Re: Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια
(έπαθες ότι παθαίνει όποιος παίρνει plasma για πρώτη φορά, το πρώτο soc....επειδή δεν ξέρω ακριβώς τι εικόνα βλέπεις και εφόσον δεν έχει πρόβλημα η τηλεόραση,κάτι που δεν μπορώ να γνωρίζω, κάνε υπομονή...πάντως μη έχεις σύγκριση 21 ίντσες, γίατί όσο πιο μικρή, τόσο πιο πολύ κρύβονται οι ατέλειες)
πιστευω οτι σαν τηλεοραση δεν εχει καποιο προβλημα! ουτε pixel καμενα, ουτε αλλαγη στις ρυθμισεις που να μην ανταποκρινονται οταν γινονται! απλα δεν μπορω να βρω καποια ρυθμιση που να ανταποκρινεται σε αυτο που εχω συνηθισει. το ξερω οτι οι 21" ειναι λιγο παραπλανητικες ως προς τις ατελειες απλα δεν περιμενα τοση διαφορα! στα αθλητικα τα οποια κυριως παρακολουθω (παντα μεσω νοβα) και εχοντας στο μυαλο μου αυτο που πολλοι γραφουν( οτι οι plasma ειναι οτι πιο κοντινο στις crt ) ειναι και εκει που κυριως εχω απογοητευτει! η κινηση ακομα και αν ειναι γρηγορη δεν εχει κανενα προβλημα! προβλημα υπαρχει στην ευκρινια,στην αποδοση των χρωματων (κυριως στο λευκο πασχει πιστευω σοβαρα και αν αυτο η´το μαυρο πασχουν τοτε πιστευω οτι επηρρεαζονται και τα υπολοιπα χρωματα ). να το πω απλα: ειχα συνηθισει π.χ. σε ποδοσφαιρο να βλεπω μεχρι και τις λεπτομερειες στο γκαζον η´τα προσωπα των ποδοσφαιριστων ακομα και απο μακρυνα γρηγορα πλανα και τωρα αυτο δεν μπορω να το πετυχω ουτε κατα διαννοια! anyway ισως να εχετε δικιο και να χρειαστει λιγο υπομονη! συνεχισω το στρωσιμο μου κανονικα ( cinema mode με χαμηλες ρυθμισεις σε contrast,sharpness,φωτεινοτητα,χρωμα και zoom )και περιμενω λοιπον! μακαρι η τηλεοραση να με διαψευσει! εσεις πρωτοι θα το μαθετε!![/QUOTE]
Αρχικά, καλορίζικη και καλοθέατη.
Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους φίλους ότι έπαθες ότι πάθαμε οι περισσότεροι στην αρχή όταν την πρωτοβάλαμε να δουλέψει.
Εγώ την είχα δει σε κατάστημα να παίζει και μου φαινόταν καλύτερη από πολλές άλλες με πολύ υψηλότερη τιμή, και παρόλα αυτά, όταν την έβαλα να παίξει στο σπίτι μου, έψαχνα να δω αν το λάθος το έκανα εγώ ή στο μαγαζί, γιατί δεν πίστευα ότι αυτό ήταν που είχα δει στο κατάστημα και μου άρεσε!
Συνιστώ κι εγώ λοιπόν υπομονή όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι φίλοι.
Από εκεί και μετά όμως, θα σου πω και κάτι άλλο.
Πρώτο και βασικότερο. Η τηλεόραση που πήρες, δεν είναι τέλεια!:bang:
Ίσως αυτό να περίμενες από αυτά που διάβασες ή άκουσες, αλλά δυστυχώς ισχύει και όχι μόνο για αυτήν, αλλά για όλες τις τηλεοράσεις.
Οι πλάσμα έχουν την ακριβώς αντίθετη σχέση με τις LCD ως προς την αρχική και μετέπειτα εντύπωση. Να το εξηγήσω.
Όταν όπως είπαμε πρωτοανοίγεις μία Plasma τηλεόραση, απογοητεύεσαι, αλλά με τον καιρό αρχίζεις να την εκτιμάς όλο και περισσότερο, σε βαθμό που να μην θέλεις πια μια LCD-LED. Ειδικά αν πας σε κανένα φίλο σου με σχετικά φθηνή LED-LCD, εκεί θα καταλάβεις γιατί εκτιμώνται οι Plasma τόσο πολύ.
