LG TV Line-up 2011-

Εγώ αυτό που έχω ακόμα απορία (μιας και δεν έχω καταφέρει να δώ κάποια απο κοντά απ τις cinema) είναι αν τελικά ισχύει το ότι το 3d ΔΕΝ είναι προβολικό αλλά μόνο απ την οθόνη και προς τα μέσα.. και ρωτάω γιατί πέρα απ το περίφημο review του fullhd δεν είδα αυτή την πληροφορία πουθενά αλλού. Υπάρχει λοιπόν κάποιος κάτοχος κάποιας cinema να μας πει αν έχει δει έστω και μια φορά προβολικό 3d?
Και εγω με τη σειρα μου αφου ειδα σημερα το εν λογω 3d στο πλαισιο βουλιαγμενης, συμφωνο οτι δεν υπαρχει διαφορα. Αυτο που μου φανηκε λιγο ενοχλητικο ειναι αυτη η υφη "κοτλε" που εχει η εικονα στο 3d ιδιαιτερα οσο πλησιαζεις την οθονη.

Το ότι έχει σχέση με το υλικό είναι το προφανές.. η απορία μου πήγαινε στο ότι απ την μια το fullhd στην παρουσίαση του "επέμενε" πως η τηλεόραση (η τεχνολογία passive καλύτερα..) δεν έχει προβολικό 3d και αυτό βλέπω ότι κυκλοφορεί σαν μια άτυπη φήμη καθαρά απο εκείνο το άρθρο χωρίς κάποιος να έχει δει στην πράξη μια τέτοια tv. Είδα λοιπόν πρόχειρα μια 650s και το 3d ήταν όπως ήταν φυσικό μια χαρά προβολικό αφού όπως σωστά λες ήταν γυρισμένο έτσι. Εμένα η αίσθηση κοτλέ δεν μου φάνηκε έντονη (βέβαια έβλεπα απ το 1 μέτρο μεν αλλά σε 42αρα.. δεν ξέρω στην 55αρα που θα ήθελα εγώ!) ενώ όπως γράφω και σε άλλο θέμα, μου έκανε τρομερή εντύπωση πως στην 650s εκτός απο τα 7 πολωτικά γυαλιά, δίνουν και ένα active!! στην ερώτηση μου γιατί δίνουν active ζευγάρι σε passive τηλεόραση, η απάντηση τους ήταν πως η τηλεόραση μπορεί να παίξει και σε passive και σε active 3d (?!?!). Όπως και να χει η αίσθηση κοτλέ ίσως υπάρχει αν και όχι όσο τραγικά την περίμενα (εγώ σχεδόν δεν την έβλεπα στο 1 μέτρο) αλλά και μόνο το ότι ήταν τόσο ξεκούραστο (απίστευτα ξεκούραστο) και φωτεινό 3d εμένα με κέρδισε..

Αυτό είναι υποκειμενικό που ζητάς Στάθη!

Μήπως παίζει το ενδεχόμενο, όταν η TV παίζει παθητικό fullHD 3D, το ενα μάτι να βλέπει τις 540 γραμμές και το άλλο τις υπόλοιπες 540, οπότε να μην χάνουμε πληροφορία, όπως δηλαδή στο 1080i;

Last edited:
Έχω την εντύπωση συνονόματε πως σε 55άρα μετά τα 2-2,5 μέτρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα... 3,5 που λες είναι πολύ απόσταση για 3d έτσι κιαλλιος :)

LG 55LW980S

LW95.jpg

Θα λανσαριστεί τον Ιούνιο και θα κλέψει καρδιές...

