LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: LG PJ550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι plasma της panasonic σε σχέση με τις lg;
την κινηματογραφικότητα της s20 δεν την έχει η pj550 (άστρωτη ακόμη) και άσπρο άσπρο.. Η εικόνα στην pj μου φαίνεται πιο ψεύτικη και πάει προς lcd....αλλά ήταν κατι αναμενόμενο, η μία έκανε 900 η άλλη 400, για τα 400 όμως η εικόνα είναι super. Αλλά έχω την εντύπωση ότι με τις Plasma είμαστε πολύ αυστηροί και πολύ πιο ψείρες ενώ τα αρνητικά των led-lcd και τα δικαιολογούμε και τα συγχωρούμε.

@imakolata για αρχή,
δοκιμασε να απενεργοποιησης το εκονομη,πάνωπανω ειναι, και μετά φέρε τις βασικές ρυθμίσεις εικόνας, σε μια ζωντανή εκπομπή στα μέτρα σου, και αποθήκευσέ τες.

εχει κανεις συνδεσει την τηλεοραση με καποιο σετ ενεργων ηχειων?
επειδη ο ηχος της ειναι..φτωχος σκεφτομαι 2 οδους..

αγορα ενος φτηνου home cinema(100-150 ) και συνδεση με optical στην τηλεοραση
ή
αγορα ενος ζευγαριου ενεργων ηχειων (υπαρχει κατι καλο < 100 ?)που δεν χρειαζονται εξτρα εξοδα για ενισχυτη κτλ

γενικα μουσικη δεν ακουω απο τηλεοραση,μονο ταινιες,οπότε ισως ενα φτηνο home cinema να ηταν καλυτερη λυση...

δεν εχω μεγαλες απαιτησεις,απλα βαζω καμια ματροσκα να δω στον player της TV και τα ηχεια της ειναι για γελια..

εχει κανεις συνδεσει την τηλεοραση με καποιο σετ ενεργων ηχειων?
επειδη ο ηχος της ειναι..φτωχος σκεφτομαι 2 οδους..

αγορα ενος φτηνου home cinema(100-150 ) και συνδεση με optical στην τηλεοραση
ή
αγορα ενος ζευγαριου ενεργων ηχειων (υπαρχει κατι καλο < 100 ?)που δεν χρειαζονται εξτρα εξοδα για ενισχυτη κτλ

γενικα μουσικη δεν ακουω απο τηλεοραση,μονο ταινιες,οπότε ισως ενα φτηνο home cinema να ηταν καλυτερη λυση...

δεν εχω μεγαλες απαιτησεις,απλα βαζω καμια ματροσκα να δω στον player της TV και τα ηχεια της ειναι για γελια..

Εγώ την έχω συνδέσει με ενισχυτή και δίνει αρκετά καλό ήχο.
Τα ηχεία των περισσότερων τηλεοράσεων αυτού του τύπου είναι αναμενόμενα αδύναμα και προορίζονται για απλή παρακολούθηση τηλεόρασης.Σε ακριβές CRT έβρισκες και καλό ήχο.

Όταν λες ''ενεργά ηχεία'' ή ''home cinema'' εννοείς ότι θες μόνο τα ηχεία, ή θες το σετάκι να έχει και dvd player κτλ. ;

Γιατί σε 5.1 ηχεία ενεργά σκέτα και μέχρι 150 , πιστεύω ότι μπορείς να πάρεις κάτι αρκετά καλό και δεδομένου ότι όπως λες δεν έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις και μάλιστα θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και για μουσική.
θα πρέπει να βρεις κάτι όμως που να έχει optical input για την σύνδεση του ήχου.

Από την άλλη, σε home cinema με dvd player και με μέχρι 200 , τα περισσότερα που έχω ακούσει, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν, έως και πως δεν μου άρεσαν. Έχουν όμως πιο πολλές ευκολίες και εισόδους για τον ήχο.

Εξαρτάται βέβαια και από τις απαιτήσεις που έχεις. Εγώ είμαι λίγο απαιτητικός στο κομμάτι αυτό.

Πάντως ότι διαλέξεις, να προσέξεις να δέχεται σύνδεση με optical in για να μην ψάχνεσαι μετά.

δεν με ενδιαφερει καθολου το dvd..
επισης η αγορα ενισχυτη+ηχεια ανεβαζει το κοστος,οπότε η λυση του home cinema set προκρινεται..

