LG UB950v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν ισχύει ως προς τι? επειδή σκάει κάποιος στο ίντερνετ και λέει πως ΔΕΝ είναι καλές? να το καταλάβω και εγώ δηλαδή και σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ζήλια σε κανένα ή τίποτα και σέβομαι τις απόψεις όλων αλλά απόψεις χωρίς να την έχει δει κάποιος απλά αντιγράφοντας πράγματα στο ίντερνετ δεν τις καταλαβαίνω και εντέλει εδώ είναι το νήμα "ΤηλεοράσειςTV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά" οπότε που κολλάνε όλα αυτά που διαβάζω τα οποία αφορούν συνολικά τις 4Κ τηλεοράσεις ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω.

Αν κάποιος έχει να πει κάτι που αφορά μια ρύθμιση της TV ή κάτι που βρήκε όλα καλά... αλλά όλα τα άλλα για μένα να ανοίξουμε ένα νήμα όπου να κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα για το αν αξίζει να πάρει κανείς 4Κ TV κλπ είμαι μέσα και εντέλει όποιος θέλει σχεδόν ίδια εικόνα και δεν τον ενδιαφέρει το 4Κ φυσικά να πάρει μια καλή 1080 που για μένα εφόσον η Panasonic σταμάτησε να βγάζει Plasma δεν υπάρχει πλέον.

Διαφωνώ. Ακόμα και να μην είχε Upscaler η εικόνα θα ήταν ακριβώς ίδια γιατί σε μια 1080p 1 pixel ισούται με 4 pixel σε μια 4Κ και τα 2 καταλαμβάνουν και τον ίδιο χώρο και ίδια αντίληψη στο μάτι μας. Δεν έχει άδικο αυτός που λέει αυτά που λέει σε αυτά που επισυνάπτεις αλλά μόνο στο κομμάτι της ανάλυσης.

Η τηλεόραση 4Κ όμως δεν δείχνει το αρχικό σήμα όπως περιγράφεις όμως αλλά το μετατρέπει "μαντεύοντας" τα pixel που απουσιάζουν , αυτό σημαίνει αλλοίωση/παραμόρφωση της αρχικής εικόνας και σίγουρα όχι βελτίωση. Αυτά μόνο όσο αφορά το στατικό κομμάτι γιατί αν κινείται η εικόνα εκεί τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Τώρα αν εσύ διαφωνείς δικαίωμα σου βέβαια , πάντως ψάξε το λίγο το θέμα από την επιστημονική του πλευρά και μην αναπαράγεις απλά τι λέει ο κάθε κάτοχος 4K που θέλει να δικαιολογήσει την αγορά του σε ένα forum ή το marketing κάποιων εταιρειών.

Δεν είπε κανείς ότι "οι 4K δεν είναι καλές" , σίγουρα αποτελούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των τηλεοράσεων , εφόσον όμως δεν υπάρχει υλικό 4K και κάποιος στηρίζεται αποκλειστικά στο να βλέπει upscale ουσιαστικά η έξτρα ανάλυση δεν χρησιμεύει σε τίποτα συν το ότι σε πολλά πράγματα (αντίθεση , κίνηση) υπάρχει πισωγύρισμα σε σχέση με τις FullHD. Κάτι που θα διορθωθεί στις επόμενες γενιές.

Last edited:
Δεν διαφωνώ .. συζητάμε και λέω και εγώ την άποψή μου η οποία μιας και μιλάμε 3-4 άνθρωποι στηρίζετε στα μάτια μου και στο τι βλέπω μπροστά μου καθημερινά 2-3 ώρες τη μέρα και δεν βλέπω ούτε θόλωμα ούτε τίποτα στην εικόνα όταν το υλικό είναι 1080 και κολλάω τα μούτρα μου πάνω..... τα jpeg που έχει ο Cedric Demers απλά ΔΕΝ γίνεται να καταστραφεί η εικόνα έτσι και δεν ψήνομαι κιόλας... Το χειρότερο interpolation να έχει χρησιμοποιήσει η τηλεόραση στο Upscale τέτοια ζημιά δεν την κάνει αλλά ακόμα και να ΜΗΝ κάνει τίποτα η τηλεόραση επαναλαμβάνω πως απλά το 1 pixel στη 1080 γίνεται 4 στις 4k ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ .... Πως μπορεί να γίνει αυτή η καταστροφή που λέει ο τύπος?

