LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παλικαρια,αν συνδεσω ενα set home cinema με optical στην TV και αναπαραγω ταινια με 5.1 ηχο απο το usb στικακι (5.1 ac3 ηχο) θα βγαζει κανονικα πολυκαναλο ηχο μεσω οπτικης η TV στο home cinema?

ευχαριστω,
απλα τυγχανει να ειμαι ασχετος με τα θεματα εικονας - ηχου,οπότε για να μην ανοιγω νεο τοπικ,ειπα να ρωτησω εδω..

υπάρχει κανένας που να πήρε την lg42pj550 στην προσφορά της Ηλεκτρονικής στα 399;

Re: Απάντηση: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

υπάρχει κανένας που να πήρε την lg42pj550 στην προσφορά της Ηλεκτρονικής στα 399;

γιατι ρωτας achillesgk?? εγω εκανα μια προσπαθεια αλλα ακομα δεν ξερω τιποτα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γιατι ρωτας achillesgk?? εγω εκανα μια προσπαθεια αλλα ακομα δεν ξερω τιποτα!
την είχα παρήγγειλα από το internet αλλά δεν θεωρούσα απίθανο να μου την ακυρώσουν...τελικά πριν από λίγο με ενημέρωσαν ότι είναι στο κατάστημα κ να πάω να την παραλάβω! ελπίζω να μη είναι καμία εκθεσιακή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

την είχα παρήγγειλα από το internet αλλά δεν θεωρούσα απίθανο να μου την ακυρώσουν...τελικά πριν από λίγο με ενημέρωσαν ότι είναι στο κατάστημα κ να πάω να την παραλάβω! ελπίζω να μη είναι καμία εκθεσιακή.

φανταζομαι οτι στο menu θα μπορεις να δεις τις ωρες που εχει παιξει! τα παιδια που ειναι κατοχοι μπορουν πιστευω να βοηθησουν για το αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα!!

Αύριο που θα πάω από το κατάστημα θα τους ρωτήσω. Πάντως όταν την πήρα ήταν κατόπιν παραγγελίας. Σήμερα βλέπω ότι υπάρχει διαθέσιμη στα 449.

Τελικά...

EDIT.Τελικά σήμερα παρέλαβα την 42 pj550 στα 399 από Ηλεκτρονική. Δεν μου είναι άγνωστη η τηλεόραση, μια και την έχω δει να παίζει στο σπίτι ενός φίλου μου. Με μια πρώτη ματιά, δεν έχει την κινηματογραφικότητα της panasonic 50s20 την οποία κ έχω στο σαλόνι μου και θα έλεγα ότι φέρνει προς lcd πλευρά (βέβαια την είδα μόνο σε τηλεοπτικό που πάντα χάνει) αλλά η εικόνα της είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ για τα 399 ευρώ όπως και η τιμή της για δεύτερη τηλεόραση.
Υ.Γ. Δεν βλέπω ίχνος flickering σε αντίθεση με την S20

ξερει κανεις, "στην πραξη", τι κανουν αν ειναι ενεργοποιημενα τα "Λειτουργια Φιλμ" και "Βελτιωση Εικονας" στο "Προηγμενο μενου" ?