απλα σκεφτηκα,αντι για 100-150 για ενα "φτηνο" home cinema,μηπως αξιξε ενα ζευγαρακι ενεργα ηχεια που δεν χρειαζονται ενισχυτη,και ισως σε ποιοτητα να ειναι καλυτερα απο το φτηνο home cinema..?χανω βεβαια σε surround ηχο,αλλα τι να κανουμε..

η τηλεοραση εχει οπτικη και τις 2 κλασικες εξοδους ηχου (μπλε-ασπρο) rca,αναλογικες δεν ξερω πως τις λενε..
γενικα απο οτι διαβασα και σε παλιοτερα ποστ,δεν εχουμε κ πολλες επιλογες οσο αφορα τις εξοδους ηχου της τηλεορασης..πχ δεν εχει εξοδο για ακουστικα,οπου θα μπρουσα να καρφωσω 2 κλασσικα ηχειακια να τελειωνουμε..

μετα υπαρχει και η λυση ενος 2.1 πχ αυτο που ειδα σημερα προσφορα στα multirama στα 129
http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/home-theater-system/LG-dvd-home-theater-system-HT44M.jsp

εγώ θα σου πρότεινα το LG HT305SU ή LG HT405SU με μία μικρή υπέρβαση αλλά θα έχεις και media player με dts ήχο. Θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη τουλάχιστον 3.1 για θέαση ταινιών. Οι διάλογοι πρέπει να έρχονται από εκεί που βλέπεις...

ο player του LG HB405SU βγαζει dts ?

αν σε θυμαμαι καλα ειναι αυτο που πηρες για την...κρεβατοκαμαρα?

αυτο με τους διαλογους ξαναπεστο..εχεις μεγαλο δικιο..

ο player του LG HB405SU βγαζει dts ?
αν σε θυμαμαι καλα ειναι αυτο που πηρες για την...κρεβατοκαμαρα?
αυτο με τους διαλογους ξαναπεστο..εχεις μεγαλο δικιο..

Ναι αυτό είναι! Το θυμήθηκες! Παίζει όχι μόνο 720p /dts αλλά και 1080p/dts. Παράξενο για lg!
Φαντάζομαι ότι ένα εξωτερικό media θα έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με αρχεία αλλά για μία λύση all in one είναι πολύ καλό.
Προτιμώ να πάρω ένα set home cinema 5.1 και ας μη βάλω τα πίσω ηχεία παρά να πάρω 2.1 (για θέαση ταινιών μιλάμε πάντα).

ευχαριστω παιδες!

παιζει και ελληνικους υποτιτλους απο srt?

λογικα θα παιζει (achillesgk?),οπότε νομιζω οτι αποφασισα...:2thumb22sup:

Last edited:

παιζει και ελληνικους υποτιτλους απο srt?
Ναι! Μη σου πώ ότι τους παίζει καλύτερα! Τους ενσωματωμένους τους δείχνει μέσα σε ένα σκούρο πλαίσιο, οι εξωτερικοί είναι διάφανοι, κανονικοί.

