- LG TV Line-up 2014-

Αύριο θα παραλάβω την 55UB850v... ήθελα την 950 αλλά τέλος Ιουνίου θα έρθουν κομμάτια και γενικώς βιαζόμουν... Φαίνεται καλή αν εξαιρέσεις πως πρέπει να ρυθμίσεις χαμηλά το MicroDimming γιατί σε σκοτεινές σκηνές υπάρχει αυτό το αναβόσβημα του Edge Panel.... αλλά από ότι διαβάζω είναι ελάχιστες αυτές οι σκηνές οπότε μάλλον δεν θα είναι τρομερό. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως πολλές στην Αγγλία που διαβάζω σε άλλο ξένο φόρουμ σκάνε 1-2 γραμμές από πάνω προς τα κάτω σε λευκά φόντα οπότε οι άνθρωποι τις δίνουν για αλλαγή.... αυτό ομολογώ δεν θα το ήθελα αλλά φαντάζομαι είναι ένα λαχείο όταν παίρνεις κάτι όταν πρωτοβγαίνει.

Γι αυτό και δεν με βλέπω να προσανατολίζομαι σε αυτή την τηλεόραση..
Σκέφτομαι είτε να πάω σε sami UH είτε να πάρω μια "απλή" HD τηλεόραση σαν την 50αρα u6400 και να μην πετάξω το 600αρι για κάτι που θα δω (και εάν) στο μέλλον..)
Με έχουν κουράσει οι γραμμές και τα τετράγωνα στις lG που είναι ΠΑΝΤΟΥ... Ε, όχι και σε μοντέλα των 1700 ευρώ... ελεος...

Αύριο θα παραλάβω την 55UB850v... ήθελα την 950 αλλά τέλος Ιουνίου θα έρθουν κομμάτια και γενικώς βιαζόμουν... Φαίνεται καλή αν εξαιρέσεις πως πρέπει να ρυθμίσεις χαμηλά το MicroDimming γιατί σε σκοτεινές σκηνές υπάρχει αυτό το αναβόσβημα του Edge Panel.... αλλά από ότι διαβάζω είναι ελάχιστες αυτές οι σκηνές οπότε μάλλον δεν θα είναι τρομερό. Το μόνο που με ανησυχεί είναι πως πολλές στην Αγγλία που διαβάζω σε άλλο ξένο φόρουμ σκάνε 1-2 γραμμές από πάνω προς τα κάτω σε λευκά φόντα οπότε οι άνθρωποι τις δίνουν για αλλαγή.... αυτό ομολογώ δεν θα το ήθελα αλλά φαντάζομαι είναι ένα λαχείο όταν παίρνεις κάτι όταν πρωτοβγαίνει.
Με το καλό να παραλάβεις και να τη χαρείς, και άσε τις ανησυχίες για όταν και αν υπάρξει πρόβλημα.
Προς το παρών σκέψου θετικά για να πάνε όλα ακόμα πιο σίγουρα καλά.

49"...[hdtvtest.co.uk]...LG 49UB850V review...http://www.hdtvtest.co.uk/news/49ub850v-201406033786.htm

49ub850v.jpg

Conclusion​

The LG 49UB850V is not only the worst 4K TV we’ve tested, it’s also the worst-performing television we’ve reviewed to date in terms of image quality. Its subpar picture performance is made all the more difficult to accept by the display’s retail price of £1500. Sure, it’s 4K (even that’s not strictly true considering the significant drop in resolution with movement), but there exist many other critical elements of picture quality including contrast ratio, shadow detail and motion handling, and the UB850 flunked the majority of them.

Image-wise, the only two positive things we can say about the 49-inch UB850V is that its viewing angles are wide by LED LCD standards, and that bright scenes look fairly good in a room with a moderate amount of ambient light. If LG harbours aspirations of establishing itself as a premium AV brand, the company needs to quickly understand the importance of video accuracy before it can change public perception and be taken seriously by the videophile community. Maybe that’s why LG are the only manufacturer ploughing ahead with OLED TV (and we applaud them for it) – it’s almost as if they HAVE to, given the severe contrast limitations of IPS LCD panel.

Τρελο κραξιμο
δεν έχω διαβάσει τόσο σκληρή κριτική για τηλεόραση που μόστραρει ως καινοτομία και υποσχόμενη τεχνολογία..

