LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

...Members who have read this thread : 572

Views : 33,519

Και να φωναζουν μονο 20+?

Ενώ, όσον αφορά αυτό το ζήτημα (επαναλαμβάνομαι αλλά δεν γίνεται αλλιώς), το είχαμε ξαναπεί παλιότερα, δεν το τελικιάζουν όλοι οι κάτοχοι το μηχάνημα.
Να λοιπόν πώς προκύπτει η 20άδα+ των 500+ μελών και των 33+ χιλιάδων αναγνώσεων.

Γιώργο ένας χρήστης dmichakis έχει ποστάρει ότι το bug με το κολημενο Truemotion σε label PC διορθώθηκε από το 3.24. (βλέπε παρακάτω). Αλλά δεν έχω ακούσει και από κάποιον άλλον να το επιβεβαιώνει και προσωπικά δεν έχω συνδεδεμένο PC στην TV να το δοκιμασω . Αυτο που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι ο dmichakis αναφέρει ότι το πρόβλημα καθηστέρησης του ήχου στην αλλαγή καναλιών διορθώθηκε ενώ από άλλο χρήστη (στο νήμα για την ομαδική κίνηση κατά τηLG) έχω διαβάσει ότι στη δικιά του ΟΥΤΕ αυτο διορθώθηκε. Η ίδια τηλεόραση συμπεριφέρεται με διαφορετικό τροπο? Εκτός και αν έχουν κάποια διαφορά στο Hardware από φουρνιά σε φουρνιά.

Καλησπέρα σε όλους,

Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον neof1z για την ευγενική προσφορά του τελευταίου firmware 3.24, αλλά και να σας αναφέρω τα αποτελέσματα που
έχει αυτή η τελευταία αναβάθμιση στην τηλεόρασή μου η οποία ασφαλώς είναι
η 47LG7000.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τα σπασίματα στην κίνηση, με το truemotion on,
παραμένει, όταν αναπαράγω MKV από PC έχοντας το hdmi label σε game και
refresh στα 60Hz.
Είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν πρόκειται να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα
με απλή αναβαθμιση του firmware διότι απ'ότι φαίνεται υπάρχει κατασκευαστική ατέλεια κοινώς hardware problem.

Όμως με το τελευταίο firmware 3.24 υπάρχει διόρθωση σε δύο προβλήματα :
1.Επιτέλους διορθώθηκε η καθυστέρηση του ήχου όταν αλλάζεις τηλεοπτικό
κανάλι.
2.Επιτέλους (και πάλι) διορθώθηκε το input label της hdmi σε "PC".
Δηλαδή σε hdmi label "PC" το truemotion είναι πλέον απενεργοποιημένο
και έτσι δεν υπάρχουν τα ενοχλητικά σπασίματα στην κίνηση !!!

Ελπίζω να νιώθετε λιγότερη πικρία ( όπως κι εγώ αλλωστε ) έστω και με
αυτές τις δύο διορθώσεις.

Φιλικά,

Δημήτρης Μ.

Last edited:
Γιώργο ένας χρήστης dmichakis έχει ποστάρει ότι το bug με το κολημενο Truemotion σε label PC διορθώθηκε από το 3.24. (βλέπε παρακάτω). Αλλά δεν έχω ακούσει και από κάποιον άλλον να το επιβεβαιώνει και προσωπικά δεν έχω συνδεδεμένο PC στην TV να το δοκιμασω . Αυτο που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι ο dmichakis αναφέρει ότι το πρόβλημα καθηστέρησης του ήχου στην αλλαγή καναλιών διορθώθηκε ενώ από άλλο χρήστη (στο νήμα για την ομαδική κίνηση κατά τηLG) έχω διαβάσει ότι στη δικιά του ΟΥΤΕ αυτο διορθώθηκε. Η ίδια τηλεόραση συμπεριφέρεται με διαφορετικό τροπο? Εκτός και αν έχουν κάποια διαφορά στο Hardware από φουρνιά σε φουρνιά.

Προφανώς για μένα θα λες, αλλά σε μένα έβαλαν το 3.26. Δεν ξέρω μήπως αυτό φταίει, αλλά και πάλι θα είναι πολύ περίεργο αν στη μια εκδοση διορθώνουν ένα πρόβλημα και στην επόμενη να το ξαναχαλάνε.

Τι υπάρχει και 3.26 έκδοση? Αν ναι δεν την ανεβάζει κάποιος και αυτή να την δοκιμάσουμε?

Τέλος μπορούμε αν δεν μας αρέσει μια νέα έκδοση να γυρίσουμε την τηλεόραση μας σε ποιο παλιά?

Re: Απάντηση: LG7000 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Τι υπάρχει και 3.26 έκδοση? Αν ναι δεν την ανεβάζει κάποιος και αυτή να την δοκιμάσουμε?