παδια καλησπερα!
ειμαι απο το σαββατο κατοχος της συγκεκριμενης 'τηλεορασης'!
το εισαγωγικα τα χρησιμοποιω γιατι εστω και για 400 που μου κοστισε αυτο το πραγμα εγω δεν το ονομαζω τηλεοραση!!
διαβαζω απο πολλους στο thread οτι ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο την εικονα της , οτι αξιζει καθε ευρω της αγορας της κ.τ.λ. και ειλικρινα απορω σε τι τηλεορασεις εβλεπαν προηγουμενως η´τι κανω εγω τοσο λαθος!
ειχα προηγουμενως μια crt samsung plano 21" και πηρα την αποφαση να αναβαθμιστω λογω συγκατοικησης με την κοπελα μου σε ιντσες και γενικα σε τηλεοραση!
βλεπω τηλεοραση αποκλειστικα μεσω nova οποτε τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα η εικονα που ειχα ηταν οτι καλυτερο μπορω να βρω απο θεμα αποδοσης ,βλεπω αρκετα αθλητικα και βασιζομενος σε γνωμες πολλων προτιμησα plasma απο μια σε αντιστοιχα χρηματα lcd χαμηλη σε hertz..
οποια ρυθμιση και αν επιλεξω ειτε η εικονα θα ειναι εντελως 'ψοφια´(cinema mode) ειτε δεν βλεπεται καθολου ( standard, sports), μπηκα μεχρι και σε ξενα sites για να βρω τιποτα ρυθμισεις αλλα οτι και να δοκιμασα η εικονα ειναι λες και βλεπω τηλεοραση την δεκαετια του 80 ( αν μπορω να περιγραψω την αισθηση που μου αφηνει η τηλεοραση μεχρι στιγμης αυτη ακριβως ειναι), εκανα το λαθος να συνδεσω διπλα διπλα την crt και την Plasma μεσω nova (την μια με scart την αλλη με composite ) και μου ηρθε να πεταξω την καινουρια απο το παραθυρο!!! ειλικρινα!! που ειναι η σπιρταδα της εικονας, η κ α θ α ρ η εικονα, η ομαλη κινηση, τα χρωματα της crt??? διαβαζω οτι μετα τις 200 ωρες η τηλεοραση μεταμορφωνεται κτ.λ. αλλα δεν μπορω να φανταστω οτι γινονται θαυματα! απορω τι ρυθμισεις χρησιμοποιουν οσοι κατοχοι ειναι ευχαριστημενοι με την τηλεοραση και θα ηθελα καποιος που εχει την διαθεση να μπει στο κοπο και να μου τις γραψει και να με διαψευσει!! απλα φοβαμαι οτι μετα πο 200 ωρες θεασης το ματι φυσιολογικα συνηθιζει μια κατασταση θεασης ακομα και αν αυτη ηταν αρχικα κακη!! εγω ομως δεν εδωσα χρηματα για να συνηθισω το ξεπλυμα που βλεπω τωρα και να κροιδευω τον εαυτο μου!!
να φανταστητε οτι εχω συνδεσει την τηλεοραση στο πατρικο μου μεχρι στιγμης και ντρεπομαι να την εμφανισω στην κοπελα μου μιας και την ειχα πρηξει οτι η plasma ειναι η καταλληλοτερη αγοορα κ.τ.λ.!
ξερω οτι καποιους μπορει να τους ξενισει και να τους εκνευρισει το παραπανω κειμενο αλλα τα γραφω εδω μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει με τις ρυθμισεις!!
το λαθος ειναι αποκλειστικα δικο μου γιατι δεν ειχα δει πουθενα την τηλεοραση να παιζει και βασιστηκα στις κριτικες που ειχα διαβασει! τελικα μαλλον καταλληγω οτι η Plasma δεν ειναι για ολα τα ματια!!! τουλαχιστον οχι για τα δικα μου!!
ειδες καμια βελτιωση μεχρι σημερα απο την αρχη τελικα ? για το λευκο της σε σχεση με τις lcd lg και εγω εχω καποιες επιφλαξεις. διπλα διπλα που ειδα την pj (plasma) την ld(lcd) και την le (led) ,στην pj μου φανηκε ασπρο που εχει μπροστα ενα φιμε τζαμι και βγαινει ασπρο σκουροξεθωριασμενο, στην ld βγαινει ασπρο γαλατι (μπεζιζει) και στην led ασπρο σκετο. (περιγραφες ομως ε ?):ADFADF1:
τωρα μπορει και η led διπλα σε καποια αλλης μαρκας να φαινοταν και αυτης το ασπρο χαλια αλλα μεταξυ τους αυτα ειδα.

ειδες καμια βελτιωση μεχρι σημερα απο την αρχη τελικα ? για το λευκο της σε σχεση με τις lcd lg και εγω εχω καποιες επιφλαξεις. διπλα διπλα που ειδα την pj (plasma) την ld(lcd) και την le (led) ,στην pj μου φανηκε ασπρο που εχει μπροστα ενα φιμε τζαμι και βγαινει ασπρο σκουροξεθωριασμενο, στην ld βγαινει ασπρο γαλατι (μπεζιζει) και στην led ασπρο σκετο. (περιγραφες ομως ε ?):ADFADF1:
τωρα μπορει και η led διπλα σε καποια αλλης μαρκας να φαινοταν και αυτης το ασπρο χαλια αλλα μεταξυ τους αυτα ειδα.

