LG UF850V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σκεφτομαι να περιμενω την ces 2016 που θα ανακοινωθούν και τα νεα μοντελα... εβελπιστω οτι θα πεσουν οι τιμες τον 2015
παντος με προβληματισε λιγο το ροζ στο ασπρο φοντο ... η αλλη εχει θεμα στο μαυρο και το ασπρο (ροζ); τι παιχτικε;

Last edited:
SD δεν βλέπω να σου πώ... αλλά σε HD είναι πολύ καλή είδικα μετα απο σκάλισμα και ψάξιμο να την φέρεις στα γούστασου..
κάθομαι και στα 4 μέτρα όποτε μια χαρά.. έβγαλε και νέο Firmware χθές το 4.00.40 και έχει γίνει ακόμη πιο γρήγορη στα apps (του έχω βάλει Netflix, BBC, κτλ..)

OK καταλαβαίνω, αλλά όταν βλέπεις ειδήσεις ή τύχει να δεις καμιά ταινία στον alpha, mega, ant, stat, κτλ, η εικόνα είναι υποφερτή ή χίλιες φορές καλύτερα σε Full FH τηλεόραση;

Μια χαρά ειναι :) ειμαι πολύ ευχαριστημένος.
Σε 3-4 χρόνια θα πάρω OLED αμα είναι φτηνότερες.

Στην UF850V εμφανίστηκε το netflix app στο LG content store? H UF8507 δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες της netflix.

Νέος κάτοχος της 49UF8507 (αδερφάκι της UF850V ?) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Εντυπώσεις

- Σχετικά με το Netflix:

Να πω αρχικά ότι , η tv , κατέβασε μόνη της το νεο software (4.00.40) . Με αφορμή την ελευση της Netflix στην Ελλάδα έψαξα για το native netflix app στο LG Content store αλλά δεν υπήρχε. Γύρισα manually το LG Store Location σε UK και το netflix υπήρξε μεν ως επιλογή αλλά δεν ανοιγε - ζητούσε αναβάθμιση , ή οποία όμως ΔΕΝ ολοκληρώνονταν. Επέστρεψα στο Ελληνικό store και το netflix πάλι δεν υπήρχε (λογικό). To ακόμα πιο περίεργο είναι ότι από τότε, όσες φορές "επέστρεψα" και πάλι στο UK LG STORE , το netflix ΔΕΝ ήταν πλέον διαθέσιμο!

Σε επικοινωνία που είχα με την LG μου είπαν ότι το firmware για την UF8507 που θα υποστηρίζει netflix θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο (!)

Υπόλοιπες εντυπώσεις :

- Η εικόνα σε HD Content, πολύ καλή - και γίνεται ακόμα καλύτερη λόγω του 4K upscaler. Είδα περιέχομενο από nova hd , κατεβασμένο content , netflix (via playstation)
- Το Web OS 2.0 καλό , όχι όσο γρηγορο στο navigation όσο περίμενα, αλλά καλό
- Native Youtube App : Το αναφέρω εδώ ξεχωριστά, για να πω πόσο εντυπωσιασμένος είμαι από το 4k content. Ο VP9 κάνει θαύματα και έτσι με περίπου 8-9mbit download είδα 4κ youtube content που μου έπεσε το σαγόνι.
- Φωτεινότητα και contrast του panel : Μέτριες εντυπώσεις αλλά αποδεκτές για IPS panel
- Gaming. Αψογο gaming με PS4. Ο upscaler λειτουργέι (χωρίς ορατό σε εμένα lag) και στην λειτουργία gaming με ευεργετικά αποτελέσματα στην εικόνα.
- Eco mode : Μου την σπάει ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που για να πάρουν την πιστοποίηση Α+ βάζουν σαν default το ECO mode , το οποίο κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας για λίγα watt οικονομίας. Μακάρι να μπορούσα να το ΞΗΛΩΣΩ από τα μενού
- 3d content: Επιτέλους το 4k panel μπορεί να δείξει true HD εικόνα σε passive display. Σκάλες ανωτερο 3d από αυτό της παλαιάς μου tv (LG 6500) με passive 3d
- clouding: Υπαρκτό αλλά δεν ενοχλεί
- SD Content: Δεν έχω ιδέα. Συντόνισα τα κανάλια της Digea για να μην με πρήζει το σχετικό μενου ότι δεν έκανα συντονισμό και δεν σκοπεύω να ξανασχοληθώ μαζί τους.

Απάντηση: Re: LG UF850V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

- Eco mode : Μου την σπάει ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ που για να πάρουν την πιστοποίηση Α+ βάζουν σαν default το ECO mode , το οποίο κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις στην ποιότητα εικόνας για λίγα watt οικονομίας. Μακάρι να μπορούσα να το ΞΗΛΩΣΩ από τα μενού
Δεν χρειαζετε να θυμωνεις, το βαζεις στο off και δεν ασχολεισε, τα ιδια εχω κανει στo lg monitor στο pc.

