LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

2) Έχεις να πρωτίνεις κάτι οικονομικό , αλλά και κάτι που θα είναι συμβατό με XBOX360 , και με το LACIE που έχει ψηφιακή έξοδο ήχου(DTS) ?
από ηxοσύστηματα είμαι βαθιά νυχτωμένος, ξέρω ότι φεύγω εκτώς θέματος, απλά δώσε μου μια κατεύθυνση

:offtopic: Για ήχο θα πρέπει να πας στο αντίστοιχο θέμα φαντάζομαι, γιατί και εγώ μια από τα ίδια μεσάνυχτα έχω!
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=6

Εγώ προσωπικά ρώτησα για τα logitech Ζ-5500 (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59734), μου είπαν ότι δεν κάνουν για μουσική και ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις και για ταινίες, κλπ σε αυτή την τιμή (~400Ε - και είχαν απόλυτο δίκιο), αλλά τα βρήκα πολύ φθηνά μεταχειρισμένα (~200Ε) και τα πήρα για προσωρινά. Σε κάνα 3μηνο αν δω ότι δεν μου αρκούν θα πάω σε κάτι καλύτερο, τώρα που βγαίνουν και τα νέα μοντελα. Μπορώ να πω όμως, ότι για τις απαιτήσεις μου προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά (ειδικά στις ταινίες) και με 200Ε δεν βρίσκεις αλλού τέτοιον ήχο (τρίζει το σπίτι με το transformers σε dts που το δοκίμασα!!! - Έχουν και πιστοποίηση THX). Δηλαδή για να αρχίσεις οικονομικά είναι η τέλεια λύση πιστεύω. Και αργότερα θα έχεις ένα τρομερό ηχοσύστημα για το PC σου!

Και να ξέρεις κυκλοφορούν αρκετά σε παρόμοιες τιμές...

Σόρρυ για το :offtopic:!!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις κατ αρχην.

Πως μπορει κανεις να μην εχει στατικες εικονες (ή τμηματα αυτων) οταν παιζει τηλεοπτικους σταθμους; Φανταζομαι οτι η χρηση ενος πιο καταλληλου υλικου ειναι πιο ενεδεδειγμενη. Ουτως ή αλλως μιλαμε για 3-4 μερες συνεχομενα αρα δεν ειναι και τοσο μεγαλη ταλαιπωρια.

Προσωπικα δεν το ξερω το θεμα αρα δεν εχω και αποψη. Αλλα κρινοντας απο τις αποψεις που εχουν κατατεθει μεχρι τωρα και που οντως δειχνουν να διιστανται, εγω θα εκανα ενα στρωσιματακι to be on the safe side.

Ευχαριστω για τις απαντησεις κατ αρχην.

Πως μπορει κανεις να μην εχει στατικες εικονες (ή τμηματα αυτων) οταν παιζει τηλεοπτικους σταθμους; Φανταζομαι οτι η χρηση ενος πιο καταλληλου υλικου ειναι πιο ενεδεδειγμενη. Ουτως ή αλλως μιλαμε για 3-4 μερες συνεχομενα αρα δεν ειναι και τοσο μεγαλη ταλαιπωρια.

Προσωπικα δεν το ξερω το θεμα αρα δεν εχω και αποψη. Αλλα κρινοντας απο τις αποψεις που εχουν κατατεθει μεχρι τωρα και που οντως δειχνουν να διιστανται, εγω θα εκανα ενα στρωσιματακι to be on the safe side.

Εγώ πάντως έχω βάλει στο μάτι αυτό

http://www.amazon.co.uk/Logic3-Soun..._1?ie=UTF8&s=kitοςνchen&qid=1273399813&sr=8-1

Το παρακάτω τι διαφορά έχει αυτό με το παραπάνω αν επιτρέπεται (εκτός τη τιμή φυσικά)

http://www.amazon.co.uk/Logic3-TX10...2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1273399813&sr=8-2

Εγω παντως στην LG 50PK550 που μου ηρθε προχθες παρατηρω δυο πραγματα.

Το πρωτο ειναι ενα pixel το οποιο σε λευκο φοντο, αλλα και σε καποια ανοιχτα χρωματα (οχι ομως ολα), φαινεται να μαυριζει. Σε καποια αλλα χρωματα και σε ολα τα πιο σκουρα δεν φαινεται. Μου δινει την εντυπωση οτι οταν κατι περιεχει και κοκκινο,ακομη κι αν ειναι ανοιχτοχρωμο δεν φαινεται καθολου. Η αληθεια ειναι οτι οσες φορες εβαλα καποιο τηλεοπτικο καναλι να δω ή καποιο dvd, δεν το παρατηρησα ποτε, ουτε καν απο πολυ κοντινη αποσταση. Βεβαια επειδη ειμαι σε περιοδο στρωσιματος εχω χαμηλομενες τις ρυθμισεις και ισως παιζει ρολο αυτο. Στις τεσσερις πρωτες φωτογραφιες που ανεβαζω φαινεται αυτο σε λευκο φοντο.

