LG UB850v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: - LG TV Line-up 2014-

Τώρα ο φίλος @Yperion δεν έχει άδικο τα νούμερα είναι νούμερα και τα προβλήματα προβλήμτα.. το θέμα είναι πως τα νούμερα για μένα μετρήθηκαν σε προβληματικό μοντέλο..

Είναι τα νούμερα διαφορετικά από το αναμενόμενο για τον τύπο πάνελ που έχει;

Όσο για μένα κάτι τελευταίο.. είμαι στις γραφικές τέχνες από το 1991.. με απίστευτα καλά μόνιτορ στα χέρια μου όλη μου τη ζωή.. με βεντούζες καλιμπραρίσματος και Barco οθόνες... αυτό που είδα στην TV εμένα με καλύπτει πάντα με γνώμονα τα λεφτά της. Αν είχα γκαφρά πολλά θα έπαιρνα μια OLED και τέλος.

Μα αφού έχεις σχετικό εξοπλισμό, δεν μας μετρά αντίθεση στην σκακιέρα του ANSI;

.. δεν αλλάζω τηλεόραση κάθε λίγο και λιγάκι και εντέλει επειδή το έψαξα ΔΕΝ υπάρχει άλλη 55άρα με όσα έχει αυτή.

Δεν υπάρχει δηλαδή 55άρα LED LCD με πάνω απο 50 Hz απο το πάνελ και με αντίθεση πάνω απο 1000:1? Μάλλον δεν το έψαξες και πολύ καλά.

Υ.Γ. Το θέμα με το φως που είδα στο Robocop το είδα έχοντας το σπίτι στο απόλυτο σκοτάδι κάτι που δεν το κάνω γιατί είναι καταστροφικό για τα μάτια ασχέτως αν πολλοί λένε πως έτσι πρέπει να βλέπετε μια ταινία. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια και όπως θέτε πείτε το και ρωτήστε όποιον οφθαλμίατρο θέλετε αν δεν με πιστεύετε... το ιδανικό είναι να υπάρχει ένας ελαφρύς φωτισμός αριστερά και δεξιά της TV για μένα ίσα ίσα να κλείνει λίγο η κόρη του ματιού να μην τρώει όλη την ακτινοβολία από την LED...

Αν η φωτεινή εκπομπή του πάνελ δεν υπερβαίνει τα 30-40 fL και το gamma δεν είναι υπέρ του δέοντος φωτεινότερο από αυτό που ορίζεται από τα πρότυπα, δεν τίθεται θέμα οφθαλμικής κόπωσης σε θέαση στο απόλυτο σκοτάδι, για αυτά τα μεγέθη πάνελ και στις συνήθεις αποστάσεις θέασης...

Κάνεις το ένα διπλό κλικ και σου φτιάχνει ένα αρχείο 500mb. Κατέβασε και το pdf που σε βάζει να το βάλεις το αρχείο σε ένα φάκελο μέσα σε ένα stick. Το βάζεις στην tv που σου λέει αν θες update και μόλις τελειώσει σου βγάζει μήνυμα πως θέλει επανεκκίνηση, την σβήνεις και μόλις την ανάψεις σου λέει πως πέτυχε το update.

Κατέβασα το update 03.13.33 και το πέρασα από εδώ και είδα πλέον τα SD να είναι τέλεια..... άλλες διαφορές δεν έχω δει ακόμα... εκτός ίσως πως μου έπαιξε και το amazon prime... netflix ομως δεν παίζει.
Πραγματικά χαίρομαι για σένα, που κατάφερες να καλύψεις τις δικές σου απαιτήσεις με αυτή την αγορά σου και πάλι με γειά.