Όσο για 4Κ υλικό βλέπω το Breaking Bad και το House of cards από Netflix se 4K ήδη και βγαίνουν και άλλα... επίσης ότι γράφω με το κινητό μου (Note3) είναι σε 4Κ και είναι ροοτ και έχω ξηλώσει το όριο των 5 λεπτών εγγραφής. Είναι εντυπωσιακή η εικόνα του Netflix χωρίς να λέει και πολλά γιατί μάξιμουμ πάει 15mbit οπότε δεν μπορώ να διανοηθώ καν υλικό καθαρό σε 4Κ πως θα είναι.

Υστερα απο χρηση μιας εβδομαδας της ub950v και προσπαθωντας να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται εχω να πω τα εξης. Να σημειωσω οτι ειδα αρκετες ωρες την samsung ue55hu7500 και την sony 55 KDL-W905a ωστε να καταληξω αν εκανα καλη αγορα.
Λοιπον ας αρχισουμε με τις bright εικονες:
1)η lg εχει ευρυτατη γωνια θεασης σε bright εικονες ενω οι αλλες δυο υποφερουν σημαντικα πραγμα πολυ ενοχλητικο για εμενα
2)η lg εχει καλυτερα και πιο natural χρωματα και πετυχαινει πιο φωτεινες-ζωντανες εικονες αυτο ειναι ολοφανερο για εμενα
3)η lg εχει καλυτερη ακριβεια. Ειδα ενα προσωπο στην samsung(7500) και στην lg(950). Στην samsung φαινοταν 10 χρονια νεοτερο και λιγο πιο θολο γενικα, στην lg ειδα απολυτη ακριβεια ρυτιδες μαυρους κυκλους κτλ.
4)η lg κανει σαφεστατη αναβαθμιση σε καθε bluray και η διαφορα για μενα ειναι αισθητη απο την w905a που ειναι ισως η καλυτερη full hd. Φυσικα εξισου καλη αναβαθμιση κανει και η ue55hu7500 χωρις να μπορω να πω ποια κανει καλυτερη αναβαθμιση.
Αλλα αναβαθμιση στο bluray κανουν και οι δυο και ειναι απολαυστικο(δεν το κανουν βεβαια 4k αλλα υπαρχει διαφορα σαφως ειδικα σε 55 ιντσες οπου στην w905a μπορεις να δεις περισσοτερο pixeliasma και λιγοτερη λεπτομερεια(βεβαια φανταζομαι πολλαπλασιαζουν τα pixel με software αλλα δεν με ενδιαφερει απο την στιγμη που το κανουν 100% επιτυχημενα και υπαρχει διαφορα στο ανθρωπινο μου ματι.
5)η lg δεν κανει κανενα σπασιμο σε κινηση, ενω η sony και η samsung κανουν καποια σπασιματα ακανονιστα καθε περιπου 20 λεπτα.
6)η lg φαινεται να εχει ενα πολυ δυνατο επεξεργαστη και πολυ ευχαριστο webos.
7)τα 4k video και στις 2 τηλεορασεις ειναι εκτος φαντασιας ρεαλιστικα και λεπτομερη χωρις ουτε ιχνος pixeliasmatos που παρατηρεις σαυτες τις ιντσες στις καλυτερες full hd τηλεορασεις ιδιαιτερα απο κοντα καθημενος.

