LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

neof1z να σε ρωτήσω. εσυ τώρα στην w5500 παίζεις από blue ray σε 100Hz και τα παίζει σωστά? και υποθέτεις πως αν την συνδέσεις με pc δεν θα δουλεουν τα 100Hz?
 
Στην επίσκεψή μου σε γνωστό κατάστημα του χώρου την περασμένη εβδομάδα όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν ένα demo της Sony για την αξία και ικανότητα της 200 Hz επεξεργασίας. Πολλές μάρκες τα πήγαιναν καλά (η Sony καλύτερα από όλες...) άλλες πάλι έδειχναν τις ατέλειες τους. Και δεν μιλάω για τα ενγενώς 200 Hz μοντέλα αλλά και αυτά των 100 Hz. Εκεί είδα και τις δυσκολίες των Samsung B650 σχετικά με την κίνηση. Το ζητούμενο είναι άλλο, μπορεί κανείς να μου βρεί αυτό το δισκάκι (μάλλον BD) με αυτό το video, που είναι από ότι κατάλαβα ιδανικά φτιαγμένο να δείχνει αν μια τηλεόραση τα καταφέρνει ή όχι. Θέλω να το χρησιμοιποιήσω σαν όπλο προς το servive της LG γιατί προβλέπεται μάχη... Και να το αγοράσω αν χρειαστεί.
Φιλικά,
Γιάννης
 
Υπάρχει συσκευή που να έχει συνδέσει κάποιος απο hdmi στις τηλεοράσεις μας ή κάποιας άλλης εταιρίας που να δίνει 1080p@100Ηz και να το αναφέρει πατώντας ok όπως γίνεται στις δικιές μας;

Εγώ το ανώτερο που έχω περάσει μέσω hdmi είναι 60Hz και μάλιστα σε μικρότερη ανάλυση(1280x***) παίζει μέχρι 75.

Ειδικά η ΑΤι στο control panel αναφέρουν ποιος είναι ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης που ανίχνευσαν στη συσκευή που συνθέθηκαν.

Ψιλομούφα τα 100Hz(Με το real cinema δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή διαφορά, είτε σε αναλογικό είτε σε ψηφιακό σήμα). Μάλλον αναφέρονται σε εσωτερική διαμόρφωση της συσκευής παρά σε δυνατότητα εισόδου.

Φίλε NoDsl θα σε παρέπεμπα σε σχετικές πηγές και σε άλλα Post του forum για να διαβάσεις για τις τεχνολογιες 100Hz Και 24p αλλά μια που μου περισσεύει χρόνος σήμερα θα στα πω συνοπτικά και αν θελεις περισσότερες λεπτομέρειες ψαξτο καλύτερα:

