LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά είμαι ένα κλικ πριν την αγορά της για απόσταση θέαση 4,5 μέτρα. Οι πιο παλιοί κάτοχοι της, τι λέτε τώρα μετά από κάποια χρήση;. Αξιζει ή έφυγε ο πρωτος ενθουσιασμός;
Σας ευχαριστώ πολύ

Μεταξύ αυτής(50") και της u-10 (42") η lg με ευχαριστεί πιο πολύ. Ισως την έχω φέρει πιο καλό αποτέλεσμα εικόνας αλλά και το μενού της είναι ευχάριστο.
Στα 3+ μέτρα που την έχω θέλω παραπάνω σε ίντζες και είναι δύσκολο να καταλάβεις τη διαφορά απο 1366 σε full hd.
Πρόσεχε! είναι μέγα ατού οι 50" απο τις 42"

Last edited:
Παιδια μια ερωτηση.Η τηλεοραση καποιες φορες χωρις λογο αλλαζει την σειρα των καναλιων!!!
Και πρεπει να ξαναρυθμισω την ταξινομηση.Τι φταιει?

Παιδια μια ερωτηση.Η τηλεοραση καποιες φορες χωρις λογο αλλαζει την σειρα των καναλιων!!!

Αυτη που πηρα για τους γονεις μου το κανει επισης, οπως και μια μικρη LG που εχουν στο δωματιο τους. Ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι το κανουν. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.

παιδια να κανω και εγω 2 ερωτησεις.
1)Παιζει ταινιες απο εξωτερικο σκληρο(κατα προτιμηση 2.5 αρη η και 3.5 αρη.Πρεπει να εχει δικη του τροφοδοσια η οχι?
2)Πως αλλαζουμε τα ονοματα των καναλιων?εκατσα να τα αλλαξω χειροκινητα αλλα τελικα δεν περαστηκε τιποτα.Τι κανω λαθος?

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΜΕΝΟΥ->ΕΠΙΛΟΓΗ->ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Μήπως έχετε επιλεγμένο το Demo και όχι το Οικιακή χρήση; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε εμένα από το καλοκαίρι δεν έχει παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα.

παιδια να κανω και εγω 2 ερωτησεις.
1)Παιζει ταινιες απο εξωτερικο σκληρο(κατα προτιμηση 2.5 αρη η και 3.5 αρη.Πρεπει να εχει δικη του τροφοδοσια η οχι?
2)Πως αλλαζουμε τα ονοματα των καναλιων?εκατσα να τα αλλαξω χειροκινητα αλλα τελικα δεν περαστηκε τιποτα.Τι κανω λαθος?

1. Ταινίες από 2.5" σκληρό παίζει σίγουρα και χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία. (Δοκίμασα MyPassport 320 GB)

2. Για τα αναλογικά φαντάζομαι λες. Σε προετοιμάζω ότι δεν γίνεται με εύκολο τρόπο. (Τουλάχιστον όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι άλλο)

ΜΕΝΟΥ->ΡΥΘΜΙΣΗ-> Μη αυτ. συντονισμός-> Ονομα-> Και με τα βελάκια βάζεις όνομα.

Αυτό πρέπει να γίνει για κάθε κανάλι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Κλείνουμε όλα τα μενού προχωράμε στο επόμενο κανάλι και πάλι από την αρχή.

Καλό κουράγιο!

Και εγώ επίσης σε μία 32αρα LG το ίδιο θέμα.Δύο φορές ταξινόμηση καναλιών και τις δύο φορές μου τα γύρισε στην αρχική κατάσταση, όπως δηλ. μου τα είχε από το πρώτο σκανάρισμα.Και αμα όλη η οικογένεια έχει συνηθίσει σε μια σειρά άντε να βρείς άκρη με το ατελείωτο zaping που κάνεις.Και μήπως το θέλεις.Αλλά τόσα χρόνια πάνε τα δαχτυλάκια μόνα τους.Τώρα;

Παιδια λογο του player ... καποιο προγραμμα απλα - ευκολο μετατροπης του ηχου ?αν γυνετε να αλλαζει σε dolby digital?

Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΜΕΝΟΥ->ΕΠΙΛΟΓΗ->ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

1. Ταινίες από 2.5" σκληρό παίζει σίγουρα και χωρίς ξεχωριστή τροφοδοσία. (Δοκίμασα MyPassport 320 GB)

2. Για τα αναλογικά φαντάζομαι λες. Σε προετοιμάζω ότι δεν γίνεται με εύκολο τρόπο. (Τουλάχιστον όσο έψαξα δεν βρήκα κάτι άλλο)

ΜΕΝΟΥ->ΡΥΘΜΙΣΗ-> Μη αυτ. συντονισμός-> Ονομα-> Και με τα βελάκια βάζεις όνομα.

Αυτό πρέπει να γίνει για κάθε κανάλι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Κλείνουμε όλα τα μενού προχωράμε στο επόμενο κανάλι και πάλι από την αρχή.

Καλό κουράγιο!
ευχαριστω για τις απαντησεις
1)Με αυτον τον σκληρο να υποθεσω δε θα εχω προβλημα σωστα?
2)Το εκανα ετσι οπως λες.Στο τελος ομως και μετα απο καμια ωρα ειδα οτι τα ονοματα ΔΕΝ ειχαν περαστει για καποιο λογο τα ειχε σβησει.ΚΑμια ιδεα?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304262

Επειδή βλέπω πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το αν αξίζει η τηλεόραση η όχι θα τοποθετηθώ κι εγώ σαν κάτοχος της 50pj550 εδώ και κανα 2μηνο.
Με μια κουβέντα,η τηλεόραση αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίο σεντ.

Λίγο πιο αναλυτικά:
Περί media player:πολύ εύχρηστος,αλλά στην περίπτωσή μου που έχω ένα κάρο συναυλίες σε ματρόσκα το 1/3 δεν τις παίζει η τις παίζει χωρίς ήχο.
Περί εικόνας:θέλει περισσότερες από 200 ώρες για να αποκτήσει την τελική της απόδοση αλλά όταν την αποκτά είναι μαγευτική.Πολύ καλύτερη από πολλές ακριβότερες τηλεοράσεις.
Περί ανάλυσης:το 1366χ768 είναι υπέρ αρκετό για αποστάσεις θέασης 3 μέτρων η μεγαλύτερες.Επίσης καλό είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μόνος του κατά πόσο βλέπει υλικό μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτήν για να ζυγίσει κατά πόσο χρειάζεται περισσότερο την υψηλή ανάλυση (κάποιας άλλης τιβί) η τα ρεαλιστικά χρώματα (της συγκεκριμένης).
Περί pc και gaming:προσωπικά 3-5 ώρες καθημερινά (και κάποιες φορές και παραπάνω) την χρησιμοποιώ αποκλειστικά σαν pc monitor και όποτε προλαβαίνω (κάτι σαββατοκύριακα) παίζω στο ps3 gta4 με τις ώρες και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.Την έχω αφήσει με σταθερή εικόνα πολλές φορές για πολλή ώρα και κάποιες φορές (ανάλογα την εικόνα) πάνω απ'το μισάωρο άφησε μια πολύ αμυδρή στάμπα η οποία κάνοντας ένα ζάπινγκ έφυγε σε δευτερόλεπτα.Δεν το θεωρώ πρόβλημα και πλέον κάθομαι με τις ώρες διαβάζω blogs και forums και δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για στάμπες.Απλά δεν αφήνει.

Μειονεκτήματα:το media player όπως προανέφερα δεν παίζει όλες τις ματρόσκες,το τηλεκοντρόλ είναι μέτριο,ο ήχος είναι μάπα (για κάποιον που έχει έστω και λίγες απαιτήσεις στον ήχο είναι απαραίτητη η σύνδεση με ενισχυτή και ηχεία),έχει κατασκευαστικές ατέλειες σε συγκεκριμένα σημεία των πλαστικών στο πλαίσιο γύρω γύρω που έχω αναφέρει σε άλλο θέμα στην κατηγορία με τις βλάβες.

