προχωρα σε αυτο που συνελαβες κι εγω μαζι σου!!!
ολα για την ......επιστημη![]()
Για την επιστήμη yes yes preciousssss.............
προχωρα σε αυτο που συνελαβες κι εγω μαζι σου!!!
ολα για την ......επιστημη![]()
Δεν νομίζω ότι έγινα αντιληπτός, αλλά δεν πειράζει.
Να το κάνω λιανά:
Σχετικά με το θέμα του Thread, προσωπικά με ενδιαφερούν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς αυτές οι μηχανές, οι επιταχυντές.
Επίσης θα ήθελα να μάθω πληροφορηθώ κάποια πράγματα και να ανταλλάξω απόψεις για μερικά θεμάτα γύρω από το αντικείμενο αυτών των ερευνών κάποια πράγματα για τα σωματίδια κλπ .
Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία κουβέντα γύρω από κάτι τέτοιο και να μας παρατεθεί και κανένα ενδιαφέρον link από κάποιον φίλο ;
Αν όχι τότε ποιό είναι το θέμα συζήτησης ;;
Εγώ εγκυκλοπαιδικά ομιλώμτας έκανα μία ερώτηση:Τι άλλο εκτός από τη μάζα (του Higgs) ψάχνουμε;;; στο σωματίδιο αυτό
PS: Ποιος ρεζιλευει το θέμα και που είναι η απουσία αξιοπρέπειας;
Δεν ψάχνουμε τη μάζα του Higgs (βασικά εμείς δεν ψάχνουμε τίποτα...το μυαλό μας ίσως) αλλά την αρχή του σύμπαντος και τους κανόνες που το διέπουν. Δεν υπάρχει μάζα με ονοματεπώνημο....
Κάνε τον κόπο ξαναδιάβασε όλο το thread τα links, τη wiki και αν σε ενδιαφέρουν από τεχνικής και κατασκευαστικής πλευράς οι επιταχυντές διάβασε ή σπούδασε φυσική...it beats CSI.......
To spin μας ενδιαφέρει;;
Φυσική να σπουδάσω τωρά δεν γίνεται ότι έμαθα έμαθα στο Πολυτεχνείο. Γενικά να διαβάσω και να ανταλλάξω απόψεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους (αν τους βρίσκω) αυτό είναι κάτι που μπορεί να μπορεί γίνει τώρα.
Το CSI τι στο καλό είναι;
Τι άλλο μένει να συζητηθεί στο παρόν Thread για να ξέρω αν θα πρέπει να το παρακολουθώ;
Το CSI είναι σειρά στο ΣΚΑΙ...άσχετο
Παρακολούθησε μην πτοείσαι...
Έλα έλα με απογοητευεις Emilot...
CSI, CSI NY, CSI Miami...
Τι να το κάνεις το bandwidth όταν δεν έχεις torrents?
Όποιος θέλει να παρακολουθήσει παρακολουθεί όποιος δε θέλει πάει μια βόλτα (ίσως πιο παραγωγικό in the short run) απλά πράγματα εγώ μόλις γύρισα με το σκύλο μου από την καθιερωμένη βραδυνή βόλτα και σκεφτόμουν όπως έβλεπα το φεγγάρι ποιά μαγική-γιατί με μαγεία μοιάζει- δύναμη (λέγεται βαρυντική hello!!!!!) κρατά αυτό το δορυφόρο στην τροχιά του πλανήτη μας και προξενεί τόσα υπέροχα φαινόμενα όπως η παλίρροια που είναι και ένας από τους λόγους της ύπαρξής μας......
Ποιά μαγική δύναμη έκανε τα στοιχειώδη σωματίδια να συσταθούν, τι είναι η μάζα, πως αυτός ο αόρατος (για μένα) επιταχυντής εξομοιώνει τα πρώτα χρόνια του Σύμπαντος...
O me!O life! of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless--of cities filled with the foolish;what good amid these,O me,O life?
Answer.That you are here that life exists,and identity;that the powerful play goes on and you may contribute a verse.
Ποιός είναι ο δικός μου στίχος? Ποιός είναι ο δικός σου?
Τελικα εγινε αυτο που ολοι περιμένανε. Η μαυρη τρυπα κατάπιε το LHC και την γύρω περιοχή. Τα τηλεοπτικά μέσα αυτά δεν τα δείξανε (για ευνόητους λόγους)
http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html
Αν δεν καταλαβαίνεις την παροιμία και θεωρείς τον εαυτό σου φοράδα, τα ρέστα μου.