-100 Hz: Όπως και ο ίδιος διαπίστωσες τα 100 Hz στις τηλεοράσεις δε σημαίνουν ότι δέχονται σήματα τέτοιας συχνότητας αλλά οτι μετατρέπουν εσωτερικα το σήμα εισόδου σε 100Hz προκειμένου να βελτιώσουν την κίνηση. Στην περίπτωση της LG7000 (αλλά και άλλων κατασκευαστών) η αύξηση των 50Hz του σήματος (τα DVD δίνουν 50Hz - το τηλεοπτικό σήμα επίσης μετατρέπεται σε 50Hz από την τηλεόραση) σε 100, γίνεται παρεμβάλοντας σε κάθε δυο καρέ ένα που το παράγει η τηλεόραση. Καταλαβαίνεις λοιπον ότι απο τα 100 καρέ που βλέπεις το δευτερόλεπτο τα μισά ειναι κατασκευάσματα της τηλεόρασης (σημαντικό ποσοστό ε?) και εκει αρχίζουν τα παρατράγουδα - ανάλογα με το ποσο καλος ειναι ο αλγοριθμος του κατασκευαστη και ποσο δυνατό το hardware που τον τρέχει το αποτέλεσμα ποικίλει. Η LG7000 πχ έχει δεχτεί κριτική από χρήστες του forum για τις επιδόσεις του Turemotion (το σύστημα 100Ηz της LG). τουλάχιστον στις σειρές 6000-7000 -για τις καινούργιες δεν έχω διαβάσει αναφορές.
-24p: Αυτό ειναι άλλο ευαγγέλιο. Οι ταινίες όταν γυρίζονται με την κινηματογραφική κάμερα, εδώ και πολλά χρονια, γυρίζονται με 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Όταν βγήκαν τα Blue Ray δώσαν δύο δυνατότητες στο χρήστη:
α) Να τροφοδοτήσει την τηλεόρασή του με τα 24 καρέ το δευτερόλεπτο αυτούσια όπως γυρίστηκαν (24p - κάτι που πρέπει να υποστηρίζει και η τηλεόραση σαν είσοδο) , ή
β) να αφήσει το player να μετατρέψει τα 24 καρέ σε 60 και να τροφοδοτήσει με σήμα 60Hz την τηλεόραση. Η τεχνική μετατροπής των 24 καρέ σε 60 λέγεται 3:2 pulldown και ομως εισάγει αλλιωσεις στην κίνηση. Συνοπτικά κάθε δύο διαδοχικά καρέ το πρώτο προβάλεται 3 φορές και το δεύτερο 2 - έτσι από 2 καρέ παίρνουμε 5 και επομένως από τα 24 - που είναι 12 ζεύγη καρέ - θα πάρουμε 12Χ5=60 καρέ. Αυτό ακριβώς το γεγονός της ανομοιόμορφης αντιμετώπισης κάθε δύο διαδοχικών καρέ είναι που εισαγει τις αλλιωσεις στην κίνηση
Έτσι ιδανικό θεωρείται να έχεις blue ray - ή γενικά Player ΚΑΙ τηλεόραση που να υποστηρίζει 24p. Εδώ αρχίζουν άλλα παρατράγουδα καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που οι κατασκευαστες αντιμετωπίζουν τα 24p. Η LG7000 εφαρμόζει 5:5 pulldown δηλαδή καθένα από τα 24 καρέ το δείχνει 5 φορές και έτσι προκύπτουν 120 καρέ (δηλαδη το 24p εσωτερικά μετατρέπεται σε 120Hz). Το σύστημα υποστήριξης 24p η LG το λέει RealCinema Και σύμφωνα με τις αναφορές κάποιων review αλλά και αρκετών χρηστών του forum έχει πρόβλημα (προσωπικά έχω συνδέσει μονο DVD στην ΤV Οποτε δε μπορω να το δοκιμασω - αλλά θεωρώ τις αναφορες κάποιων από τους χρήστες εδώ αξιόπιστες αφού εχουν αποδeίξει τις γνώσεις τους πολλάκις). Το πρόβλημα του RealCinema εμφανίζεται ως εξής : ομαλή κίνηση για κάποιο διαστημα και ξαφνικά η εικόνα φαίνεται να "σκοντάφτει¨στιγμιαία και μετά να επιταχύνει για να "προλάβει" τα καρέ που έχασε "σκονταφτωντας " . Ειναι αυτονόητο ότι μια τέτοια συμπεριφορά από ένα σύστημα που υποτιθεαι ειναι εκει για να εξομαλύνει την κίνηση είναι μη αποδεκτή αφού καταλήγει στο εντελώς αντίθετο!
Αν θέλεις να κρατήσεις το συμπέρασμά μου, μην ακους γνώμες, μη ψαρώνεις με ταμπέλες κατασκευαστών - παρε παραμάσχαλα καλό Player και υλικό αναφορας (όπως καναν καποιοι απαιτητικοί εδώ μεσα) και πηγαινε δοκίμασε την τηλεόραση που "ζαχαρώνεις" μονος σου να δεις πώς παιζει. Αλλιώς όπως έδειξε η πείρα θα βρεθείς προ εκπλήξεων αφού 100 Ηz και 24p δεν εχουν κατασταλάξει και δεν ειναι καθόλου δεδομένη η απόδοσή τους.
 
Last edited:
"...........Αλλιώς όπως έδειξε η πείρα θα βρεθείς προ εκπλήξεων αφού 100 Ηz και 24p δεν εχουν κατασταλάξει και δεν ειναι καθόλου δεδομένη η απόδοσή τους."

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ....
 
Αν θέλεις να κρατήσεις το συμπέρασμά μου, μην ακους γνώμες, μη ψαρώνεις με ταμπέλες κατασκευαστών - παρε παραμάσχαλα καλό Player και υλικό αναφορας (όπως καναν καποιοι απαιτητικοί εδώ μεσα) και πηγαινε δοκίμασε την τηλεόραση που "ζαχαρώνεις" μονος σου να δεις πώς παιζει. Αλλιώς όπως έδειξε η πείρα θα βρεθείς προ εκπλήξεων αφού 100 Ηz και 24p δεν εχουν κατασταλάξει και δεν ειναι καθόλου δεδομένη η απόδοσή τους.


+1 για τον οδηγο:SFGSFGSF:

+2 για το κομματι που επισημανα.:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
 
Το μήνυμα του φίλου spalam είναι πολύ κατατοπιστικό τόσο για το Τruemotion όσο και για το RealCinema :a0210:

Απλά να προσθέσω κάτι που ισχύει γενικώς και αφορά τα 100Hz. Το ότι απενεργοποιούμε τα 100Hz από το αντίστοιχο ρυθμιστικό μιας τηλεόρασης, δεν σημαίνει απαραίτητα πως η τηλεόραση πλέον ανανεώνεται σε διαφορετικό ρυθμό. To input lag μειώνεται γιατί σταματάει η λειτουργία των απαιτητικών αλγορίθμων για τον υπολογισμό των νέων frames. Η τηλεόραση μπορεί να συνεχίζει να τρέχει στα 100Hz αλλά πλέον να μην δημιουργεί καινούρια και να διπλασιάζει τα ήδη υπάρχοντα με απλή επανάληψη τους.
 
δυστυχως φιλοι μου για μια ακομα φορα αποδυκνειεται οτι δε πρεπει να επενδυουμε τα λεφτακια μας σε τεχνολογιες που ακομα δεν εχουν ωριμασει (οσοι ασχολουνται με τους υπολογιστες θα ξερουν απο πρωτο χερι τι σημαινει αυτο).το καλοκαιρι πηρα μια 32lg6000 kαι ειμαι ευχαριστημενος τη θεωρω τιμια αγορα .μαλλον το hd εχει παιδικες ασθενειες και θελει χρονο ακομα να γινει κοινο format αφου ο καθε κατασκευαστης το υλοποιει οπως του κατεβει και παραλληλα το φορτωνουν και με διαφορα μαρκετιστικα και ισως αχρηστα χαρακτηριστικα.η
 
Απάντηση: Re: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο νέος μας φίλος λέει πολλά (και 100% σωστά) σε λίγες μόνο γραμμές.
SOS καλωσήρθες στο κλάμπ των τρελαμένων hiendάδων. -bye-
 
Last edited:
Θελω τα 100hz, εστω στο low, να δουλευουν ΣΩΣΤΑ, αλλιως θα ειχα παρει sony 46W4000, στα 50-60hz, και με Γ@Μ@ΤΗ αντιθεση. Σορι, αλλα δεν μπορω να το φαω αυτο.
 
δυστυχως φιλοι μου για μια ακομα φορα αποδυκνειεται οτι δε πρεπει να επενδυουμε τα λεφτακια μας σε τεχνολογιες που ακομα δεν εχουν ωριμασει (οσοι ασχολουνται με τους υπολογιστες θα ξερουν απο πρωτο χερι τι σημαινει αυτο).το καλοκαιρι πηρα μια 32lg6000 kαι ειμαι ευχαριστημενος τη θεωρω τιμια αγορα .μαλλον το hd εχει παιδικες ασθενειες και θελει χρονο ακομα να γινει κοινο format αφου ο καθε κατασκευαστης το υλοποιει οπως του κατεβει και παραλληλα το φορτωνουν και με διαφορα μαρκετιστικα και ισως αχρηστα χαρακτηριστικα.η

ως κατοχος και εγω μιας 32LG7000 (δεν ξερω αν ειναι καλη η αν κανει αυτα που λεει ο κατασκευαστης αυτο που ξερω ειναι οτι μου κοστισε 400 ευρω και σε μια περιοδο που εμεινα με μια 14" CRT ειναι σαφως πιο καλυτερη + οτι συνδεσα τα παντα που εχω πανω της (video+dvd+nova))και ασχετος με το θεμα τηλεορασης μιας και ειμαι "Πληροφορικαριος" θα συμφωνησω με τον φιλο πιο πανω οτι ακομα εχουμε πολυ μελλον....μεχρι να δουμε HD και με το φορματ που απαιτει κανονικα.

το κακο ειναι οτι παρα πολυς κοσμος την εχει πατησει παιρνοντας διαφορες τηλεορασεις LCD-TFT οι οποιες οταν με το καλο επιβληθει το προτυπο "ψηφιακη τηλεοραση" και με οτι αλλο συνεπαγεται τοτε θα τρεχουμε ξανα να αγορασουμε νεα τηλεοραση.

οσο αφορα την σελιδα συνεχιστε την καλη δουλεια.
 
Μετά από ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα συνεχίζουμε ...

Παρακαλώ να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Υπάρχει η δυνατότητα του report, αν πιστεύουμε πως κάποιο μήνυμα μας προσβάλλει :a0210:
 
Last edited:
εχουμε πολυ δρομο πραγματικα.οσοι πηραμε ψηφιακους δεκτες για την πλατφορμα της ερτ θα πρεπει να τους πεταξουμε καποια στιγμη γιατι τα επομενα καναλια θα ειναι mpeg4 kε μολις παρουμε τους καινουριους θα εχει αλλαξει κατι αλλο! το κακο με οσους εχουμε αυτο το κολλημα με τις τεχνολογιες ειναι πως δε προλαβαινουμε να τις ευχαριστηθουμε πραγματικα αφου σε 6 μηνες μπαινουμε στο τριπακι των νεων τεχνολογικων εξελιξεων! θυμαμαι τη πρωτη εγχρωμη tv καπου στα μεσα του 80 εμοιαζε φρεσκια για αρκετα χρονια. τωρα σε ενα χρονο μοιαζουν ξεπερασμενες! τι να κανουμε ομως αφου μολυνθηκαμε με το μικροβιο!
 
Απάντηση: Re: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μετά από ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα συνεχίζουμε ...

Παρακαλώ να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Υπάρχει η δυνατότητα του report, αν πιστεύουμε πως κάποιο μήνυμα μας προσβάλλει :a0210:


Έχει ξαναγίνει τόσος χαμός και τόσα ποστ
για άλλη τηλεόραση . . . .?
 
ναι για την Κuro, αλλά χωρίς τα προβλήματα... της LG!!!
Αναφέρονται μόνο τα προτερήματά της και όχι όπως εδώ τα ελλατώματα της LG!!!!
 
ναι για την Κuro, αλλά χωρίς τα προβλήματα... της LG!!!
Αναφέρονται μόνο τα προτερήματά της και όχι όπως εδώ τα ελλατώματα της LG!!!!

Στα 2200+ Euro που έχει, οφείλει να έχει κυρίως προτερήματα!
 
Στα 2200+ Euro που έχει, οφείλει να έχει κυρίως προτερήματα!
Όχι όλες οι φίρμες που κοστίζουν τόσο υψηλά είναι εντάξει μ' αυτά που χρεώνουν. Ούτε πάντως και αυτές που χρεώνουν νορμάλ είναι ΟΚ με τα προτερήματα.... Βλέπε LG!!
 
Η Αλήθεια να λέγεται. Πήγαινα για την Kuro και βγήκα με τους μπελάδες της LG!!!! Ax! Εαν ακους τις γυναίκες, τελικά βγαίνεις ζημιωμένος....
Τέλος πάντων!! Σιγά παράπονο εκφράζω!
Μήπως στην γωνία με περιμένει καμια Philips 21:9???
 
Η Αλήθεια να λέγεται. Πήγαινα για την Kuro και βγήκα με τους μπελάδες της LG!!!! Ax! Εαν ακους τις γυναίκες, τελικά βγαίνεις ζημιωμένος....
Τέλος πάντων!! Σιγά παράπονο εκφράζω!
Μήπως στην γωνία με περιμένει καμια Philips 21:9???
Δημητρη ειπαμε να αγορασεις TV. Παρε μια κανονική τηλεόραση, γιατι η 21:9, μου κανει για χομπιστικο gudget:flipout:
 
Δημητρη ειπαμε να αγορασεις TV. Παρε μια κανονική τηλεόραση, γιατι η 21:9, μου κανει για χομπιστικο gudget:flipout:
Και θα σε ρωτήσω και θα σε συμβουλευτώ, μόλις ξεμπερδέψουμε...
Το τελευταίο μοντέλλο σειράς 9800 τι λέει????? Πάντα Philips ή άρχισε και η Panasonic τα κόλπα της (τελευταία μοντέλο) ???