Παμε τωρα στο ενα και παρα πολυ βασικο μειονεκτημα της lg.
H lg χωρις το local dimming ΔΕΝ εχει καθολου καλο μαυρο. Αυτο ειναι ολοφανερο. Η Samsung δεν εχει επισης καλο μαυρο αλλα ναι ειναι καλυτερη στο μαυρο. Προσωπικα και τα 2 μαυρα με ενοχλουν. Η lg ειναι ανυποφορη και η samsung ειναι ελαφρως ανυποφορη. Στις περισσοτερες σκουρες σκηνες η Samsung ειναι με ολο τον φωτισμο αναμμενη(φτωχα επιπεδα μαυρου) καθως παντα υπαρχει ενα φωτεινο αντικειμενο που το επιβαλλει. Μαλιστα το επιπεδο του φωτισμου παιζει συνεχως για παραδειγμα στο τελευταιο σκοτεινο harry potter με αποτελεσμα να κανει εκλαμψεις αρκετα ενοχλητικες και πολλες. Γενικα στην προβολη αυτης της ταινιας υποφερουν και οι 2 τηλεορασεις καθως ειναι πολυ σκοτεινη ταινια. Κατα την γνωμη μου η Samsung πετυχαινει κατα περιπου 30% περισσοτερο μαυρο(full led φωτισμενη) και σε καμια περιπτωση περισσοτερο. Παρολαυτα αυτο το 30% ειναι φανερο αλλα οχι ικανοποιητικο και παλι αν και κανει την διαφορα. Στην μετρηση της samsung το full hd gr εβγαλε λόγο αντίθεσης [ANSI] : 1.375:1 (οχι και παρα πολυ εντυπωσιακο). Για την lg δεν ξερω.
Τωρα με το local dimming της lg τι συμβαινει. Γενικα πετυχαινει καλυτερα μαυρα(σχεδον αψογα) αλλα κανει blooming το οποιο σβηνει ομαλα θα ελεγα. Αυτο ειναι φανερο ιδιαιτερα απο γωνια οποτε πρακτικα μειωνεται κατα παρα πολυ η γωνια θεασης του ips panel αφου σε ενοχλει το blooming, ολα αυτα παντα μονο σε σκοτεινες εικονες καθως σε φωτεινες εικονες εχεις αριστη γωνια θεασης. Βεβαια εχεις το εξης κερδος οτι σε πολλες περιπτωσεις πετυχαινει καλυτερο μαυρο με αυτο τον τροπο απο οτι καταφερνει η samsung. Παρολαυτα σε πολυ σκοτεινες εικονες(5% των ταινιων) αυτο το συστημα αποτυγχανει και γινεται ενοχλητικο πετυχαινοντας ΑΠΟΛΥΤΟ μαυρο στα 2/3 της εικονας και γκρι σκουρο τοπικα που ενοχλει. Αυτο το φαινομενο πραγματοποιειται σε πολυ μαυρες σκηνες με τους καταλευκους υποτιτλους(αυτες οι σκηνες ειναι ενα δραμα). Πως μειωσα αυτο το φαινομενο?? Μειωσα το backlight στο 80 περιπου(γιατι παραπανω εχαναν σε δυναμισμο οι εικονες και τις προτιμω να ειναι ολοζωντανες στο 95% της ταινιας). Επισης και βασικοτερο μειωσα το δυναμικο contrast και μαλλον αυτο εφταιγε γιατι ειδα μεγαλη διαφορα. Το φαινομενο αυτο χαλαρωσε αλλα παλι υπαρχει και περιστασιακα ενοχλει(δεν το συζητω off axis). Νομιζω ομως οτι χαρη στο local dimming παιρνω καλυτερο μαυρο απο την samsung αλλα και παλι εχει αυτα τα σοβαρα ελαττωματα. Γενικα παντως δεν παιζει να απενεργοποιησεις πληρως το local dimming στην lg καθως τοτε το μαυρο ειναι πολυ κακο ενω με αναμμενο το local το μαυρο της σαρεσει αλλα θα σε ενοχλησει το blooming σε πολυ σκοτεινες σκηνες με φωτεινα αντικειμενα η υποτιτλους.
Γενικα νομιζω η lg νικα κατα κρατος την samsung σε bright σκηνες. Χανει στο μαυρο σαφως και προσπαθει παλι να ξεπερασει το μαυρο της samsung με το local dimming , το καταφερνει εν μερει δημιουργοντας ομως αλλα προβληματα για τους απαιτητικους θεατες οπως ειμαι εγω. Κατι παλιες plasma που ειδα στα μαγαζια να αναφερω οτι ειχαν απιστευτη κινηση και μαυρο αλλα πολυ σκουριλα(θολουρα??) σε bright σκηνες μη ανεκτη για εμενα ιδιαιτερα σε ενα σαλονι που φυσιολογικα εχει φως απο μια μπαλκονοπορτα.