εχω την τηλεοραση 3 εβδομαδες πλεον και εχει σιγουρα 150-200 ωρες.το 'χαλι' των πρωτων ημερων θεωρω πως πλεον εχει μειωθει αισθητα χωρις αυτο να σημαινει πως η τηλεοραση 'τα σπαει...'!
προσοχη!! εχω απολυτη γνωση των χρηματων που εδωσα και ξερω οτι τελεια εικονα (για τα δικα μου οπτικα δεδομενα,ερχομενος απο πολυς καλης ποιοτητας crt,και θεαση καναλιων αποκλειστικα μεσω nova) δεν θα μπορουσα να πετυχω. μπηκα σε απειρα forum και εκανα δοκιμες με διαφορες ρυθμισεις χωρις να μπορω να πω οτι καποια απο αυτες τις ρυθμισεις με αφησε ικανοποιημενο! το μεγαλυτερο προβλημα μου παραμενει η ευκρινεια , το ποσο 'καθαρη' φαινεται η εικονα, και επισης αυτη η αισθηση σε κοντινα πλανα σε προσωπα λες και φορουν make up σε γραμμες...( το εχει παρατηρησει κανεις αλλος αυτο που περιγραφω??) και πολυ λιγοτερο το λευκο της η´ το μαυρο της! θεωρω οτι το μαυρο της ειδικα ειναι πολυ καλο, ενω το λευκο δεν με ενοχλει καθολου να εχει αυτο το γαλακτωδες στυλ απο το να ηταν μια ξασπρισμενη εικονα!
εχω καταληξει σε ενα σετ ρυθμισεων που μου κανουν πιο καλα στο ματι και αυτες ειναι : expert 1 αντιθεση :82, φωτεινοτητα: 48, χρωμα : 45-50, h-sharpness : 55-60, v sharpness : 55-60, tint : g7 , ολα τα δυναμικα στο off ( εκτος νομιζω απο το film mode) Gamma : μεσο.
σε θεαση αθλητικων ( που ειναι και αυτο που κυριως παρακολουθω ) δεν εχω πετυχει καμια ρυθμιση που να με ευχαριστει! Παντως επιμενω στην αρχικη μου αποψη πως με τον καιρο το ματι ειναι αυτο που συνηθιζει σε μια εικονα (ακομα και αν αυτη ειναι λαθος παραγωμενη) και οχι πως με τον καιρο εκτιμαμε την εικονα μιας , εστω και οικονομικης, plasma!
Διαφωνω επισης καθετα με εναν φιλο που υποστηριζει οτι plasma = οτι πιο κοντινο σε crt (τουλαχιστον οχι σε αυτη που ειχα{ samsung plano } )
A!!! αγορασα και ενα lg blue-ray player και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στην θεαση ταινιων ( εκει ναι η τηλεοραση "τα σπαει", αν και δεν εχω ενα μετρο συγκρισης, αφου bd δεν ειχα δει ουτε καν σε φιλικο σπιτι ξανα!, και δεν ξερω αν η αψογη εικονα ειναι αποτελεσμα της τηλεορασης η´της τεχνολογιας blue ray..!) Και παρεπιπτοντως μια απορια: το blue ray ειναι full hd , η τηλεοραση hd-ready, υπαρχουν επιλογες ποιοτητας εικονας στον player 1)αυτοματο 2) 720ρ 3) 1080i 4)1080p. καλυτερα στο ματι μου κανει η επιλογη 720ρ... κανει την εικονα πιο 'crispie' με την καλη εννοια!! εχει καμια λογικη αυτο που λεω και το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η´εγω το βλεπω λαθος??
Σε γενικες γραμμες για τα λεφτα που εδωσα τεινω προς το ευχαριστημενος απλα στο μυαλο μου συνεχως στριφογυρναει τι εικονα θα μπορουσα να βλεπω διαθετωντας γυρω στα 100-150 παραπανω! ( π.χ. samsung 40c550, sone40ex400, lg 42ld550) και δεν αναφερομαι σε θεαση ταινιων (που αλλωστε αποτελουν max 10% του τι βλεπω καθηνερινα ) αλλα σε θεαση αθλητικων, και sd καναλιων μεσω nova.

