LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μπηκες στο πνευμα ειδικα με το HTPC μέσω HDMI που ανεφερες φιλε ΜΑΝΟ.Γνωμη μου ειναι οτι HDTV και HTPC ειναι αδερφια που δεν πρεπει να χωριζονται.Εσυ δεν το χρησιμοποιεις αλλα σου παραθετω μια μελοντικη συνδεση που ισως χρειαστείς και δεν θα μπορεις να κανεις λογο του προβληματος.

Αν αγορασεις ενα AV RECEIVER (εχω τον YAMAHA RX-V3900) και θες HD AUDIO και βαλεις το HTPC μέσω HDMI (αναγκαστικα, δεν συνδέεται αλλιως) δεν μπορεις.
Εγώ τώρα έχω συνδέσει το HTPC με το AV μέσω HDMI και το AV με την 7000. Τι δεν μπορώ να κάνω δλδ???? Συνδεδεμένο είναι!!!

Τότε που κολλάει αυτό που λες??? Το ίδιο θα ήταν και χωρίς AV???? 2ρον η εικόνα είναι πολύ καλή στα video (για video μέσω HTPC την θέλω).Τα μικρά σπασίματα που κάνει είναι φυσιολογικά για όλες της LCD από την στιγμή που το έχω στα 60Hz. Και η 7403 και η 5522 τα ίδια σπασίματα κάνουν. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει ως τώρα κάποια LCD που να μην το κάνει αυτό.

Τότε που κολλάει αυτό που λες??? Το ίδιο θα ήταν και χωρίς AV???? 2ρον η εικόνα είναι πολύ καλή στα video (για video μέσω HTPC την θέλω).Τα μικρά σπασίματα που κάνει είναι φυσιολογικά για όλες της LCD από την στιγμή που το έχω στα 60Hz. Και η 7403 και η 5522 τα ίδια σπασίματα κάνουν. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει ως τώρα κάποια LCD που να μην το κάνει αυτό.

Αν το βαλεις στο VGA το pc θα δεις οτι παιζει μια χαρα και σε βιντεο αλλα και σε desktop.

Στη δικια σου περιπτωση (μεσο HDMI) ειναι απο τσαμπουκα το TRUMOTION στο ON και δεν μπορεις να το κλεισεις,κατι που δεν συμβαινει με αλλες LCD που εχω δει εγω

Αν ειχες διαβαση ποιο πισω αυτο λεμε PC MODE - HDMI bug γι'αυτο εχει σπασιματα

Last edited:
Τότε δεν θα υπήρχε λόγος να βάζαμε τα hz στα 24 όταν βλέπουμε 24fps υλικό. Και τα 60 καλά θα ήταν. Πέρα του ότι αμφιβάλω ότι θα πάρω καλύτερη εικόνα σε σχέση με το HDMI. :p
2ρον σου είπα και πιο πάνω ότι με το PC mode είναι χειρότερα (http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=775433&postcount=37). Εγώ δεν το έχω στο PC mode, γιατί το μόνο που κάνει είναι να διορθώνει το πρόβλημα με τις σκιές που βλέπουμε στο περιβάλλον τον Windows (πχ στον κέρσορα).

Δεν διορθωνει μονο της σκιες στο desktop αλλα και την ποιοτητα της εικονας.
Για ξαναδες το review να ακουσεις τη λεει ο μαγκας στο i-robot (εχω την ταινια)

http://www.youtube.com/watch?v=FNm_Y97lPEA

Ακου τη λεει o τυπος και τη κανει στο i-robot αλλα και σε ολα εργα bluray

Μπορει η σειρα 6000 να μην εχει αυτο το bug

Η δικη μου 6000 παντως σιγουρα δεν το εχει γιατι θα ειχε φυγει απο την ταρατσα.

Οπως ειχα αναφερει και παλαιοτερα σπασιματα αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο οπως το βιντεο αυτο μου εκανε οταν......

Παιξω αρχειο 720ρ/24ΗΖ και σεταρω το wd σε αναλυση 1080ρ/50ΗΖ και βαλω real cinema on & true motion hi.

Σεταροντας το wd 1080ρ/60ΗΖ και εχοντας real cinema off & true motion hi η κινηση ειναι οκ χωρις το παραμικρο.

Αυτο που ειδα παιδια στο βιντεακι οντως δεν βλεπεται......Μιλαμε για μεγαλο προβλημα αλλα αν υπηρχε σε ολες τοσο εντονα δεν θα γινοτανε χαμος?????

Απ οτι ειδα και οταν ο τυπος αλλαξε την εισοδο σε pc ναι μεν βελτιωθηκε αλλα σε καμια περιπτωση δεν βλεπεται.

Επισης σε καμια περιπτωση δεν αλλαζει κατι σε μενα αν μετονομασω την εισοδο.

Τι να πω.......οι εχοντες ΤΟΣΟ χοντρο προβλημα καλα ξεμπερδεματα.

Επισης θα προσπαθησω να ανεβασω βιντεακι της δικης μου σε καποια φαση.

Αυτό είναι υποκειμενικό. Για ξαναδές το review για να καταλάβεις. Και στην τελική τι προτιμάς??? Να έχεις σπασίματα η εικόνα για να πάρεις λίγο καλύτερη εικόνα??? Εμένα προσωπικά στις λίγες σκηνές που είδα με PC mode η εικόνα στα video μου φάνηκε χειρότερη. Αλλά εγώ έχω βάλει τις δικές μου ρυθμίσεις στην εικόνα και όχι τις default και έτσι πήρα την εικόνα που μου αρέσει. Γούστα είναι αυτά. Αλλά τα σπασίματα είναι γεγονός. Βγάλε το PC mode για να βρεις την υγειά σου. Βγάλε και τα φρου φρου και είσαι έτοιμος.