Μα δεν διαφωνούμε σε κάτι. Υπάρχει κανείς να πει δηλαδή πως οι Oled ή οι Amoled δεν είναι καλύτερες? θα είναι τρελός... από εκεί και πέρα... τι να έπαιρνα στα λεφτά αυτά? Plasma? μα ήθελα να κρατήσει λίγο μελοντικά.. δεν αλλάζω τηλεόραση κάθε λίγο και λιγάκι και εντέλει επειδή το έψαξα ΔΕΝ υπάρχει άλλη 55άρα με όσα έχει αυτή. ΟΚ το μαύρο της δεν είναι καλό σε σχέση με μια Oled αλλά εμένα με καλύπτει γιατί είναι ελάχιστα ποιο λίγο στο ΜΑΤΙ πάντα από την Plasma που είχα.. άρα είμαι ΟΚ.
Καλά, με το συμπάθιο βέβαια, αλλά δε τίθεται θέμα σύγκρισης μαύρου, ούτε καν στα λόγια, ούτε καν σαν σχήμα λόγου, με αυτή τη τηλεόραση και μια OLED, και βέβαια να μου επιτρέψεις να πω , ούτε με σχεδόν καμία τηλεόραση που έχει VA πάνελ.
Τώρα για πια πλάσμα αναφέρεσαι δε ξέρω , δε θυμάμαι αν την έχεις αναφέρει συγνώμη, για να έχω άποψη περί συγκρίσεως μαύρου, αλλά κατά τα λεγόμενά σου, το μυαλό μου πάει σε αυτές που είχαν πρώτο βγει όταν παρουσιάστηκε η τεχνολογία πλάσμα, που ναι το μαύρο τους έμοιαζε με ( άντε και λίγο χειρότερο ) σαν των σημερινών IPS πάνελ.
Αυτό όμως που τελικά μετρά, είναι όπως λες ότι εσένα σε καλύπτει απόλυτα και αυτό είναι από όλους μας απολύτως σεβαστό.
Όμως το να μεταφέρουμε απόψεις και να δημιουργούμε εντυπώσεις που δεν είναι αντικειμενικές αλλά έχουν να κάνουν με προσωπικά γούστα και μόνο, μπορεί να οδηγήσουν ανθρώπους που ψάχνονται και μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ για να πληροφορηθούν αντικειμενικά και να επιλέξουν όσο το δυνατόν πιο σωστά, σε λάθος επιλογές

Καλημέρα... μα και εγώ αυτό λέω.. καμία σχέση OLED με αυτήν... απλά και ειλικρινά αν είχε κανείς να μου δώσει κάνα 1000άρικο έξτρα θα έπαιρνα OLED :music-smiley-005:.
Επαναλαμβάνω όμως μια ερώτηση.. ποια άλλη είναι LED στις 55" με HEVC 4Κ 60p και με HDMI-2.0 και κάνει τόσο... η μόνη που ήθελα άλλη ήταν η samsung 55" HU7500 αλλά κάνει 600 παραπάνω και είναι και Active 3D και τα ματάκια μου τα ήθελα.

Μη με ρωτάς μοντέλο πλάσμα .. ήταν LG 42άρα του 2006 και ήταν το μεγαλύτερο μοντέλο της εποχής.. με pip με Cinema Mode και έλεγε θυμάμαι Contrast 1000000:1 και όντως το μαύρο της δεν υπήρχε... έκαιγε βέβαια 300watt :-) η ριμάδα και την πήγα πλέον στον πατέρα μου να βλέπει μπάλες και έχει κάνει πανηγύρι... αλλά μόλις του είπα την κατανάλωση χλόμιασε..

Όσο για το calibration έχω μια Spyder της Datacolor και θα το κάνω σύντομα δίκιο έχετε απλά σε PC και σε Mac όποτε την χρησιμοποιώ μου κάνει calibration και μου φτιάχνει ένα icc profil για το monitor που κυρίως το χρησιμοποιώ σε Photoshop ... τώρα εδώ φαντάζομαι θα χρειαστώ άλλο πρόγραμμα που να την λειτουργεί και να διαβάζει απλά νούμερα και ΔΕ για να πειράζω τις ρυθμίσεις της TV... αν έχει κανείς άποψη πως και με τι το κάνω ας βοηθήσει..