παδια καλησπερα!
ειμαι απο το σαββατο κατοχος της συγκεκριμενης 'τηλεορασης'!
το εισαγωγικα τα χρησιμοποιω γιατι εστω και για 400 που μου κοστισε αυτο το πραγμα εγω δεν το ονομαζω τηλεοραση!!
διαβαζω απο πολλους στο thread οτι ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο την εικονα της , οτι αξιζει καθε ευρω της αγορας της κ.τ.λ. και ειλικρινα απορω σε τι τηλεορασεις εβλεπαν προηγουμενως η´τι κανω εγω τοσο λαθος!
ειχα προηγουμενως μια crt samsung plano 21" και πηρα την αποφαση να αναβαθμιστω λογω συγκατοικησης με την κοπελα μου σε ιντσες και γενικα σε τηλεοραση!
βλεπω τηλεοραση αποκλειστικα μεσω nova οποτε τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα η εικονα που ειχα ηταν οτι καλυτερο μπορω να βρω απο θεμα αποδοσης ,βλεπω αρκετα αθλητικα και βασιζομενος σε γνωμες πολλων προτιμησα plasma απο μια σε αντιστοιχα χρηματα lcd χαμηλη σε hertz..
οποια ρυθμιση και αν επιλεξω ειτε η εικονα θα ειναι εντελως 'ψοφια´(cinema mode) ειτε δεν βλεπεται καθολου ( standard, sports), μπηκα μεχρι και σε ξενα sites για να βρω τιποτα ρυθμισεις αλλα οτι και να δοκιμασα η εικονα ειναι λες και βλεπω τηλεοραση την δεκαετια του 80 ( αν μπορω να περιγραψω την αισθηση που μου αφηνει η τηλεοραση μεχρι στιγμης αυτη ακριβως ειναι), εκανα το λαθος να συνδεσω διπλα διπλα την crt και την Plasma μεσω nova (την μια με scart την αλλη με composite ) και μου ηρθε να πεταξω την καινουρια απο το παραθυρο!!! ειλικρινα!! που ειναι η σπιρταδα της εικονας, η κ α θ α ρ η εικονα, η ομαλη κινηση, τα χρωματα της crt??? διαβαζω οτι μετα τις 200 ωρες η τηλεοραση μεταμορφωνεται κτ.λ. αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι γινονται θαυματα! απορω τι ρυθμισεις χρησιμοποιουν οσοι κατοχοι ειναι ευχαριστημενοι με την τηλεοραση και θα ηθελα καποιος που εχει την διαθεση να μπει στο κοπο και να μου τις γραψει και να με διαψευσει!! απλα φοβαμαι οτι μετα πο 200 ωρες θεασης το ματι φυσιολογικα συνηθιζει μια κατασταση θεασης ακομα και αν αυτη ηταν αρχικα κακη!! εγω ομως δεν εδωσα χρηματα για να συνηθισω το ξεπλυμα που βλεπω τωρα και να κροιδευω τον εαυτο μου!!
να φανταστητε οτι εχω συνδεσει την τηλεοραση στο πατρικο μου μεχρι στιγμης και ντρεπομαι να την εμφανισω στην κοπελα μου μιας και την ειχα πρηξει οτι η plasma ειναι η καταλληλοτερη αγοορα κ.τ.λ.!
ξερω οτι καποιους μπορει να τους ξενισει και να τους εκνευρισει το παραπανω κειμενο αλλα τα γραφω εδω μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει με τις ρυθμισεις!!
το λαθος ειναι αποκλειστικα δικο μου γιατι δεν ειχα δει πουθενα την τηλεοραση να παιζει και βασιστηκα στις κριτικες που ειχα διαβασει! τελικα μαλλον καταλληγω οτι η Plasma δεν ειναι για ολα τα ματια!!! τουλαχιστον οχι για τα δικα μου!!

αρχικα ψυχραιμια..
το οτι η εντυπωση που αφησε σε εμας η τηλεοραση δεν συμβαδιζει με τη δικη σου( πρωτη) εντυπωση,ειναι μεσα στα πλαισια του λογικου..μπορει απλα, τα γουστα σου να ειναι διαφορετικα..
σαν πρωτο βημα χρησιμοποιησε το "εργαλειο" που υπαρχει στο μενου για να φερεις τα χρωματα στα μετρα σου..
εν συνεχεια βαλε να δεις ενα mkv,blue ray(κατι ποιοτικο τελοσπαντων) μετα τις 100 ωρες και θα μεινεις τουλαχιστον εντυπωσιασμενος απο τη μεταμορφωση..λιγη υπομονη ισως σε αποζημειωσει μετα απο λιγο καιρο...
εγω στο τηλεοπτικο σημα κλαιω τα λεφτα μου,αλλα στις ταινιες(mkv απο το pc),που αποτελει και το 90% της χρησης μου ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!
σαν μετρο συγκρισης εχω μια lg 42LD450 και μια philips 2ετιας των 900 ευρω τοτε και η διαφορα υπερ της πλασμα ειναι κατα γενικη ομολογια μεγαλη!