CINEMA 3D

- Flicker Free (Intertek / TÜV certification)

- Crosstalk Free

- 3D Light Boost

- Flexible Viewing Positions / Wide Viewing Angle

Smart TV

- Home Dashboard

- Magic Motion Remote Control,

- Premium Content

LG Apps

- Smart Share

- Web Browser

-Dual Play

-NANO FULL LED

-TruMotion 400Hz / MCI 1,000

-Picture Wizard II (Emotional Picture)

-DivX Plus/HD

-DVR ready

-Wireless AV Link

-AV Mode

-LED Energy Saving

-Smart Energy Saving Plus

http://www.fullhd.gr/news/hdtvs/lcd-tvs/8214-lg-55lw980s.html

Και γλυκοκοίταζα την 55lw650s ... νομίζω σαν παντρεμένος επιβάλλεται η 980s καθώς αυτό το dual view αν συνδυαστεί και σε διαχωρισμό του ήχου για κάθε πηγή σε ηχεία και ακουστικά πχ ή σε 2πλά ακουστικά έστω με την χρήση δεξιού και αριστερού καναλιού, μιλάμε για κάτι αρκετά χρήσιμο (σίγουρα θα προτιμήσω το champions league απ τον Μποτρίνι :P).. αν ενσωματώσουν και έναν έξυπνο αλγόριθμο να έχεις τουλάχιστον 1080i σε κάθε μάτι χωρίς προβλήματα τότε μιλάμε για καλό set... Ελπίζω να μην καθυστερήσει Ελλάδα και να μην έρθει σε καμιά τρελή τιμή (γιατί η 650s ήδη είναι υπερτιμημένη)

Σιγά.. γυαλιά με 2 "δεξιούς" φακούς ή 2 "αριστερούς" :) τίποτα το σπουδαίο.. το πολύ πολύ παίρνουμε 2 ζευγάρια reald γυαλιά απ το village και ένα κόψιμο και κόλλημα κάνει την δουλειά :P

Νομίζω αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απ αυτό που θα υλοποιηθεί στην 980s που μάλλον θα είναι με γυαλιά (2 με οριζόντια πολικότητα στο ένα 2 με κάθετη στο άλλο). Άλλωστε καλό το dual view χωρίς γυαλιά άλλα κάτι τέτοιο ειδικά σε μια 3d τηλεόραση που μπορεί να το κάνει καλύτερα με γυαλιά θα ήταν ανούσιο (εκτός αν ήταν extra δυνατότητα) αφού για μένα το να παίζεις με τις γωνίες δεν είναι ότι καλύτερο... Αυτή ήταν πολύ παλιά προσέγγιση (5-6 χρόνια πίσω) όταν δεν ξέραμε καν αν το πράγμα θα πάει προς το 3d ή όχι..
(θα μου πει καποιος και το να φοράς γυαλιά με την γυναίκα σου ή τον φίλο σου για να δείτε κάτι διαφορετικό είναι καλύτερο απ το να κάθεστε σε μια συγκεκριμένη γωνία?.. για εμένα ναι αλλά όπως το πάρει κανείς :P)
Εξάλου το κόστος να γίνει με γυαλιά χρησιμοποιόντας την τεχνολογία που πχ και η 650s έχει, θα ήταν πολύ πιο οικονομικό απ το παραπάνω dual view που θα είχε μεγάλο κόστος στο panel.

ps. ΑΝ τελικά γίνει απλοϊκά όπως φαντάζομαι με γυαλιά.. θα ήθελα να δώ τι φρίκη θα φάμε αν καταλάθος φορέσουμε τα κανονικά 3d γυαλιά με 2 εντελώς διαφορετικές εικόνες σε κάθε μάτι :P

LG PZ950 review
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1305795700

lgpz950-efter-2.jpg

PZ950 unfortunately has some retention and I saw it more than once. It disappears very quickly again but it is there and it is worse than on Panasonic’s plasma TVs and also worse than on Samsung’s 2010 plasma TVs. Below I have taken a picture showing a white pause logo that staying like this for 1-2 minutes after 15-20 minutes.

lgpz950_small4.jpg

After calibration I measured black level to 0.09 cd/m2, which is not very impressive for a plasma TV. In comparison Panasonic VT30 gave us 0.02 cd/m2 and Samsung’s 2010 top range plasma TV C8000/C7000 gave us 0.06 cd/m2 black, which is not very impressive either. It is also significantly lower than on Panasonic GT30.