Last edited:

Φίλε bluechris, εντελώς φιλικά, έχεις δίκιο που λες ότι το μαύρο της πλάσμα LG του 2006, όποιο μοντέλο και να είναι, δεν υπήρχε, γιατί στη κυριολεξία δεν υπήρχε, εκείνη την εποχή έψαχνες πολύ για να το βρεις σε εκείνα τα μοντέλα. Νομίζω λοιπόν πως με αυτό που λες τώρα βγαίνει ένα νόημα για τη σύγκριση που κάνεις σε αυτό το τομέα με το πάνελ IPS της τηλεόρασης που πήρες τώρα.
Ακόμη να συμφωνήσω ότι για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της τηλεόρασής είναι μια καλή τιμή, όμως ειλικρινά πότε πιστεύεις ότι θα τα αξιοποιήσεις, γιατί τώρα και για πολύ καιρό ακόμα δε θα έχεις τη δυνατότητα.
Τέλος πάντων πιστεύω ότι όλοι συνεννοηθήκαμε και με τις τελευταίες διευκρινήσεις περί του τι συγκρινόταν , βγήκε άκρη.
Το θέμα είναι να μαστε καλά να χαιρόμαστε ότι έχουμε και τηλεοράσεις σίγουρα θα ξαναπάρουμε όπως και να έχει.

Απάντηση: Re: - LG TV Line-up 2014-

.. ποια άλλη είναι LED στις 55" με HEVC 4Κ 60p και με HDMI-2.0 και κάνει τόσο...

Όντως είναι καλό να αγοράσει κάποιος τηλεόραση UHD αρκεί να μην είναι πισωγύρισμα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά , για να σου δώσω να καταλάβεις αγόρασες αυτοκίνητο με μηχανή 300 ίππους που έχει όμως για ανάρτηση ημιάκαμπτο άξονα και ταμπούρα μπρος-πίσω για φρένα. Αν πάμε στα κινητά φαντάσου ένα κινητό με την οθόνη του LG G3 αλλά με επεξεργαστή Snapdragon 400 και 512 RAM.

Πιο απλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω.

Βρε σεις επαναλαμβάνω.. έχετε δίκιο αλλά δεν καταλαβαίνετε πως την πήρα με πολύ κόπο και βγήκα ούτως ή άλλως εκτός προυπολογισμού οικονομικού στα 1700 ξέροντας πως είναι IPS Panel και ότι ήταν EDGE Lit... ακόμα συζητάμε τόσες μέρες και ακόμα ένας δεν μου έχει πει ποια άλλη θα μπορούσα να πάρω με αυτά τα χαρακτηριστικά. Α και πήρα δώρο και το BD740 το BluRay που δεν είχα... οπότε η τηλεόραση μου βγήκε γύρω στα 1500 ... Αν μου βρείτε μια που τα μαύρα της θα είναι τούμπανα όπως λέτε με Edge Backlit panel 4Κ στις 55" θα βρω κάποιο λόγο να την πάω πίσω να πάω να πάρω αυτήν που θα μου πείτε. (Η κουτα.. όλα υπάρχουν.. τα σακουλάκια είναι άσκιστα.. την άνοιξα φοβούμενος όλα αυτά που διάβαζα στο εγγλέζικο site έχοντας στο μυαλό μου πως με το παραμικρό θα φύγει νύχτα)

Πέρα από πλάκα τώρα... η εικόνα είναι μια χαρά... και είναι για μένα γιατί ΔΕΝ βλέπω τηλεόραση σε απόλυτο σκοτάδι.. τα ματάκια μου τα θέλω.. αν δω σε απόλυτο σκοτάδι τα μάτια μου κουράζονται και googlaρετε λίγο τι παθαίνεις βλέποντας τηλεόραση τελείως σκοτεινά..... είμαι μεγάλος ποια για τέτοια πράγματα και δεν αντέχω :-)