Το δευτερο που παρατηρω, θα το δειτε στις τελευταιες δυο φωτογραφιες. Ειναι ενα μαυρο στιγμα. Δεν ειναι ελλατωματικο πιξελ. Ειναι ενα μικρο μαυρο "σκουπιδακι", στο μεγεθος ενος πιξελ σχεδον, το οποιο πρεπει να βρισκεται στο πισω μερος του γυαλιου της τηλεορασης. Χθες το βραδυ εκανα το εξης και βεβαιωθηκα γι' αυτο. Εκλεισα την τηλεοραση. Αυτο το μαυραδακι συνεχισε να φαινεται καθαρα ( ενω το χαλασμενο πιξελακι δεν φαινονταν). Οταν μαλιστα πηρα το φακο κι ερειξα τη δεσμη του φωτος πανω στο μαυραδακι, η σκια του επεφτε πανω στο πανελ με τους φωσφορους. Αναλογως απο ποια κατευθυνση εριχνα τη δεσμη του φωτος, η σκια επεφτε σε διαφορετικη θεση πανω στο πανελ.

Στο φορουμ http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1235720 υπαρχουν αρκετοι ανα τον κοσμο που εχουν παρατηρησει τα ιδια μ' εμενα. Υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις με ελλατωματικα πιξελς, αλλα και με μαυρα "σκουπιδακια" πισω απο το γυαλι (μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις με μεγεθος τριων πιξελς). Βεβαια το συγκεκριμενο λινκ που αναφερω ειναι μονο για την 550. Γραφουν ομως πολλοι, που εχουν εμπειριες κι απο αλλες πλασμα, οτι φαινομενα με dead ή stuck pixels, συναντουμε πολυ συχνα σε τετοιες τηλεορασεις.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Στις plasma δεν υφίσταται ο όρος καμμένο pixel όπως αυτός ορίζεται στις LCD. Πρόκειται για κάποιο "προβληματικό" υποεικονοστοιχείο. Αν είναι μόνο ένα και φαίνεται μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (10 - 20 cm) δεν αναγνωρίζεται ως πρόβλημα, και οι εταιρείες δεν δικαιολογούν αντικατάσταση της τηλεόρασης.

Tα εξηγεί αναλυτικά εδώ ο Γιάννης:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=848277&postcount=2038

Πάντως σε πολλούς που παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, διορθώθηκε μόνο του μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας.

Στις plasma δεν υφίσταται ο όρος καμμένο pixel όπως αυτός ορίζεται στις LCD. Πρόκειται για κάποιο "προβληματικό" υποεικονοστοιχείο. Αν είναι μόνο ένα και φαίνεται μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (10 - 20 cm) δεν αναγνωρίζεται ως πρόβλημα, και οι εταιρείες δεν δικαιολογούν αντικατάσταση της τηλεόρασης.

Tα εξηγεί αναλυτικά εδώ ο Γιάννης:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=848277&postcount=2038

Πάντως σε πολλούς που παρουσιάστηκε ανάλογο πρόβλημα, διορθώθηκε μόνο του μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας.

Συμπληρώνω και εδώ, την αιτιολογία που συνηθέστερα είναι υπεύθυνη για τις μικροανοχές μεταξύ των τρανζίστορ οδήγησης:

Αληθώς καμμένα/κολλημένα εικονοστοιχεία, με την έννοια που τα συναντάμε στις LCD, μέχρι πριν δύο χρόνια περίπου ήταν εξαιρετικά σπάνια στις Plasma (μπορούν να προκληθούν από τσακισμένο rib κελιού ή κόκκο σκόνης που επικάθισε κατά την κατασκευή), πλέον τα βλέπουμε λίγο συχνότερα. Πιό συχνή είναι η περίπτωση μικροανοχών στα τρανζίστορ των οδηγών για συγκεκριμένες συντεταγμένες, οι οποίες με την σταθεροποίηση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του πάνελ κατά το στρώσιμο, ενδέχεται και να εξαφανιστούν.

Τα πάνελ Plasma, αμέσως μετά την κατασκευή τους και πριν τοποθετηθούν σε τηλεοράσεις, πρέπει να υποστούν την διαδικασία παλαίωσης (ageing-process). Αυτή, μέχρι και το 2004 περιλάμβανε τη σύνδεση του πάνελ σε μία ειδική συστοιχία και την εφαρμογή υψηλών συνεχών τάσεων για 8 ώρες. Αυτό εξυπηρετεί στην σταθεροποίηση των αντιστάσεων και των διηλεκτρικών σταθερών του πάνελ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Πλέον, για λόγους μείωσης του κόστους, η διαδικασία παλαίωσης, έχει συμπιεστεί αρκετά και χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι, με αποτέλεσμα μέρος της να περνάει στις πρώτες ώρες χρήσης του πάνελ από τον καταναλωτή (εξ ου και οι πρασινωπές χροιές, τα βρώμικα λευκά και τα αυτοθεραπευόμενα εικονοστοιχεία κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας που αναφέρονται από πολλούς).

