LHC First Beam on 10 September 2008

Αν δεν διακόπτω τα παλκωματάκια, μπορούμε να επανέλθουμε στο θεματακι μας; Εεε συγνώμη... θεματάκι σας, εσείς το ανοίξατε.

Εκτός αν δεν έχεται όρεξη να μάθετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τις μηχανές αυτές όποτε πάσο...

Αν δεν διακόπτω τα παλκωματάκια, μπορούμε να επανέλθουμε στο θεματακι μας; Εεε συγνώμη... θεματάκι σας, εσείς το ανοίξατε.

Εκτός αν δεν έχεται όρεξη να μάθετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τις μηχανές αυτές όποτε πάσο...

μηχανές???? πληθυντικός....???

Αλλά ναι please......the floor is all yours.....

ηρεμία βρε παιδιά, μια παρεξήγηση έγινε..

είπαμε άλλωστε, άτιμο το πληκτρολόγιο !

μπορούμε να συνεχίσουμε ?

Όλα καλώς.

Έκανα λίγο τον εξυπνάκια για να σας τραβήξω το ενδιαφέρον και γυρίσουμε στο θέμα... μην με παρεξηγήσετε.

Τώρα για το floor και να μου το δώσετε λίγο θα μπορέσω να χορέψω σε ένα θέμα σαν αυτό που και καθαρούς φυσικούς θα τους δυσκόλευε.

Εγώ βασικάς σιδεράς είμαι και ολίγον απο ηλεκτρολόγος, μαστοράντζα του κερατά δηλάδη.

Αλλά επειδή σας ανέφερα μηχανές, γενικά αυτές είναι του ενδιαφέροντος μου για τους πιο πάνω λόγους, τα υπόλοιπα είναι για τους νερόβραστους τους φυσικούς :flipout: ας ανεβάσω κάτι έτσι για την ικανοποιηση του πλυθυντικού.

There are two basic shapes of accelerators. Linear accelerators ("linacs"), such as the Stanford Linear Accelerator Center (SLAC), accelerate elementary particles along a straight path. Circular accelerators, such as the Tevatron, the LEP, and the Large Hadron Collider (LHC), use circular paths. While circular geometry is preferred for hadron colliders (since particles can be effectively accelerated over longer distances and that particles may be recirculated), it is impractical for electron accelerators due to synchrotron radiation losses.

Even if the effective collision energy at the LHC will be higher than the ILC collision energy (14,000 GeV for the LHC vs. ~500 GeV for the ILC), measurements could be made more accurately at the ILC. Collision between electrons and positrons are much simpler to analyze than collisions between many quarks, antiquarks and gluons. As such, one of the roles of the ILC would be making precision measurements of the properties of particles discovered at the LHC.

It is widely expected that effects of physics beyond that described in the current Standard Model will be detected by experiments at the LHC and ILC. In addition, particles and interactions described by the Standard Model are expected to be discovered and measured. At the ILC physicists hope to be able to:

· Measure the mass, spin, and interactions strengths of the Higgs boson
· If existing, measure the number, size, and shape of any TeV-scale extra dimensions
· Investigate the lightest supersymmetric particles, possible candidates for dark matter

http://en.wikipedia.org/wiki/International_Linear_Collider

http://visits.web.cern.ch/visits/guides/tools/presentation/LHC_booklet-2.pdf

http://media.linearcollider.org/ilc_gatewayquantumuniverse_draft.pdf

Και μια ερώτηση, άντε και βρέθηκε το Higgs (λέμε τώρα...) τη μάζα του πάνω κάτω θα τη βρούνε, υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα που πρέπει ή δεν πρέπει να βρεθεί ;;

Last edited:
Ρε παιδιά μην το ρεζιλεύουμε το θέμα έλεος....

Για όποιον θέλει να διαβάσει μόνος του εδώ κατά τα άλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει καθώς και λίγη αξιοπρέπεια....

Όσο για το σωματίδιο Higgs, το μποζόνιο Higgs καλύτερα, εάν πιστοποιηθεί η ύπαρξή του θα θεμελιώσει τη φυσική μας διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε μία άλλη βάση στην επιστημονική μας πορεία.

Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι προσβάλλοντας την ιδέα προσβάλλετε και τον εαυτό σας.

Λίγο σεβασμό στην αξιοπρέπεια της ανθρωπιάς σας...

εγω τελικα πρεπει να ειμαι πολυ Λαικιστης .......για να δεχτω οτι ξοδευονται εκατομυρια για τετοια πειραματα για να βρουνε μια τρυπα μαυρη .......

την τρυπα στον εκγεφαλο τους ενοουσαν ;;

τελικα δεν ειπαν την βρηκαν ;;;;;;

Για όποιον θέλει να διαβάσει μόνος του εδώ κατά τα άλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει καθώς και λίγη αξιοπρέπεια....

Όσο για το σωματίδιο Higgs, το μποζόνιο Higgs καλύτερα, εάν πιστοποιηθεί η ύπαρξή του θα θεμελιώσει τη φυσική μας διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε μία άλλη βάση στην επιστημονική μας πορεία.

Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι προσβάλλοντας την ιδέα προσβάλλετε και τον εαυτό σας.

Μερικές φορές ο ανθρώπινος νους κολλάει....

Θα παραφράσω λοιπόν την υπογραφή της Τατιανας, αν μου το επιτρέπει και η ίδια φυσικά.

Perception.sys corrupted, reboot brain?

Re: Απάντηση: LHC First Beam on 10 September 2008

εγω τελικα πρεπει να ειμαι πολυ Λαικιστης .......για να δεχτω οτι ξοδευονται εκατομυρια για τετοια πειραματα για να βρουνε μια τρυπα μαυρη .......