επειδη τα γουστα ομως διαφερουν,μπορεις να κανεις χρηση δικαιωματος επιστροφης προιοντος(αν αγορασες μεσω ιντερνετ) και να παρεις μια αλλη τηλεοραση ή ακομα και να την βαλεις σε αγγελια οσο ειναι ακομα "φρεσκια"..

επισης αν βλεπεις απο το 1-1,5 μετρο,ολα τα αρνητικα της πολλαπλασιαζονται επι(x) 10...

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

παδια καλησπερα!
διαβαζω απο πολλους στο thread οτι ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο την εικονα της , οτι αξιζει καθε ευρω της αγορας της κ.τ.λ. και ειλικρινα απορω σε τι τηλεορασεις εβλεπαν προηγουμενως...
βλέπω ακόμη
philips 32 crt 100 hz
samsung lcd 40B620 full hd, 100hz
philips 26 lcd , hd, 50 hz (πλέον δεν θέλω να βλέπω σε αυτήν)
panasonic plasma 50S20
και τελευταία lg 42pj550. Μάλιστα η lg αν κ άστρωτη δείχνει να έχει πιο έντονα χρώματα από την αντίστοιχη panasonic όταν ήταν άστρωτη. Σίγουρα όσο περναν οι ώρες και η εικόνα αλλάζει, κάτι που δεν το πίστευα κ εγώ και το μάτι συνηθίζει....συνηθίζει να βλέπει σωστά, μια και το ψεύτικο της lcd θα το καταλαβαίνεις αμέσως.
(έπαθες ότι παθαίνει όποιος παίρνει plasma για πρώτη φορά, το πρώτο soc....επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα βλέπεις και εφόσον δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση,κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω, κάνε υπομονή...πάντως μη έχεις σύγκριση 21 ίντσες, γίατί όσο πιο μικρή, τόσο πιο πολύ κρύβονται οι ατέλειες)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(έπαθες ότι παθαίνει όποιος παίρνει plasma για πρώτη φορά, το πρώτο soc....επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα βλέπεις και εφόσον δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση,κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω, κάνε υπομονή...πάντως μη έχεις σύγκριση 21 ίντσες, γίατί όσο πιο μικρή, τόσο πιο πολύ κρύβονται οι ατέλειες)[/QUOTE]

πιστευω οτι σαν τηλεοραση δεν εχει καποιο προβλημα! ουτε pixel καμενα, ουτε αλλαγη στις ρυθμισεις που να μην ανταποκρινονται οταν γινονται! απλα δεν μπορω να βρω καποια ρυθμιση που να ανταποκρινεται σε αυτο που εχω συνηθισει. το ξερω οτι οι 21" ειναι λιγο παραπλανητικες ως προς τις ατελειες απλα δεν περιμενα τοση διαφορα! στα αθλητικα τα οποια κυριως παρακολουθω (παντα μεσω νοβα) και εχοντας στο μυαλο μου αυτο που πολλοι γραφουν( οτι οι plasma ειναι οτι πιο κοντινο στις crt ) ειναι και εκει που κυριως εχω απογοητευτει! η κινηση ακομα και αν ειναι γρηγορη δεν εχει κανενα προβλημα! προβλημα υπαρχει στην ευκρινια,στην αποδοση των χρωματων (κυριως στο λευκο πασχει πιστευω σοβαρα και αν αυτο η´το μαυρο πασχουν τοτε πιστευω οτι επηρρεαζονται και τα υπολοιπα χρωματα ). να το πω απλα: ειχα συνηθισει π.χ. σε ποδοσφαιρο να βλεπω μεχρι και τις λεπτομερειες στο γκαζον η´τα προσωπα των ποδοσφαιριστων ακομα και απο μακρυνα γρηγορα πλανα και τωρα αυτο δεν μπορω να το πετυχω ουτε κατα διαννοια! anyway ισως να εχετε δικιο και να χρειαστει λιγο υπομονη! συνεχισω το στρωσιμο μου κανονικα ( cinema mode με χαμηλες ρυθμισεις σε contrast,sharpness,φωτεινοτητα,χρωμα και zoom )και περιμενω λοιπον! μακαρι η τηλεοραση να με διαψευσει! εσεις πρωτοι θα το μαθετε!!

αρχικα ψυχραιμια..

1)σαν πρωτο βημα χρησιμοποιησε το "εργαλειο" που υπαρχει στο μενου για να φερεις τα χρωματα στα μετρα σου..
2)εν συνεχεια βαλε να δεις ενα mkv,blue ray(κατι ποιοτικο τελοσπαντων) μετα τις 100 ωρες και θα μεινεις τουλαχιστον εντυπωσιασμενος απο τη μεταμορφωση..

3)επισης αν βλεπεις απο το 1-1,5 μετρο,ολα τα αρνητικα της πολλαπλασιαζονται επι(x) 10...

1) χρησιμοποιησα το εργαλειο αλλα στο λευκο (μομιζω αφορα την ρυθμιση για την φωτεινοτητα) δεν μπορω να πετυχω το συνιστωμενο ουτε για αστειο (max πετυχαινω κατι μεσο μεταξυ χαμηλου και συνιστωμενου).
2)θα το δοκιμασω και αυτο (προς το παρων δεν εχω blu ray) και αν μπορεις να μπεις στον κοπο στειλε μου σε παρακαλω τι ρυθμισεις χρησιμοποιεις
3)βλεπω απο αποσταση 2,5-3 μετρα με τιποτα δεν ειναι πιο κοντα.

ευχαριστω για την απαντηση!!

1)
2)θα το δοκιμασω και αυτο (προς το παρων δεν εχω blu ray) και αν μπορεις να μπεις στον κοπο στειλε μου σε παρακαλω τι ρυθμισεις χρησιμοποιεις

για θεαση ταινιων εχω στο profile expert τα εξης

αντιθεση 80
φωτεινοτητα 47
ευκρινεια (H-V) 50
χρωμα 50
αποχρωση 0
Διαχ. ειδικου ολα off
χρωματικη κλιμ ψηφιακος ηχος
θερμ σωματος θερμο
μεθοδος σημειο 20 IRE
σχεδιο εσωτερικο
IRE 75
κοκκινο 30
πρασινο 0
μπλε 35
τα υπολοιπα 0

οσο αφορα το τηλεοπτικο (αναλογικο) δεν εχω καταφερει να το φερω στα μετρα μου...σε καθε καναλι δειχνει διαφορετικα..γενικα χρησιμοποιω το προφιλ 'κανονικο' και γενικα ολα δειχνουν χαλια...αλλά αναλογικα καναλια βλεπω σχεδον ποτε,εκτος απο οταν ειχε champions league..

εγω παντως βλεποντας mkv 720p, με νορμαλ bitrate για να τα σηκωνει ο player της ΤV,ειμαι μια χαρα και η βελτιωση στα χρωματα με το περασμα 4 μηνων ειναι εμφανεστατα προς το καλυτερο...
δεν εχω κανενα παραπονο!

επισης σχεδον παντα βλεπω με φωτα κλειστα κ σχεδον σκοταδι εκτος απο ενα μικρο κρυφο φωτισμο πισω απο το δοκαρι της κουζινας...

Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

(έπαθες ότι παθαίνει όποιος παίρνει plasma για πρώτη φορά, το πρώτο soc....επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα βλέπεις και εφόσον δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση,κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω, κάνε υπομονή...πάντως μη έχεις σύγκριση 21 ίντσες, γίατί όσο πιο μικρή, τόσο πιο πολύ κρύβονται οι ατέλειες)

