LG SXRD Full HD Projector AF115

Εν κατακλείδι ο Χ10 είναι πολύ καλύτερος out of the box. Έχει πρώτης γενιας BR άσχημη κίνηση (η οποία βελτιώθηκε στον ΙΝ80) και αυξημένο sharpening ακόμα και στο standard.

επειδη ενδιαφερομαι για προβολη σε 120+ ιντσες με ελεγχομενο φωτισμο, αξιζει να παρει κανεις τον παραπανω προβολεα σε αυτη την τιμη (1500 ), ακομα και με τα οποια ελατωματα του? απο κινηση πως ειναι μιας και θα παιζει και καποια παιχνιδια απο PS3??

επισης σε αυτη την τιμη, ή και λιγο παραπανω, τι εναλλακτικες υπαρχουν (πχ BENQ5000 1700 , Optoma 800XLV 1500 )??

Μανωλη το firmware ειναι το 2.01, οτι γραφω ειναι απο μνημης καθως τον benq τον εδωσα εδω και ενα μηνα. Εγω εχω την εντυπωση πως το dynamic black ενεργοποιει ενα ειδος δυμαμικης ιριδας και αυτο φαινεται πολυ ευκολα οταν αρχιζουν και σκοτεινιαζουν πολυ οι σκηνες οι υποτιτλοι χανουν και αυτοι σιγα σιγα οπως και ολη η εικονα πολυ φωτεινοτητα. Με το BR ενεργοποιημενο και στο clarity control ολα στο 0 το sharpness στο 3 διπλα στον infocus [το sharpness του infocus sto maximum] ο benq ειχε πολυ βρασιμο ενω ο X10 ειχε εικονα κρυσταλο παρολο που το τσιτομενο sharpness εβγαζε ειδωλο. Xωρις το BR βεβαια δεν τον εψαξα και πολυ γιατι η εικονα ηταν πιο σκοτεινη και απο τον SANYO Z2000 στο pure cinema mode.

PeIo.F957557-02.jpg

Οι φωτο ειναι απο τον LG Af115. Οι φωτο ειναι ερασιτεχνικες, η οθονη ειναι 105 ιντσες κερδος 1. Το δωματιο ειναι μικρο με λευκους τοιχους και πολλες αντανακλασεις!

Οι ρυθμισεις που εχω στον LG για τον φιλο που μου ζητησε σε pm.
Picture -expert 1
Contrast- 48
Britness-52 σε σημα YPBPR και σε σημα RGB 62
Sharpness- 50
Color- 50
Tint- R1
ADV.PICTURE
Auto iris: Auto iris 1
Fresh contrast:off
Fresh color: off
Noise reduction: off
Real cinema: on
Black level: low
Lamp Mode: low
Over scan: 100
Gamma Mode:user
Adjustment:low
Level:8
IRE:100
Red:0
Green:0
Blue:-127
White balance: warm
Read contrast: 3
Green contrast: 0
Blue contrast: -3
Red brightness:-1
Green Britness:0
Blue brightness: -5

Καλά τι μου λέτε ρε, τι benq μου λέτε, αμα γράφει έτσι έφυγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μανώλη σου ρχομαι....(άσχετο)..

Κάτι ήξερα όταν έλεγα postαρετε photo....

Απο ότι καταλάβατε θέλουμε BENQ vs LG.....

Last edited:
Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά πράγματα για τις φωτογραφίες από προβολείς, και κατά πόσο βοηθούν στο να βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα για τις δυνατότητές τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, Αιμίλιε, τι ακριβώς σε εντυπωσίασε στις φωτογραφίες;

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά πράγματα για τις φωτογραφίες από προβολείς, και κατά πόσο βοηθούν στο να βγάλουμε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα για τις δυνατότητές τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, Αιμίλιε, τι ακριβώς σε εντυπωσίασε στις φωτογραφίες;

Don;t worry Δημήτρη, δεν είμαι χτεσινός, αν δεν δω κάτι δεν το πέρνω...-bye-

Πάντως μου άρεσε η ευκρίνεια και το μαύρο του, αλλά δεν παίζει ρόλο να το πώ εγώ, μιας και είμαι 2 γενιές ''πίσω'', το θέμα είναι να το πείτε εσείς.

Τα υπόλοιπα μόλις τον δώ στο πανί...

Aυτό βέβαια αφορά όλους μας, να βλέπετε πριν αγοράζετε, ειδικά μηχανήματα που έχουν άμεση σχέση με την εικόνα...

Πολλές φορές postαρουμε photos, είτε απο κόντρες, είτε απο οτιδήποτε, έτσι και εδώ ο φίλος μας ο Κώστας μας έδειξε ''μερικώς'' τις δυνατότητες του LG, που κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πολύ καλός.