Shadow detailing on PZ950 is great on the other hand. I was able to distinguish pretty much every tone of dark grey from black, which ensures a high level of detailing in dark movie scenes and games. We also noticed less plasma noise in the dark areas compared to VT30.

"Όμως... Όσο περνάει ο καιρός σε συνδυασμό με την παρακολούθηση αρκετών 3D ταινιών στον κινηματογράφο, αρχίζω να πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι η παθητική 3D εικόνα χάνει σε προβολικότητα.

Δεν έρχεται προς το μέρος σου όσο η ενεργή 3D και το όλο σκηνικό στήνεται από την τηλεόραση και πίσω."

Πάλι τα ίδια με την προβολικότητα ? :) Μα δεν ισχύει αυτό.. είναι καθαρά θέμα υλικού (πηγής) για παράδειγμα αυτές τις μέρες είδα πολλές 3d ταινίες με ελάχιστη προβολικότητα.. χθες όμως βλέπωντας το imax ocean world και βλέπωντας την ψαρούκλα να βγαίνει απ την οθόνη και να κολλάει στην μούρη μου (δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα προσωπικά..) πως μπορεί μετά κάποιος να μιλήσει για μη ύπαρξη προβολικότητας και να επιμένει κιόλας μετά απο 2 μήνες στο review (εκτός αν είμαι τρελός και δεν ξέρω τι βλέπω).. προκαλώ όποιον θέλει να ρθει να δει την συγκεκριμένη σκηνή και μετά μου λέει :P (και μιλάμε για sbs και όχι blu ray)

Last edited:
Προβολικοτητα υπαρχει στην παθητικη αλλα το θεμα ειναι να δεις την ιδια ακριβως σκηνη με το ψαρι μετα σε μια ενεργη για να διαπιστωσεις και ο ιδιος τη διαφορα.
Πιστεψε με εχει διαφορα.

Χμ τι διαφορά θα είχε? αντί να ρθει μπροστα στην μούρη σου, θα σε έτρωγε? :) έχω δει αρκετά και στις 2 τεχνολογίες για να επιλέξω.. αλλά anyway καθένας πιστεύει ότι βλέπουν τα μάτια του δεν διαφωνώ :)

Ps το preview αλλά και το review αφήνει να εννοηθεί πως στην ουσία δεν υπάρχει ουσιαστική προβολικότητα (στο preview καθόλου) αλλά κυρίως βάθος και όχι αν έχει ελάχιστη διαφορά ή μη.. εκεί ήταν και η κύρια ένσταση μου :)
Ακόμα και έτσι να ήταν όμως θεωρώ ατόπημα να κρίνεις μια τεχνολογία απο μια tv που έχει βγάλει ΜΙΑ μάρκα.. :) η σύγκριση δεν είναι ανάμεσα σε panasonic - lg αλλά σε active - passive και στην δεδομένη στιγμή που δεν υπάρχουν άλλες passive από άλλες μάρκες την θεωρώ σχετικά άκυρη (όσον αφορά την γενίκευση)

Last edited:
Aν η LG έχει διαφορετική προβολικότητα από άλλες τηλεοράσεις με το ίδιο υλικό, σε ίδιο μέγεθος οθόνης και θέση θέασης, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά σε διαφορετική ρύθμιση της παράλλαξης και όχι σε θέμα παθητικής-ενεργής τεχνολογίας...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056089655&postcount=120

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο ;)
Γιαυτό τα "επίσημα" reviews πρέπει να είναι πιο προσεκτικά λίγο για να μην χάνουν την αξιοπιστία τους.

LG Smart TV

LG Electronics, παρουσίασε την πλατφόρμα Smart TV, μία ολοκληρωμένη σειρά ποιοτικών εφαρμογών και διαδραστικών παιχνιδιών, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη ψυχαγωγία ολόκληρης της οικογένειας.

Το Smart TV της LG διακρίνεται για την απλότητα της χρήσης και την αυξημένη λειτουργικότητα, μετατρέποντας την τηλεόραση σε μια ολοκληρωμένη συσκευή ψυχαγωγίας και πρόσβασης στον κόσμο του Διαδικτύου από τον καναπέ του σπιτιού!

Η μεγάλη απήχηση των «έξυπνων» τηλεοράσεων και η ενσωμάτωση προηγμένων λειτουργιών στις νέες συσκευές, ώστε ο καταναλωτής να έχει στη διάθεσή του περισσότερες επιλογές -όπως σύνδεση στο Internet, αναπαραγωγή 3D περιεχομένου και συνδεσιμότητα DLNA και WiFi με εξωτερικές multimedia συσκευές-, συχνά οδηγούν στη θυσία της απλότητας που οι περισσότεροι θεατές αναζητούν σε μία τηλεόραση.

Η LG πιστεύει ότι η τεχνολογία οφείλει να κάνει τη ζωή μας ομορφότερη και πιο εύκολη και η πλατφόρμα Smart TV πετυχαίνει ακριβώς αυτό το στόχο. Με επίκεντρο την Ευκολία, τη Διασκέδαση, την Ποικιλία και τη Βελτίωση των προσφερόμενων λειτουργιών, η LG παρέχει στους καταναλωτές μια γκάμα τηλεοράσεων Smart TV, που είναι εξαιρετικά προηγμένες και ταυτόχρονα ελκυστικές και λειτουργικές, όπως η πρώτη μας τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα Smart TV της LG μετατρέπει τη χρήση της τηλεόρασης σε μία πραγματικά απολαυστική εμπειρία, μέσα από το τακτοποιημένο και εύχρηστο Home Dashboard. Χάρη στις μόλις τέσσερις κεντρικές κατηγορίες –TV Live, Premium Περιεχόμενο, Εφαρμογές Τηλεόρασης και Μπάρα Εκκίνησης-, το Home Dashboard εξασφαλίζει ότι οι θεατές απέχουν μόλις μερικά κλικ από το πλούσιο και ποιοτικό περιεχόμενο ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, η διάταξη των εφαρμογών είναι εξαιρετικά απλή και οργανωμένη, ώστε μέσα από ορισμένες λέξεις-κλειδί στην κεντρική οθόνη, οι καταναλωτές έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που επιθυμούν, όποτε τις χρειαστούν.

Παράλληλα, η χρήση της τηλεόρασης απαιτείται πρωτίστως να είναι διασκεδαστική, παράγοντα τον οποίο η LG λαμβάνει υπόψη της στην υλοποίηση του Smart TV, με την ενσωμάτωση μιας πλούσιας γκάμας εφαρμογών που είναι χρήσιμες, εκπαιδευτικές και απολαυστικές.

Ειδικότερα, το αυξανόμενο πλήθος των ειδικών εφαρμογών για την πλατφόρμα Smart TV που γίνονται διαθέσιμες μέσα από το LG App Store πλέον και στην Ελλάδα, καλύπτουν κάθε τομέα ενδιαφέροντος των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα μουσική, γρίφους και πάζλ, ωροσκόπιο, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο κ.α., και εγγυώνται ψυχαγωγία και πληθώρα επιλογών για ολόκληρη την οικογένεια.

Με το Smart TV που είναι διαθέσιμο στα περισσότερα νέα μοντέλα τηλεοράσεων και την άνεση που προσφέρει το αξεσουάρ Magic Motion Remote Controller* της LG, οι καταναλωτές έχουν άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές διαδικτυακής πλοήγησης και πρόσβασης σε online streaming περιεχόμενο, για μια συναρπαστική και αξεπέραστη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

*Διατίθεται ως ξεχωριστό αξεσουάρ

Πηγή: Δελτίο Τύπου