LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα παιδιά.
Στο ερώτημα LG PK550 / Panasonic 42' S20, τι απαντάει κανείς?
Να υποθέσω ως προς την συνολική ποιότητα εικόνας υπερτερεί η Panasonic?
(από λεφτά είναι πάνω κάτω τα ίδια από ότι βλέπω στο Σκρούτζ, με 40 πιο φτηνή η Panasonic)
Ευχαριστώ.

Ποιοτητα εικονας θα πει και σωστο μεγεθος για την αποσταση.

Αν ειναι να σου βγαινουν τα ματια η να θελεις κυαλια για να δεις για τι ποιοτητα μιλαμε?

Αρα εννοειται οτι πας για 50".

Συγγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω πριν, μιλάμε για απόσταση 2.2-2.5 μέτρα.
Και πάλι thanx για το χρόνο σας.

Συγγνώμη που ξέχασα να το αναφέρω πριν, μιλάμε για απόσταση 2.2-2.5 μέτρα.
Και πάλι thanx για το χρόνο σας.

Την 50αρα να πάρεις. Θα το μετανιώσεις γρήγορα με την 42.

OK όλα συνηγορούν υπερ της 50άρας.
Απλά έκανα την ερώτηση για την περίπτωση που η Panasonic είχε τόσο πιο καλή ποιότητα εικόνας (motion tracking, χρωματικές αποδόσεις και όλα τα συναφή) που να κάλυπτε το μικρότερο μέγεθος.
Γιατί παντού ακούω αποθεωτικά σχόλια για Pana (σε όποιο μαγαζί πάω και λέω "plasma" μου λένε "Pana χωρίς δεύτερη σκέψη")
Οπότε και με βάση τις τιμές νόμιζα ότι καταλήγαμε τελικά σε ένα trade off ποιότητας - μεγέθους.

Απλά έκανα την ερώτηση για την περίπτωση που η Panasonic είχε τόσο πιο καλή ποιότητα εικόνας (motion tracking, χρωματικές αποδόσεις και όλα τα συναφή) που να κάλυπτε το μικρότερο μέγεθος.

Δεν υπαρχει υποκαταστατο για το μικρο μεγεθος.

Size does matter.

Πρακτικα γι'αυτο που ρωτας ισχυει οτι η Panasonic S20 εχει καλυτερη εικονα αλλα η διαφορα ειναι μικρη για καποιον που δεν θα καθησει να ψαξει και να μετρησει με οργανα πχ. το μαυρο η την αντιθεση.

Το αλλο αρνητικο των LG ειναι το πιο ευκολο image retention αλλα υπερτερουν σε σχεδιασμο και ευκολιες (media player κτλ).

Ευτυχής κάτοχος της 50άρας από σήμερα. Την παρήγγειλα από ΠΛΑΙΣΙΟ στα 855 (24 άτοκες) πριν 8 μέρες.

Πριν από λίγο ξεπακετάρισα. Αρχικά φαίνεται τεράστια και …. τι design!
Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ καλές συγκρίνοντας με την 26άρα LCD THOMSON της κρεβατοκάμαρας. Εικόνα απο digea πέρα από κάθε προσδοκία. Έβαλα ένα στικάκι με avi και το έπαιξε αμέσως με υπότιτλους και τέλεια εικόνα. Από αύριο θα την ψάξω παραπάνω.
Πάντως δεν μπόρεσα να βρω πως μπορώ να δώσω όνομα στα αναλογικά κανάλια. Γίνεται ή τζάμπα παιδεύτηκα;

Για να πω και την αμαρτία μου, την έβαλα να παίξει δίπλα στην παλιά SONY 32FQ75 που αντικαθιστά και ομολογώ ότι στα αναλογικά η παλαίμαχη συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την εικόνα της. Αλλά μέχρι εκεί, και μόνο η μικρή εικόνα με τον τεράστιο όγκο και βάρος σε κάνει να της γυρίσεις την πλάτη. Αντίθετα θυμάμαι με την 26άρα απογοητεύτηκα και προτιμούσα ξεκάθαρα την Sony.

Λοιπόν όσοι την κρεμάσατε για πείτε τι βάση πρέπει να πάρω; Την ζητώ σαν VESA 400 X 400 και όλα εντάξει; ή μήπως πρέπει να προσέξω κάτι;

Πάω τώρα να βάλω το breakin DVD να παίζει μέχρι το πρωί.

Attachments

• lg550.jpg
    lg550.jpg
    65 KB · Views: 125
Όνομα καναλιών.