Re: Απάντηση: Re: LG UF850V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έχεις δίκιο , αλλά it keeps coming back. Για παράδειγμα, όταν έγινε η αναβάθμιση σε 4.00.40 , τα eco settings γύριααν από μόνα τους και χρειάστηκε να τα ξαναρυθμίσω σε 6 διαφορετικά σημεία (HDMI 1, HDMI 2, HDMI 3, LIVE TV, SCART, LG APPLICATIONS) . Το ίδιο συνέβη κάθε φορά που αλλαζα stores.

ΝΕΟ Firmware 04.00.70

Εγκατασταθηκε αυτοματα πριν λιγο στην 49UF8507. Μεχρι στιγμης δεν βλεπω καποια οφθαλμοφανη αλλαγη, ουτε βλεπω το Netflix στα app του Web OS. Θα δοκιμασω να αλλαξω webos region και θα σας ενημερωσω για αλλαγες στο εκει shop

εμένα μια χαρά το έφερε το Netflix και όχι μόνο το έφερε, με μενού Ελλάδας δείχνει 4K ταινίες ΝΕΡΑΚΙ και σου πέφτει το σαγόνι απο το 4Κ, ενώ με σετάρισμα UK έδειχνε μόνο 1080p
(εχω VDSL 50αρα της WIND)

Στο GAME mode τα μαμά χρώματα ήτανε χάλια και άρχισα να τα φτιάχνω στα γούστα μου.
τι ρυθμίσεις του έβαλες στο GAME?

Φίλε sokos έχεις την UF850V ή την UF8507 ? Διότι από το support της LG μου είπαν ότι στην UF850V υπάρχει netflix ενώ στην UF8507 όχι ακόμα. Τις ρυθμίσεις του game θα σου τις στείλω, πείραξα και εγώ κάποια πράγματα

την UF850V έχω.
Βάλτες εδώ στο νήμα της ρυθμίσεις σου να δούμε..

Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι μετά από αναβάθμιση που έγινε σήμερα στο LG Content Store, η εφαρμογή Netflix είναι διαθέσιμη και για το μικρό αδερφάκι της UF850V δηλαδή την UF8507 (Στην UF850V το Netflix ήταν διαθέσιμο από αρχές Ιανουαρίου). Φυσικά, χρειάστηκε να γίνει εγκατάσταση (περίπου 33 MB) αλλά δεν χρειάστηκε αναβάθμιση Firmware. H πλοήγηση είναι ευχάριστη και το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι το κουμπί exit σε βγάζει κατευθείαν από την εφαρμογή . Η πλοήγηση δηλαδή θα πρέπει να γίνεται με τον σταυρό, το μεσαίο κουμπί (Home/OK) , το back και το Info.

Με μέτριες ταχύτητες Internet η εικόνα είναι απροβλημάτιστα 1080p. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δοκιμάσω την native 4k αν και ο scaler κάνει τρομερή δουλειά και βελτιώνει ορατά το 1080p.

Να πω επίσης ότι η αντιπροσωπεία της LG έπεσε έξω και στις δύο πληροφορίες που μου έδωσε στην σελίδα της στο FB

1. Οτι το Netflix θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο (!)
2. Ότι θα χρειαστεί και νέο tv firmware.

Nevertheless , thank you LG

Αγαπητοί φίλοι, είμαι ένα βήμα πριν την άμεση αγορά της lg 49uf850v.Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η δυνατότητα του multi-view (εχω χρησιμοποιήσει για χρόνια το εξαιρετικό PiP των LG 32LB1R και LG 37lb2r) θα παρακαλούσα την εμπειρία σας από την χρήση των συσκευών που έχετε, για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην σειρα UF850 ή UF8507 (Το online manual που υπάρχει στις σελίδες της LG είναι απίστευτα γενικόλογο).Δεν περιμένω διπλό παραθυρο με διαφορετικούς δέκτες αλλά την δυνατότητα αυτή με την μορφή παράλληλης εμφάνισης δεύτερης εισόδου (HDMI-COMPOSITE-COMPONENT).Σας ευχαριστώ προκαταβολικά,Γιάννης.

Κανένα μοντέλο της Lg των τελευταίων ετών, όπως αυτά που σε ενδιαφέρουν (UF850 ή UF8507), δε διαθέτει λειτουργία pip ή pap. Ούτε από εξωτερική πηγή κάνοντας χρήση τον ενσωματωμένο δεκτή με έναν εξωτερικό δορυφορικό δέκτη, για παράδειγμα. Οι τηλεοράσεις που κατέχεις, ανήκουν σε μια άλλη εποχή...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Shiva,πραγματικά το ψάχνω εδώ και λίγο καιρό και μετά από επικοινωνία με LG support μέσω chat, και με πρόσωπα που κάνουν LG promotion σε μεγάλα πολυκαταστήματα, ή απλούς πωλητές καταστημάτων, κανείς δεν έχει ξεκάθαρη και σίγουρη άποψη.Μου λένε για πιθανότητα να υπάρχει σε κάποια περιορισμένα κομμάτια που μπορεί να έχουν πάρει firmware update ,για πιλοτική εφαρμογή, για πιθανή περιορισμένη χρήση μόνο με internet browser και το προηγούμενο κανάλι σε split mode, κ.α.Πάντως σε 55UF950 υπάρχει.Αυτά τα λέω για να ενημερώσω όποιον πιθανά ενδιαφέρεται και επίσης να πω ότι φαίνεται να αποτελεί standard στην καινούρια super UHD σειρά, UH,(49-55-60-65'' UH850V και UH770V).