Συμπέρασμα:αν αγόραζα τώρα τηλεόραση μετά απ'αυτά που είδα τους 2 μήνες που την έχω πάλι την ίδια θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη και θα ήμουν υπερευχαριστημένος όπως και τώρα.

Tips:1)υπομονή να περάσουν 200+ ώρες για να δείξει τον εαυτό της η τιβί
2)οπωσδήποτε χειροκίνητες ρυθμίσεις εικόνας,οι προεπιλογές είναι μέτριες εώς κακές.
3)Μην επηρρεαστείτε από κατόχους lcd (του χιλιάρικου) που σας λένε για τη χαμηλή ανάλυση και την φωτεινότητα.Όταν έρθουν σπίτι σας και δούνε την τηλεόραση να παίζει εσείς θα γελάτε και αυτοί θα κλαίνε (τα λεφτά που δώσανε για lcd).

Αυτά τα ολίγα!Ελπίζω να βοήθησα..-bye-

κατα το στρωσιμο, εκτος απο τις χαμηλες ρυθμισεις σε φωτεινοτητα, κοντραστ κτλπ, χρειαζεται να "πειραξουμε" και τιποτα αλλο? πχ colour temprature? ή τιποτα άλλο?

Παιδια λογο του player ... καποιο προγραμμα απλα - ευκολο μετατροπης του ηχου ?αν γυνετε να αλλαζει σε dolby digital?

κατεβαζεις το XviD4PSP 6.0

βαζεις τις εξης επιλογες,αφου φορτωσεις την ταινια που θες..

format=mkv
preset =standard
video=copy
audio=aac ή ac3 384kbps

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ευχαριστω για τις απαντησεις
1)Με αυτον τον σκληρο να υποθεσω δε θα εχω προβλημα σωστα?
2)Το εκανα ετσι οπως λες.Στο τελος ομως και μετα απο καμια ωρα ειδα οτι τα ονοματα ΔΕΝ ειχαν περαστει για καποιο λογο τα ειχε σβησει.ΚΑμια ιδεα?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304262

Ο σκληρός που λες από ότι δείχνει θα παίζει κανονικά. Οσο για τα κανάλια τι εννοείς; Εκανες αυτό που σου είπε και δεν κράτησε τα ονόματα;

Δοκίμασε πρώτα με 1-2 κανάλια και δες πρώτα αν κρατάει για αυτά τα ονόματα.
Μήπως δεν πατούσες το ΟΚ στο τέλος και έχανε ότι έγραφες;
Στο ρύθμιση κατάστασης που αναφέρω παραπάνω έχεις βάλει οικιακή χρήση;

Οκ θα κοιταξω για το σκληρο.
Oso για την tv ναι εχω βαλει οικιακη χρηση παταγα το οκ αλλα τελικα δεν.....
Και κατι ακομη.Εχει δυνατοτητα ληψης ραδιο και αν ναι απο που?

Τι να πω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει για τα κανάλια.
Ράδιο έχει μόνο από τα ψηφιακά. Πχ. τώρα πιάνω αυτά που δίνει η ΕΡΤ μαζί με το ψηφιακό σήμα για ΕΤ1, ΝΕΤ,ΕΤ3

κατεβαζεις το XviD4PSP 6.0

βαζεις τις εξης επιλογες,αφου φορτωσεις την ταινια που θες..

format=mkv
preset =standard
video=copy
audio=aac ή ac3 384kbps

To 6.001 beta? ή Το 6.0 Beta ? Στο audio πιο απ τα δυο να βαλω?aac ή ac3 384kpps

Thnx

επισης δοκιμασα τις ρυθμισεις που βρηκα απο ενα review pj350- που ειναι παρομοια με την δικη μας - απο το διπλανο θεμα,και για ταινιες ειναι μια χαρα..

http://hdtelevizija.com/2010/06/03/recenzija-plazma-lg-infinia-42pj350-106-cm/7/

πρεπει να ειμαι γυρω στις 80-100 ωρες και αρχιζει και δειχνει εμφανως καλυτερη μερα με τη μερα~!

