση. Τωρα, η ενισχυση επιτυγχανεται ειτε με καποιον ενισχυτη ειτε με διαφορες πατεντες πχ ο πατερας μου σε παλιοτερη LG εχει χρησιμοποιησει ενα ενεργο ηχειακι για να ενισχυσει την ενταση σε ακουστικα.
Κανω τις δοκιμες σε μια LH*** και οχι στην PJ550 ωστοσο εχουν το ιδιο μενου και τις ιδιες λειτουργιες (τουλαχιστον στις συνδεσεις).
Εχω συνδεσει την TV μου με εναν ενισχυτη μεσω optical. Ωστοσο ειτε εχω απεργοποιημενα τα ηχεια τις TV (μεσω του μενου) ειτε οχι, ηχο δινει στον ενισχυτη. Απλα χαμηλωνω την ενταση στο μηδεν της TV για να μην δημιουργειται μια κατασταση echo.

Κατάλαβα.
Η optical σου βγάζει ήχο και από τα αναλογικά κανάλια ή μόνο σε αναπαραγωγή ψηφιακού υλικού;
Ο ενισχυτής μου δυστυχώς, Technics sa-tx30, αν και ac3 ready, απαιτεί έναν decoder για να δεχτεί optical ή coaxial.Τον βρήκα στο e-bay(κατά τύχη καθώς δύσκολα βρίσκεις πλέον τέτοια πράγματα εργοστασιακά!) και τον περιμένω. Οπότε προς το παρόν κυνηγάω την αναλογική έξοδο για να τον συνδέσω.
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.

Συνήθως, σε τηλεοράσεις με 2 SCART, η μία δίνει στην έξοδο ό,τι παίζει η τηλεόραση εκείνη τη στιγμή (ή μόνο το σήμα του αναλογικού δέκτη) και η άλλη κατ' επιλογήν από κάποιο μένου, σταθερά κάποια από τις εισόδους ή τον δέκτη.

Ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες χρήσης για λεπτομέρειες...

Υπάρχει κάποια ιδέα για το πως μπορεί να ρυθμιστεί το βράδυ ο φωτισμός του χώρου ώστε να μην έχουμε αντανακλάσεις. Τι είναι καλύτερο σποτάκια οροφής, Πορτατίφ κλπ;;;