ΡΥΘΙΣΗ -> Μη αυτ. Συντ/μός -> ΤV (όνομα)

Ευχαριστώ stargr
Πάντως το βιβλιαράκι με τις οδηγίες θα μπορούσε να είναι πιο περιεκτικό για τον τρόπο χρήσης.

Μήπως κάποιος μπορεί να δώσει πληροφορίες για την βάση στήριξης τοίχου;

600 X 400 αν θυμάμαι καλά. Αυτό τουλάχιστον το γράφει στις οδηγίες...και στο ιντερνετ αν ψάξεις... Όντως πάντως οι οδηγίες είναι ελλειπείς. Δε διευκρινίζει κάποιες λειτουργίες τι κάνουν...

Last edited:
Συγγνώμη που επανέρχομαι και κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας.
Για να κάνω πιο δίκαιη τη σύγκριση (να βγάλω τον παράγοντα μέγεθος)

LG PK550 vs Panasonic TXP50 U20?

Who Wins?

(ρωτάω για την U γιατί σίγουρα η S τρώει την LG)

Συγγνώμη που επανέρχομαι και κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας.
Για να κάνω πιο δίκαιη τη σύγκριση (να βγάλω τον παράγοντα μέγεθος)

LG PK550 vs Panasonic TXP50 U20?

Who Wins?

(ρωτάω για την U γιατί σίγουρα η S τρώει την LG)
Μια ερώτηση φίλε μου την έχει δει την Panasonic, η πιο άσχημη τηλεόραση που έχω δει .
Δεύτερον γιατί νομίζεις πως η Panasonic η S20 είναι καλύτερη από την PK550 την είδες με τα δικά σου μάτια σε σωστό χώρο με την ιδία πηγή και την ιδία ταινία και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα . Εγώ προσωπικά δεν τις έχω δει διπλά διπλά για να τις συγκρίνω , την LG την πρότεινα σε ένα φίλο μου και την πήρε και την είδα χθες μετά από ένα μήνα που παίζει και πραγματικά ενθουσιάστηκα , αν σκεφτεί κάνεις πως την πηρέ και 750 .

Έχω καταφέρει να τις δω δίπλα - δίπλα αλλά δυστυχώς είχαν διαφορετική πηγή (στο Public).
Εννοείται η Pana είναι πιο γκουμούτσα. Όσον αφορά ποιότητα εικόνας δε μπόρεσα να βγάλω άκρη κυρίως λόγω της διαφορετικής.
Μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά στην LG παρατήρησα ένα τρεμόπαιγμα στο φως (απειροελάχιστον βέβαια και κυρίως υπό γωνία). Δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό το τρεμόπεγμα, αλλα μου θύμιζε το πώς έκαναν οι παλιές οθόνες υπολογιστή (CRT) όταν έβαζες χαμηλή συχνότητα ανανέωσης.
Εν πάση περιπτώσει απλά ήθελα να ξέρω σε ίδιες διαστάσεις αν κερδίζει η U20 ή η ΡΚ550.

H S20 εχει αντικειμενικα καλυτερη εικονα απο την PK γιατι βγαζει καλυτερο μαυρο και εχει μεγαλυτερη αντιθεση ενω εχει και IFC και "smooth film" για οσους δεν θελουν να βλεπουν judder σε τηλεοπτικο σημα και στα 24p.

H U20 απο οτι δειχνουν τα γεγονοτα βασιζεται σε παλιοτερες Panasonic και μαλιστα μοντελα 2008 αφου ουτε IFC εχει ουτε smooth film και ακομη και τα 24p τα αναπαραγει κατα τα φαινομενα στα 60 Hz και οχι στα 96 οπως εκαναν οι περυσινες U10/S10/G10.

Aρα για εμενα και σε θεμα εικονας υπερτερει η PK550.