Επειδή βλέπω πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το αν αξίζει η τηλεόραση η όχι θα τοποθετηθώ κι εγώ σαν κάτοχος της 50pj550 εδώ και κανα 2μηνο.
Με μια κουβέντα,η τηλεόραση αξίζει τα λεφτά της μέχρι τελευταίο σεντ.

Λίγο πιο αναλυτικά:
Περί media player:πολύ εύχρηστος,αλλά στην περίπτωσή μου που έχω ένα κάρο συναυλίες σε ματρόσκα το 1/3 δεν τις παίζει η τις παίζει χωρίς ήχο.
Περί εικόνας:θέλει περισσότερες από 200 ώρες για να αποκτήσει την τελική της απόδοση αλλά όταν την αποκτά είναι μαγευτική.Πολύ καλύτερη από πολλές ακριβότερες τηλεοράσεις.
Περί ανάλυσης:το 1366χ768 είναι υπέρ αρκετό για αποστάσεις θέασης 3 μέτρων η μεγαλύτερες.Επίσης καλό είναι να αναλογιστούμε ο καθένας μόνος του κατά πόσο βλέπει υλικό μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτήν για να ζυγίσει κατά πόσο χρειάζεται περισσότερο την υψηλή ανάλυση (κάποιας άλλης τιβί) η τα ρεαλιστικά χρώματα (της συγκεκριμένης).
Περί pc και gaming:προσωπικά 3-5 ώρες καθημερινά (και κάποιες φορές και παραπάνω) την χρησιμοποιώ αποκλειστικά σαν pc monitor και όποτε προλαβαίνω (κάτι σαββατοκύριακα) παίζω στο ps3 gta4 με τις ώρες και δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα.Την έχω αφήσει με σταθερή εικόνα πολλές φορές για πολλή ώρα και κάποιες φορές (ανάλογα την εικόνα) πάνω απ'το μισάωρο άφησε μια πολύ αμυδρή στάμπα η οποία κάνοντας ένα ζάπινγκ έφυγε σε δευτερόλεπτα.Δεν το θεωρώ πρόβλημα και πλέον κάθομαι με τις ώρες διαβάζω blogs και forums και δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για στάμπες.Απλά δεν αφήνει.

Μειονεκτήματα:το media player όπως προανέφερα δεν παίζει όλες τις ματρόσκες,το τηλεκοντρόλ είναι μέτριο,ο ήχος είναι μάπα (για κάποιον που έχει έστω και λίγες απαιτήσεις στον ήχο είναι απαραίτητη η σύνδεση με ενισχυτή και ηχεία),έχει κατασκευαστικές ατέλειες σε συγκεκριμένα σημεία των πλαστικών στο πλαίσιο γύρω γύρω που έχω αναφέρει σε άλλο θέμα στην κατηγορία με τις βλάβες.

Συμπέρασμα:αν αγόραζα τώρα τηλεόραση μετά απ'αυτά που είδα τους 2 μήνες που την έχω πάλι την ίδια θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη και θα ήμουν υπερευχαριστημένος όπως και τώρα.

Tips:1)υπομονή να περάσουν 200+ ώρες για να δείξει τον εαυτό της η τιβί
2)οπωσδήποτε χειροκίνητες ρυθμίσεις εικόνας,οι προεπιλογές είναι μέτριες εώς κακές.
3)Μην επηρρεαστείτε από κατόχους lcd (του χιλιάρικου) που σας λένε για τη χαμηλή ανάλυση και την φωτεινότητα.Όταν έρθουν σπίτι σας και δούνε την τηλεόραση να παίζει εσείς θα γελάτε και αυτοί θα κλαίνε (τα λεφτά που δώσανε για lcd).

Αυτά τα ολίγα!Ελπίζω να βοήθησα..-bye-

Ποσο δίκιο έχεις...
Το ίδιο θα ξαναέκανα και εγώ με την u10 μου αν ξανα αγόραζα τηλεόραση σήμερα.