Γενικα εχω σχηματισει την εντυπωση οτι η ub950v ειναι μια τηλεοραση που συγκρινεται με την ue55hu8500 και οχι με την ue55hu7500(καθως η 7500 φοραει πιο αργους επεξεργαστες, δεν εχει το αποτελεσματικο pseudo dimming της 8500 κτλ). Τωρα γενικα νομιζω η lg προσφερει πιο δυνατα μοντελα σε πιο καλες τιμες απο τα αντιστοιχα δυνατα της Samsung και αυτο τις κανει value for money. Νομιζω οτι η Samsung εχει ανεβασει επικινδυνα τις τιμες της πανω και απο την Sony στα καλα μοντελα.

Τωρα αν θα προτεινα σε καποιον να παρει 4k τηλεοραση? Οχι δεν θα το προτεινα. Θα του προτεινα να περιμενει κανα δυο χρονια και να αγορασει τοτε μια τηλεοραση 4k η oled κτλ. Παρολαυτα αν πρεπει να αγορασει τωρα μια καλη και ακριβη τηλεοραση επειγοντως τοτε ναι να παρει 4k γιατι τηλεορασεις εγω τουλαχιστον δεν αλλαζω καθε 3 χρονια.

Αυτα και οτι αλλο παρατηρησω θα το postarw! Παντως μου περασε η τρελλα με το blooming καθως το καλιμπραρα λιγο -.-

Last edited:
strdw1985 ευχαριστούμε για το review.

Τα μηνύματα ips vs psa vs 1080 vs 4K μεταφέρθηκαν στο γνωστό σημείο.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/28204-Εκτός-Θέματος/page153

αν και προς στιγμήν για να είμαι ειλικρινής μου πέρασε από το μυαλό να τα έβαζα σε ένα νέο panasonic plasma 2014 lineup που τόσο πολύ λείπει φέτος :flipout:

Τελικά παιδιά το Dynamic Contrast καλύτερα να είναι OFF. Αρχικά το είχα ενεργό (και στην 850 που είχα πριν) γιατί είχα πετύχει 2-3 σκηνές πολύ σκούρες σε ταινία που δεν ξεχώριζα κάποια κάποια πρόσωπα και με Low υπήρχε βελτίωση, το θέμα είναι πως χαλάει η σκάλα του γκρίζου ψιλά και επίσης μετά από πολύ προσοχή σε διάφορες εικόνες νομίζω πως η ζημιά που γίνεται από το πολύ contrast δεν αξίζει.

Πάντως είναι δυσάρεστο να έχεις μια τηλεόραση με τοπικό έλεγχο φωτεινότητας, και να επιλέγεις να τον κρατήσεις κλειστό.

Η LB730 έχει μόλις 15 ζώνες (δεν ξέρω πόσες έχει η UB αλλά φαντάζομαι παρόμοιο νούμερο) οπότε με τόσο μικρό αριθμό ουσιαστικά δεν προσφέρουν κάτι καθώς το blooming θα είναι πολύ ενοχλητικό (και λόγω IPS).