Το είδα όταν βγήκε το τεστ και όντως είναι για κλάματα το τεστ..... και σε συζήτηση σε άλλο φόρουμ κάποιοι με την 49άρα είχαν θέματα και 2 τις έδωσαν πίσω και περιμένουν αλλαγή.... όσοι όμως είχαν την 55άρα ήταν οκ. Πάντως μάλλον θα είμαι οκ.. δεν βλέπω ποτέ σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο οπότε τα περισσότερα προβλήματα ξεπερνιούνται.

Εν το μεταξύ κάπου είχα διαβάσει για μια άλλη edgelit δεν θυμάμαι αν ήταν καν LG που οι τύποι είχαν βρει πως μπερδεύοντας τον σένσορα φωτός μπροστά στην τηλεόραση την έκαναν και έπαιζε πολύ καλά...δηλαδή ακύρωναν το αυτόματο της τηλεόρασης να αλλάζει τη φωτεινότητα αναλόγως με τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Θα δείξει παιδιά... μακάρι να μην φάω άλογο αν και με τα λεφτά που την παίρνω (1700) δεν υπάρχει τίποτα άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά και δώρο το BD740 της LG.

Το είδα όταν βγήκε το τεστ και όντως είναι για κλάματα το τεστ..... και σε συζήτηση σε άλλο φόρουμ κάποιοι με την 49άρα είχαν θέματα και 2 τις έδωσαν πίσω και περιμένουν αλλαγή.... όσοι όμως είχαν την 55άρα ήταν οκ. Πάντως μάλλον θα είμαι οκ.. δεν βλέπω ποτέ σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο οπότε τα περισσότερα προβλήματα ξεπερνιούνται.

Εν το μεταξύ κάπου είχα διαβάσει για μια άλλη edgelit δεν θυμάμαι αν ήταν καν LG που οι τύποι είχαν βρει πως μπερδεύοντας τον σένσορα φωτός μπροστά στην τηλεόραση την έκαναν και έπαιζε πολύ καλά...δηλαδή ακύρωναν το αυτόματο της τηλεόρασης να αλλάζει τη φωτεινότητα αναλόγως με τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Θα δείξει παιδιά... μακάρι να μην φάω άλογο αν και με τα λεφτά που την παίρνω (1700) δεν υπάρχει τίποτα άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά και δώρο το BD740 της LG.
Γιατί τον αισθητήρα φωτός δε μπορούσαν να τον απενεργοποιήσουν εντελώς από τα μενού; Τι άλλο θα ακούσουμε;
Ελπίζω και σου εύχομαι να μείνεις ευχαριστημένος, γιατί πράγματι δεν είναι λίγα τα λεφτά που έδωσες για αυτή τη τηλεόραση.

Να έχεις υπόψη σου ότι η συγκεκριμένη είναι στα 50 Hz πραγματικά (motion resolution 300 γραμμές αυτό υποδηλώνει). Έχει και πολύ υψηλό input lag που ουσιαστικά την κάνει και προβληματική στο gaming.

Αν θέλεις την άποψη μου μείνε μακρυά.

Φιλε καλοθέατη και ευχομαι να βγει αστερι!

Οποτε μπορεσεις να κανεις ενα review για την συγκεκριμενη tv γιατι με ενδιαφερει και μενα και πολλους αλλους.
Ειναι καλο να εχουμε και μια κριτικη απο ενα χρηστη γιατι στα επισημα reviews στα γνωστα site μερικες φορες ειτε υπερβάλλουν ειτε "προωθούν" ....

Αληθεια την 55αρα εχεις?

Καπου διαβασα οτι ο αισθητηρας φωτος απενεργοποιειται αν βαλεις ολα τα energy saving features off.

Last edited:
Σήμερα περιμένω να την πάρω.. στη χειρότερη αύριο... έχουν φέρει στην LG ελάχιστα κομμάτια και χτες μου είπαν πως παράλαβαν.
Όντως θέλουν όλα OFF για να είσαι σίγουρος... διαβάζω όλες αυτές τις μέρες τι χρειάζονται οι LED για να παίζουν καλύτερα ... το Micro Dimming δεν ξέρω ακόμα.. άλλοι λένε πως στο Low Setting είναι το καλύτερο...
Σίγουρα θα γράψω ... απλά ζώντας πολλά χρόνια τώρα με Plasma 42άρα... με απίστευτα μαύρα κλπ... θα χρειαστεί δουλειά για να είμαι ευχαριστημένος...