Λέτε να κάνει η βάση τοίχου που έχω τώρα την (sony 40w 2000)για την pk550

ή θα ψάχνουμε για βάση άραγε?

20 μέρες από την παραγγελία και τίποτα ακόμα:frusty:

Οι μεγάλες τηλεοράσεις έχουν 400 χ 400. Μόνο οι εξηντάες έχουν 600 χ 400. Υποθέτω η βάση μπορεί να κάνει αλλα να θέλει ποιό χοντρές βίδες.... Δες τις διαστάσεις VESA της τηλεόρασής σου. Η PK έχει 400 Χ 400

Οι μεγάλες τηλεοράσεις έχουν 400 χ 400. Μόνο οι εξηντάες έχουν 600 χ 400. Υποθέτω η βάση μπορεί να κάνει αλλα να θέλει ποιό χοντρές βίδες.... Δες τις διαστάσεις VESA της τηλεόρασής σου. Η PK έχει 400 Χ 400

Να σε καλά.Ελπίζω να ταιριάζει.

Λέτε να κάνει η βάση τοίχου που έχω τώρα την (sony 40w 2000)για την pk550

ή θα ψάχνουμε για βάση άραγε?

20 μέρες από την παραγγελία και τίποτα ακόμα:frusty:

γιατι τοσες πολλες ημερες???
απο που την παρηγγειλες?

καλησπέρα παιδιά

Έχω σοβαρά υπόψη μου την 50PK550 ως "value for money" επιλογή

Nα ρωτήσω, αυτή τη συμπεριφορά που φαίνεται στο videaki την έχει παρατηρήσει κανείς;
αυτός που ανέβασε το video δεν το παρατηρεί μόνο σε παιχνίδια αλλά και σε αρκετές ταινίες απ'ότι λέει, χμμ
http://www.youtube.com/watch?v=Qgu9nut0sVM
Αναφέρεται ως edge flickering, αν και δεν είναι κάποιος "επίσημος" όρος απ'ότι κατάλαβα
Κατά τ'άλλα από input lag για τα games είναι οκ;

Επίσης όσον αφορά τον ήχο επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, συγκριτικά με μια U10, όσοι έχετε εμπειρία με μία, πως θα τον χαρακτηρίζατε για να πάρω μια ιδέα;

ευχαριστώ :)

καλησπέρα παιδιά

Έχω σοβαρά υπόψη μου την 50PK550 ως "value for money" επιλογή

Nα ρωτήσω, αυτή τη συμπεριφορά που φαίνεται στο videaki την έχει παρατηρήσει κανείς;
αυτός που ανέβασε το video δεν το παρατηρεί μόνο σε παιχνίδια αλλά και σε αρκετές ταινίες απ'ότι λέει, χμμ
http://www.youtube.com/watch?v=Qgu9nut0sVM
Αναφέρεται ως edge flickering, αν και δεν είναι κάποιος "επίσημος" όρος απ'ότι κατάλαβα
Κατά τ'άλλα από input lag για τα games είναι οκ;

Επίσης όσον αφορά τον ήχο επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, συγκριτικά με μια U10, όσοι έχετε εμπειρία με μία, πως θα τον χαρακτηρίζατε για να πάρω μια ιδέα;

ευχαριστώ :)

Εγώ πάντως δεν βλέπω τίποτα.Μήπως έχω πρόβλημα??:BDBDG54:

Μήπως έχουν πάλι φουλ φωτεινότητα και αντίθεση και παρατηρούν πράγματα που σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχουν?

Επειδή δεν έχω καταφέρει να ενεργοποιήσω τη "λειτουργία σινεμά" στις ρυθμίσεις εικόνας που χρειάζεται για την εξομάλυνση της εικόνας σε ταινία, αν μπορεί να μου πει κάποιος τι ρυθμίσεις έχει και τι σήμα στέλνει σε HDMI. Σε τηλεοπτικό που μπορώ να το δουλέψω δε το θέλω...

Εγώ πάντως δεν βλέπω τίποτα.Μήπως έχω πρόβλημα??
giannissoula δύο σημεία που φαίνεται καλά είναι οι κατακόρυφες γραμμές στην κολόνα δεξιά και στα σκαλοπάτια στις άκρες, κάτι σαν τρεμόπαιγμα

Μήπως έχουν πάλι φουλ φωτεινότητα και αντίθεση και παρατηρούν πράγματα που σε κανονικές συνθήκες δεν υπάρχουν?
ίσως... γι'αυτό είπα να ρωτήσω κι εδώ
ή μπορεί απλά η συγκεκριμένη να είναι ελαττωματική; λέμε τώρα