LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οξύτητα δεν έχει στα μενού. εννοείς ευκρίνεια?? Αλλά απο αυτές έχει 2. Η και V...Ουφ..
μου κανει εντυπωση αυτο που λες σε ολες τις lg μεχρι τωρα το ελεγε οξυτητα και απο οτι ειδα στο manual της στις ρυθμισεις εικονας οξυτητα το λεει
λειτουργια : κανονικη
αντιθεση
φωτεινοτητα
οξυτητα
χρωμα

ετσι δεν τα εχει;

Το λοιπόν, εψές βρήκα λίγο χρόνο και κάθισα να παίξω με τις ρυθμίσεις.
Να αναφέρω πρώτα ότι την καλύτερη εικόνα από τα picture modes την έχει το cinema THX δυστυχώς όμως δεν μπορείς να αλλάξει τις ρυθμίσεις του. .
Άλλαξα τα Scart από την μια TV στην άλλη αλλα τίποτα.
Η πρώτη μου προσπάθεια ήταν με το Picture Wizard αλλα τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελα.
Μετά σκέφτηκα να αντιγράψω την εικόνα της Samsung.:idea:
Και η δυο TV στο Standard και μαντέψτε τι? Τα κατάφερα!!!!:award:
Η LG για να φτάσει στα επίπεδα της Samsung σε ευκρίνεια πρέπει να ανεβάσεις το Sharpness στο 90(Samsung 50).:hmmmm:
Ανέβασα λοιπόν το Sharpness, κατέβασα λίγο το Brightness, ανέβασα λίγο το Colour και αυτό ήταν!!!
Είχα μια εικόνα ισάξια αν όχι καλύτερη από την Sammy. Σήμερα θα δοκιμάσω να παίξω περισσότερο με τις ρυθμίσεις και σε HD και θα βγάλω και φωτογραφίες. Το σίγουρο είναι ότι σε όλα τα Preset Picture Modes το Sharpness είναι απελπιστικά χαμηλά και κατά την άποψη μου πρέπει να ανεβεί κάπου στα 85-90. Αυτός ήταν ο λόγος που ξεγελάστηκα, και λόγο στρωσίματος δεν σκέφτηκα να ανεβάσω τόσο πολύ το Sharpness.
Αχ έφυγε ένα βάρος από πάνω μου γιατί χτες άρχισα να πιστεύω ότι είτε έκανα λάθος επιλογή είτε έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι.

Δεν ξέρω πως να στο πω, χωρίς να σε απογοητεύσω.
Κανένα sharpness δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια πληροφορίας, αν αυτή συμβαίνει από τον χειρισμό των SD σημάτων.
Δεν ξέρω πως χειρίζεται το SD η LG (δεν έχω LG), αλλά πρόσφατα αγόρασα πλάσμα που συμβαίνει αυτό. Με την φωτογραφία που έβαλες, μια υποψία και για την LG την έχω πλέον... -bye-

Ανέβασα λοιπόν το Sharpness, κατέβασα λίγο το Brightness, ανέβασα λίγο το Colour και αυτό ήταν!!!
Είχα μια εικόνα ισάξια αν όχι καλύτερη από την Sammy.

Μην βιαζεσαι γιατι τελικα μπορει να αποδειχθει καλυτερη απο την Β550...

Υπομονη να στρωσει λιγο ακομη και μπορει να βγω τελικα αληθινος...-bye-

Καλημέρα σε όλους,

Έχω διαβάσει σχεδόν όλο το νήμα αλλά δεν βρήκα πώς μπορώ να βρώ τις ώρες λειτουργίας της τηλεόρασης μέχρι στιγμής. Στη προηγούμενη lg που είχα πάταγες ταυτόχρονα το μενού στο πληκρολόγιο και στη τηλεόραση πάνω σε αυτή δεν πιάνει νομίζω αν το έκανα σωστά. Διαφωτίστε με γιατί βαρέθηκα να βλέπω σκοτεινά και τεράστια κεφάλια!!!!!

Δες κανονικά και μην αγχώνεσαι...!!!
+1η τεχνολογία των Plasma έχει ωριμάσει αρκετά και δεν έχει τόσο μεγάλη ευαισθησία πλέον στο φερόμενο αυτό . Κάπου είχα διαβάσει ότι τα panel έρχονται στρωμένα. Αν παρ όλα αυτά εσύ έχεις επιφυλάξεις τήρησε το στρώσιμο αλλά μην υπερβάλλεις κιόλας -bye-

Με αφορμη την φοτο με την lg και τη samsung,σην lg αναλογια οθονης βαζουμε (Μονο σκαναρ).Εαν βαλουμε (κανονικη) χανουμε πληροφορια.

Μετά από 80 ώρες στρωσίματος με μειωμένες ρυθμίσεις τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται κάπως, ακόμα και στα τηλεοπτικά (ψηφιακά) που ήταν και η μεγαλύτερη απογοήτευση. Στις ταινίες (Θέαση σε ΤΗΧ cinema) η βελτίωση είναι ακόμα μεγαλύτερη και ελπίζω να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό. Από image retention στα τηλεοπτικά δεν είχα κάποιο θέμα με τα λογότυπα γιατί βλέπω ακόμα σε zoom...μόνο σε καποιο divx που δε γεμιζε η οθόνη εμφανίστηκε ιχνος απο τις μαύρες μπάρες που έφυγαν ευκολα με το dvd του στρωσίματος.