Απάντηση: Re: LG UF850V : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Kαλώς σας βρήκα!
Ήρθε σήμερα η LG 55UF850V
Μόλις τώρα βρήκα τον χρόνο και την έστησα οπότε ξεκινάω το ψάξιμο.
Έρχομαι από την LG 55LM760S

Attachments

• IMG_2054.jpg
    IMG_2054.jpg
    33.5 KB · Views: 142
Last edited:
Καλησπέρα, να ενημερώσω ότι μετά από αναβάθμιση που έγινε σήμερα στο LG Content Store, η εφαρμογή Netflix είναι διαθέσιμη και για το μικρό αδερφάκι της UF850V δηλαδή την UF8507 (Στην UF850V το Netflix ήταν διαθέσιμο από αρχές Ιανουαρίου). Φυσικά, χρειάστηκε να γίνει εγκατάσταση (περίπου 33 MB) αλλά δεν χρειάστηκε αναβάθμιση Firmware. H πλοήγηση είναι ευχάριστη και το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι το κουμπί exit σε βγάζει κατευθείαν από την εφαρμογή . Η πλοήγηση δηλαδή θα πρέπει να γίνεται με τον σταυρό, το μεσαίο κουμπί (Home/OK) , το back και το Info.

Με μέτριες ταχύτητες Internet η εικόνα είναι απροβλημάτιστα 1080p. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να δοκιμάσω την native 4k αν και ο scaler κάνει τρομερή δουλειά και βελτιώνει ορατά το 1080p.

Να πω επίσης ότι η αντιπροσωπεία της LG έπεσε έξω και στις δύο πληροφορίες που μου έδωσε στην σελίδα της στο FB

1. Οτι το Netflix θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο (!)
2. Ότι θα χρειαστεί και νέο tv firmware.

Nevertheless , thank you LG

Μέτριες ταχύτητες τι εννοείς;
Νομίζω καθαρά θέλει λίγο κάτω από τα 6mbps στα 1080p ανάλυση με το overload άντε να πάει στα 8mbps με πάρα πολλά λάθη στη γραμμή.
Πιστεύεις με το 4k upscaling βλέπεις καλύτερη εικόνα από συμβατική fullHD και από ποια απόσταση παρακολουθείς;

Καλησπέρα σε όλους,

Γράφω για να δώσω μια (προσωρινή ελπιζω) λύση σχετικά με τον συνδυασμό της LG UF8507 με το τελευταίο firmware και του PS4 + firmware 4.07. (8/12/2016)

O συγκεκριμένος συνδυασμός παραμορφώνει την έξοδο εικόνας σε όλες τις αναλύσεις (συγκεκριμένα, αυτό που φαίνεται είναι μια πλεχτή είκόνα : γραμμή παρα γραμμή υπάρχει μετατόπιση )

Το πρόβλημα λύνεται εάν στις ρυθμίσεις της LG οδηγηθείτε στο μενού ρυθμίσεις εικόνας και απενεργοποιήσετε το HDMI Deep Color.
Μέχρι και το 4.06 αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε , ακόμα και άν το Deep Color ήταν ενεργό.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν οι LG τηλεοράσεις με τον συνδυασμό PS Pro 4k + HDR (αναμένεται firmware fix από πλευράς LG)

Είναι λοιπόν πιθανό, το 4.07 να εισήγαγε κάποιο παρόμοιο προβλημα και στο PS4 classic (στο Full HD αυτή τη φορά)

Θυμίζω εδώ , για τους τυχερούς κατόχους PS4 Pro, ότι η ρύθμιση HDMI Deep Color στην LG τους, είναι χρήσιμη γιατί ενεργοποιεί και το 4K at 60HZ που είναι μάλλον απαραίτητο για αξιοπρεπές Gaming

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παίρνω το θάρρος να γράψω μια περίληψη του παραπάνω και στα αγγλικά, γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά στο internet. Ίσως βοηθήσουμε κάποιους αγγλοφωνους φίλους να μην κλαίνε ολο το Σουκου :

------------------

The latest 4.07 firmware update for PS4 (Classic) breaks HDMI output when PS4 is connected to an LG UF8507. Picture is distorted and looks like badly reconstructed interlaced source. The problem was introduced when 4.07 was applied.

A quick-and-dirty solution is to :

- From LG Picture Menu disable HDMI Deep Color in the HDMI Port your PS4 is Connected
- Reboot your TV
- From your PS menu navigate to Display and Disable HDR
- Reboot your PS4
- Picture is restored. You can now re-enable HDR (optional)

--------------------