LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κάτι άλλο πρέπει να κάνεις λάθος στην μετατροπή (ή το το πρόγραμμα)

Ματρόσκα με τα εξής χαρακτηριστικά

Date .....: 18/10/2010
Runtime ..: 43mn 06s
Size .....: 1.09 GiB
Video ....: 1280 x 720 @ 23.976 fps
Bitrate ..: 3 651 Kbps
Audio ....: English AC-3 448Kbps
Source ...: HDTV
Lang .....: English

Παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα και ήχο και εικόνα.

panosaoua,οταν δοκιμασα να μετατρεψω dts---ac3 δεν επαιζαν..μολις εκανα dts---acc επαιξε!
μηπως φταιει οτι εβαζα ac3 640kbps και δεν σηκωνει τα 640 και θελει 448;

φιλε imakolata,
την εχω περι τις 10 μερες,αλλα εχει δουλεψει ελαχιστα..λειπω γενικα απο το σπιτι και δεν εχω προλαβει να δω ολοκληρη ταινια..
εχει γυρω στις 50-60 ωρες στρωσιμο με το break in dvd και αλλες τοσες που βλεπει τηλεοπτικα προγραμματα η κοπελα μου στο ενδιαμεσο..

η εντυπωση για τα χρωματα παραμενει ιδια σε σχεση με τις lcd φιλων (lg 450 42') ειναι πιο μουντα..δεν ειναι αυτο το φανταχτερο εως υπερβολικο,αλλα ειναι σαφως πιο ζεστα και ομορφα..να τονισω οτι δεν εχω ασχοληθει καθολου με ρυθμισεις εικονας..εβαλα το preset cinema και παιζει εκει απο τη πρωτη μερα...φανταζομαι οταν ασχοληθω και στρωσει και λιγο,θα γινει καλυτερη..μεχρι τωρα διαφορα προς το καλυτερο δεν ειδα..αλλα μαλλον ειναι νωρις...
ειδα σκηνες απο ταινιες και η κινηση ειναι σαφεστατα καλυτερη,ειναι αληθινη και πιο ομαλη, καμια σχεση με την lcd του φιλου μου..ειδα ποδοσφαιρο και εκει υπερτερει σαφεστατα!το ευχαριστηθηκα!!!!
βρηκα και ακρη με τις ματροσκες και τις μετατρεπω σε 10 λεπτα οσες εχουν dts και απεκτησα και ενα τσαμπα player..
μου κανει εντυπωση οτι τοσες ωρες βλεπει η κοπελα μου τηλεοπτικο σημα,χωρις ζουμ και λοιπες ρυθμισεις και δεν εχει ιχνος αποτυπωματος(βεβαια τρεχω και καθε βραδυ το "ξεπλυμα χρωματος" που εχει η TV σαν μεθοδο στρωσιματος..)
εχει καλυτερο τηλεοπτικο απο την LG 42LD450 lcd του κολητου μου,εχει καλυτερο σχεδιασμο,πιο λεπτη και ομορφη,αλλα μαζευει σκονη σαν διαολος!!
αρνητικα:αν κανεις mute και πας το αυτι σου 10 εκατοστα απο την οθονη,ακους ενα μπιιιιιιζ απο πισω..επισης οταν την ανοιγω κανει ενα κλικ-κλακ..αντανακλασεις τη μερα εχει,αλλα ειλικρινα δεν με ενδιαφερουν καθολου,μηδαμινη ενοχληση..τα ηχεια μου μοιαζουν ολιγον μετρια σε ενταση ,εχουν και αυτα ρυθμισεις αλλα δεν εχω ασχοληθει..

γενικα εχει ενα υπερπληρες μενου ,ορεξη να εχεις να πειραξεις οτι τραβαει η ορεξη σου...παρα πολλες ρυθμισεις και υπορυθμισεις!

για τα λεφτα της ειμαι υπερευχαριστημενος,παλι την ιδια θα αγοραζα σε αυτα τα λεφτα και χαιρομαι που με βοηθησαν να ΜΗ παρω lcd σε αυτη τη κατηγορια τιμων!