Απάντηση: - LG TV Line-up 2014-

Όπως λες και εσύ ψώνισες τηλεόραση βάση χαρακτηριστικών και όχι εικόνας , σαν μερικούς που αγοράζουν κινητά με mediatek και μετά καμαρώνουν ότι έχουν 8 πυρήνες , άλλο αν δεν φτάνουν τους 4 πύρηνους snapdragon με τίποτα. Οπότε δεν έχει νόημα να το κουράζουμε το θέμα.

http://www.skroutz.gr/s/4847063/Samsung-UE55HU6900.html?keyphrase=UE55HU6900

Αυτή λογικά είναι πολύ καλύτερη περίπου στα ίδια χρήματα.

To τραγικό βέβαια θα είναι όταν του χρόνου βγουν οι 4κ στο χιλιαρικο με va panels... οι early adopters παντα την πληρωνουν.

Last edited by a moderator:

Φαίνεται καλύτερη από θέμα panel την είχα δει και πρέπει να είναι backlit.. αλλά της λείπει το βασικότερο για μένα που είναι το 24p οπότε στις ταινίες έχει judder ... Επίσης έχει και θέματα στην κίνηση εννοώ δεν έχει επεξεργασία στο motion με αποτέλεσμα να γίνονται όλα blur όταν υπάρχει κίνηση αλλά τώρα δεν την έχω δει με τα ματάκια μου να την κρίνω.... εμένα η 7500 η Samsung μου άρεσε που την είχα δει στο Mall σαν εικόνα..

Απάντηση: Re: - LG TV Line-up 2014-

Στα 50 Hz από το πάνελ είναι και αυτή με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι άθλια όπως και στην UB850...

Motion was where the UE55HU6900 fell apart. With stills and slow-moving images, things appeared pristine, vibrant and sharply detailed, thanks to the TV’s accomplished upscaling and post-calibrated ability to render deep blacks, smooth gamma without undue tonal jumps, and supremely accurate colours. Yet when there’s medium-fast pans, the on-screen picture degraded into a blurry mess.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu6900-201405233782.htm

Ναι αλλα εχει τουλαχιστον καλυτερο μαυρο και χρωματικη αποδοση. Το σίγουρο είναι οτι τα 4κ δεν αξιζουν αυτη τη στιγμη.

Ναι αλλα εχει τουλαχιστον καλυτερο μαυρο και χρωματικη αποδοση. Το σίγουρο είναι οτι τα 4κ δεν αξιζουν αυτη τη στιγμη.

Αξίζουν για το passive 3D σε 1080... αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό ίσως όχι.. αν και εμένα πάλι μου φαίνεται πως και τα 2D 1080 είναι καλύτερα λόγο καλού upscale εννοώντας πως βοηθάει η έξτρα ανάλυση. Είδα το 4k Remastered Angel & Demons χτες το οποίο χτύπαγε 40mbit και όντως η διαφορά ήταν μεγάλη... θέλω να πάω στο κολλητό με την VT50 να το βάλουμε πάνω να δούμε πως παίζει εκεί να καταλάβω αν όντως κάνει κάτι το upscale σε 4k που νομίζω εγώ.

Παιδιά να πω και κάτι για το Web Os.... ειναι απίστευτα γρήγορο... πας και ανοίγεις 4-5 πράγματα και αλλάζει από το ένα στο άλλο σε DT.. επίσης σε ότι έχεις ανοίξει έχει και preview οπότε είναι πολύ εύκολο... Το χειριστήριο λίγο με παραξένεψε στην αρχή αλλά πλέον το συνήθισα μετά από μια βδομάδα σχεδόν.

Last edited:
A προσοχή αν αλλάξεις χώρα χάνεις τα κανάλια όλα στο webos και θες μετά scan πάλι.. αλλά υπάρχει λύση να κάνεις backup σε usb stick.
Το λέω γιατί την έπαθα μια... αλλάζω συνέχεια χώρα (λόγο netflix και Amazon Prime)