ειδες καμια βελτιωση μεχρι σημερα απο την αρχη τελικα ? για το λευκο της σε σχεση με τις lcd lg και εγω εχω καποιες επιφλαξεις. διπλα διπλα που ειδα την pj (plasma) την ld(lcd) και την le (led) ,στην pj μου φανηκε ασπρο που εχει μπροστα ενα φιμε τζαμι και βγαινει ασπρο σκουροξεθωριασμενο, στην ld βγαινει ασπρο γαλατι (μπεζιζει) και στην led ασπρο σκετο. (περιγραφες ομως ε ?):ADFADF1:
τωρα μπορει και η led διπλα σε καποια αλλης μαρκας να φαινοταν και αυτης το ασπρο χαλια αλλα μεταξυ τους αυτα ειδα.
εχω την τηλεοραση 3 εβδομαδες πλεον και εχει σιγουρα 150-200 ωρες.το 'χαλι' των πρωτων ημερων θεωρω πως πλεον εχει μειωθει αισθητα χωρις αυτο να σημαινει πως η τηλεοραση 'τα σπαει...'!
προσοχη!! εχω απολυτη γνωση των χρηματων που εδωσα και ξερω οτι τελεια εικονα (για τα δικα μου οπτικα δεδομενα,ερχομενος απο πολυς καλης ποιοτητας crt,και θεαση καναλιων αποκλειστικα μεσω nova) δεν θα μπορουσα να πετυχω. μπηκα σε απειρα forum και εκανα δοκιμες με διαφορες ρυθμισεις χωρις να μπορω να πω οτι καποια απο αυτες τις ρυθμισεις με αφησε ικανοποιημενο! το μεγαλυτερο προβλημα μου παραμενει η ευκρινεια , το ποσο 'καθαρη' φαινεται η εικονα, και επισης αυτη η αισθηση σε κοντινα πλανα σε προσωπα λες και φορουν make up σε γραμμες...( το εχει παρατηρησει κανεις αλλος αυτο που περιγραφω??) και πολυ λιγοτερο το λευκο της η´ το μαυρο της! θεωρω οτι το μαυρο της ειδικα ειναι πολυ καλο, ενω το λευκο δεν με ενοχλει καθολου να εχει αυτο το γαλακτωδες στυλ απο το να ηταν μια ξασπρισμενη εικονα!
εχω καταληξει σε ενα σετ ρυθμισεων που μου κανουν πιο καλα στο ματι και αυτες ειναι : expert 1 αντιθεση :82, φωτεινοτητα: 48, χρωμα : 45-50, h-sharpness : 55-60, v sharpness : 55-60, tint : g7 , ολα τα δυναμικα στο off ( εκτος νομιζω απο το film mode) Gamma : μεσο.
σε θεαση αθλητικων ( που ειναι και αυτο που κυριως παρακολουθω ) δεν εχω πετυχει καμια ρυθμιση που να με ευχαριστει! Παντως επιμενω στην αρχικη μου αποψη πως με τον καιρο το ματι ειναι αυτο που συνηθιζει σε μια εικονα (ακομα και αν αυτη ειναι λαθος παραγωμενη) και οχι πως με τον καιρο εκτιμαμε την εικονα μιας , εστω και οικονομικης, plasma!
Διαφωνω επισης καθετα με εναν φιλο που υποστηριζει οτι plasma = οτι πιο κοντινο σε crt (τουλαχιστον οχι σε αυτη που ειχα{ samsung plano } )
A!!! αγορασα και ενα lg blue-ray player και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος στην θεαση ταινιων ( εκει ναι η τηλεοραση "τα σπαει", αν και δεν εχω ενα μετρο συγκρισης, αφου bd δεν ειχα δει ουτε καν σε φιλικο σπιτι ξανα!, και δεν ξερω αν η αψογη εικονα ειναι αποτελεσμα της τηλεορασης η´της τεχνολογιας blue ray..!) Και παρεπιπτοντως μια απορια: το blue ray ειναι full hd , η τηλεοραση hd-ready, υπαρχουν επιλογες ποιοτητας εικονας στον player 1)αυτοματο 2) 720ρ 3) 1080i 4)1080p. καλυτερα στο ματι μου κανει η επιλογη 720ρ... κανει την εικονα πιο 'crispie' με την καλη εννοια!! εχει καμια λογικη αυτο που λεω και το εχει παρατηρησει κανεις αλλος η´εγω το βλεπω λαθος??
Σε γενικες γραμμες για τα λεφτα που εδωσα τεινω προς το ευχαριστημενος απλα στο μυαλο μου συνεχως στριφογυρναει τι εικονα θα μπορουσα να βλεπω διαθετωντας γυρω στα 100-150 παραπανω! ( π.χ. samsung 40c550, sone40ex400, lg 42ld550) και δεν αναφερομαι σε θεαση ταινιων (που αλλωστε αποτελουν max 10% του τι βλεπω καθηνερινα ) αλλα σε θεαση αθλητικων, και sd καναλιων μεσω nova.