Σιγουρα θα χρειαστει δουλεια να την φερεις στα μετρα σου.
Αρκετες φορες δοκιμασα ετοιμα settings απο διαφορες πηγες αλλα παντα στο τελος τις προσαρμοζα στα δικα μου ματια!!!

Έχεις πρόχειρο κανένα setting που να μετατρέπει τα 50 Hz σε 100 και να βελτιώνει το μαύρο να μην φαίνεται γκρι ανοιχτό?

Είναι ορισμένα πράγματα που αν είναι στραβά από την αρχή δεν διορθώνονται με τίποτα , κατά τ' άλλα το 4K την μάρανε την LG.

Re: Απάντηση: - LG TV Line-up 2014-

Έχεις πρόχειρο κανένα setting που να μετατρέπει τα 50 Hz σε 100 και να βελτιώνει το μαύρο να μην φαίνεται γκρι ανοιχτό?

Είναι ορισμένα πράγματα που αν είναι στραβά από την αρχή δεν διορθώνονται με τίποτα , κατά τ' άλλα το 4K την μάρανε την LG.

Πολύ φοβάμαι ότι ο πάντα δηκτικός Yperion έχει δίκιο...
Πολλά λεφτά για κάτι που θα το αξιοποιήσεις στο μέλλον,,,, στο έχω γράψει και αλλού... Γλίτωσε κάποια χρήματα αφού όχι μόνο θα δεις ελάχιστο 4k αλλά θα έχεις χειρότερη τηλεόραση ακόμη και από αντίστοιχες των 1000 ευρώ!

η άποψη μου είναι αυτή πάντως....γι αυτό και δεν θα την πάρω

Τώρα ο άνθρωπος τη πήρε, ίσως και να παρέλαβε κιόλας.
Εύχομαι φίλε bluechris, πρώτα από όλα με γειά και χωρίς προβλήματα.
Όμως επειδή είδα πιο πάνω ότι είχες πλάσμα και από ότι λες καλή με << απίστευτα μαύρα >>, τότε προετοιμάσου ( αν και πιστεύω το ξέρεις , αλλά το θυσίασες για άλλα ... ) για απίστευτα γκρι που πολύ πολύ δύσκολα θα συνηθίσεις και θα δεχτείς, και που όση δουλειά και να κάνεις λυπάμαι δε πρόκειται να τα καταφέρεις. Το όποιο Fiat να αποδώσει σαν Ferrari γίνεται; ( για εργοστασιακά μιλάμε χα!χα!χα! ).
Ίσως όμως τα άλλα καλούδια να σου καλύψουν τη τεράστια αυτή διαφορά, που πολύ αμφιβάλω.
Πολύ φιλικά πάντως και χωρίς παρεξήγηση, όσο και αν σου γίνομαι μη αρεστός, στη θέση σου θα ακύρωνα τη παραλαβή και θα κοίταζα κάτι άλλο. Όλα αυτά επειδή προέρχεσαι από πλάσμα και από τα λεγόμενά σου, πολύ καλή.

Για να μην παρεξηγηθούμε εγώ είμαι υπέρ της προόδου και το 4k είναι πρόοδος , όχι όμως να θυσιάζουμε και βασικά πράγματα και να γυρίζουμε στα 50 Hz.

Αν ο φίλος παραπάνω έχει τώρα κάποια τηλεόραση πλάσμα 1024x768 όπως υποθέτω θα ευχαριστηθεί το μάτι του την λεπτομέρεια που είχε χάσει τόσα χρόνια με υλικό HD που το έβλεπε λειψό αλλά δυστυχώς στα υπόλοιπα θα είναι πίσω από την παλιά.

Παιδιά καλημέρα δίκιο έχετε.. .δεν παρεξηγείται κανείς λέγοντας τη γνώμη του.. και δηλώνοντας κάτι σε ένα φόρουμ από μεριά μου είναι χαρά μου να ακούω άλλες απόψεις και εξού και ο λόγος του να δηλώσω ότι δήλωσα.

Η Plasma που έχω και κρατήθηκα πολλά χρόνια μαζί της είναι μια 42άρα της LG μοντέλο τέλους του 2005 (δεν το θυμάμαι) το οποίο τότε ήταν το μεγαλύτερο.. είχα δώσει 2100 τότε(είχαμε λεφτά τότε... τώρα έχουμε ανάπτυξη :worshippy: ). Ειλικρινά από θέμα εικόνας (για ταινίες πάντα) είναι τέλεια για τα γούστα μου.... περίμενα λοιπόν να πάρω OLED (εδώ γελάμε) αλλά τα λεφτά είναι πολλά ακόμα οπότε λέω οκ πάω σε καλή LED (σκέφτηκα να πάω σε Plasma πάλι πχ μια Panasonic VT60 για να έχω και 3d... αλλά δεν θεώρησα τόσο σοβαρό το update αυτό)

Το έψαξα λοιπόν πολύ και είχα καταλήξει Στην Samsung F9000... και μετέπειτα στην 8500... αλλά μου την δίνει άσχημα το Active 3D... σε όποιον φίλο και να είδα ταινία σε Active τα μάτια μου πάθαιναν λαλά... οπότε ήθελα Passive. Φυσικά μην ξεχνάμε και την τιμή των Samsung ε?
Ε πηγαίνοντας συνεχόμενα στον φίλο μου που έχει ένα μαγαζί στους Αγίους Αναργύρους μου λέει μια μέρα... ρε συ έβγαλε κάτι καινούργια μοντέλα η LG σε πολύ καλή τιμή και με πολύ καλά χαρακτηριστικά.. (ξέρει τι λόξα έχω με τα τελευταία inovations). Στο μαγαζί είχε την LA970W η οποία έχει βέβαια Nano Full Led και όχι Edge σαν την 850v... ε πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την εικόνα αλλά και με το 3D το οποία ενώ είναι Passive οπότε έχει την μισή ανάλυση στο κάθε μάτι εγώ τα έβλεπα τέλεια... κατόπιν διάβασα πως οι 4Κ passive λόγο ότι κάνουν Upscale σε 4K τα πάντα το Passive 3D βελτιώνεται απίστευτα και φτάνει σχεδόν το Active. Επίσης δεν έπαιζε μεγάλο ρόλο η γωνία..κουνιόμουν ποιο αριστερά.. ποιο δεξιά και δεν άλλαζε κάτι άρα βελτίωση και σε αυτό τον τομέα.

Οπότε σκεπτόμενος λογικά είπα... τι χάνω? και τι κερδίζω? ... πραγματικά το μόνο που χάνω είναι το μαύρο... και αυτό υπό συνθήκες γιατί θέλω να πιστεύω πως μπορεί να φτάσει σε αξιοπρεπέστατο σημείο ρύθμισης... η 970 στο μαγαζί με 1000000 αντανακλάσεις και φώτα κλπ έπαιζε τζετ... θα μου πεις μα με φωτισμό όντως παίζουν καλά... στο σκοτάδι είναι το πρόβλημα.. εν τέλει εγώ δεν βλέπω ταινίες σε τελείως σκοτάδι οπότε μάλλον θα είμαι οκ.

Άλλο ένα θέμα είναι πως δίνει και δώρο το BD740 το οποίο δεν έχει WebOs ... (Bluray δεν είχα μέχρι σήμερα) οπότε θα έχω από Software ότι θα βγαίνει από εδώ και πέρα σε WebOs από την TV .. και ότι υπάρχει ήδη από το προηγούμενο λειτουργικό της LG με το bluray.... ...

Τεσπα.. είδωμεν... να δω αν θα σκάσει σήμερα... αν και σήμερα δεν θα προλάβω να την δω καλά αν μου την φέρουν λόγο γιορτής...

Από εκεί και πέρα όσο αναφορά για το 4Κ γενικώς είμαι XBMC παιδί... έχω ένα Asus EB1033 στο οποίο έχω πάνω 3 DVB-T και ένα DVB-S2 tuner και όλα τα βλέπω από αυτό αλλά αυτό δεν έχει 4Κ output... βασικά δεν υπάρχει κάρτα PC με hdmi-2.0 4k 60p στην αγορά οπότε παράγγειλα ένα Minix Neo X8H που μόλις βγήκε να δω τι ψάρια πιάνει σε αυτόν τον τομέα.

Με χειρότερα -ονομαστικα- χαρακτηριστικά πλην όμως με καλύτερη -συγκριτικά- κριτική..
Αν και καλή κριτική δεν την λες αυτή που διάβασα.. μαλλον αδιάφορη την κρίνει..