LG UB850v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: - LG TV Line-up 2014-

Επειδή έχουμε πει ένα κάρο αρνητικά πρέπει να πούμε και ένα θετικό , όντως το WebOS είναι το καλύτερο σύστημα χειρισμού σε τηλεόραση.

Τώρα για σύγκριση με την VT50 αν έχει έντονο φως το δωμάτιο κάτι μπορεί να γίνει , αν σβήσουν τα φώτα όμως η διαφορά είναι χαοτική.-bye-

Re: - LG TV Line-up 2014-

Πάντως παιδιά η μπάλα τώρα είναι απίστευτη και με εντυπωσιάζει το γεγονός πως ενώ υπάρχει κίνηση βλέπεις γράψιμο στις εξέδρες από τους θεατές να είναι τέλιοι... η μπάλα που κάποιος έλεγε όταν είναι σε βολέ στον αέρα αν κάνει σκιές .. δεν βλέπω κάτι τέτοιο... εδώ θεωρώ πως είναι καλύτερη μακράν από την VT

Εγώ πάλι θα έλεγα να σοβαρευτούμε και λιγάκι, γράφουμε σε ένα φόρουμ που ασχολείται με την τεχνολογία. Εντάξει, κάποιος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος με κάποια LG LCD για διάφορους λόγους. Αλλά μην φτάνουμε να αντιστρέφουμε την πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μια LG LCD των 50 Hz, να δείχνει καλύτερα κίνηση από την πανασόνικ VT. Υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί από τον τύπο του πάνελ για την LCD, και από την πλευρά της πλάσμα, ελάχιστοι.

Εγώ πάλι θα έλεγα να σοβαρευτούμε και λιγάκι, γράφουμε σε ένα φόρουμ που ασχολείται με την τεχνολογία. Εντάξει, κάποιος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος με κάποια LG LCD για διάφορους λόγους. Αλλά μην φτάνουμε να αντιστρέφουμε την πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση μια LG LCD των 50 Hz, να δείχνει καλύτερα κίνηση από την πανασόνικ VT. Υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί από τον τύπο του πάνελ για την LCD, και από την πλευρά της πλάσμα, ελάχιστοι.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πρέπει κάπου να συμμαζευτούμε και να σοβαρευτούμε, γιατί με αυτά που γράφονται με βλέπω << να πηδηχτώ από το παράθυρο >> με το συμπάθιο δηλαδή αλλά.....

Απάντηση: Re: - LG TV Line-up 2014-

Εγώ πάλι θα έλεγα να σοβαρευτούμε και λιγάκι...

Εγώ θα έλεγα όσα διαβάζεις πχ. ότι τηλεόραση 50 Hz έχει καλή κίνηση και το IPS έχει καλό μαύρο να τα πάρεις στην πλάκα. Προτιμότερο είναι να γελάμε από το να τα παίρνουμε στα σοβαρά.

Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση αρνητικότητα τα πω την αλήθεια. Είπα τι βλέπω και έγινε χαμός... δεν έχω πρόβλημα όπως δείχνει και είμαι μια χαρά.
Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή? για τα λεφτά της είναι άψογη... έγινε κουραστικό το θέμα και κανένας μα κανένας δεν κάνει μια σοβαρή πρόταση για μια τέτοια τηλεόραση με αυτά τα χαρακτηριστικά σε άλλη μάρκα με τα ίδια λεφτά... γιατί απλά δεν υπάρχει.. δεν είμαι τρελός που την διάλεξα. Λέτε τα δικά σας και κανένας μα κανένας δεν την έχει δει να λειτουργεί ρυθμισμένη και σε μοντέλο χωρίς πρόβλημα.. έλεος. Και εν τέλει κάποιοι έχετε άποψη για αυτήν και από την άλλη βγάζετε τα μάτια σας με Active 3D τηλεοράσεις... τι να πω δεν ξανασχολιέμαι.

Να σου εξηγήσω για την δική μου περίπτωση (και όχι για άλλα μέλη): αυτά που γράφεις είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Θα τα δεχόμουν από κάποιο μέλος που είναι εντελώς άσχετο από ποιότητα εικόνας, αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με κάποιον που ασχολείται με την γραφιστική επαγγελματικά, και έχει κάποια εμπειρία. (Με έχεις προβληματίσει έντονα βέβαια με αυτά που γράφεις, δεν συνάδουν με σχετική επαγγελματική ιδιότητα.)

