Αν δεν διακόπτω τα παλκωματάκια, μπορούμε να επανέλθουμε στο θεματακι μας; Εεε συγνώμη... θεματάκι σας, εσείς το ανοίξατε.
Εκτός αν δεν έχεται όρεξη να μάθετε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τις μηχανές αυτές όποτε πάσο...
There are two basic shapes of accelerators. Linear accelerators ("linacs"), such as the Stanford Linear Accelerator Center (SLAC), accelerate elementary particles along a straight path. Circular accelerators, such as the Tevatron, the LEP, and the Large Hadron Collider (LHC), use circular paths. While circular geometry is preferred for hadron colliders (since particles can be effectively accelerated over longer distances and that particles may be recirculated), it is impractical for electron accelerators due to synchrotron radiation losses.
Even if the effective collision energy at the LHC will be higher than the ILC collision energy (14,000 GeV for the LHC vs. ~500 GeV for the ILC), measurements could be made more accurately at the ILC. Collision between electrons and positrons are much simpler to analyze than collisions between many quarks, antiquarks and gluons. As such, one of the roles of the ILC would be making precision measurements of the properties of particles discovered at the LHC.
It is widely expected that effects of physics beyond that described in the current Standard Model will be detected by experiments at the LHC and ILC. In addition, particles and interactions described by the Standard Model are expected to be discovered and measured. At the ILC physicists hope to be able to:
· Measure the mass, spin, and interactions strengths of the Higgs boson
· If existing, measure the number, size, and shape of any TeV-scale extra dimensions
· Investigate the lightest supersymmetric particles, possible candidates for dark matter
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Linear_Collider
Ρε παιδιά μην το ρεζιλεύουμε το θέμα έλεος....
Για όποιον θέλει να διαβάσει μόνος του εδώ κατά τα άλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει καθώς και λίγη αξιοπρέπεια....
Όσο για το σωματίδιο Higgs, το μποζόνιο Higgs καλύτερα, εάν πιστοποιηθεί η ύπαρξή του θα θεμελιώσει τη φυσική μας διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε μία άλλη βάση στην επιστημονική μας πορεία.
Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι προσβάλλοντας την ιδέα προσβάλλετε και τον εαυτό σας.
Λίγο σεβασμό στην αξιοπρέπεια της ανθρωπιάς σας...
εγω τελικα πρεπει να ειμαι πολυ Λαικιστης .......για να δεχτω οτι ξοδευονται εκατομυρια για τετοια πειραματα για να βρουνε μια τρυπα μαυρη .......
την τρυπα στον εκγεφαλο τους ενοουσαν ;;
τελικα δεν ειπαν την βρηκαν ;;;;;;
Μερικές φορές ο ανθρώπινος νους κολλάει....
Θα παραφράσω λοιπόν την υπογραφή της Τατιανας, αν μου το επιτρέπει και η ίδια φυσικά.
Perception.sys corrupted, reboot brain?
Emilot nicely put
Μπορώ να πω μόνο ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά της ευγονικής......αλλά μερικοί μερικοί με φέρνουν στο borderline.....
Emilot nicely put
Μπορώ να πω μόνο ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι κατά της ευγονικής......αλλά μερικοί μερικοί με φέρνουν στο borderline.....
P.S. Η υπογραφή μου είναι από την πρώτη φορά που αντίκρυσα τη μαύρη οθόνη του Unix many years ago, and it stuck ever since.....
Για αυτό το έγραψα Σπύρο :a0210:
Emilot nicely put
P.S. Η υπογραφή μου είναι από την πρώτη φορά που αντίκρυσα τη μαύρη οθόνη του Unix many years ago, and it stuck ever since.....
Περίμενε γιατί σε λίγο θα βγεί ολη η Ιερά Εξέταση μέ τίς κουκούλες, παγκοσμίως, με επικεφαλής τήν Λουκά.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Αλλά οπως έλεγε και κάποιος αείμνηστος:'Στήν Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα´.
Μπάααααααααααα.![]()
παντως αν το ανθρωπινο γενος φοβαται προς το παρον την ευγονικη και τις επιπτωσεις της μπορει να επανελθει η πρακτικη του Καιαδα πουναι πατροπαραδοτη λυση .
Η χαραδρα θα χει χωνεψει πια, καιρος να ξαναταιστει.
Ρε παιδιά μην το ρεζιλεύουμε το θέμα έλεος....
Για όποιον θέλει να διαβάσει μόνος του εδώ κατά τα άλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει καθώς και λίγη αξιοπρέπεια....
Όσο για το σωματίδιο Higgs, το μποζόνιο Higgs καλύτερα, εάν πιστοποιηθεί η ύπαρξή του θα θεμελιώσει τη φυσική μας διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε μία άλλη βάση στην επιστημονική μας πορεία.
Και παρακαλώ μην ξεχνάτε ότι προσβάλλοντας την ιδέα προσβάλλετε και τον εαυτό σας.
Λίγο σεβασμό στην αξιοπρέπεια της ανθρωπιάς σας...
Μην με προκαλείς έχω ρίζες από τη Σπάρτη......
Σχετικά με το θέμα του Thread, προσωπικά με ενδιαφερούν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς αυτές οι μηχανές, οι επιταχυντές.
Εγώ εγκυκλοπαιδικά ομιλώμτας έκανα μία ερώτηση:Τι άλλο εκτός από τη μάζα (του Higgs) ψάχνουμε;;; στο σωματίδιο αυτό
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.