εχω την τηλεοραση 3 εβδομαδες πλεον και εχει σιγουρα 150-200 ωρες.το 'χαλι' των πρωτων ημερων θεωρω πως πλεον εχει μειωθει αισθητα χωρις αυτο να σημαινει πως η τηλεοραση 'τα σπαει...'!
προσοχη!! εχω απολυτη γνωση των χρηματων που εδωσα και ξερω οτι τελεια εικονα (για τα δικα μου οπτικα δεδομενα,ερχομενος απο πολυς καλης ποιοτητας crt,και θεαση καναλιων αποκλειστικα μεσω nova) δεν θα μπορουσα να πετυχω. μπηκα σε απειρα forum και εκανα δοκιμες με διαφορες ρυθμισεις χωρις να μπορω να πω οτι καποια απο αυτες τις ρυθμισεις με αφησε ικανοποιημενο! το μεγαλυτερο προβλημα μου παραμενει η ευκρινεια , το ποσο 'καθαρη' φαινεται η εικονα, και επισης αυτη η αισθηση σε κοντινα πλανα σε προσωπα λες και φορουν make up σε γραμμες...( το εχει παρατηρησει κανεις αλλος αυτο που περιγραφω??) και πολυ λιγοτερο το λευκο της η´ το μαυρο της! θεωρω οτι το μαυρο της ειδικα ειναι πολυ καλο, ενω το λευκο δεν με ενοχλει καθολου να εχει αυτο το γαλακτωδες στυλ απο το να ηταν μια ξασπρισμενη εικονα!
εχω καταληξει σε ενα σετ ρυθμισεων που μου κανουν πιο καλα στο ματι και αυτες ειναι : expert 1 αντιθεση :82, φωτεινοτητα: 48, χρωμα : 45-50, h-sharpness : 55-60, v sharpness : 55-60, tint : g7 , ολα τα δυναμικα στο off ( εκτος νομιζω απο το film mode) Gamma : μεσο.
σε θεαση αθλητικων ( που ειναι και αυτο που κυριως παρακολουθω ) δεν εχω πετυχει καμια ρυθμιση που να με ευχαριστει! Παντως επιμενω στην αρχικη μου αποψη πως με τον καιρο το ματι ειναι αυτο που συνηθιζει σε μια εικονα (ακομα και αν αυτη ειναι λαθος παραγωμενη) και οχι πως με τον καιρο εκτιμαμε την εικονα μιας , εστω και οικονομικης, plasma!
Διαφωνω επισης καθετα με εναν φιλο που υποστηριζει οτι plasma = οτι πιο κοντινο σε crt (τουλαχιστον οχι σε αυτη που ειχα{ samsung plano } )
A!!! αγορασα και ενα lg blue-ray player και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στην θεαση ταινιων ( εκει ναι η τηλεοραση "τα σπαει", αν και δεν εχω ενα μετρο συγκρισης, αφου bd δεν ειχα δει ουτε καν σε φιλικο σπιτι ξανα!, και δεν ξερω αν η αψογη εικονα ειναι αποτελεσμα της τηλεορασης η´της τεχνολογιας blue ray..!) Και παρεπιπτοντως μια απορια: το blue ray ειναι full hd , η τηλεοραση hd-ready, υπαρχουν επιλογες ποιοτητας εικονας στον player 1)αυτοματο 2) 720ρ 3) 1080i 4)1080p. καλυτερα στο ματι μου κανει η επιλογη 720ρ... κανει την εικονα πιο 'crispie' με την καλη εννοια!! εχει καμια λογικη αυτο που λεω και το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η´εγω το βλεπω λαθος??
Σε γενικες γραμμες για τα λεφτα που εδωσα τεινω προς το ευχαριστημενος απλα στο μυαλο μου συνεχως στριφογυρναει τι εικονα θα μπορουσα να βλεπω διαθετωντας γυρω στα 100-150 παραπανω! ( π.χ. samsung 40c550, sone40ex400, lg 42ld550) και δεν αναφερομαι σε θεαση ταινιων (που αλλωστε αποτελουν max 10% του τι βλεπω καθηνερινα ) αλλα σε θεαση αθλητικων, και sd καναλιων μεσω nova.