Το ότι εξέφρασα μια άποψη, ότι δλδ. θεωρώ εμπορικό το όλο εγχείρημα που στήθηκε για την δημοσιοποίηση και όχι αυτό κάθε αυτό το πείραμα, με κάνει αδαή, ομολογώ ότι δεν το περίμενα.
Φαίνεται, είναι της μόδας να απαγορεύεται να γραφτεί μια άποψη που δεν συμφωνεί με το 90%.
Φίλιππε, πραγματικά λυπάμαι
Η γη έχει καταστραφεί.
Ζούμε ένα MATRIX.
Επί της ουσίας, τελικά χέστηκε η φοράδα στο Γενί Τζαμί.
Το όλο show στήθηκε για διαφήμιση, λες και τα συμπεράσματα θα έβγαιναν αμέσως, ή λες και γίναμε όλοι επιστήμονες και θα βγάζαμε τα πορίσματα μας.
Δημήτρη, έγραψες αυτό
Είναι πολύ αφοριστικό δεν νομίζεις ?
Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό να εκφράζουμε μιά άποψη, κάπου θα πρέπει να την στηρίζουμε κιόλας... Και εγώ τέτοια στήριξη δεν την είδα.
Οταν οι λαικιστές λέγανε "Παναγιά μου, θα μας φάει η Μαυρη Τρύπα όλους", δεν εμφανίστηκε κανείς να πει που στηρίζεται μια τέτοια άποψη ! Οι μόνοι που ενστερνίστηκαν αυτή τη θέση είναι αυτοί που γουστάρουν να γίνεται τζερτζελές και βαβούρα.
Απο όσο έχουμε μιλήσει εδώ μέσα, δεν μου είχες δώσει την εντύπωση οτι ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία. Δέχομαι οτι κάποιες φορές εκφράζεις θέσεις που είναι πιο ακραίες απο το μέσο όρο, αλλά το κάνεις με καθαρή σκέψη και γνήσια επιχειρηματολογία.
Τι σε έκανε να αποκλίνεις απο την νόρμα που ο ίδιος έχεις ορίσει για τον εαυτό σου ?
Τελος πάντων, επειδή η ζωή είναι πολυ μικρή για να κακοκαρδιζόμαστε έτσι, αν παρεξηγήθηκες, σου ζητάω συγγνώμη και μάλιστα δημόσια.
Τατιάνα, ζητάω συγγνώμη και απο σένα που παρεκτράπηκα στο thread σου.
Φίλιππος
Πω πω, silent, με έφτιαξες! Καταπληκτικό!
Αλήθεια, η μωβ απόχρωση γύρω σε τι οφείλεται; Οπτικό doppler;
Tατιάνα thanks για την ενημέρωση αλλά κυρίως που το παλεύεις ακόμη.
http://www.physics.ntua.gr/POS/book_catalogue.html
Εδώ έχει μια αρκετά καλή βασική βιβλιογραφία στα ελληνικά.
Η σχετική ξενόγλωσση βιβλιογραφία είναι τεράστια.
Δημήτρη, έγραψες αυτό
Είναι πολύ αφοριστικό δεν νομίζεις ?
Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό να εκφράζουμε μιά άποψη, κάπου θα πρέπει να την στηρίζουμε κιόλας... Και εγώ τέτοια στήριξη δεν την είδα.
Οταν οι λαικιστές λέγανε "Παναγιά μου, θα μας φάει η Μαυρη Τρύπα όλους", δεν εμφανίστηκε κανείς να πει που στηρίζεται μια τέτοια άποψη ! Οι μόνοι που ενστερνίστηκαν αυτή τη θέση είναι αυτοί που γουστάρουν να γίνεται τζερτζελές και βαβούρα.
Απο όσο έχουμε μιλήσει εδώ μέσα, δεν μου είχες δώσει την εντύπωση οτι ανήκεις σ' αυτή την κατηγορία. Δέχομαι οτι κάποιες φορές εκφράζεις θέσεις που είναι πιο ακραίες απο το μέσο όρο, αλλά το κάνεις με καθαρή σκέψη και γνήσια επιχειρηματολογία.
Τι σε έκανε να αποκλίνεις απο την νόρμα που ο ίδιος έχεις ορίσει για τον εαυτό σου ?
Τελος πάντων, επειδή η ζωή είναι πολυ μικρή για να κακοκαρδιζόμαστε έτσι, αν παρεξηγήθηκες, σου ζητάω συγγνώμη και μάλιστα δημόσια.
Τατιάνα, ζητάω συγγνώμη και απο σένα που παρεκτράπηκα στο thread σου.
Φίλιππος
Που θες να ξερω. Εχω ξαναδει μαυρη τρυπα ποτε?
......
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.