Last edited:
ΠΡΟΣ : ΖΑΦΕΙΡΙΔΗ ΖΑΦΕΙΡΗ

Σε ολες υπαρχει αλλα δεν το παραδεχονται οι περισσοτερη.Εχω δει πανω απο 50 διαφορετικες σε κωτσοβολο media markt αλλα FIRMWARE η καθε μια, αλλα ολες με το ιδιο προβλημα.

ΠΡΟΣ : ΜΑΝΟ

Θα προτιμουσα να ειχα παρει μια αλλη

Από την στιγμή που την αγόρασες βγάλε το PC mode, φτιάξε τα settings εκεί που σου αρέσουν και σταμάτα να κλαις για ένα κουτί. -bye-

Να βοηθήσω....

Την χρησιμοποιώ 2+ μήνες σαν οθόνη PC, πολλές ώρες κάθε μέρα...

Έκανα εδώ μέσα ποστ από τις πρώτες μέρες, γιατί ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΚΙΕΣ στα windows...Όμως....όταν έμαθα από ξένα φόρα για την ετικέτα PC, διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΙΕΣ το πρόβλημα...η απεικόνιση ήταν ΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ!! ....

Στα βίντεο-blue ray - xbox 360, δεν είναι μέρα με νύχτα...αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΑΝΑ!... Δυστυχώς το mode "PC" είναι ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, η ΣΩΣΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ. Και...ξανά δυστυχώς, είναι κολλημένο ON το truemotion και μας αλλάζει τα φώτα...

Για να μη σας φαίνονται περίεργα αυτά...γιατί την ΠΑΤΗΣΑ και εγώ...Νόμιζα ότι είχα ΚΑΛΗ απεικόνιση....μέχρι που έβαλα στα .mkv, dvd κλπ βίντεο...ετικέτα PC και έκανα ΑΜΕΣΗ σύγκριση με τα άλλα Modes....Δυστυχώς, έπαιζε καλά μόνο με PC......

Και για να προλάβω τον Μάνο....δοκίμασα με settings να την φέρω κοντά σε mode pc....Ε, δε μπορώ με TΠΤ!...

Αρχικό firmware = 3.07

Αναβαθμισμένο 3.22

Βελτίωση....KAMIA

Εάν κάποιος δε βλέπει κολλήματα ακόμα και με το true motion στο Low, θα τον παρακαλούσα να μας πει Firmware version, μπας και βρούμε κάποια άκρη...

Επίσης, να δοκιμάσει τις συγκρίσεις που λέω με τις ετικέτες να δει το φως το αληθινό με την ετικέτα "PC"....

ΠΡΟΣ ΜΑΝΟ

Σιγα να μην κλαψω για τη σαβουρα.Τσαντιλα εχω γιατι εδωσα 4000 ευρω και δεν εδωσα 4500

Last edited:
Το ίδιο είναι. Αντί να κάτσεις να την απολαύσεις αναλώνεσαι σε μλκς. Ότι έγινε έγινε.

Επίσης, να δοκιμάσει τις συγκρίσεις που λέω με τις ετικέτες να δει το φως το αληθινό με την ετικέτα "PC"....
Αυτό είναι υποκειμενικό. Από την στιγμή όμως που το true motion είναι ON, δεν είναι καθόλου χρήσιμο.

Last edited:
Απάντηση: Re: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στραβος δεν εισαι.

Βαλε την ετικετα του HDMI στο PC-MODE

MENU - > ΕΠΙΛΟΓΗ -> ΕΤΙΚΕΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ -> HDMI 1 = PC

Ρυθμισε το bluray σου να βγαζει 24ρ.

Μετα βαλε το trumotion στο χαμηλο η στο υψηλο και το real cinema στο off.

Εκει αρχιζουν τα σπασιματα που δεν θα επρεπε.Τωρα αν δεν τα βλεπεις μπορει να εισαι και τυχερος και εδω μονο για τυχη μιλαμε.

Μηπως ....λεω Μηπως τα σπασιματα οφειλονται στο πλευερ και οχι στην Τηλεοραση ;;;;;;;

δεν εχω ιδεα απλως απορια ....μηπως με καποιο αλλο πλευερ να μην εχει αυτα τα σκαλωματα !

Eγω απορω που δεν τις γυριζετε πισω απ τη στιγμη που εχουν προβλημα...

Απάντηση: Re: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Από την στιγμή που την αγόρασες βγάλε το PC mode, φτιάξε τα settings εκεί που σου αρέσουν και σταμάτα να κλαις για ένα κουτί. -bye-
lol παντως εγω άλλαξα σε PC mode εχθες αλλα δεν ειδα κατι καλυτερο, αντιθετα στο blueray ειναι οτι καλυτερο μπορεσα να παρω.
real cinema το εχω on και το truemotion low και την παλευω. Σε μερικα blueray παντως εχω λιγο "κοκο" η δεν ξερω πως αλλιως ειναι η τεχνικη ονομασια του φαινομενου.

Re: Απάντηση: Re: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μηπως ....λεω Μηπως τα σπασιματα οφειλονται στο πλευερ και οχι στην Τηλεοραση ;;;;;;;

δεν εχω ιδεα απλως απορια ....μηπως με καποιο αλλο πλευερ να μην εχει αυτα τα σκαλωματα !

Δεν ειναι θεμα player.Σε ολα τα ιδια σπασιματα κανει.