LHC First Beam on 10 September 2008

Re: Απάντηση: Re: LHC First Beam on 10 September 2008

πολυ ωραιος,αν μαθουμε και τα υπολοιπα

Αν κατάλαβα καλά είναι στις 08:00 αλλα εχει *

To θεμα ειναι τι γίνεται με το "daylight saving time"

Δειτε εδώ. Στο τελος της σελιδας εχει υπολογισμένη την ωρα για ολο το κοσμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LHC First Beam on 10 September 2008

Αν κατάλαβα καλά είναι στις 08:00 αλλα εχει *

To θεμα ειναι τι γίνεται με το "daylight saving time"

Δειτε εδώ. Στο τελος της σελιδας εχει υπολογισμένη την ωρα για ολο το κοσμο.

αν καταλαβα καλα,πρεπει να ειναι στις 10πμ ωρα Ελλαδας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

εχεις πολυ πλακα,δεν μπορω να παρω ανασα μ'εχεις αφοπλισει τι να πω,εκπληκτικα επιχειρηματα και κυριως ''επιστημονικα''

Διά του μέσου που ανακαλύφθηκε στο CERN και δουλεύοντας για το μέσο που επιθυμεί να επιτύχει στην επόμενη δεκαετία έχω να σου απαντήσω.....ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για τα καλά σου λόγια.........

Επιτέλους το CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο επιτάχυνσης στοιχειωδών σωματιδίων θα ξεκινήσει αύριο 10 Σεπτεμβρίου την πρώτη πειραματική επιταχυνση με τον Large Hadron Collider (LHC).

Είναι μία μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα και την επιστήμη και την κατανόηση του κόσμου μας.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένη, ενθουσιασμένη και ανυπόμονη (αν και το πείραμα θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια)

Άντε να δούμε is there anything out there in the Big Bang?

Καλή επιστροφή, χαίρομαι που ξαναγράφεις, ήθελα να γράψω καλά κάνεις και το θυμίζεις, δείχνει να περνάει στα ψηλά των ειδήσεων.

Περιμένουμε τις αυριανές εξελίξεις, κάποιοι φοβούνται για Αλυσυδωτές εκρήξεις με τις μαύρες τρύπες.
Για να δούμε.

Οπότε αύριο λογικά θα έχουμε κάτι να συζητήσουμε....

Όσο για το να μένουμε εντός θέματος (που άνοιξα) νομίζω ότι προηγούμενες εμπειρίες έχουν αποδείξει ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο....

Αλλά έχω ελπίδες.....

Όσο για το αυριανό λοιπόν είναι περίεργη η καταστροφολογία η οποία έχει περάσει μέχρι και στα ΜΜΕ (άλλο που δεν ήθελαν βέβαια) έχω ακούσει από μαύρες τρύπες μέχρι σατανιστές.

Βέβαια μικρές μαύρες τρύπες (δε θέλω σχόλια) μπορεί να παρουσιαστούν για nanos μέσα στον επιταχυντή αλλά αυτές θα κάνουν collapse από μόνες τους....

So....όποιος έχει bandwidth και την άνεση να το κάνει το πρωί μπορεί να κάτασει να παρακολουθήσει το τέλος του Milky Way :P (ναι το άκουσα και αυτό έλεος)

Α θυμήθηκα και τον Lepton, που είναι ο αγαπητός , you are called on duty as all quarks :)

P.S. Eki έγραφα ταυτόχρονα με σένα, ευχαριστώ καταρχήν:) Όσο για τις μαύρες τρύπες λόγω της μικρότερης δυνητικά ταχύτητας και έντασης των συγκρούσεων στον επιταχυντή από ότι στο διάστημα οι σταθερές μαύρες τρύπες είναι κάτι θεωρητικό το οποίο ακόμα και αν συμβεί θα αυτοκαταστραφούν είτε γιατί θα είναι ηλεκτρικά ανενεργές οπότε θα είναι και ιδιαίτερα αδύναμες είτε γιατί αν είναι ηλεκτρικά φορτισμένες θα αντιδράσουν με την ύλη και στο μέγεθός τους αυτό θα προκαλέσει και την αυτοκαταστροφή τους...