Ενα θέμα που προέκυψε ειναι η γλώσσα στις πληροφορίες προγραμμάτων (info) των ψηφιακών. Ενώ ο τίτλος του προγράμματος είναι στα ελληνικά, η περιγραφή είναι σε αγγλική γλώσσα, όχι σε greeklish. Ολες οι επιλογές γλώσσας στις ρυθμίσεις είναι στα ελληνικά και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν ήταν από την αρχή έτσι αλλά βγήκε στην πορεία. Προφανώς έχω αλλάξει κάποια ρύθμιση, ίσως κάποιο πρότυπο που μου διαφεύγει. Η αλήθεια έιναι οτι προχθες γύρισα από διακοπές και δεν το έχω ψάξει καθόλου. Δεν είναι εξάλλου κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα για μένα, απλώς αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας την αναφέρει...

Παιδιά παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην 50pk550 του αδερφού μου...
Ξαφνικά 2 μέρες πριν, όλο το panel παρουσιάζεται παραποιημένο με κυρίως κοκκινωπά Pixels σε όλη την οθόνη. Μάλιστα όσο περνούν τα λεπτά η αλλοίωση γίνεται εντονότερη! Τη Δευτερα περιμένουμε επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο σερβις από την LG...

Έχει ακούσει κανείς για παρόμοιο πρόβλημα? Η τηλεόραση έχει δουλέψει λιγότερο από ένα μήνα, γνωρίζετε αν δικαιούμαστε αντικατάσταση ή θα πάει για επισκευή (και πιθανόν αλλαγή πάνελ)

Ελπίζω τα καλά λόγια για το σερβις της LG να επιβεβαιωθούν γιατί περιμέναμε και 1 μήνα περίπου για την παραλαβή του συγκεκριμένου μοντέλου!!!

Έχει σχέση και το κατάστημα ε? Γιατί μίλησε κατευθείαν με αντιπροσωπεία...

Μάλιστα η αγορά έγινε απο Κωτσόβολο για να δούμε...

Παιδιά παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα στην 50pk550 του αδερφού μου...
Ξαφνικά 2 μέρες πριν, όλο το panel παρουσιάζεται παραποιημένο με κυρίως κοκκινωπά Pixels σε όλη την οθόνη. Μάλιστα όσο περνούν τα λεπτά η αλλοίωση γίνεται εντονότερη! Τη Δευτερα περιμένουμε επικοινωνία με εξουσιοδοτημένο σερβις από την LG...

Έχει ακούσει κανείς για παρόμοιο πρόβλημα? Η τηλεόραση έχει δουλέψει λιγότερο από ένα μήνα, γνωρίζετε αν δικαιούμαστε αντικατάσταση ή θα πάει για επισκευή (και πιθανόν αλλαγή πάνελ)

Ελπίζω τα καλά λόγια για το σερβις της LG να επιβεβαιωθούν γιατί περιμέναμε και 1 μήνα περίπου για την παραλαβή του συγκεκριμένου μοντέλου!!!

μη μασάς, εγώ είχα πρόβλημα με την προηγούμενη LG μου (σταμάτησε να βγαζει ήχο), και μόνο με ένα τηλεφώνημα από πλευράς μου, ήρθαν την πήραν και μου την έφεραν σε μια βδομάδα με αλλαγμένο board, χωρίς σουξου-μούξου και πολλά-πολλά. Αν δεν χρειαζόταν να την κατεβάσω από τον τοίχο, δεν θα θυμόμουν καν ότι είχε χαλάσει. Καμιά ταλαιπωρία από το service. LG και πάλι LG κι ας φαίνεται η samsung καλύτερη :D

Εγώ έχω ένα θέμα με το τηλεκοντρόλ της PK550 μου. Τα κουμπιά πάνω κάτω δεξιά αριστερά από το OK (αυτά που ειναι πιο λεπτά απο τα υπόλοιπα) δεν πιάνουν με την μία, σαν να μην κάνουν επαφή, κι όταν τα πιέσω περισσότερο μερικές φορές πιάνουν σα να τα πάτησα 2 ή 3 φορές.. Τα υπολοιπα κουμπιά παιζουν μια χαρα. Υπάρχει θέμα γενικώς ή να ζητήσω αντικατάσταση τηλεκοντρολ ?

Εγώ έχω ένα θέμα με το τηλεκοντρόλ της PK550 μου. Τα κουμπιά πάνω κάτω δεξιά αριστερά από το OK (αυτά που ειναι πιο λεπτά απο τα υπόλοιπα) δεν πιάνουν με την μία, σαν να μην κάνουν επαφή, κι όταν τα πιέσω περισσότερο μερικές φορές πιάνουν σα να τα πάτησα 2 ή 3 φορές.. Τα υπολοιπα κουμπιά παιζουν μια χαρα. Υπάρχει θέμα γενικώς ή να ζητήσω αντικατάσταση τηλεκοντρολ ?

Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα κι εγω και μου το αντικατεστησαν αμεσως !!!