πιστευω οτι σαν τηλεοραση δεν εχει καποιο προβλημα! ουτε pixel καμενα, ουτε αλλαγη στις ρυθμισεις που να μην ανταποκρινονται οταν γινονται! απλα δεν μπορω να βρω καποια ρυθμιση που να ανταποκρινεται σε αυτο που εχω συνηθισει. το ξερω οτι οι 21" ειναι λιγο παραπλανητικες ως προς τις ατελειες απλα δεν περιμενα τοση διαφορα! στα αθλητικα τα οποια κυριως παρακολουθω (παντα μεσω νοβα) και εχοντας στο μυαλο μου αυτο που πολλοι γραφουν( οτι οι plasma ειναι οτι πιο κοντινο στις crt ) ειναι και εκει που κυριως εχω απογοητευτει! η κινηση ακομα και αν ειναι γρηγορη δεν εχει κανενα προβλημα! προβλημα υπαρχει στην ευκρινια,στην αποδοση των χρωματων (κυριως στο λευκο πασχει πιστευω σοβαρα και αν αυτο η´το μαυρο πασχουν τοτε πιστευω οτι επηρρεαζονται και τα υπολοιπα χρωματα ). να το πω απλα: ειχα συνηθισει π.χ. σε ποδοσφαιρο να βλεπω μεχρι και τις λεπτομερειες στο γκαζον η´τα προσωπα των ποδοσφαιριστων ακομα και απο μακρυνα γρηγορα πλανα και τωρα αυτο δεν μπορω να το πετυχω ουτε κατα διαννοια! anyway ισως να εχετε δικιο και να χρειαστει λιγο υπομονη! συνεχισω το στρωσιμο μου κανονικα ( cinema mode με χαμηλες ρυθμισεις σε contrast,sharpness,φωτεινοτητα,χρωμα και zoom )και περιμενω λοιπον! μακαρι η τηλεοραση να με διαψευσει! εσεις πρωτοι θα το μαθετε!![/QUOTE]

Αρχικά, καλορίζικη και καλοθέατη.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους φίλους ότι έπαθες ότι πάθαμε οι περισσότεροι στην αρχή όταν την πρωτοβάλαμε να δουλέψει.
Εγώ την είχα δει σε κατάστημα να παίζει και μου φαινόταν καλύτερη από πολλές άλλες με πολύ υψηλότερη τιμή, και παρόλα αυτά, όταν την έβαλα να παίξει στο σπίτι μου, έψαχνα να δω αν το λάθος το έκανα εγώ ή στο μαγαζί, γιατί δεν πίστευα ότι αυτό ήταν που είχα δει στο κατάστημα και μου άρεσε!
Συνιστώ κι εγώ λοιπόν υπομονή όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι φίλοι.

Από εκεί και μετά όμως, θα σου πω και κάτι άλλο.

Πρώτο και βασικότερο. Η τηλεόραση που πήρες, δεν είναι τέλεια!:bang:
Ίσως αυτό να περίμενες από αυτά που διάβασες ή άκουσες, αλλά δυστυχώς ισχύει και όχι μόνο για αυτήν, αλλά για όλες τις τηλεοράσεις.

Οι πλάσμα έχουν την ακριβώς αντίθετη σχέση με τις LCD ως προς την αρχική και μετέπειτα εντύπωση. Να το εξηγήσω.
Όταν όπως είπαμε πρωτοανοίγεις μία Plasma τηλεόραση, απογοητεύεσαι, αλλά με τον καιρό αρχίζεις να την εκτιμάς όλο και περισσότερο, σε βαθμό που να μην θέλεις πια μια LCD-LED. Ειδικά αν πας σε κανένα φίλο σου με σχετικά φθηνή LED-LCD, εκεί θα καταλάβεις γιατί εκτιμώνται οι Plasma τόσο πολύ.

Αντίθετα, οι LCDάκηδες (ο πατέρας μου είναι ένας από αυτούς), καταενθουσιάζονται στην αρχή με το ¨εργαλείο¨ με το έντονο φως και τα έντονα χρώματα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ανακαλύπτουν ότι η εικόνα που βλέπουν δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και ειδικά αν επισκεφτούν κάποιον φίλο τους με τηλεόραση Plasma και τους πει αυτός πόσο την πλήρωσε!