Άλλωστε δε μιλάμε για τη σύγκρουση red dwarves ........

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 20

Διά του μέσου που ανακαλύφθηκε στο CERN και δουλεύοντας για το μέσο που επιθυμεί να επιτύχει στην επόμενη δεκαετία έχω να σου απαντήσω.....ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για τα καλά σου λόγια.........

να'σαι καλα,αν και δεν αντιλαμβανομαι το επιθετικο σου υφος(εξ αρχης),να πω οτι θα ηταν πιο χρησιμο να εκλαικευσης λιγο τα γραπτα σου,γιατι οπως αντιλαμβανεσαι φανταζομαι,ειναι πολυ δυσκολο για την πλειονοτητα αυτων που παρακολουθουν το νημα να αντιληφθουν τα γραπτα σου.(μην εκλιφθει ως μομφη το παραπανω,δεν εχω κανενα λογο για αντεγκλισεις).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 Septembe

να'σαι καλα,αν και δεν αντιλαμβανομαι το επιθετικο σου υφος(εξ αρχης),να πω οτι θα ηταν πιο χρησιμο να εκλαικευσης λιγο τα γραπτα σου,γιατι οπως αντιλαμβανεσαι φανταζομαι,ειναι πολυ δυσκολο για την πλειονοτητα αυτων που παρακολουθουν το νημα να αντιληφθουν τα γραπτα σου.(μην εκλιφθει ως μομφη το παραπανω,δεν εχω κανενα λογο για αντεγκλισεις).

Αγαπητέ Λάκη, μην με παρεξηγείς πάντα έτσι γράφω...με έχουν συνηθίσει στο forum πλέον :)

Θέλω να πιστεύω ότι γράφω απλά αν και καταλαβαίνω ότι δεν είναι και τόσο απλά...για κάποιο λόγο λοιπόν τώρα θυμήθηκα αυτό που είπε ο Carl Sagan διά στόματος της Ellie Arroway.....

Τι θα ρωτούσατε ένα τεχνολογικά ιδιαίτερα εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό αν είχατε μονο μία ερώτηση? Και η απάντηση ήταν...πως τα καταφέρατε? Πως επιβιώσατε αυτή την τεχνολογική εξέλιξη , αυτή την τεχνολογική 'εφηβεία' χωρίς να αυτοκαταστραφείτε?

Για μένα το πείραμα του CERN είναι ένα βήμα προς την ενηλικίωση. Και με τρομάζει το γεγονός ότι άνθρωποι όπως αυτά τα ανδρείκελα που κυβερνούν τον κόσμο κυκλοφορούν με ένα βαλιτσάκι έτοιμοι να ανατινάξουν τον πλανήτη.

Πως θα επιβιώσουμε ΕΜΕΙΣ αυτή την τεχνολογική εφηβεία?

Και είναι δυνατόν να ανακαλυφθούν τα αίτια του σύμπαντος από τη στιγμή που είμαστε και εμείς μέρος του? Όπως η προαναφερθεισα γάτα του Shroedinger που ποτέ δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένη η ζωντανή παρά μόνο αν ανοίξεις το κουτί οπότε πρακτικά τη σκοτώνεις.

Νιώθω μερικές φορές τόσο μα τόσο μα τόσο μικρή in the greatness of things, in the vastness of space and the infinite of time......

Λάκη, είναι "δικιά" μας η τατ και το κατέχει το άθλημα.
Οπότε μην ανησυχείς, ξέρει τι σου λέει..

υ.γ ρε συ Λάκη, μια γυναίκα μας έμεινε στην παρέα, ας της φερόμαστε με στοργή και προδέρμ γιατί θα μείνουμε εντελώς μπακούρια στο τέλος. :BDGBGDB55::grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

Λάκη, είναι "δικιά" μας η τατ και το κατέχει το άθλημα.
Οπότε μην ανησυχείς, ξέρει τι σου λέει..

υ.γ ρε συ Λάκη, μια γυναίκα μας έμεινε στην παρέα, ας της φερόμαστε με στοργή και προδέρμ γιατί θα μείνουμε εντελώς μπακούρια στο τέλος. :BDGBGDB55::grinning-smiley-043-bye-

ΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ να σαι καλά αγόρι μου ! :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 Septembe

Αγαπητέ Λάκη, μην με παρεξηγείς πάντα έτσι γράφω...με έχουν συνηθίσει στο forum πλέον :)

Θέλω να πιστεύω ότι γράφω απλά αν και καταλαβαίνω ότι δεν είναι και τόσο απλά...για κάποιο λόγο λοιπόν τώρα θυμήθηκα αυτό που είπε ο Carl Sagan διά στόματος της Ellie Arroway.....

Τι θα ρωτούσατε ένα τεχνολογικά ιδιαίτερα εξελιγμένο εξωγήινο πολιτισμό αν είχατε μονο μία ερώτηση? Και η απάντηση ήταν...πως τα καταφέρατε? Πως επιβιώσατε αυτή την τεχνολογική εξέλιξη , αυτή την τεχνολογική 'εφηβεία' χωρίς να αυτοκαταστραφείτε?

Για μένα το πείραμα του CERN είναι ένα βήμα προς την ενηλικίωση. Και με τρομάζει το γεγονός ότι άνθρωποι όπως αυτά τα ανδρείκελα που κυβερνούν τον κόσμο κυκλοφορούν με ένα βαλιτσάκι έτοιμοι να ανατινάξουν τον πλανήτη.

Πως θα επιβιώσουμε ΕΜΕΙΣ αυτή την τεχνολογική εφηβεία?

Και είναι δυνατόν να ανακαλυφθούν τα αίτια του σύμπαντος από τη στιγμή που είμαστε και εμείς μέρος του? Όπως η προαναφερθεισα γάτα του Shroedinger που ποτέ δεν ξέρεις αν είναι πεθαμένη η ζωντανή παρά μόνο αν ανοίξεις το κουτί οπότε πρακτικά τη σκοτώνεις.

Νιώθω μερικές φορές τόσο μα τόσο μα τόσο μικρή in the greatness of things, in the vastness of space and the infinite of time......

Μπράβο αυτό εννοούσα εντός κλίματος του thread....είδατε??

Πολύ ωραία σκέψη και ενδιαφέρουσα, (καλά το πάω Petran??)!!!

Το κακό είναι ότι στηριζόμαστε στην θεώρια και η πρακτική είναι τελικά που δείχνει αν θα έχουμε αποτέλεσμα ή όχι

Μπράβο αυτό εννοούσα εντός κλίματος του thread....είδατε??

Πολύ ωραία σκέψη και ενδιαφέρουσα, (καλά το πάω Petran??)!!!

Το κακό είναι ότι στηριζόμαστε στην θεώρια και η πρακτική είναι τελικά που δείχνει αν θα έχουμε αποτέλεσμα ή όχι

Αν το CERN δεν είναι πρακτική τι είναι? Και η πρακτική χωρίς τη θεωρία δεν υφίσταται αγαπητέ.......απλά η θεωρία θέλει κόπο....και ευφυία...όπως είπε ο Αινστάιν 99% δουλειά και 1% ευφυία......

Πάντως μου κάνει εντύπωση που μου λες να μείνω εντός ορίων του δικού μου thread........δλδ η σκέψη μου (μάλλον του Sagan) είναι ωραία και ενδιεφέρουσα γιατί είμαι γυναίκα? Πάντως έχεις ένα δίκιο παρατηρώ ένα shortage στο forum αναρωτιέμαι γιατί ;)

Last edited:

...όπως είπε ο Αινστάιν 99% δουλειά και 1% ευφυία......

Άλλος το είπε νομίζω, αλλά δεν έχει και σημασία.

Υγ. καλά έκανες και το άνοιξες το θέμα, γιατί άμα περιμένεις από τα αγόρια...

Αν το CERN δεν είναι πρακτική τι είναι? Και η πρακτική χωρίς τη θεωρία δεν υφίσταται αγαπητέ.......απλά η θεωρία θέλει κόπο....και ευφυία...όπως είπε ο Αινστάιν 99% δουλειά και 1% ευφυία......

Πάντως μου κάνει εντύπωση που μου λες να μείνω εντός ορίων του δικού μου thread........

Καταρχάς δεν είπα εσένα, δεύτερον αυτό που λες είπα και εγώ, το CERN είναι η πρακτική που θα δείξει την αλήθεια και επειδή στηριζόμασταν στην θεωρία τόσα χρόνια, ελπίζω να πάνε όλα καλά....(δεν πιστεύω ότι θα γίνει και τίποτα, βέβαια).

Ανυπομονούσα πως και πως αυτή τη μέρα....

μια μικρή παρέμβαση... δεν θα γίνει μόνο ένα πείραμα, αλλά χιλιάδες κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών... από αύριο θα ξεκινήσουν τα πειράματα, με συγκρούσεις χαμηλής ενέργειας κατ´ αρχήν, για την βαθμονόμηση (calibration) της "μηχανής"....-οπότε το τέλος του κόσμου δεν θα έρθει αύριο :)

προτείνω το εξής link για όσους ενδιαφέρονται για μια "εκλαϊκευμένη" ανάλυση του τι θα ψάξουν 80,000 επιστήμονες τα επόμενα χρόνια με το LHC:
http://ngm.nationalgeographic.com/2008/03/god-particle/achenbach-text

μια μικρή παρέμβαση... δεν θα γίνει μόνο ένα πείραμα, αλλά χιλιάδες κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών... από αύριο θα ξεκινήσουν τα πειράματα, με συγκρούσεις χαμηλής ενέργειας κατ´ αρχήν, για την βαθμονόμηση (calibration) της "μηχανής"....-οπότε το τέλος του κόσμου δεν θα έρθει αύριο :)

προτείνω το εξής link για όσους ενδιαφέρονται για μια "εκλαϊκευμένη" ανάλυση του τι θα ψάξουν 80,000 επιστήμονες τα επόμενα χρόνια με το LHC:
http://ngm.nationalgeographic.com/2008/03/god-particle/achenbach-text

Νομίζω ότι το είπε και το ανέλυσε πολύ καλά η Τατιάνα πρίν...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ
τμήμα της
EUROPEAN PARTICLE PHYSICS OUTREACH GROUP (EPPOG)

... ό,τι θα θέλατε να μάθετε για τα στοιχειώδη σωματίδια
και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε!

(μια προσπάθεια παρουσίασης της έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων για μη ειδικούς)

http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/index.html

So....όποιος έχει bandwidth και την άνεση να το κάνει το πρωί μπορεί να κάτασει να παρακολουθήσει το τέλος του Milky Way :P (ναι το άκουσα και αυτό έλεος)

Θεία Τατιάνα, θα με δώσεις λίγο παραπάνω bandwidth αύριο; :D

Θεία Τατιάνα, θα με δώσεις λίγο παραπάνω bandwidth αύριο; :D

Να σου πω 24άρης δεν είσαι εσύ? :PP

Θα φροντίσω να τους ρίξω όλους από το DSLAM σου αύριο.......όλο το κέντρο για σένα ;-)

Να σου πω 24άρης δεν είσαι εσύ? :PP

Θα φροντίσω να τους ρίξω όλους από το DSLAM σου αύριο.......όλο το κέντρο για σένα ;-)

Για μισο λεπτο

Και εγω 24ης ειμαι

Αμ πως:BDGBDGB53: