LHC First Beam on 10 September 2008

Μα κι εγώ εξακολουθώ να διαβάζω θέματα άκρως ενδιαφέροντα, απλώς κάπου στίμωξα μια απορία που είχα. Ούτως ή άλλως τα μισά κείμενα που έχουν παρατεθεί είναι στα αγγλικά, δεν είναι αυτό το θέμα. Να ξεκαθαρίσω για μία ακόμη φορά πως δεν ρωτώ κακοπροαίρετα ούτε έχω διάθεση να τσακωθώ.
Διαχειριστής με διάθεση για τσακωμούς, that would be a first (να μπαίνω και στο κλίμα κι εγώ!)

Κυρίως λόγω δουλειάς και εγώ, πολλές φορές χρειάζεται να πιέσω τον εαυτό μου να αποδώσει στα Ελληνικά εκφράσεις και λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό στα Αγγλικά. Συνήθως τα καταφέρνω - αλλά μερικές φορές, απλά δεν..

Πάντως για να είμαι ειλικρινής αγαπώ και υποστηρίζω απόλυτα το πρωτότυπο της κάθε γλώσσας (ειδικά της Ελληνικής καθώς είναι η γλώσσα και κληρονομιά μου, ο τρόπος που έμαθα να σκέφτομαι τις πρώτες μου έννοιες και η το πιό κοντινό μέσο με το οποίο μπορώ να εκφράσω λεκτικά τις σκέψεις μου)

Είναι όμορφη η κάθε γλώσσα με τους ιδιωματισμούς και την πολυπλοκότητά της, τον τρόπο με τον οποίο διαφοροποιεί την κάθε έννοια, την κάθε λέξη.

Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες επιστήμες η γλωσσολογία και προσωπικά με είχε μαγέψει ιδιαίτερα, καθώς είχα την τύχη να έχω καθηγητή αρχαίων έναν γλωσσολόγo, ο οποίος και μου δίδαξε Αντιγόνη συγκεκριμένα. Ακόμα θυμάμαι τη χρήση της λέξης άλγος στην τραγωδία, ακόμα θυμάμαι την υπέροχη αρμονία και λιτότητα , την μαθηματική ακρίβεια των προτάσεων , την συγκίνηση που με πλημμύριζε διαβάζοντας την Ισμήνη του Γιάννη Ριτσου.

Αλλά......παρόμοια συγκίνηση με πλημμυρίζει με τον Κητς, με τον Γεητς, με τον Κίπλινγκ, τον Θορώ, τον Γουίτμαν και τόσους άλλους (στο πρωτότυπο όσους μπορώ).

Όλο το συνοθύλευμα λοιπόν των όσων έχουμε διαβάσει, ακούσει, αφομοιώσει σε συνδυασμό με την καθημερινή χρήση όρων ξένων στο 'συνάφι´μας προκαλεί αυτό το λεκτικό ιδιωματισμό που παρατηρείται στους κύκλους μας και ουδεμία σχέση έχει με την αμόρφωτη προσπάθεια έκφρασης των εφήβων που 'αμερικανίζουν' για να προβάλλουν ένα πρότυπο κοινωνικά αποδεκτό.

Αυτά ....από μένα....σχετικά με τη γλώσσα......

Got it? :flipout:

Δεν κινδυνεύουμε ούτε απο τά greeklish,ούτε απο ξένες λέξεις πού έχουν ενσωματωθεί στό λεξιλόγιό μας.
Η ημιμάθεια βρίσκεται σε αυτούς πού θεωρούν οτι δεν χρειάζεται η Αντιγόνη και ο Παπαδιαμάντης γιατί ´κουράζονται τά καημένα τά παιδιά´.Οπως θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ο Ελιοτ ,ο Βαλερύ ,ο Τόμας Μάν.

Και τά παιδιά όντως κουράζονται αλλά με λάθος τρόπο και γιά λάθος λόγους.
Πάει και αυτό το off-topic.:flipout::flipout:

Y.Γ.
Tasos,put us in order xana.

Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

Δεν κινδυνεύουμε ούτε απο τά greeklish,ούτε απο ξένες λέξεις πού έχουν ενσωματωθεί στό λεξιλόγιό μας.
Η ημιμάθεια βρίσκεται σε αυτούς πού θεωρούν οτι δεν χρειάζεται η Αντιγόνη και ο Παπαδιαμάντης γιατί ´κουράζονται τά καημένα τά παιδιά´.Οπως θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ο Ελιοτ ,ο Βαλερύ ,ο Τόμας Μάν.

Και τά παιδιά όντως κουράζονται αλλά με λάθος τρόπο και γιά λάθος λόγους.
Πάει και αυτό το off-topic.:flipout::flipout:

+n !!! (όπου n-> oo)

P.S. :flipout::flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

Και να φανταστείς ότι ξεκίνησε για το Cern, πέρασε στο Hacking, πάμε για γλωσσολογία και έχουμε ακόμα μέλλον.....keep walking-bye-

Α η ομορφιά του ανθρώπινου μυαλού όταν το αφήνεις ελεύθερο.......a difficult and rare thing......-bye-

Τουλάχιστον φαίνεται πως ξαναγυρίσαμε έστω σε γενικές γραμμές στο αρχικό θέμα και αφήσαμε τους χάκερς.

Να μου λύσετε, αλήθεια, μία απορία;
Όσοι θέλετε απαντάτε βέβαια, δεν απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένως...
γιατί οι φυσικο-τεχνολογικοκλίνοντες, αρέσκεστε σε τέτοια ανάμειξη ελληνικής και αγγλικής; Από καθαρή περιέργεια το ρωτώ, στο παρόν νήμα τη συνάντησα σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Λέτε πχ και ο Λεύκιππος ή ο Δημόκριτος να πετούσαν και κανένα QED στο τέλος του συλλογισμού τους;

+1

Την ίδια απορία είχα κι εγώ! :flipout:

Α είναι η 'αργκό' το επαγγέλματος κάθε κοινότητα που χαρακτηρίζεται από κάτι κοινό καλλιεργεί και μία δική της 'αργκό' ένα δικό της τρόπο επικοινωνίας, και καθως πολλοί όροι στα επαγγέλματά μας είναι στα αγγλικά τους χρησιμοποιούμε.

Το να αντικαθιστάς τις μισές κοινότυπες Ελληνικές λέξεις και εκφράσεις, με τις αντίστοιχες κοινότυπες Αγγλικές, καθαρά της απλής-χιλιομασημένης-καθομιλουμένης, έχει καμία σχέση με "αργκό επαγγέλματος";

Η συνεχής ενασχόληση με αγγλικούς όρους, αγγλικές συζητήσεις, αγγλικές εκφράσεις , αγγλικά κείμενα κτλ κτλ μας κάνει να γράφουμε ή να μιλάμε έτσι (στο χαλαρό)

Κι εγώ ασχολούμαι κάθε μέρα -όλη μέρα, με Αγγλικούς τεχνικούς όρους, Αγγλικές εκφράσεις και κείμενα και μπορώ να μιλάω 100% Αγγλικά, ή μισά Ελληνικά-μισά Αγγλικά όπως εσείς, αλλά δεν το κάνω γιατί σκέφτομαι ότι αν τύχει και επισκεφτεί το παρόν θέμα (που παρεπιτόντως έχει γραφτεί ολόκληρο στα Αγγλικά) κανένας Βρετανός ή Αμερικανός, μπορεί να νομίσει ότι βρίσκεται σε Αγγλόφωνο φόρουμ που τα μέλη του έχουν την κακή συνήθεια να χρησιμοποιούν εκφράσεις στα Ελληνικά ...και να τα "πάρει" ό άνθρωπος! Ξέρετε ότι δεν "σηκώνουν" τέτοια στα φόρουμ τους!

Νομίζω οτι ο send το συζητά καθαρά από γλωσσικό ενδιαφέρον και λόγω του ότι στην δουλειά του τα ελληνικά είναι τόσο must(...:flipout: ) όσο τα αγγλικά σε μας.

Επειδή στη δική μου δουλειά τα Αγγλικά επιβάλλονται όπως και στη δική σας ή περισσότερο, θα πρέπει να διευκρινήσω ότι εγώ προσωπικά το συζητώ στην προσπάθειά μου να κατανοήσω το Ελληνικό κοινωνικό φαινόμενο της ξενομανίας!
Δεκτή κάθε βοήθεια! -bye-

There are 10 types of people , those who get BINARY and those who don't.

Απλά.

P.S. Μην κάνετε hijack το thread μου για να μιλήσετε για το φαινόμενο της χρήσης ξενόγλωσσων όρων, ότι είχαμε να πούμε για αυτό το είπαμε, ανοίξτε δικό σας.

There are 10 types of people , those who get BINARY and those who don't.

Απλά.

Να παραφράσω: Υπάρχουν 10 τύποι ανθρώπων, αυτοί που έφτασαν να σχεδιάσουν δικό τους binary προγραμματιστή (και όχι μόνο) και τους είχε τύχει να πληκτρολογήσουν με το χέρι χιλιάδες γραμμές εξ' ολοκλήρου με 1 και 0 ...και οι υπόλοιποι! :flipout:

Last edited:
Να παραφράσω: Υπάρχουν 10 τύποι ανθρώπων, αυτοί που έφτασαν να σχεδιάσουν δικό τους προγραμματιστή assembly (και όχι μόνο) και τους είχε τύχει να πληκτρολογήσουν με το χέρι χιλιάδες γραμμές εξ' ολοκλήρου με 1 και 0 ...και οι υπόλοιποι! :flipout:

Δεν το χεις βρε αγόρι μου δεν το χεις , άστο......-bye--bye-

P.S. Δεν ήξερα ότι μπορείς να πληκτρολογείς και με άλλα μέλη του σώματος......interesting!!!!!!!!!!!!!!
(wink wink)

Last edited:
Βεβαίως και η πληκτρολόγηση δεν γίνεται μόνο με χέρια.
Υπάρχει και σχετικό πρωτάθλημα, paratyping

...αστειεύομαι ασφαλώς.

Το φόρουμ μας μοιάζει πάρα πολύ με τον επιταχυντή του CERN: κυκλοφορούν και συγκρούονται όλων των ειδών τα σωματίδια-χρήστες: άλλοι έχουν μάζα και άλλοι δεν έχουν, άλλοι έχουν φορτίο και άλλοι δεν έχουν, άλλοι έχουν σπιν και άλλοι δεν έχουν, άλλοι είναι φορείς αλληλεπιδράσεων και άλλοι είναι αυστηρά ουδέτεροι και αρκετοί έχουν επίσης και το συμμετρικό τους σωματίδιο - τον αντιχρήστη τους.
Γι' αυτό - παραφράζοντας τον Μάο - θα έλεγα "αφήστε όλα τα σωματίδια να συγκρουστούν (να ανθήσουν)".

Άλλωστε ψάχνουμε ακόμα τον χρήστη-μποζόνιο "του Θεού"...:)