LG PS7000 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: LG 50 PS7000

Μόνο με τον καιρό, την υγρασία και τον καθαρισμό του πάνελ σιγά σιγά θα φύγει η μεμβράνη σίγουρα. Οι κατασκευαστές δεν βάζουν κάτι βελτιωτικό της εικόνας που ξεκολάει έτσι εύκολα.
Σε εκθεσιακό κομάτι PS7000 που είδα δεν υπήρχε αυτή η μεμβράνη με το γκρι περιθώριο που μας έδειξες στις φωτο πάντως.

Μόνο με τον καιρό, την υγρασία και τον καθαρισμό του πάνελ σιγά σιγά θα φύγει η μεμβράνη σίγουρα. Οι κατασκευαστές δεν βάζουν κάτι βελτιωτικό της εικόνας που ξεκολάει έτσι εύκολα.
Σε εκθεσιακό κομάτι PS7000 που είδα δεν υπήρχε αυτή η μεμβράνη με το γκρι περιθώριο που μας έδειξες στις φωτο πάντως.

Φιλε underdog δεν νομιζω να φυγει απο μονη της.. Ειναι αρκετα καλα κολλημενη.. Δεν ειναι κακη ιδεα παντως να κανω κι εγω καμια βολτα σε κανενα πολυκαταστημα να ριξω μια ματια.. ;)

Κανεις κατοχος PS7000 ρε παιδια να μας πει αν η δικια του εχει αυτη την ... μεμβρανη?:huh2:

Re: Απάντηση: LG 50 PS7000

Θα μας τρελανουν με αυτες τις δοκιμες , πολυ καλη εικονα σε HD ο ενας , πολυ soft και δεν δειχνει λεπτομερειες ο αλλος...:FSGSFGS4:

Επειδη με εvδιαφερει σοβαρα αυτη η τβ, θα ηθελα να ρωτησω, αν συνδεσουμε στο usb , σκληρο δισκο, θα παιζουν οι ταινιες? 'Η ειναι μονο για ηχο κ εικονες?
Αν οχι , μεσω bluetooth? Ευχαριστω.

Επειδη με εvδιαφερει σοβαρα αυτη η τβ, θα ηθελα να ρωτησω, αν συνδεσουμε στο usb , σκληρο δισκο, θα παιζουν οι ταινιες? 'Η ειναι μονο για ηχο κ εικονες?
Αν οχι , μεσω bluetooth? Ευχαριστω.

Μετα απο μερικες δοκιμες που εκανα σε γενικες γραμμες παιζουν μια χαρα οι ταινιες καθως και αρχεια MKV (μονο αν εχουν ηχο dts νομιζω πως δεν διαβαζει τον ηχο..). Ειτε ειναι USB stick ειτε εξωτερικος σκληρος.
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω HTPC μια και σιγουρα εχει πολυ περισσοτερες επιλογες και ρυθμισεις σε σχεση με τις ταινιες αλλα και το δικο της player θα ελεγα ειναι αξιοπρεπεστατο. ;)

Re: LG 50 PS7000 / PLASMA : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια γεια σας, ;)

Μετα απο αρκετες ωρες και ψαξιμο καταφερα και σεταρα σωστα το ΗΤPC (και το Harmony ONE) και εχοντας συνδεσει ολες τις συσκευες (HTPC, SAT και XBOX360) με HDMI στον ενισχυτη (Η/Κ AVR255), δινω μονο ενα HDMI στην τηλεοραση. Ετσι ξεφορτώθηκα και τα πολλα καλωδια που περνουσαν απο το λουκι στον τοιχο!! Το αποτελεσμα τουλαχιστον για τις δικες μου απαιτησεις ειναι παρα πολυ καλο! :)

Μια και οι ωρες χρησης εχουν αυξηθει αποφασισα να ανεβασω το contrast και τη φωτεινοτητα και γενικα να φυγω απο την "περιοδο στρωσιματος" . Προσπαθησα λοιπον να μπω στο service menu ωστε να δω τις ωρες λειτουργιας αλλα δεν μπαινει ουτε κρατωντας ταυτοχρονα πατημενα στο remote και στην tv το "menou" αλλα ουτε και το με "OK"..
Στο κανονικο menu-->ρυθμιση-->διαγνωστικα εχει μια καρτα με τιτλο "Διαγνωστικο Τεχνικου" οπου και αναφερει μοντελο, αρ. σειρας και εκδ. λογισμικου που ειναι: V03.19.00

Καποιος που εχει την PS7000 εχει μπει στο service menu? Να υποθεσω οι τελευταιες εκδοσεις λογισμικου δεν εχουν αυτη τη δυνατοτητα?:confused:

Οπως και να εχει μικρο το κακο αλλα ετσι απο περιεργεια θα ηθελα να δω ποσες ωρες εχει δουλεψει η τηλεοραση..