Αν θυμάμαι καλά μια ταινία με τα χαρακτηριστικά

RUNTiME.......: 2:09:21
SiZE..........: 4.36 GB
ViDEO.CODEC...: x264
FRAMERATE.....: 23.976 fps
BiTRATE.......: 4189kbps
RESOLUTiON....: 1280x534
AUDiO.........: English AC3 5.1 640kbps

την έπαιξε κανονικά το καλοκαίρι που έκανα κάτι δοκιμές. (Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι ήταν η ίδια ταινία αλλά έχω αυτήν την εντύπωση)

Για αυτό και τείνω στο ότι ίσως κάτι δεν έκανε σωστά το πρόγραμμα στην μετατροπή.
Δοκίμασε και το Popcorn mkv audio converter που προτείνει ο φίλος vaskag παραπάνω.
Όταν χρειαζόμουν μετατροπή παλιότερα αυτό χρησιμοποιούσα και είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Τώρα έχω το xtreamer και ησύχασα από μετατροπές.
Στην LG πάντως δεν έχω το δοκιμάσει για να σου πω σίγουρα.

Όσο για τις ρυθμίσεις μπορείς να αρχίζεις να ανεβάζεις λίγο αντίθεση και φέρε τα χρώματα πιο κοντά στα γούστα σου. Εγώ το preset cinema το βρίσκω πολύ απαλό, ειδικά για τηλεοπτικό. Σε ταινίες έχει πιο ωραία αίσθηση.

να επιβεβαιωσω και εγω οτι συνδεοντας εναν εξωτερικο δισκο με ξεχωριστη τροφοδοσια και με 2 partition επανω, οτι τα ειδε κανονικα και επαιξε κανονικα mkv με ac3 audio 448kbps.

φιλε imakolata,
την εχω περι τις 10 μερες,αλλα εχει δουλεψει ελαχιστα..λειπω γενικα απο το σπιτι και δεν εχω προλαβει να δω ολοκληρη ταινια..
εχει γυρω στις 50-60 ωρες στρωσιμο με το break in dvd και αλλες τοσες που βλεπει τηλεοπτικα προγραμματα η κοπελα μου στο ενδιαμεσο..

σε ευχαριστω πολυ sofix!!! τα σχολια σου με βοηθανε! επειδη σκοπευω να προχωρησω σε αγορα περπου σε 1 μηνα θα περιμενω ανυπομονα νεες εντυπωσεις αν δεν σε βαλω σε κοπο!!!

μηπως γνωριζει κανεις πως αλλαζουμε την ωρα και την ζωνη ωρας? ειναι απενεργποιημενα και δεν μπορω να φτιαξω τη σωστη ωρα. επισης ενω στο guide ειναι ολα στα ελληνικα, στο info για το καθε καναλι, η περιληψη του εκαστοτε προγραμματος ειναι στα αγγλικα.

να επιβεβαιωσω και εγω οτι συνδεοντας εναν εξωτερικο δισκο με ξεχωριστη τροφοδοσια και με 2 partition επανω, οτι τα ειδε κανονικα και επαιξε κανονικα mkv με ac3 audio 448kbps.

Σύνδεσα στην δικιά μου εξωτερικό δίσκο 2,5'' xωρίς εξωτερική τροφοδοσία, με 4 partitions (3 ntfs , 1 fat32) και δούλεψε κανονικότατα.

Πάντως για 423e που την πήρα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο αρνητικό είναι το γκλαγκ γκλαγκ όταν την ανοίγεις, την πρώτη φορά νόμισα ότι παρέδωσε πνεύμα :) .

Last edited:
σημερα δοκιμασα ενα mkv που δεν ειχε dts,αλλά ειχε ac3 ηχο και επαιξε κανονικα..επομενως η τηλεοραση παιζει και ac3 ηχο..

οταν ομως παω να μετατρεψω αλλες ματροσκες απο dts σε ac3 δεν τα παιζει...κατι λαθος κανει το προγραμμα μετατροπης..για την ωρα τα μετατρεπω σε acc ηχο..ετσι και αλλιως απο τα ηχεια της τηλεορασης ακουω για την ωρα,οπότε διαφορα dts,ac3,acc δεν υπαρχει..

νομιζω βρηκα τι εκανα λαθος...
μετετρεπα τον ηχο σε ac3,αλλά διαβαζοντας το manual(RTFM!!) ειδα οτι υποστηριζει τα εξης φορματ ηχου:
Dolby Digital, AAC, Mpeg, MP3, LPCM, HE-AAC

απουσιαζει το ac3...

δοκιμασα ACC και ολα καλα..

η μετατροπη εγινε με το XviD4PSP 6.0 ..

AC3 = Dolby Digital

pj350?
αν εννοεις αυτη,μονο το οτι η 550 εχει και usb+media player και παιζει σχεδον τα παντα εκτος απο dts ηχο..