Πάντως είναι δυσάρεστο να έχεις μια τηλεόραση με τοπικό έλεγχο φωτεινότητας, και να επιλέγεις να τον κρατήσεις κλειστό.

Δεν έχω off το local dimming.. αυτό το έχω στο full και δουλεύει μια χαρά...
Off έκανα από Low το Dynamic Contrast και εξήγησα τους λόγους. Όσο για τις 15 ζώνες δεν ξέρω.. αν περάσει καιρός και την ανοίξει κανείς με καμια βλάβη θα μάθουμε.

Παρανόηση. Την δυναμική αντίθεση, γιατί να την έχει κανείς ανοιχτή; Οτιδήποτε αλλοιώνει την εικόνα, πρέπει να αποφεύγεται...

Παρανόηση. Την δυναμική αντίθεση, γιατί να την έχει κανείς ανοιχτή; Οτιδήποτε αλλοιώνει την εικόνα, πρέπει να αποφεύγεται...

Ναι αδελφέ έχεις δίκιο.. την πάτησα σε μια σκηνή βασικά του House Of cards που συζήταγαν 2 στην πίσσα σκοτάδι θυμάμαι και βάζοντάς το στο low ξαφνικά είδα τα πρόσωπά τους... βλακεία μου βασικά μιας που τη σκάλα του γκρίζου την είχα πετύχει μια χαρά με το Digital Video Essentials

Και εδώ είναι οι τελικές μου ρυθμίσεις

Expert Setting1
----------------
Picture Adjust
--------------
Backlight: 75
Contrast: 85
Brightness: 50
H Sharpness: 25
V Sharpness: 22
Color: 58
Tint: R4

Expert Control
---------------
Dynamic Contrast: Off
Super Resolution: High
Colour Gamut: Wide
Edge Enhancer: On
Colour Filter: Off
Expert Pattern: Off
Gamma: 2.2

White Balance
--------------
Colour Temperature: Medium
Method: 20 points
Pattern: Outer
All the Rest Default here

Colour Management
--------------------
Red: S6 T0 L0
Green: S0 T0 L20
Blue: S0 T0 L0
Cyan: S0 T0 L0
Magenta: S0 T0 L0
Yellow: S0 T0 L7

Picture Options
---------------
Noise Reduction: Off
Mpeg Noise Reduction: Off
Black Level: Low
Real Cinema: On
Motion eye care: Off
Led Local Dimming: High
TrueMotion: Clear Plus

Παιδιά παίζει κανείς να δανείσει καμία βεντούζα? ή να έρθει σπίτι για καφεδάκι να δούμε τι ψάρια πιάνει ποιο επίσημα? έχω ότι χρειάζεται από software απλά η spyder που έχω είναι κούκου

Last edited:
Πέρασα Beta Firmware στην TV 04.31.02 μπαίνοντας στο service menu και κάνοντας Update σε developer mode.
Γενικά δεν έχουν αλλάξει πολλά εκτός από το Help έγινε καλύτερο και υπάρχουν Balloon Πλαίσια σε κάθε επιλογή που περνάς. Εμφανίστηκε μια καινούργια επιλογή UHD Color Mode και ενισχύει την είσοδο χρώματος αν το υποστηρίζει η συσκευή εισόδου... εγώ λόγο του ότι έχω το Samsung H6500 blu ray player έχει τέτοια επιλογή αλλά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά... και νοιώθω λίγο ποιο γρήγορα τα μενού κλπ, ίσως τα επίγεια έχασαν λίγο sharpen με τις ρυθμίσεις που είχα.
Φαντάζομαι πως σε λίγο καιρό θα εμφανιστεί επίσημα το update σε όλους και όχι μόνο στην 950 αλλά και στην 850.