Re: LG 60PS7000 / PLASMA: Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας κ απο μενα.
Αντικατεστησα πριν 2 μερες μια 55 οπισθιας προβολης με την LG 60PS7000
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για αρχη, αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις ρυθμισεις και το στρωσιμο. Δοκιμασα αρχεια dixv και τα παιζει κανονικα. δεν καταφερα ομως να παιξω mkv.

Καποιος να με βοηθησει;

Ευχαριστω

Στα 24p πώς τα πάει; Ρωτάω γιατί έχω την 50PG6000 και μου φαίνεται η κίνηση στα 24p αρκετά χάλια.

Συμφωνα με το παρακατω site LG Blog στο προσφατο τευχος του :"What Video & HD TV" η LG PS7000 πηρε τον τιτλο "Best Value TV of 2009"

Picture-141-392x450.png

σχολια απο το αρθρο:

"The article above gives the 50PS7000 the ‛Best Value TV of 2009’ award. It includes a wealth of compliments on the TV including: “The features on offer are astonishing considering the price.” The images are referred to as “being cleaner and more believable” and the detail in dark areas as “admirable.” It comments on the “richness” of the colours, which “you won’t find on most liquid crystal screens” and on the motion which “is free from blur.”

The review concludes: “Best of all, the built-in speakers are among the very best around”.

Ελπιζω να ισχυει το ιδιο και για την 60αρα...
;)

Last edited by a moderator:

γεια σας κ απο μενα.
Αντικατεστησα πριν 2 μερες μια 55 οπισθιας προβολης με την LG 60PS7000
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος για αρχη, αλλα εχω μπερδευτει λιγο με τις ρυθμισεις και το στρωσιμο. Δοκιμασα αρχεια dixv και τα παιζει κανονικα. δεν καταφερα ομως να παιξω mkv.

Καποιος να με βοηθησει;

Ευχαριστω

Καλοριζικη φιλε μου!
Τι προβλημα εχεις με τα MKV?

Στα 24p πώς τα πάει; Ρωτάω γιατί έχω την 50PG6000 και μου φαίνεται η κίνηση στα 24p αρκετά χάλια.

Δυστυχως δεν εχω αποψη επι του θεματος μια και δεν εχω ασχοληθει καθολου... Πως μπορω να το δω? Το 24p μονο σε blue ray υπαρχει? Αν με κατατοπισεις ισως μπορω να βοηθησω...

Re: LG 60PS7000 / Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δεν τα παιζει.
δεν ξερω αν πρεπει να ειναι σε συγκεκριμενη μορφη και ποια ειναι αυτη.

Το 24p μονο σε blue ray υπαρχει? Αν με κατατοπισεις ισως μπορω να βοηθησω...

Από Blue Ray ή mkv. Στην προηγούμενη που είχες με τι πηγή έπαιζες;

δεν τα παιζει.
δεν ξερω αν πρεπει να ειναι σε συγκεκριμενη μορφη και ποια ειναι αυτη.

Δοκιμασες μονο ενα MKV? Μηπως το συγκεκριμενο ειχε καποιο προβλημα? Εμενα δεν επαιζε ηχο σ' αυτα που ηταν dts. Τα αλλα τα επαιζε.. Τουλαχιστον αυτα που δοκιμασα..

Από Blue Ray ή mkv. Στην προηγούμενη που είχες με τι πηγή έπαιζες;

Χρησιμοποιω το HTPC κυριως με αρχεια MKV. Καποιο MKV που να ειναι 24p να μου προτεινεις? Βlue ray player δεν εχω..

Re: LG 50 PS7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ΑΥΤΟ ΤΟ image retention πουλετε τι ακριβως ειναι και ποσο ενοχλητικο ειναι
????υπαρχει κανενα βιντεακι για να το δω???σκεφτομαι να την παρω την τιβι αλλα με προβληματιζει αυτο...

με ενδιαφερει να το δω στην πραξη οχι αναλλυση ορολογιας....να δω δλδ αν με ενοχλει η οχι....αυτο το ΙΡ εμφανιζετε παντου ακομα και σε τηλεοπτικο σημα η μονο σε αναπαραγωγη ταινιων???