Τι εννοείς 'λες και φορούν make up σε γραμμές';
Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι στα αθλητικά, και συγκεκριμένα στα μακρινά πλάνα, οι παίκτες φαίνονται σαν να ακολουθούνται από το είδωλό τους, κάτι που είναι έντονα ενοχλητικό, αλλά μου είπε κάποιος από το forum ότι για αυτό μάλλον ευθύνεται η καλωδίωση της οικοδομής και όχι η τηλεόραση καθώς σε αυτόν δεν το κάνει. Επίσης μου είπε και πως η κίνηση στο ποδόσφαιρο είναι πολύ καλύτερη στην δική του συσκευή, αλλά αυτός βλέπει μέσω digea. Ελπίζω κι εγώ λοιπόν στην άφιξη της digea στην περιοχή μου μπας και δω κι εγώ καλό τηλεοπτικό!
Το θέμα της ευκρίνειας είναι κάτι που με προβληματίζει κι εμένα σε τηλεοπτικό σήμα, όμως νομίζω πως έχεις ρυθμίσει πολύ χαμηλά την ευκρίνεια. Εγώ την έχω πάνω από το 70, αλλιώς μου φαίνεται θολή η εικόνα. Παρόλα αυτά , σαν την crt δεν δείχνει, αλλά με τον καιρό έχει πλησιάσει πολύ πράγματι. Και αυτό ξεκάθαρα και μόνο σε τηλεοπτικό όπως προείπα, γιατί σε υλικό υψηλής ανάλυσης, δεν ανέχομαι καν να δω πλέον στην CRT!

Όσο για την ανάλυση, εγώ δεν έχω blue ray player, αλλά σε υλικό από usb που έχω παρακολουθήσει, το 1080ρ μου φαίνεται καλύτερο από το 720ρ και πολύ πιο καθαρό. Ίσως να παίζει ρόλο και το player σου που σου φαίνεται καλύτερο το 720ρ.

Πάντως θα δεις με τον καιρό πως όντως οι plasma είναι πιο κοντινές στις crt απ'ότι οι λοιπές τεχνολογίες. Και προσπάθησε να πας να δεις κάποια φθηνή lcd σε σπίτι φίλου σου από κοντά για να σιγουρευτείς ιδίοις όμμασι ότι η δικιά σου δείχνει καλύτερα και δεν είναι επειδή την έχει συνηθίσει το μάτι σου το οποίο ως ένα βαθμό συμφωνώ κι εγώ ότι μπορεί να συμβαίνει.

Τέλος, θα δεις ότι θα βελτιωθεί κι άλλο η εικόνα της. Τουλάχιστον εγώ στην δικιά μου είδα κι άλλη βελτίωση ακόμη και μετά τις 200 ώρες λειτουργίας.

δεν με ενδιαφερει καθολου το dvd..
επισης η αγορα ενισχυτη+ηχεια ανεβαζει το κοστος,οπότε η λυση του home cinema set προκρινεται..

απλα σκεφτηκα,αντι για 100-150 για ενα "φτηνο" home cinema,μηπως αξιξε ενα ζευγαρακι ενεργα ηχεια που δεν χρειαζονται ενισχυτη,και ισως σε ποιοτητα να ειναι καλυτερα απο το φτηνο home cinema..?χανω βεβαια σε surround ηχο,αλλα τι να κανουμε..

η τηλεοραση εχει οπτικη και τις 2 κλασικες εξοδους ηχου (μπλε-ασπρο) rca,αναλογικες δεν ξερω πως τις λενε..
γενικα απο οτι διαβασα και σε παλιοτερα ποστ,δεν εχουμε κ πολλες επιλογες οσο αφορα τις εξοδους ηχου της τηλεορασης..πχ δεν εχει εξοδο για ακουστικα,οπου θα μπρουσα να καρφωσω 2 κλασσικα ηχειακια να τελειωνουμε..

μετα υπαρχει και η λυση ενος 2.1 πχ αυτο που ειδα σημερα προσφορα στα multirama στα 129
http://www.lg.com/gr/tv-audio-video/home-theater-system/LG-dvd-home-theater-system-HT44M.jsp

Μάλλον θα μπερδεύτηκες με τις RCA εξόδους. Δεν έχει αυτή η τηλεόραση αναλογικές εξόδους για τον ήχο, παρά μόνο μέσω οπτικής ίνας.
Αυτό που είδες ήταν κατά πάσα πιθανότητα αναλογική είσοδος ήχου με RCA και όχι έξοδος.
Συνεπώς σε ότι αγοράσεις να μείνεις αυστηρά στο να έχει οπτική είσοδο ήχου.