την τρυπα στον εκγεφαλο τους ενοουσαν ;;

τελικα δεν ειπαν την βρηκαν ;;;;;;

Ε είσαι ρε Βαγγέλη, αλλά είπαμε όλες οι απόψεις σεβαστές...

Να το κάνω λίγο "τάλαρα";

Με τα πειράματα αυτά, κατανοούμε καλύτερα πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας.
Μακροπρόθεσμα, μας φέρνει πιο κοντά στη λύση πολλών προβλημάτων, όπως πχ του ενεργειακού προβλήματος.

Με το να σκεφτόμαστε όμως για σήμερα, άντε το πολύ αύριο, δε βγαίνει άκρη...

Last edited:
Μερικές φορές ο ανθρώπινος νους κολλάει....

Θα παραφράσω λοιπόν την υπογραφή της Τατιανας, αν μου το επιτρέπει και η ίδια φυσικά.

Perception.sys corrupted, reboot brain?

Emilot nicely put:)

Μπορώ να πω μόνο ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά της ευγονικής......αλλά μερικοί μερικοί με φέρνουν στο borderline.....

P.S. Η υπογραφή μου είναι από την πρώτη φορά που αντίκρυσα τη μαύρη οθόνη του Unix many years ago, and it stuck ever since.....

Μπορώ να πω μόνο ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά της ευγονικής......αλλά μερικοί μερικοί με φέρνουν στο borderline.....

P.S. Η υπογραφή μου είναι από την πρώτη φορά που αντίκρυσα τη μαύρη οθόνη του Unix many years ago, and it stuck ever since.....

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Nicely put :)

Απάντηση: Re: LHC First Beam on 10 September 2008

Για αυτό το έγραψα Σπύρο :a0210:

Περίμενε γιατί σε λίγο θα βγεί ολη η Ιερά Εξέταση μέ τίς κουκούλες, παγκοσμίως, με επικεφαλής τήν Λουκά.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αλλά οπως έλεγε και κάποιος αείμνηστος:'Στήν Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα´.
Μπάααααααααααα.-bye--bye-

παντως αν το ανθρωπινο γενος φοβαται προς το παρον την ευγονικη και τις επιπτωσεις της μπορει να επανελθει η πρακτικη του Καιαδα πουναι πατροπαραδοτη λυση .

Η χαραδρα θα χει χωνεψει πια, καιρος να ξαναταιστει.

Re: Απάντηση: Re: LHC First Beam on 10 September 2008

Περίμενε γιατί σε λίγο θα βγεί ολη η Ιερά Εξέταση μέ τίς κουκούλες, παγκοσμίως, με επικεφαλής τήν Λουκά.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Αλλά οπως έλεγε και κάποιος αείμνηστος:'Στήν Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα´.
Μπάααααααααααα.-bye--bye-

Bonfire of the vanities.....όλοι ξέρουμε τι έπαθε ο Σαβαναρόλα στο τέλος.....I fear not.......όποιοι 'καίνε' τα βιβλία και την τέχνη και τη γνώση......άμεσα ή έμμεσα........δεν χρειάζεται να πω περισσότερα......

παντως αν το ανθρωπινο γενος φοβαται προς το παρον την ευγονικη και τις επιπτωσεις της μπορει να επανελθει η πρακτικη του Καιαδα πουναι πατροπαραδοτη λυση .

Η χαραδρα θα χει χωνεψει πια, καιρος να ξαναταιστει.

Μην με προκαλείς έχω ρίζες από τη Σπάρτη......

Δεν νομίζω ότι έγινα αντιληπτός, αλλά δεν πειράζει.

Να το κάνω λιανά:

Σχετικά με το θέμα του Thread, προσωπικά με ενδιαφερούν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς αυτές οι μηχανές, οι επιταχυντές.

Επίσης θα ήθελα να μάθω πληροφορηθώ κάποια πράγματα και να ανταλλάξω απόψεις για μερικά θεμάτα γύρω από το αντικείμενο αυτών των ερευνών κάποια πράγματα για τα σωματίδια κλπ .

Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία κουβέντα γύρω από κάτι τέτοιο και να μας παρατεθεί και κανένα ενδιαφέρον link από κάποιον φίλο ;

Αν όχι τότε ποιό είναι το θέμα συζήτησης ;;

Εγώ εγκυκλοπαιδικά ομιλώμτας έκανα μία ερώτηση:Τι άλλο εκτός από τη μάζα (του Higgs) ψάχνουμε;;; στο σωματίδιο αυτό

PS: Ποιος ρεζιλευει το θέμα και που είναι η απουσία αξιοπρέπειας;

Σχετικά με το θέμα του Thread, προσωπικά με ενδιαφερούν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς αυτές οι μηχανές, οι επιταχυντές.

Εγώ εγκυκλοπαιδικά ομιλώμτας έκανα μία ερώτηση:Τι άλλο εκτός από τη μάζα (του Higgs) ψάχνουμε;;; στο σωματίδιο αυτό

Δεν ψάχνουμε τη μάζα του Higgs (βασικά εμείς δεν ψάχνουμε τίποτα...το μυαλό μας ίσως) αλλά την αρχή του σύμπαντος και τους κανόνες που το διέπουν. Δεν υπάρχει μάζα με ονοματεπώνημο....

Κάνε τον κόπο ξαναδιάβασε όλο το thread τα links, τη wiki και αν σε ενδιαφέρουν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς οι επιταχυντές διάβασε ή σπούδασε φυσική...it beats CSI.......