Το συμπέρασμα είναι ότι στην κατηγορία τιμής 1500 και κάτω νομίζω ότι δεν έχει κάποιον αντίπαλο.

Στα 1900 επίσης νομίζω ότι ο Benq δεν έχει αντίπαλο.Ας πρόσεχαν την τιμή.

Τα λένε και οι πιό ειδικοί απο εμάς...

Να υπενθυμίσω ότι έχω Benq και είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή.:grinning-smiley-043

Υ.Γ Κώστα δεν παίζεις απο HTPC, έτσι??

Don;t worry Δημήτρη, δεν είμαι χτεσινός, αν δεν δω κάτι δεν το πέρνω...-bye-

Πάντως μου άρεσε η ευκρίνεια και το μαύρο του, αλλά δεν παίζει ρόλο να το πώ εγώ, μιας και είμαι 2 γενιές ''πίσω'', το θέμα είναι να το πείτε εσείς.

Τα υπόλοιπα μόλις τον δώ στο πανί...

Βλέπεις όμως που σε εντυπωσίασαν τα δυο χαρακτηριστικά εικόνας που είναι 100% αδύνατο να προσδιοριστούν από τα συγκεκριμένα screenshots? ;)

Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι πολύ μικρή, πολύ μικρότερη από 1080p, οπότε εκ των πραγμάτων δεν διακρίνεται η ευκρίνεια.

Επίσης, σχετικά με το "μαύρο", οι φωτογραφικές μηχανές δεν έχουν αρκετή δυναμική περιοχή ώστε να απεικονίσουν σωστά ταυτόχρονα το άσπρο και το μαύρο των προβολέων. Οπότε, είναι θέμα ρύθμισης το ποιο από τα δυο θα δείξουν σωστά, και αυτό ακόμα με την κατάλληλη (χειροκίνητη αναγκαστικά) ρύθμιση.

Βλέπεις όμως που σε εντυπωσίασαν τα δυο χαρακτηριστικά εικόνας που είναι 100% αδύνατο να προσδιοριστούν από τα συγκεκριμένα screenshots? ;)

Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι πολύ μικρή, πολύ μικρότερη από 1080p, οπότε εκ των πραγμάτων δεν διακρίνεται η ευκρίνεια.

Επίσης, σχετικά με το "μαύρο", οι φωτογραφικές μηχανές δεν έχουν αρκετή δυναμική περιοχή ώστε να απεικονίσουν σωστά ταυτόχρονα το άσπρο και το μαύρο των προβολέων. Οπότε, είναι θέμα ρύθμισης το ποιο από τα δυο θα δείξουν σωστά, και αυτό ακόμα με την κατάλληλη (χειροκίνητη αναγκαστικά) ρύθμιση.

Μα φυσικά, έτσι και αλλιώς δεν επιτρέπει το forum full ανάλυση....

Όσο αφορά το μαύρο, έχουμε δει και άλλα screenshot απο άλλους προβολείς με πολύ χειρότερο μαύρο στην photo αλλά και στην πραγματικότητα.

Ευελπιστώ αύριο να συναντήσω υψηλά στελέχη του forum και να ''δω'' και τίποτα.....

Emilot στον LG εχω συνδεσει το WD media player, οι φωτο ειναι ενδεικτικες και εχουν μια ταση προς το κοκκινο λογο φωτογραφικης μηχανης. Το μαυρο του LG το ξαναλεω πως ειναι χειροτερο απο αυτο του benq ομως παιζει στα ορια του infocus x10 - optoma hd800x. Aπλα το μηχανημα για το φως που εχει βγαζει πολυ καλο μαυρο, δεν μπορει να βγαζει 1000 ansi σε cinema mode και να περιμενεις ιδια επιπεδα μαυρου με ενα προβολεα που βγαζει 500 ansi.

Θεόφιλε σου δινει την δυνατοτητα να μειωσεις καθολου το φως (εκτος απο high και low)

Emilot στον LG εχω συνδεσει το WD media player, οι φωτο ειναι ενδεικτικες και εχουν μια ταση προς το κοκκινο λογο φωτογραφικης μηχανης. Το μαυρο του LG το ξαναλεω πως ειναι χειροτερο απο αυτο του benq ομως παιζει στα ορια του infocus x10 - optoma hd800x. Aπλα το μηχανημα για το φως που εχει βγαζει πολυ καλο μαυρο, δεν μπορει να βγαζει 1000 ansi σε cinema mode και να περιμενεις ιδια επιπεδα μαυρου με ενα προβολεα που βγαζει 500 ansi.

Που να παίξει και με HTPC δηλαδή....

Εγω πήρα τις πληροφορίες που ήθελα απο ανώτατο στέλεχος του forum, αλλα περιμένω το post του.

Καλοθέατος....