Τέλος μπορούμε αν δεν μας αρέσει μια νέα έκδοση να γυρίσουμε την τηλεόραση μας σε ποιο παλιά?

Πήγε ο neo να την πάρει (τη νέα έκδοση εννοώ) και δεν του την έδωσαν.
Νόμίζω ότι αν αναβαθμιστείς μετά δεν γίνεται να γυρίσεις σε παλιά. Αλλά έτσι κι αλλιώς, η κάθε έκδοση η μόνη διαφορα που έχει με την προηγούμενη είναι η ..... ονομασία!!!

Καλησπέρα και πάλι,

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το forum για την LG7000 και πραγματικά
μένω έκπληκτος για το ότι κανένας δεν επιβεβαίωσε την διόρθωση των
δύο προβλημάτων ( ήχος και PC Label ) που ανέφερα σε προηγούμενό μου post.

Η διόρθωση πραγματικά υφίσταται χωρίς καμία αμφιβολία.
Πρέπει όμως να σας αναφέρω κάτι σημαντικό το οποίο πιθανόν να βοηθήσει.

Όταν ξεκίνησα την αναβάθμιση από το usb stick παρατήρησα πως η όλη
διαδικασία τελείωσε πολύ γρήγορα ?! ( 5 - 10 δευτερόλεπτα ) και μετά το
"reboot" που έκανε βλέπω πως πράγματι είχε πλέον το 3.24 !!!

Δεν με έπεισε όμως και κάνω και πάλι update ( χωρίς να μου πει ότι είναι
το ίδιο Version ) το οποίο αυτή τη φορά κράτησε αρκετά,
περίπου 3 με 5 λεπτά και μετά reboot ...

Από την όλη διαδικασία προκύπτει η πιθανότητα να μην έχει ολοκληρωθεί
επιτυχώς το update που έχουν κάνει σχεδόν όλοι στις τηλεοράσεις τους
και το firmware version που δείχνει στα diagnostics να είναι μούφα ...

Όσοι είναι σε 3.24 ή προηγούμενο ας κατεβάσουν το firmware από το παρόν νήμα
( το έχει ανεβάσει ο neo ) και να κάνουν άλλη μια προσπάθεια μήπως και έχει
αποτέλεσμα ( οδηγίες υπάρχουν μέσα στο zip ).

Όσο για την έκδοση 3.26 δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο καθώς
δεν το έχω για να το δοκιμάσω.

Για τα δύο προβλήματα που διορθώθηκαν ( τουλάχιστον στη δική μου ) είμαι
ικανοποιημένος και ειδικά για το HDMI PC Label με Truemotion OFF !!!

Για τα 100 Hz δεν τρέφω αυταπάτες διότι δεν νομίζω πως θα διορθωθεί !!!

Εξάλλου όταν προχώρησα στην αγορά της, γνώριζα ( και στη συνέχεια το
πιστοποίησα ) ότι έπερνα μια φτηνή τηλεόραση η οποία όμως έχει αξιοπρεπή
εικόνα χωρίς το παραμικρό CLOUDING ή BACKLIGHT BLEEDING.

Φιλικά,

Δημήτρης Μ.

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι,

Φιλικά,

Δημήτρης Μ.

Ε.. αφου τωρα πια κλεινει και το truemotion και σταματανε και τα σπασιματα τι θελουμε και φωναζουμε?
και στο f/w 3.28 που θα κυκλοφορισει μπορει να καταργηθει και ως επιλογη απο το μενου. και ολα οκ.
και σιγα τα λεφτα που εδωσα... 1150 για 37αρα. Εκανα την αγορα του αιωνα.

Ε.. αφου τωρα πια κλεινει και το truemotion και σταματανε και τα σπασιματα τι θελουμε και φωναζουμε?
και στο f/w 3.28 που θα κυκλοφορισει μπορει να καταργηθει και ως επιλογη απο το μενου. και ολα οκ.
και σιγα τα λεφτα που εδωσα... 1150 για 37αρα. Εκανα την αγορα του αιωνα.

Ακριβούτσικη! ΤΗν πήρες μόλις ειχε βγει μαλον ε? Εγω πλήρωσα 1080 Ευρω για την 47LG7000 μαζι με τα μεταφορικα τον Γεναρη. Τελος παντων - συμμερίζομαι και εγώ την αποψη του dimichakis - οτι δηλαδη με ικανοποιεί η εικόνα της με κλειστό Truemotion - και δεδομένης της τιμής που την αγορασσα -την οποία θεωρω καλή για 47αρα, τότε που την αγόρασα - δεν προσχωρησα στην ομάδα που ζητά την αντικατάστασή της.
Απο την άλλη όμως κατανοώ απόλυτα και όσους ειναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι για να παρουν την καλύτερη δυνατή εικόνα από αυτή την τηλεόραση πρέπει να απενεργοποιήσουν όλα τα πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά όπως 100Hz Και 24p - και τα οποία για κάποιους είναι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου μοντέλου.
Και για να ελαφρύνουμε και λίγο την κουβέντα (μην ειμαστε μεσα στη μαυριλα συνεχεια) : Έχει μετρήσει κανείς τις κατακόρυφες γραμμές ? Είναι 1080? Ή μας γελάσαν κι εκει και ειναι HD ready αντί για FULL HD?

Ακριβούτσικη! ΤΗν πήρες μόλις ειχε βγει μαλον ε? Εγω πλήρωσα 1080 Ευρω για την 47LG7000 μαζι με τα μεταφορικα τον Γεναρη. Τελος παντων - συμμερίζομαι και εγώ την αποψη του dimichakis - οτι δηλαδη με ικανοποιεί η εικόνα της με κλειστό Truemotion - και δεδομένης της τιμής που την αγορασσα -την οποία θεωρω καλή για 47αρα, τότε που την αγόρασα - δεν προσχωρησα στην ομάδα που ζητά την αντικατάστασή της.
Απο την άλλη όμως κατανοώ απόλυτα και όσους ειναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι για να παρουν την καλύτερη δυνατή εικόνα από αυτή την τηλεόραση πρέπει να απενεργοποιήσουν όλα τα πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά όπως 100Hz Και 24p - και τα οποία για κάποιους είναι λόγοι επιλογής του συγκεκριμένου μοντέλου.
Και για να ελαφρύνουμε και λίγο την κουβέντα (μην ειμαστε μεσα στη μαυριλα συνεχεια) : Έχει μετρήσει κανείς τις κατακόρυφες γραμμές ? Είναι 1080? Ή μας γελάσαν κι εκει και ειναι HD ready αντί για FULL HD?
αρχες Νοεμβριου την αγορασα. τοτε κοστιζε 960 στο pixmania που ηταν το πιο φτηνο. εις γνωση μου πληρωσα παραπανω σε τοπικο καταστημα ενος συνεργατη μου.

Καλησπέρα και πάλι,

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το forum για την LG7000 και πραγματικά
μένω έκπληκτος για το ότι κανένας δεν επιβεβαίωσε την διόρθωση των
δύο προβλημάτων ( ήχος και PC Label ) που ανέφερα σε προηγούμενό μου post.

Η διόρθωση πραγματικά υφίσταται χωρίς καμία αμφιβολία.
Πρέπει όμως να σας αναφέρω κάτι σημαντικό το οποίο πιθανόν να βοηθήσει.

Όταν ξεκίνησα την αναβάθμιση από το usb stick παρατήρησα πως η όλη
διαδικασία τελείωσε πολύ γρήγορα ?! ( 5 - 10 δευτερόλεπτα ) και μετά το
"reboot" που έκανε βλέπω πως πράγματι είχε πλέον το 3.24 !!!

Δεν με έπεισε όμως και κάνω και πάλι update ( χωρίς να μου πει ότι είναι
το ίδιο Version ) το οποίο αυτή τη φορά κράτησε αρκετά,
περίπου 3 με 5 λεπτά και μετά reboot ...

Από την όλη διαδικασία προκύπτει η πιθανότητα να μην έχει ολοκληρωθεί
επιτυχώς το update που έχουν κάνει σχεδόν όλοι στις τηλεοράσεις τους
και το firmware version που δείχνει στα diagnostics να είναι μούφα ...

Όσοι είναι σε 3.24 ή προηγούμενο ας κατεβάσουν το firmware από το παρόν νήμα
( το έχει ανεβάσει ο neo ) και να κάνουν άλλη μια προσπάθεια μήπως και έχει
αποτέλεσμα ( οδηγίες υπάρχουν μέσα στο zip ).

Όσο για την έκδοση 3.26 δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο καθώς
δεν το έχω για να το δοκιμάσω.

Φιλικά,

Δημήτρης Μ.

Σύμφωνα με αυτό κανένας από τους υπόλοιπους δεν αναβαθμίστηκε σωστά, γιατί οι τεχνικοί, σε κάθε σπίτι που πήγαν, δεν χρειάστηκαν παραπάνω από ένα-δυο λεπτά για αναβάθμιση

Σύμφωνα με αυτό κανένας από τους υπόλοιπους δεν αναβαθμίστηκε σωστά, γιατί οι τεχνικοί, σε κάθε σπίτι που πήγαν, δεν χρειάστηκαν παραπάνω από ένα-δυο λεπτά για αναβάθμιση

Εγώ εγκατέστησα χθες βράδυ το 3.24 που είχε ανεβάσει ο Neo. Η αναβάθμιση κράτησε περίπου 2 λεπτά και όντως έλυσε το πρόβλημα με την καθυστέρηση ήχου στην αλλαγή καναλιών. Για το θέμα με το Input Label σε PC δε μπορώ να το τεστάρω καθώς το πρόβλημα ίσχυε όταν η είσοδος είναι 60Hz (Blue Ray ή PC) και το DVD μου δίνει μονο 50Hz στα οποία το πρόβλημα δεν υπήρχε.

Επίσης να πω ότι όλες οι ρυθμίσεις εικόνας διατηρήθηκαν μετά το firmware update (για ένα φίλο που το είχε ρωτήσει κάποια μερα εδώ στο forum)

Υπηρχε ομως το προβλημα της απεικονισης.Εβγαζε ειδωλα αν το Input Label δεν ηταν σε pc.Για τσεκαρετω με το dvd σου λογικα αν βαλεις την ετικετα σε pc θα παιζει καλυτερα και σωστα και οπως πρεπει.Τουλαχιστον αυτο συνεβαινε με μενα και με τους αλλους (GARRET - kalergman)

Υπηρχε ομως το προβλημα της απεικονισης.Εβγαζε ειδωλα αν το Input Label δεν ηταν σε pc.Για τσεκαρετω με το dvd σου λογικα αν βαλεις την ετικετα σε pc θα παιζει καλυτερα και σωστα και οπως πρεπει.Τουλαχιστον αυτο συνεβαινε με μενα και με τους αλλους (GARRET - kalergman)

Το δοκίμασα μόλις neo. Έβαλα ένα DVD επιδειξης της Pioneer που είχε και γεωμετρικά Paterns - μαυρα γράμματα σε λευκο φοντο κλπ. Με το DVD (50HZ) καμία απολύτως διαφορά ανάμεσα σε label "PC" και label "DVD".
Αν θυμάμαι καλα παντως, τις παλιές καλές μερες που συζητούσαμε το προβλημα είχαμε καταλήξει ότι η βελτίωση της εικόνας όταν βάλεις για Label PC γίνεται όταν εχεις συνδέσει πηγή που δίνει 60Ηz (Blue Ray sta 60Ηz ή PC). Στα 50 Hz δεν εμφανιζε διαφορα στην απεικονιση. Στο συμπέρασμα αυτο μαλλον συνηγορει και το γεγονός ότι στα 60Hz οταν αλλαζατε το label σε PC η οθονη μαυριζε στιγμιαια (δειγμα οτι κάποια συστηματα επεξεργασιας απενεργοποιούταν -ή κατι άλλαζε στη ρυθμιση της TV και γιαυτο βελτιωνόταν η εικονα) ενω στα 50 Hz (τουλαχιστον με DVD Player - με PC δε ξερω) η εικονα δε μαυριζει οταν εναλλασεις τα labels (ουτε παρατηρεις καμια διαφορα στην ποιότητα εικονας) δειγμα οτι συνεχιζει να λειτουργει με τις ιδιες ρυθμισεις.

Ναι οντος.Τωρα θυμαμαι οτι τα DVD δεν ειχαν προβλημα.Οχι τιποτα αλλο αλλα να μην μπερδεύουμε και το κοσμο.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι, όσοι από εμάς προτίμησαν έπειτα από το πιστωτικό που πήραν από την LG να να πάρουν τη SONY σειρά W5500 δεν αποτελεί διαφήμιση ούτε κάποιου άλλου είδους προτροπή.
Απλά την επιλέξαμε, με δικά μας κριτήρια (Garret, kalergman), έπειτα από προσεκτικά και πολλαπλά τεστ που κάναμε σε αρκετές τηλεοράσεις με δικά μας μέσα σε διάφορα καταστήματα.
Γενικά πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με το εν λόγω μοντέλο.

σημερα βρεθηκα στο mediamarkt και ειδα μια 52lg7000 να παιζει ενα demoκαι μαλιστα με την εικονα χωρισμενη στα 2.αριστερα με κλειστο το truemotion και δεξια ανοιχτο.επαιζε αψογα αρα η πεσατε σε μια παρτιδα με προβλημα hardware η τα νεα κομματια της σειρας 7000 βγηκαν διορθωμενα.και η απορια ειναι: αν ισχυει το γιατι κανουν στην αντιπρωσοπεια σα να μη ξερουν τι γινεται? αφου tv της ιδιας σειρας παιζουν σωστα ας αλλαξουν αμεσα τις πλακετες να τελειωνει η ιστορια και αυτοι να μη δυσφημιζονται και εσεις να μη τραβιεστε με firmware και τριχες.ειλικρινα δε βγαζω ακρη!