Η τηλεόραση που αγόρασες, δεν έχει καλή αντίθεση, ξεκάθαρα λόγω τεχνολογίας πάνελ. Το τελειότερο πάνελ της LG να διάλεγες από το εργοστάσιο, πάλι την ίδια αντίθεση θα έχει. Οι χαμηλή στάθμη μαύρου και το εύρος της αντίθεσης είναι πάνω από το 50% της ποιότητας απεικόνισης. Και εκεί η τηλεόραση που αγόρασες έχει από τις χειρότερες επιδόσεις της αγοράς.

Καταλαβαίνω ότι για σένα προτεραιότητα δεν έχει η ποιότητα απεικόνισης, αλλά άλλα χαρακτηριστικά όπως το 4Κ (που δεν ξέρω τι θα το κάνεις και σήμερα, και τα επόμενα 2-3 χρόνια, αφού δύσκολα θα βρεις υλικό), και το παθητικό 3Δ (δεκτό το να θέλει κανείς να βλέπει με ελαφρότερα γυαλιά, έστω και στην μισή ανάλυση). Μπορεί να είναι "ευκαιρία" αν λάβει κανείς αυτά τα χαρακτηριστικά υπ' οψιν και αφήσει τελευταία την ποιότητα απεικόνισης.

Όμως, αυτό δεν την κάνει καλή τηλεόραση. Και το να προσπαθείς να μας πείσεις ότι παίζει καλά, ότι πέτυχες "καλό" κομμάτι, κλπ. εμένα μου φαίνεται εντελώς λάθος.
Θα πρέπει να παραδεχτείς και τα αρνητικά της τηλεόρασης που αγόρασες. Και επειδή έχω ασχοληθεί λιγάκι με το θέμα τηλεόραση, απεικόνιση και ποιότητα εικόνας, δεν μπορείς να φανταστείς το πώς μου φαίνεται, να είδες VT60, και να γράφεις ότι έχει πρόβλημα στην κίνηση.

Το μαύρο (που θες όργανο πάνω από 5.000 ευρώ για να το μετρήσεις - το spyder σου δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά με τίποτα) της VT το είδες; Την αντίθεση της VT την είδες; Την κίνηση των 100Hz την είδες; Και αφού τα είδες, συμπέρανες ότι η πλάσμα είχε πρόβλημα στην κίνηση, και η δική σου την χειρίζεται καλύτερα;

Αν την είδες την VT60 και συμπέρανες αυτό που συμπέρανες, και θεωρείς ότι η άποψη σου είναι σωστή, θα πρέπει να διαβάσεις λίγα πραγματάκια σχετικά με την εικόνα...

Θα μπορούσα να σου ζητήσω μετρήσεις με το spyder που έχεις, να τεστάρεις την κίνηση με το pattern του avclub, κλπ., αλλά επειδή είναι γνωστό το τι θα μετρήσεις και τι αποτελέσματα θα δούμε (έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν), δεν έχει ούτε ενδιαφέρον, ούτε αξίζει τον χρόνο που θα χαλάσεις.

Μα δεν διαφώνησα στο θέμα τις ποιότητας εικόνας... αλλά για πολλοστή φορά θα κάνω την ίδια ερώτηση που κανείς μα κανείς δεν θέλει να την απαντήσει...
Ποια TV αυτή τη στιγμή σε αυτά τα λεφτά έχει αυτές τις δυνατότητες?
Όσο αναφορά το μαύρο το βλέπω δεν είμαι στραβός βρε.. απλά έχω πει από την 1η μου απάντηση στο νήμα πως ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ με κλειστά τα φώτα οπότε αυτό μετριάζεται σαν ζημιά.. και όσο για τα HZ έτρεξα τα τεστ το AV Club και όντως βλέπω τα 2 από τα 4... το 3ο ψιλοδιαβάζετε με δυσκολία και το 4ο είναι τελείως χαμός.. δεν βλέπω τίποτα.

Όσο για το Spyder επειδή δεν το έχω ξανακάνει μια βοήθεια με ποιο πρόγραμμα να κάνω τις μετρήσεις θα με βοήθαγε γιατί υπάρχει PC στην TV πάνω με Win 7.
Πάντως το μόνο πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει είναι πως το 3D αριστερά μου έκανε Crosstalk... στο 1/5 περίπου.. τελείως αριστερά.. τελικά με τη ρύθμιση Viewpoint μου ήρθε οκ.

Θα στο απαντήσω αλλιώς, μιας και στην ουσία επιχειρηματολογείς στην βάση του ότι θα πρέπει για κάποιον λόγο να συγκριθεί ΜΟΝΟ με 4κ τηλεόραση..
ΔΕΝ είναι έτσι. Εκτός και εάν βλέπεις αποκλειστικά ή σε μεγάλο βαθμό 4Κ. Αραγε όμως από ποιά πηγή; Δεν ξέρω..
Θα σου έλεγα λοιπόν ότι με το 1/2 των χρημάτων σου και λιγότερο μπορείς να πάρεις καλύτερη 120HZ τιβι με ΠΟΛΥ καλύτερο μαύρο και αντίθεση. Τόσο απλό.
Χωρίς 4κ δυνατότητα που για να την έχεις και μόνο, φαίνεται πως κατέβαλες περίπου 800 ευρώ..
Πες μας τώρα εσύ εάν αξίζει τον κόπο...
Εγώ πάλι θα κρατήσω τα 800 για το μέλλον και θα πάρω μια σαμι στις 48 με 900 ευρώ. Σημαντικά καλύτερη. και την διαφορά των χρημάτων, θα την δώσω στο μέλλον για αγορα μιας ΠΟΛΥ καλύτερης από την δική σου 4κ όταν αποκτήσει υλικό η συγκεκριμένη τεχνολογία.
Ετσι, θα έχω 2 τηλεοράσεις...
Ειλικρινά χαίρομαι πάντως που είσαι ευχαριστημένος, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ρίχνεις τόσα χρήματα και να μην είσαι ικανοποιημένος... στο έχω ξαναπεί άλλωστε

@wave1975 φίλε σε αυτό έχεις δίκιο το ομολογώ... μέσα μου ήθελα για κάποιο λόγο ανάλυση.. έψαξα λίγο να πω την αλήθεια για την VT ... δεν την βρήκα πουθενά.... και μετά με κατέλαβε το γκατζετίστικο του να πάρω τελευταία τεχνολογία όσο ποιο οικονομικά γίνεται και νομίζω αυτό έκανα.

Γενικά για τις ανάγκες μου και με τις δικές μου συνθήκες θέασης είμαι υπερευχαριστημένος οπότε όλα οκ μην αγχωνόμαστε.

Σήμερα παρέλαβα to Tronsmart Vega S89-H που έχει 4Κ (περιμένω και ένα minix x8h από μέρα σε μέρα) και θα το βάλω επάνω οπότε θα δω και τι ψάρια πιάνω έτσι.. το AFTV που έχω δεν έχει output σε 4Κ... το Asus EB1033 με win7 και xbmc που είναι και το βασικό μου μέσο θέασης αυτή την στιγμή ούτε αυτό έχει 4Κ.

Δεν καταλαβαίνω προς τι τόση αρνητικότητα τα πω την αλήθεια. Είπα τι βλέπω και έγινε χαμός... δεν έχω πρόβλημα όπως δείχνει και είμαι μια χαρά.
Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή? για τα λεφτά της είναι άψογη... έγινε κουραστικό το θέμα και κανένας μα κανένας δεν κάνει μια σοβαρή πρόταση για μια τέτοια τηλεόραση με αυτά τα χαρακτηριστικά σε άλλη μάρκα με τα ίδια λεφτά... γιατί απλά δεν υπάρχει.. δεν είμαι τρελός που την διάλεξα. Λέτε τα δικά σας και κανένας μα κανένας δεν την έχει δει να λειτουργεί ρυθμισμένη και σε μοντέλο χωρίς πρόβλημα.. έλεος. Και εν τέλει κάποιοι έχετε άποψη για αυτήν και από την άλλη βγάζετε τα μάτια σας με Active 3D τηλεοράσεις... τι να πω δεν ξανασχολιέμαι.

βρε παιδια ηρεμια....ενταξει την αποψη του ειπε..παροτι δεν συμφωνουμε (μαζι και εγω) ειναι γνωμη του και αποφαση του...παροτι και εγω ειμαι υπερ της vt σου ευχομαι να την χαιρεσαι...λιγουλακι βιαστικες να παρεις 4Κ αλλα οκ..

γεια σας. ειμαι κατοχος της 55ub850v και ομολογο πως δε γνωριζω πολλα απο τηλεωρασης και ηθελα να ρωτησο πως γινετε να την ρυθμησο για να εχει καλη εικονα?οχι πως δεν εχει ειναι μια πολυ ωραια εικονα και οταν βαλεις video 4k ειναι το κατι αλλο αλλα παρατηρο στην εντονη κινιση σαν να κανει κατι σαν να σπανε τα pixel σαν θολουρα ελαχιστη σε ανηποψιαστο δεν το καταλαβαινει αλλα αν καραδοκης θα το δεις στανταρ. εχω ανγχωθει λιγο γιατι δεν ειναι λιγα τα λευτα για μια καινουρια τηλεωραση. ευχαριστω εκ τον προτερον.

Μια χαρά και καλορίζικη φίλε... ...

Ρώταγε ένα παλικάρι στο avsforum για την tv .. και είπα τα εξής.. διαφωνείτε?

M8 here are my thoughts

1st its all about the money you will spend... the TV is good if you dont mind that the blacks are not good if you watch movies in complete darkness which is something for examble i dont do. If you can spend a bit more you can go for a TV Model with BackLit Panel and not with Edge Backlit like this TV has or an OLED.

2nd is what are your needs. If your needs are for 4K then the TV is fine as matter future proofness but 4k material atm does not exist... satellite feed in 4k does not exist and only Netflix exist that will play i suppose some day in the TV.. so basically a 4K tv at this moment is not needed. So if this is not the case then you can go for a better panel 1080p TV with the same money or less either with Led and Backlit panel or a very good Plasma (if you find one like the Panasonic VT models).

3nd is the 3D... this tv even though it is passive 3D it behaves and works in 3D quality like the Active 3D without your eyes to pop-out... to me that was a revelation the 3D and since i got this TV i really like to watch 3D movies.

The price seem great though...

In conclusion

Pros
-----
Very good upscale and resolution
Ability to calibrate it pretty much to a decent level
HDMI-2.0 4k 60p for future proofness (maybe in a year or so)
3D is great
WebOs is fast and smooth and generally the best Interface out there.
4K Videos are WOW but i suppose all 4K TV's are same.
1080p Videos are a bit better in this TV since it does Upscale them to 4K so you get the full potential of 1080p movies.
SD Material quality (Aerial TV Channels) are OK.

Cons
-----
IPS Panel with not good blacks but is better if you dont watch in complete dark. Again a Plasma or a BackLit Panel or a OLED is much better.
Too much 49" models with problems.. many people here have gave them back to replace them. I have the 55" model and generally i havent saw anyone with the 55" to have problems... so its something specific to 49 model generally or the batch that went to UK is all fault.
The TV media player doesnt play all the video formats.... i suppose this can be fixed with an update but currently has problems and especially in 4K demos and samples.

I hope i didnt confused you...

Το ποσο Future-proof ειναι το HDMI 2.0 4K μπορεις να το δεις εδω http://www.avclub.gr/forum/showthre...ράσεις?p=1057112575&viewfull=1#post1057112575

Το γεγονος μαλιστα οτι οι Ολυμπιακοι του 2020 στο Τοκυο θα αναμεταδωθουν σε 8Κ δειχνει πρωτον οτι το 4Κ δεν ειναι τιποτε αλλο παρα το Stepping stone για τα 8Κ, οτι ακριβως ηταν η HD-Ready τεχνολογια πριν τα 1080p, και δευτερον οτι τα 8Κ θα παρουσιαστουν στην αγορα πολυ νωριτερα του 2020.

Είμαι καλυμμένος δηλαδή μέχρι το 2018... ε το 2020 θα πάρουμε άλλη TV αδελφέ :) ... αλλάζω TV κάθε 6-8 χρόνια οπότε μέσα είμαι.

δε μπορω να καταλαβω πως γινετε.κανω download sto pc μου και το περναω σε ένα στικ μετα το βαζω στην τηλεωραση αλλα δεν το βλεπει.δοκιμασα να το κανω απευθειας από την τηλεωραση αλλα λεει η ληψη αρχειων δεν υποστιριζετε. είναι και στα ρωσικα αλλα εκανα μεταφραση με to chrome. Help me please :)