Δεύτερον.
Το θέμα με τα αθλητικά όπως πολύ σωστά παρατήρησες, είναι υπαρκτό και το παρατηρούν όλοι όσοι προέρχονται από CRT θεάσεις, (μέσα σε αυτούς κι εγώ). Έχει να κάνει με την τεχνολογία (την οποία δυστυχώς δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να στην εξηγήσει, σίγουρα όμως υπάρχουν εδώ άτομα που μπορούν να στο εξηγήσουν σωστά) απόπλεξης του σήματος, κάτι από το οποίο πάσχουν και οι LED-LCD, και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Αλλά όπως έβλεπες στην CRT, μάλλον δεν θα μπορέσεις να ξαναδείς. Οι crt δεν είχαν τέτοιο θέμα απ' ότι διάβασα σε ειδικά thread αυτού του forum.
Παρ' όλα αυτά, για τα χρήματα που έδωσες και για αρκετά παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έπαιρνες καλύτερο αποτέλεσμα και ειδικά στα αθλητικά.

Τέλος, (και αυτό νομίζω ισχύει και για όλες τις τεχνολογίες τηλεοράσεων και όχι μόνο plasma, αλλά ας με διορθώσουν οι ειδικοί αν έχουν άλλη άποψη) να ξέρεις ότι πάντα η μετάβαση σε πολύ μεγαλύτερες ίντσες έχει αυτό το αποτέλεσμα που λες. Η τηλεόρασή σου είναι πολύ περισσότερο ακριβείας στην απεικόνιση από την CRT σου καθώς και πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος. Αυτό σημαίνει πως και οποιαδήποτε ατέλεια του σήματος ή της εικόνας θα στην μεγεθύνει και θα στην κάνει ολοφάνερη, εκεί που με την μικρή CRT ούτε που θα την έβλεπες. Εγώ αυτό το έπαθα ακόμη και όταν πήγα από 25'' crt σε 32'' crt. Οι ατέλειες του τότε χάλια σήματος που είχα έδειχναν ακόμα πιο χάλια! Δοκίμασε να πας αρκετά πιο μακριά και να την κοιτάξεις και θα δεις πόσο πιο καλή θα σου φανεί η εικόνα, για να προσομοιώσεις την διαφορά σε ίντσες με την CRT σου.
Επίσης θα ανακαλύψεις πολλές κυρίες και κυρίους της showbiz που σου φαίνονταν άψογες-οι, ότι έχουν πολλές ατέλειες!

Σόρρυ για το μακροσκελές ποστ μου, απλά θέλω να σε ενθαρρύνω για να μην βιαστείς να απογοητευτείς με την αγορά σου. Λίγη υπομονή, σωστό στρώσιμο και βρες τις ρυθμίσεις που σου αρέσουν στο μάτι και όχι ότι ακούς από τρίτους καθώς τα γούστα και τα μάτια του καθένα διαφέρουν και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά. (Εκτός και αν αυτοί οι ''τρίτοι'' είναι ειδικοί και το αποτέλεσμα που σου παρέχουν σε ικανοποιεί).

Τώρα, εάν και μετά από όλα αυτά εξακολουθεί να μην σου αρέσει αυτό που βλέπεις, τότε μπορείς κάλλιστα να την ξεφορτωθείς:smash: και να κινηθείς προς άλλη κατεύθυνση, γιατί όπως είπα και παραπάνω γούστα είναι αυτά.

πάντως για φθηνό μοντέλο, η εικόνα της είναι πολύ παραμετροποιήσιμη, καμία σχέση σε αυτόν τον τομέα (όχι σε εικόνα για να μη παραξηγηθώ) από την panny s20.

Kαι εγώ νομίζω ότι το λευκό και στην pj550 και στην pk550 υστερεί πολύ σε σχέση με τα lcd μοντέλα της ίδιας εταιρείας και αυτό είναι πρόβλημα ιδίως σε φωτεινά δωμάτια (δεν θέλω να βλέπω ειδήσεις με τα φώτα κλειστά). Οι plasma της panasonic σε σχέση με τις lg;
Και κάτι άλλο : καλό ρε παιδιά το calibration, αλλά αν είναι να φέρω τον chadb από τις ηπα για να δω τηλεόραση, τότε βράστα....