Ξέρει κανείς κάνα τρόπο να μπορεί η TV να δείξει 3D iso bluray?ή αν γίνεται με κάποια μετατροπή σε οποιαδήποτε μορφή κρατώντας το χαρακτήρα του σαν 3D MVC?
Eχω διάφορα 3D bluray zone 1 και δεν μου τα παίζει το Samsung το bluray λόγο του ότι δεν βρίσκω region hack... οπότε κάνω γιόγκα για να τα παίξω αυτή τη στιγμή...

Κάνω το Bluray iso με το Anydvd
Το κάνω mkv με το MakeMkv
Το μετατρέπω σε m2ts με το tsmuxer

Αυτό μετά το βάζω σε εξωτερικό δίσκο και το κουμπώνω στο Samsung και το παίζει...
Αν βρω ένα τρόπο να μου τα παίζει η τηλεόραση απευθείας τότε δεν χρειάζομαι και το samsung βασικά ... τα έχω κάνει iso και mkv όλα τα bluray μου.

Edit: έχω δοκιμάσει το .m2ts στην tv αλλά δεν το παίζει.... επίσης δεν υπάρχει Plex σε WebOS ακόμα.. αυτό θα ήταν μια λύση...

Last edited:
55"...[lesnumeriques.com]...LG 55UB950V review...http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/lg-55ub950v-p20121/test.html

μετάφραση google fr to en

IPS panel ,sub pixel structure
LG_55UB950V_sous-pixels.jpg

LG_55UB950V_thermique.jpg

source photos:[lesnumeriques.com]

Δηλαδή όσο αφορά τη ποιότητα εικόνας, κρίμα τα λεφτά που θα δώσει κανείς για αυτή τη τηλεόραση. Θα έχει όμως να λέει ότι είναι 4Κ......

Προσφορά LG:

Με την αγορά κάθε LG ULTRA HD TV (UB980V των 84€, 79€ και 65 ιντσών και UB950V των 65 €και 55 ιντσών) η LG σας κάνει δώρο έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με τρεις αγαπημένες, κλασικές ταινίες της 21st Century Fox σε ULTRA HD:

The Wolverine (2013), Ms. Doubtfire (1993) και Big (1988).

www.lgblog.gr/article/15305/i-lg-se-synergasia-me-tin-twentieth-century-fox-prosferei-paketo-tainion-4k

Last edited:
Προσφορά LG:

Με την αγορά κάθε LG ULTRA HD TV (UB980V των 84€, 79€ και 65 ιντσών και UB950V των 65 €και 55 ιντσών) η LG σας κάνει δώρο έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με τρεις αγαπημένες, κλασικές ταινίες της 21st Century Fox σε ULTRA HD:

The Wolverine (2013), Ms. Doubtfire (1993) και Big (1988).

www.lgblog.gr/article/15305/i-lg-se-synergasia-me-tin-twentieth-century-fox-prosferei-paketo-tainion-4k
Σε λίγο για να πουλήσουν , θα κάνουν δώρο και το καθιστικό, πακετάκι με τα ριχτάρια..........

Πάντως ο σκληρός δίσκος είναι μια λύση για διανομή υλικού 4Κ. Ελπίζω να είναι κοντά στο 300 GB για 3 ταινίες...

Καλησπέρα,
Σήμερα ψάχνοντας για τηλεόραση μου προτάθηκε η LG 55UB830 σε τιμή κοντά στα 1.400 ευρώ.
Επειδή δεν βρήκα κάποιο νήμα για την τηλεόραση αυτή θάθελα να ρωτήσω αν
α) αξίζει να δώσω αυτά τα χρήματα για την τηλεόραση αυτή και
β) αξίζει με τις σημερινές ελληνικές συνθήκες (ψηφιακή και ταχύτητες ADSL 4mbps) να ασχοληθεί
ένας μέσος χρήστης με το σύστημα 4Κ ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.