την πηρα και γω τη συγκεκριμενη τηλεοραση για τους γονεις μου που τους ενδιαφερει κυριως τηλεοπτικο και μπορω να πω πως αποτελει μια πολυ καλη επιλογη. ομορφο design, πολλες ρυθμισεις και αξιοπρεπεστατη εικονα.

Παιδιά είμαι ένα κλικ πριν την αγορά της για απόσταση θέαση 4,5 μέτρα. Οι πιο παλιοί κάτοχοι της, τι λέτε τώρα μετά από κάποια χρήση;. Αξιζει ή έφυγε ο πρωτος ενθουσιασμός;
Σας ευχαριστώ πολύ

Παιδιά είμαι ένα κλικ πριν την αγορά της για απόσταση θέαση 4,5 μέτρα. Οι πιο παλιοί κάτοχοι της, τι λέτε τώρα μετά από κάποια χρήση;. Αξιζει ή έφυγε ο πρωτος ενθουσιασμός;
Σας ευχαριστώ πολύ

με αυτη την τηλεοραση ισχυει το αντιθετο..
υπαρχει αρχικα σκεπτικισμος και μετα γινεται απολυτη ικανοποιηση..
για κατω απο 500 ειναι απολυτο value for money..

Σας ευχαριστώ πολύ

Ελπιζω να λες την 50αρα , για την αποσταση αυτη ειναι το ελαχιστο.-bye-

Tην 42 έλεγα λόγω budget αλλά μάλλον είναι μικρή. Ένας φίλος σήμερα μου λέγε "τρελός είσαι να πάρεις τηλεοραση με ανάλυση 1366χ768;"
Έχει σημασία ρε παιδιά αυτη η ανάλυση; Εγώ για δορυφορικό και επίγειο ψηφιακό τη θέλω.
Επίσης, βλεπω κάποιες φωτο που την έχουν με ηχεία στα πλάγια ενώ στο μαγαζί τα ηχεία ήταν κρυμμένα. Που είναι τελικά τα ηχεία;

Last edited:
Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Tην 42 έλεγα λόγω budget αλλά μάλλον είναι μικρή. Ένας φίλος σήμερα μου λέγε "τρελός είσαι να πάρεις τηλεοραση με ανάλυση 1366χ768;"
Έχει σημασία ρε παιδιά αυτη η ανάλυση; Εγώ για δορυφορικό και επίγειο ψηφιακό τη θέλω.
Επίσης, βλεπω κάποιες φωτο που την έχουν με ηχεία στα πλάγια ενώ στο μαγαζί τα ηχεία ήταν κρυμμένα. Που είναι τελικά τα ηχεία;
στην απόσταση που θέλεις η μόνη σημασία αν είναι hd ή full hd είναι η ψυχολογία.

Η τηλεόραση αγοράστηκε για την αδερφή μου (εγώ έχω 42u10).Αν και αρχικά η εικόνα φάνταζε μουντή με "αβέβαια" χρώματα , μετά το πέρας 25 ημερών λειτουργίας μεταμορφώθηκε και μπορώ να πω πως ανεξαρτήτως τιμής , αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.Επίσης με ξάφνιασε το πόσο καλά αποδίδει hd υλικό.Για ρυθμίσεις εικόνας και για όσους δεν έχουν διάθεση για πολύ ψάξιμο θα πρότεινα mode "Κανονική" με 80-85 contrast , "μέση" θερμοκρασία χρώματος και color 52-56.Τώρα για όσους έχουν διάθεση να ψαχτούν ,η τηλεόραση προσφέρει πλούσιο μενού ρυθμίσεων.(όχι σαν την u10 που στο τέλος λέμε πάλι καλά που ρυθμίζουμε contrast... :tdown:).Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως τo εργοστασιακό cinema preset απο την LG το θεωρώ απαράδεκτο.

Τα μοναδικά ίσως μελανά σημεία που μπορεί να εντοπίστούν (εμένα δεν μέ πειράζουν) είναι τα εξής :

-Απαιτείται υψηλή τιμή αντίθεσης για να "φανεί" το panel (μάλλον στρώνει με τον καιρό)
- Τα ηχεία μπορεί να ακουστούν αδύναμα σε χαμηλομεσαίες στάθμες ,σε ψηλές είναι ok
- Για αυτούς που έχουν ήδη πολλές dts ματρόσκες , έιναι σπαστική η έλλειψη του φορμά στον player :silly:

Last edited: