Re: - LG TV Line-up 2014-
Να σου εξηγήσω για την δική μου περίπτωση (και όχι για άλλα μέλη): αυτά που γράφεις είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Θα τα δεχόμουν από κάποιο μέλος που είναι εντελώς άσχετο από ποιότητα εικόνας, αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με κάποιον που ασχολείται με την γραφιστική επαγγελματικά, και έχει κάποια εμπειρία. (Με έχεις προβληματίσει έντονα βέβαια με αυτά που γράφεις, δεν συνάδουν με σχετική επαγγελματική ιδιότητα.)
Η τηλεόραση που αγόρασες, δεν έχει καλή αντίθεση, ξεκάθαρα λόγω τεχνολογίας πάνελ. Το τελειότερο πάνελ της LG να διάλεγες από το εργοστάσιο, πάλι την ίδια αντίθεση θα έχει. Οι χαμηλή στάθμη μαύρου και το εύρος της αντίθεσης είναι πάνω από το 50% της ποιότητας απεικόνισης. Και εκεί η τηλεόραση που αγόρασες έχει από τις χειρότερες επιδόσεις της αγοράς.
Καταλαβαίνω ότι για σένα προτεραιότητα δεν έχει η ποιότητα απεικόνισης, αλλά άλλα χαρακτηριστικά όπως το 4Κ (που δεν ξέρω τι θα το κάνεις και σήμερα, και τα επόμενα 2-3 χρόνια, αφού δύσκολα θα βρεις υλικό), και το παθητικό 3Δ (δεκτό το να θέλει κανείς να βλέπει με ελαφρότερα γυαλιά, έστω και στην μισή ανάλυση). Μπορεί να είναι "ευκαιρία" αν λάβει κανείς αυτά τα χαρακτηριστικά υπ' οψιν και αφήσει τελευταία την ποιότητα απεικόνισης.
Όμως, αυτό δεν την κάνει καλή τηλεόραση. Και το να προσπαθείς να μας πείσεις ότι παίζει καλά, ότι πέτυχες "καλό" κομμάτι, κλπ. εμένα μου φαίνεται εντελώς λάθος.
Θα πρέπει να παραδεχτείς και τα αρνητικά της τηλεόρασης που αγόρασες. Και επειδή έχω ασχοληθεί λιγάκι με το θέμα τηλεόραση, απεικόνιση και ποιότητα εικόνας, δεν μπορείς να φανταστείς το πώς μου φαίνεται, να είδες VT60, και να γράφεις ότι έχει πρόβλημα στην κίνηση.
Το μαύρο (που θες όργανο πάνω από 5.000 ευρώ για να το μετρήσεις - το spyder σου δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά με τίποτα) της VT το είδες; Την αντίθεση της VT την είδες; Την κίνηση των 100Hz την είδες; Και αφού τα είδες, συμπέρανες ότι η πλάσμα είχε πρόβλημα στην κίνηση, και η δική σου την χειρίζεται καλύτερα;
Αν την είδες την VT60 και συμπέρανες αυτό που συμπέρανες, και θεωρείς ότι η άποψη σου είναι σωστή, θα πρέπει να διαβάσεις λίγα πραγματάκια σχετικά με την εικόνα...
Θα μπορούσα να σου ζητήσω μετρήσεις με το spyder που έχεις, να τεστάρεις την κίνηση με το pattern του avclub, κλπ., αλλά επειδή είναι γνωστό το τι θα μετρήσεις και τι αποτελέσματα θα δούμε (έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν), δεν έχει ούτε ενδιαφέρον, ούτε αξίζει τον χρόνο που θα χαλάσεις.