Επειδή βλέπω πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το αν αξίζει η τηλεόραση η όχι θα τοποθετηθώ κι εγώ σαν κάτοχος της 50pj550 εδώ και κανα 2μηνο.
Με μια κουβέντα,η τηλεόραση αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίο σεντ.
Λίγο πιο αναλυτικά:
Περί media player:πολύ εύχρηστος,αλλά στην περίπτωσή μου που έχω ένα κάρο συναυλίες σε ματρόσκα το 1/3 δεν τις παίζει η τις παίζει χωρίς ήχο.
Περί εικόνας:θέλει περισσότερες από 200 ώρες για να αποκτήσει την τελική της απόδοση αλλά όταν την αποκτά είναι μαγευτική.Πολύ καλύτερη από πολλές ακριβότερες τηλεοράσεις.
Περί ανάλυσης:το 1366χ768 είναι υπέρ αρκετό για αποστάσεις θέασης 3 μέτρων η μεγαλύτερες.Επίσης καλό είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μόνος του κατά πόσο βλέπει υλικό μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτήν για να ζυγίσει κατά πόσο χρειάζεται περισσότερο την υψηλή ανάλυση (κάποιας άλλης τιβί) η τα ρεαλιστικά χρώματα (της συγκεκριμένης).
Περί pc και gaming:προσωπικά 3-5 ώρες καθημερινά (και κάποιες φορές και παραπάνω) την χρησιμοποιώ αποκλειστικά σαν pc monitor και όποτε προλαβαίνω (κάτι σαββατοκύριακα) παίζω στο ps3 gta4 με τις ώρες και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.Την έχω αφήσει με σταθερή εικόνα πολλές φορές για πολλή ώρα και κάποιες φορές (ανάλογα την εικόνα) πάνω απ'το μισάωρο άφησε μια πολύ αμυδρή στάμπα η οποία κάνοντας ένα ζάπινγκ έφυγε σε δευτερόλεπτα.Δεν το θεωρώ πρόβλημα και πλέον κάθομαι με τις ώρες διαβάζω blogs και forums και δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για στάμπες.Απλά δεν αφήνει.
Μειονεκτήματα:το media player όπως προανέφερα δεν παίζει όλες τις ματρόσκες,το τηλεκοντρόλ είναι μέτριο,ο ήχος είναι μάπα (για κάποιον που έχει έστω και λίγες απαιτήσεις στον ήχο είναι απαραίτητη η σύνδεση με ενισχυτή και ηχεία),έχει κατασκευαστικές ατέλειες σε συγκεκριμένα σημεία των πλαστικών στο πλαίσιο γύρω γύρω που έχω αναφέρει σε άλλο θέμα στην κατηγορία με τις βλάβες.
Συμπέρασμα:αν αγόραζα τώρα τηλεόραση μετά απ'αυτά που είδα τους 2 μήνες που την έχω πάλι την ίδια θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη και θα ήμουν υπερευχαριστημένος όπως και τώρα.
Tips:1)υπομονή να περάσουν 200+ ώρες για να δείξει τον εαυτό της η τιβί
2)οπωσδήποτε χειροκίνητες ρυθμίσεις εικόνας,οι προεπιλογές είναι μέτριες εώς κακές.
3)Μην επηρρεαστείτε από κατόχους lcd (του χιλιάρικου) που σας λένε για τη χαμηλή ανάλυση και την φωτεινότητα.Όταν έρθουν σπίτι σας και δούνε την τηλεόραση να παίζει εσείς θα γελάτε και αυτοί θα κλαίνε (τα λεφτά που δώσανε για lcd).
Αυτά τα ολίγα!Ελπίζω να βοήθησα..