Τι εννοείς 'λες και φορούν make up σε γραμμές';

εννοω πως φαινεται λες και το δερμα τους στο προσωπο εχει διαφορες διαβαθμησεις του χρωματος και φαινεται ιδιαιτερα οταν υπαρχει κοντινο πλανο σε κινηση. λες και εχουν βαλει Make up διαφορων τονων απο το πιο σκουρο μεχρι το πιο ανοιχτο κατα το μηκος του προσωπου τους! το μονο που εχω καταφερει ειναι να ελλατωθει αυτο οταν ριχνω το sharpness στα νουμερα που εγραψα! συμφωνω οτι με sharpness στο 70 'φαινεται´μεγαλυτερη ευκρινεια αλλα νομιζω οτι στην εικονα παρουσιαζονται πολλα 'κατασκευασματα´και εντονες γραμμες που κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν.

Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι στα αθλητικά, και συγκεκριμένα στα μακρινά πλάνα, οι παίκτες φαίνονται σαν να ακολουθούνται από το είδωλό τους, κάτι που είναι έντονα ενοχλητικό, αλλά μου είπε κάποιος από το forum ότι για αυτό μάλλον ευθύνεται η καλωδίωση της οικοδομής και όχι η τηλεόραση καθώς σε αυτόν δεν το κάνει.

εγω βλεπω αθλητικα μεσω Nova αλλα και παλι δεν εχω την ευκρινεια που ειχα,αλλα ουτε καν αυτη που βλεπω σε αλλες τηλεορασεις φιλων η´ακομα και σε καφετεριες που εχω δει αγωνες..!!

Όσο για την ανάλυση, εγώ δεν έχω blue ray player, αλλά σε υλικό από usb που έχω παρακολουθήσει, το 1080ρ μου φαίνεται καλύτερο από το 720ρ και πολύ πιο καθαρό. Ίσως να παίζει ρόλο και το player σου που σου φαίνεται καλύτερο το 720ρ.

μπορει να ειναι και θεμα Player.ειμαι λιγο ασχετος με αυτα απλα μου φαινεται καλυτερα στο ματι στο 720. στο 1080 ειναι λες και χανει λεπτομερειες!

Τέλος, θα δεις ότι θα βελτιωθεί κι άλλο η εικόνα της. Τουλάχιστον εγώ στην δικιά μου είδα κι άλλη βελτίωση ακόμη και μετά τις 200 ώρες λειτουργίας.

μακαρι να γινει ετσι!!

Last edited:
...... Και παρεπιπτοντως μια απορια: το blue ray ειναι full hd , η τηλεοραση hd-ready, υπαρχουν επιλογες ποιοτητας εικονας στον player 1)αυτοματο 2) 720ρ 3) 1080i 4)1080p. καλυτερα στο ματι μου κανει η επιλογη 720ρ... κανει την εικονα πιο 'crispie' με την καλη εννοια!! εχει καμια λογικη αυτο που λεω και το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η´εγω το βλεπω λαθος??

H τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει ανάλυση 1080p. Συνεπώς στην έξοδο εικόνας του player θα πρέπει να δηλώσεις ανάλυση 720p/24Hz.

Μάλλον θα μπερδεύτηκες με τις RCA εξόδους. Δεν έχει αυτή η τηλεόραση αναλογικές εξόδους για τον ήχο, παρά μόνο μέσω οπτικής ίνας.
Συνεπώς σε ότι αγοράσεις να μείνεις αυστηρά στο να έχει οπτική είσοδο ήχου.
Επιβεβαιώνω κ εγώ, έχει μόνο optical out.

H τηλεόρασή σου δεν υποστηρίζει ανάλυση 1080p. Συνεπώς στην έξοδο εικόνας του player θα πρέπει να δηλώσεις ανάλυση 720p/24Hz.

Πάντως, ότι ανάλυσης αρχεία (1080ρ) και να βάλεις, τα αναπαράγει χωρίς πρόβλημα και μάλιστα πολύ καλά.
Είναι πιο σωστό να προτιμάμε ρύθμιση σε 720ρ;
Αν βάλουμε ρύθμιση στο Blue ray 1080p υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κάτι κακό;
Τέλος, είναι προτιμότερα τα 24Hz ή με δεδομένο ότι η τηλεόραση είναι 600Hz αναπαράγει πιο σωστά αριθμητικά παράγωγα αυτού όπως π.χ. τα 1080ρ50Hz;

Κάπου διάβασα κάτι τέτοιο, αλλά δεν το πολυκατάλαβα για να πω την αλήθεια.