με ενδιαφερει να το δω στην πραξη οχι αναλλυση ορολογιας....να δω δλδ αν με ενοχλει η οχι....αυτο το ΙΡ εμφανιζετε παντου ακομα και σε τηλεοπτικο σημα η μονο σε αναπαραγωγη ταινιων???

Image Retention (IR): Η κατάσταση κατά την οποία στην οθόνη μιας τηλεόρασης πλάσμα παραμένει προσωρινά το είδωλο κάποιας προηγούμενης εικόνας (συνήθως μεγάλης αντίθεσης). Το προσωρινό αυτό αποτύπωμα εξαφανίζεται όταν στο συγκεκριμένο σημείο προβληθεί κάποια άλλη εικόνα.

Τι πιό απλό απ' την παραπάνω εξήγηση; IR σε μία τηλεόραση μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε τηλεοπτικό σήμα και συνήθως αφορά λογότυπα σταθμών ή ίχνος από μπάρες δεξιά-αριστερά από θέαση καναλιών σε κάδρο 4:3, όσο και από πολύωρη θέαση ταινιών με κάδρο 16:9 και αφορά ίχνος από τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.

Αν έχεις σκοπό:

1. Να βλέπεις το ίδιο κανάλι όλη την ημέρα
2. Να βλέπεις συνεχώς τηλεοπτικό σήμα σε κάδρο 4:3
3. Να βλέπεις το ένα DVD πίσω απ' το άλλο
4. Να παίζεις όλη την ημέρα games

τότε ναι, μπορεί και να δεις IR. Σε αντίθετη περίπτωση ούτε που θα το προσέξεις....

Απάντηση: LG 50 PS7000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι, αν δεν γνωρίζουμε τον ορισμό κάποιου φαινομένου, δεν θα μπορούμε να το ψάξουμε στην πράξη, διότι δεν θα ξέρουμε τι ψάχνουμε, τεσπα...

Image Retention (IR): Η κατάσταση κατά την οποία στην οθόνη μιας τηλεόρασης πλάσμα παραμένει προσωρινά το είδωλο κάποιας προηγούμενης εικόνας (συνήθως μεγάλης αντίθεσης). Το προσωρινό αυτό αποτύπωμα εξαφανίζεται όταν στο συγκεκριμένο σημείο προβληθεί κάποια άλλη εικόνα.
...... κατά την διάρκεια θέασης τηλεοπτικού προγράμματος δεν φαίνεται τίποτα, για να το δεις πρέπει να βλέπεις για ώρα κάποιο τηλεοπτικό κανάλι ή κάποια ταινία με μαύρες μπάρες και μετά να γυρίσεις σε black screen (π.χ. κάποια ανενεργή είσοδο της τηλεόρασης), τότε θα παρατηρήσεις ότι στο σημείο που βρισκόταν το logo του καναλιού (ή στο σημείο που προβαλλόταν η ταινία) παραμένει για μερικά δευτερόλεπτα ένα πιο φωτεινό ίχνος με το αντίστοιχο σχήμα, ενώ η υπόλοιπη οθόνη είναι μαύρη...

....αν αφήσεις την οθόνη με μαύρο θα παρατηρήσεις ότι σιγά-σιγά η φωτεινότητα του ίχνους μειώνεται μέχρι να 'ταιριάξει' με το υπόλοιπο μαύρο...

...αν προβάλεις κάποιο σήμα σε full screen για μερικά δευτερόλεπτα (π.χ. άλλο κανάλι) και ξαναγυρίσεις σε μαύρο φόντο θα δεις ότι έχει φύγει (γρηγορότερα απ´ότι αν περίμενες όπως αναφέρω παραπάνω)...

...αν το 'φωτεινό ίχνος' δεν εξαφανίζεται από το μαύρο φόντο σημαίνει ότι δεν είναι πλέον Image Retention και ότι σε αυτό το σημείο έχει 'καεί' ο φωσφόρος και παραμένει μόνιμα πιο φωτεινό, τότε λέγεται Burn In...

Burn In: Το φαινόμενο μόνιμου αποτυπώματος/ίχνους κάποιας εικόνας, σε μια οθόνη πλάσματος. Ο κίνδυνος για burn in είναι μεγαλύτερος κατά τις πρώτες 100-200 ώρες λειτουργίας, όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχουν στατικά φωτεινά σημεία της εικόνας σε σκοτεινό φόντο.
...ελπίζω να βοήθησα.

EDIT: Όπως και ο Κώστας...