Αντίθετα, οι LCDάκηδες (ο πατέρας μου είναι ένας από αυτούς), καταενθουσιάζονται στην αρχή με το ¨εργαλείο¨ με το έντονο φως και τα έντονα χρώματα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, ανακαλύπτουν ότι η εικόνα που βλέπουν δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο και ειδικά αν επισκεφτούν κάποιον φίλο τους με τηλεόραση Plasma και τους πει αυτός πόσο την πλήρωσε!
Δεύτερον.
Το θέμα με τα αθλητικά όπως πολύ σωστά παρατήρησες, είναι υπαρκτό και το παρατηρούν όλοι όσοι προέρχονται από CRT θεάσεις, (μέσα σε αυτούς κι εγώ). Έχει να κάνει με την τεχνολογία (την οποία δυστυχώς δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να στην εξηγήσει, σίγουρα όμως υπάρχουν εδώ άτομα που μπορούν να στο εξηγήσουν σωστά) απόπλεξης του σήματος, κάτι από το οποίο πάσχουν και οι LED-LCD, και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Αλλά όπως έβλεπες στην CRT, μάλλον δεν θα μπορέσεις να ξαναδείς. Οι crt δεν είχαν τέτοιο θέμα απ' ότι διάβασα σε ειδικά thread αυτού του forum.
Παρ' όλα αυτά, για τα χρήματα που έδωσες και για αρκετά παραπάνω, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έπαιρνες καλύτερο αποτέλεσμα και ειδικά στα αθλητικά.
Τέλος, (και αυτό νομίζω ισχύει και για όλες τις τεχνολογίες τηλεοράσεων και όχι μόνο plasma, αλλά ας με διορθώσουν οι ειδικοί αν έχουν άλλη άποψη) να ξέρεις ότι πάντα η μετάβαση σε πολύ μεγαλύτερες ίντσες έχει αυτό το αποτέλεσμα που λες. Η τηλεόρασή σου είναι πολύ περισσότερο ακριβείας στην απεικόνιση από την CRT σου καθώς και πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος. Αυτό σημαίνει πως και οποιαδήποτε ατέλεια του σήματος ή της εικόνας θα στην μεγεθύνει και θα στην κάνει ολοφάνερη, εκεί που με την μικρή CRT ούτε που θα την έβλεπες. Εγώ αυτό το έπαθα ακόμη και όταν πήγα από 25'' crt σε 32'' crt. Οι ατέλειες του τότε χάλια σήματος που είχα έδειχναν ακόμα πιο χάλια! Δοκίμασε να πας αρκετά πιο μακριά και να την κοιτάξεις και θα δεις πόσο πιο καλή θα σου φανεί η εικόνα, για να προσομοιώσεις την διαφορά σε ίντσες με την CRT σου.
Επίσης θα ανακαλύψεις πολλές κυρίες και κυρίους της showbiz που σου φαίνονταν άψογες-οι, ότι έχουν πολλές ατέλειες!
Σόρρυ για το μακροσκελές ποστ μου, απλά θέλω να σε ενθαρρύνω για να μην βιαστείς να απογοητευτείς με την αγορά σου. Λίγη υπομονή, σωστό στρώσιμο και βρες τις ρυθμίσεις που σου αρέσουν στο μάτι και όχι ότι ακούς από τρίτους καθώς τα γούστα και τα μάτια του καθένα διαφέρουν και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά. (Εκτός και αν αυτοί οι ''τρίτοι'' είναι ειδικοί και το αποτέλεσμα που σου παρέχουν σε ικανοποιεί).
Τώρα, εάν και μετά από όλα αυτά εξακολουθεί να μην σου αρέσει αυτό που βλέπεις, τότε μπορείς κάλλιστα να την ξεφορτωθείς:smash: και να κινηθείς προς άλλη κατεύθυνση, γιατί όπως είπα και παραπάνω γούστα είναι αυτά.