Φίλε Yperion υποθέτω όλα αυτά που γραφείς στηρίζονται σε διαφορές κριτικές από περιοδικά ή Site. Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να δεις δυο τηλεοράσεις τέτοιες διπλά διπλά όποτε να καταλάβεις τις διαφορές τους. Εγώ δεν εμπιστεύομαι τέτοιες κριτικές ή όλες τις κριτικές ιδικά από τα Ελληνικά περιοδικά . Οι μικρές διαφορές δεν μπορούν να φανούν παρά αν οι τηλεοράσεις είναι διπλά διπλά και με το ίδιο υλικό ( ταινία ). Παραδείγματος χάρη είδα την διάφορα στην εκθεση3D της V20 και της G20 , αν δεν τις δεις μαζί το μόνο που θα σε ενθουσίαση είναι η καλύτερη εμφάνιση της V20 διότι έχει καλύτερα υλικά στην εμφάνιση της, το κουτί της. Όποτε το ότι η S20 είναι καλύτερη από την PK550 δεν την δέχομαι, επίσης για εμένα παίζει ρόλο πολύ και η εμφάνιση της τηλεοράσεως, την S20 την θεωρό άσχημη και δεν θα την αγόραζα ποτέ ,ενώ την PK 550 την θεωρό όμορφη . Πολλοί φίλοι όταν τους πρότεινα τις Panasonic αρνούνται να τις αγοράσουν λόγο εμφάνισης, δεν θα βάζανε κάτι άσχημο στο σαλόνι τους . Προσωπικά τους καταλαβαίνω, πέρυσι πλήρωσα την ασύρματη Sony 46´2600 γιατί ήταν όμορφη , αντικατέστησα μια Panasonic . Το λάθος μου ήταν πως αντικατέστησα μια Plasma με μια LCD όποτε σε ένα χρόνο , τόσο την άντεξα, ξαναπήρα Plasma Samsung 6900.

Παρατήρησα μια ανομοιομορφία την PK550 μου που μοιάζει με το clouding που διάβασα εδώ αλλά η διαφορά είναι πως στο μαύρο δεν φαίνεται καθόλου. Φαίνεται μόνο σε έντονα χρώματα. Παρέθεσα μια φωτογραφία που νομίζω είναι εμφανές. Την τράβηξα σε δωμάτιο εντελώς σκοτεινό.

Attachments

• TVClouding.jpg
    TVClouding.jpg
    15.4 KB · Views: 110
Απάντηση: Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H S20 εχει αντικειμενικα καλυτερη εικονα απο την PK γιατι βγαζει καλυτερο μαυρο και εχει μεγαλυτερη αντιθεση ενω εχει και IFC και "smooth film" για οσους δεν θελουν να βλεπουν judder σε τηλεοπτικο σημα και στα 24p.

H U20 απο οτι δειχνουν τα γεγονοτα βασιζεται σε παλιοτερες Panasonic και μαλιστα μοντελα 2008 αφου ουτε IFC εχει ουτε smooth film και ακομη και τα 24p τα αναπαραγει κατα τα φαινομενα στα 60 Hz και οχι στα 96 οπως εκαναν οι περυσινες U10/S10/G10.

Aρα για εμενα και σε θεμα εικονας υπερτερει η PK550.

Λόγω απόδοσης προς τιμή η LG είναι καλύτερη επιλογή και από της δύο. Η S20 υπερτερεί σε μαύρο αλλά όχι σε χρωματική πιστότητα αλλά ούτε και σε κίνηση. Είναι θέμα γούστου, αλλά στα 800 που βρίσκεις την LG είναι μοναδική επιλογή.

Last edited:
Όποτε το ότι η S20 είναι καλύτερη από την PK550 δεν την δέχομαι, επίσης για εμένα παίζει ρόλο πολύ και η εμφάνιση της τηλεοράσεως, την S20 την θεωρό άσχημη και δεν θα την αγόραζα ποτέ ,ενώ την PK 550 την θεωρό όμορφη .

Δεν ειναι τι δεχεται ο Α , Β κτλ. υπαρχουν ορισμενα πραγματα σε μια τηλεοραση τα οποια ειναι μετρησιμα.

Αν μια τηλεοραση υπερτερει μιας αλλης πχ. σε αντιθεση , εχει καλυτερο συντελεστη gamma , και πιο ακριβη χρωματα τοτε ειναι αντικειμενικα καλυτερη.

Εγω δεν μιλαω για σχεδιασμο αλλα για εικονα. Σε σχεδιασμο οντως υπερτερουν οι Samsung και οι LG.

To judder είναι γενικά χειρότερο στις plasma?

Δεν εχει σχεση αν ειναι πλασμα η LCD εχει σχεση με το αν χρησιμοποιει καποια μεθοδο επεξεργασιας ωστε να το μειωνει. Ειναι το λεγομενο "dejudder" που στηριζεται στην εισαγωγη ενδιαμεσων frame.

Aυτο το συστημα στην S20 λεγεται "smooth film". H U20 δεν εχει , και απο οτι ξερω ουτε και η Pk550.